Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mufa1

#4601 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Hvala drugari semirsar i irac, sad cu da se zaronim.. :thumbup: :thumbup:
mufa1

#4602 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Instalirao elementum po uputstvima sa ove stranice, jer pose kao da quasar nije dobio vec neko vrijeme update. Skino zip fajl, kopiro ga, naso ga u kodiju, prethodno u podesavanjima ukljucio sta treba. Nakon instalacije pita me hoces li elementum burst, kliknem da, i nakon dva pokusaja kaze desava se, mozes rucno instalirati. Instaliram ga rucno, sve uredu. Restartujem kodi, udjem u addon, nadjem game of thrones, sve uredno.. pokusam zadnju seriju da otvorim, vrti gore burst u cosku, i onda mi izbaci no links were found, pa onda burst 1337x timed out.. i tako sta god pokusam otvorit... negdje izgleda griješim :?

Edit. Sve udure, otisao na podesavanja bursta, deaktivirao taj 1337 izvor, i fercera sve u najboljem redu..

Braco milaaa sta je ovo, koji kvalitet slike :shock: za ovo se definitivno isplati kupit vpn.
Last edited by mufa1 on 06/11/2018 00:17, edited 1 time in total.
musicman80

#4603 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

mufa1 wrote:Instalirao elementum po uputstvima sa ove stranice, jer pose kao da quasar nije dobio vec neko vrijeme update. Skino zip fajl, kopiro ga, naso ga u kodiju, prethodno u podesavanjima ukljucio sta treba. Nakon instalacije pita me hoces li elementum burst, kliknem da, i nakon dva pokusaja kaze desava se, mozes rucno instalirati. Instaliram ga rucno, sve uredu. Restartujem kodi, udjem u addon, nadjem game of thrones, sve uredno.. pokusam zadnju seriju da otvorim, vrti gore burst u cosku, i onda mi izbaci no links were found, pa onda burst 1337x timed out.. i tako sta god pokusam otvorit... negdje izgleda griješim :?
Ili je link mrtav, ili ti treba real debrid da bi gledao.
milejovic1971

#4604 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by milejovic1971 »

nije mozda mjesto za pitanje, ali...sljedeci problem...gledam placenu IPTV listu preko beelink miniMX III media playera, odlicno radi, nemam zamjerke...ali je problem sa premotavanjem filmova iz videoteke, nema sanse da se premota unaprijed...dok kad istu listu gledam preko PC preko VLC playera moze bez problema... ima li rjesenja ? hvala
Doda37

#4605 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

milejovic1971 wrote:nije mozda mjesto za pitanje, ali...sljedeci problem...gledam placenu IPTV listu preko beelink miniMX III media playera, odlicno radi, nemam zamjerke...ali je problem sa premotavanjem filmova iz videoteke, nema sanse da se premota unaprijed...dok kad istu listu gledam preko PC preko VLC playera moze bez problema... ima li rjesenja ? hvala
Probaj drugu aplikaciju Smart IPTV, imas probno 7 dana, onda se mora platiti 5€, preko nje se moze premotavati film
Zorge

#4606 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zorge »

Ja koristim siptv.eu aplikaciju, skinite Android apk i uživajte sedam dana.
Vredi svake pare :)
vatrogasac

#4607 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote:
Nešto to kod tebe ne štima. OK ako se desi ponekad, kao što napisah u prijašnjem postu, ali ovo nije dobro. Evo baš sad sam pustio Oceanovih 8 na Quasaru, 1080p verziju, savršeno titl pristaje. Ispreskakao sam nabrzaka scene od prve do 50 i neke minute, nigdje nije bježao. Još titil koji sam skinuo je urađen za verziju od 720p, srpski prijevod.
Moguće. Juče mi je Titlovi.com izbacio 4 ponude (dvije na hrvatskom i dvije na srpskom) i svaka je bila spora za 2,5 sekunde. Možda je i do mene jer ja volim da kada izgovara posljednju riječ u titlu da tada nestanu slova i da se pojave one sekunde kada progovori. Ne volim kada izgovori nekoliko riječi i onda se pojavi titl, a to mi se upravo dešava par dana na ovih Oceanovih 8. Rijetka je pojava jer da je stalna rovio bih po postavkama. Već kod serija češće valja tražiti odgovarajući. Rijetko šta skidam ako nije 1080p jer se više svikao pa tako uparujem i titlove uz tu rezoluciju mada često pašu i titlovi rađeni za 720p.
mufa1

#4608 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Evo novog brazze sa novim problemima :lol:
Naime, aktiviram danas nordvpn 3 dana sto mozes testirati i nisam zadovoljan nimalo kako radi elementum dok je on uključen.. prvo dosta duze traje dok ucita neki film, kad ga konacno pokrene, slika stalno sjecka, skoro ne gledljivo.. onda jednostavno prekine film i moram ponovo pokrenut. Iskljucim vpn, pokrenem isti film, ucita ga za sekundu i sve ide bez trunke trzanja.. sreca pa ga ne kupih danas, bio sam skoro ulogovao se sa paypal, jer ima ponuda, 3€ mjesecno ako uzmes na 3 godine.. ima li jos neko da koristi sa vpn-om?
irac300

#4609 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

mufa1 wrote:Evo novog brazze sa novim problemima :lol:
Naime, aktiviram danas nordvpn 3 dana sto mozes testirati i nisam zadovoljan nimalo kako radi elementum dok je on uključen.. prvo dosta duze traje dok ucita neki film, kad ga konacno pokrene, slika stalno sjecka, skoro ne gledljivo.. onda jednostavno prekine film i moram ponovo pokrenut. Iskljucim vpn, pokrenem isti film, ucita ga za sekundu i sve ide bez trunke trzanja.. sreca pa ga ne kupih danas, bio sam skoro ulogovao se sa paypal, jer ima ponuda, 3€ mjesecno ako uzmes na 3 godine.. ima li jos neko da koristi sa vpn-om?
Isprobaj druge VPN aplikacije. Mora na nekoj raditi da 'ebe rak raka. :mrgreen:
diablobih

#4610 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Ma ako mu ne radi na nordVPNu tesko da ce mu neki drugi raditi kako treba. Meni uopste ne gusi internet toliko.
jasko__

#4611 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

mufa1 wrote:Instalirao elementum po uputstvima sa ove stranice, jer pose kao da quasar nije dobio vec neko vrijeme update. Skino zip fajl, kopiro ga, naso ga u kodiju, prethodno u podesavanjima ukljucio sta treba. Nakon instalacije pita me hoces li elementum burst, kliknem da, i nakon dva pokusaja kaze desava se, mozes rucno instalirati. Instaliram ga rucno, sve uredu. Restartujem kodi, udjem u addon, nadjem game of thrones, sve uredno.. pokusam zadnju seriju da otvorim, vrti gore burst u cosku, i onda mi izbaci no links were found, pa onda burst 1337x timed out.. i tako sta god pokusam otvorit... negdje izgleda griješim :?

Edit. Sve udure, otisao na podesavanja bursta, deaktivirao taj 1337 izvor, i fercera sve u najboljem redu..

Braco milaaa sta je ovo, koji kvalitet slike :shock: za ovo se definitivno isplati kupit vpn.
Sve isto kod mene na RPI 2...sve ide do tog ručnog instaliranja Bursta..onda kad odem na Install from repository, Elementum repository...izbaci mi grešku - CAN NOT CONNECT TO REPOSITORY..
Probao milion puta...inače instaliram sve druge addone bez ikakvih problema...iz BiH sam pa mi je korištenje torrenta ok i uredu ali eto nesto ne mogu...
Jedno vrijeme sam koristiio Kodi Popcorn time...i bilo je poprilicno dobar...ali isao na fresh isntall Kodija i sad ga vise nema u repositoriju gdje je prije bio da ga ponovo install
Zato da mi je Elementum..jos ga hvalite na sva zvona...al nećeeeeeeeeee
MaroonBrigade

#4612 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

mufa1 wrote:Evo novog brazze sa novim problemima :lol:
Jesi li probao mjenjati servere na Nordu? Ja koristim Nord skoro 2 godine i kod mene radi bez greske.
mufa1

#4613 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

E vidis to cu danas pokusati.. A kako inace to ide, jel trebam spajat se na servere iz zemlje u kojoj sam inače? Kad odem da se spojim, on me spoji na austrija 42 npr..
mufa1

#4614 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

jasko__ wrote:

Sve isto kod mene na RPI 2...sve ide do tog ručnog instaliranja Bursta..onda kad odem na Install from repository, Elementum repository...izbaci mi grešku - CAN NOT CONNECT TO REPOSITORY..
Probao milion puta...inače instaliram sve druge addone bez ikakvih problema...iz BiH sam pa mi je korištenje torrenta ok i uredu ali eto nesto ne mogu...
Jedno vrijeme sam koristiio Kodi Popcorn time...i bilo je poprilicno dobar...ali isao na fresh isntall Kodija i sad ga vise nema u repositoriju gdje je prije bio da ga ponovo install
Eto meni je na tv-u prosla instalacija, dok recimo na telefonu isto nema sanse..bas cudno...
irac300

#4615 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:

Koji OS koristiš na RPI?
MaroonBrigade

#4616 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

mufa1 wrote:E vidis to cu danas pokusati.. A kako inace to ide, jel trebam spajat se na servere iz zemlje u kojoj sam inače? Kad odem da se spojim, on me spoji na austrija 42 npr..
Ne mora znaciti da se moras spajati na servere iz zemlje u kojoj se nalazis. Mozes se spajati na servere iz drugih zemalja, zbog raznih razloga. Ja sam npr. u Minhenu. U Njemackoj imaju serveri u Berlinu i Frankfurtu. A u Svicarskoj u Cirihu cini mi se. Kod mene je nekada bolje sa ovim iz Frankfurta a nekada sa ovim iz Ciriha. Idi na speedtest i pogledaj kakva ti je brzina prije nego sto upalis Nord i onda uradi isto nakon sto upalis Nord. Onda saltaj servere i vidi kakve ces brzine dobiti.
mufa1

#4617 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Moracu to veceras detaljno istrazit, sad kcerka gleda minionse :D sad sam probo par filmova, i tog sto je sinoc trzo, i sad ide sve bez problema.. al uzecu da je po danu manje opterecenje...
beni-bu-man

#4618 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

musicman80 wrote:Kakav Mobdro, V-sat je najbolji iptv app.

https://v-sat.net
vavoo.tv
Sanjarko

#4619 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote:

vavoo.tv
Ma ja sam govorio o adonu na Kodiju. Mobdro adon nije nesto radio. A sad radi. Nekakve greske dobijam na pojedinim adonima. Error i dependencies greske. Pokusavao deinstaliranjem i reinstaliranjem otkloniti ali nece pa nece da se otkloni.
beni-bu-man

#4620 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote:

vavoo.tv
Ma ja sam govorio o adonu na Kodiju. Mobdro adon nije nesto radio. A sad radi. Nekakve greske dobijam na pojedinim adonima. Error i dependencies greske. Pokusavao deinstaliranjem i reinstaliranjem otkloniti ali nece pa nece da se otkloni.
probaj ova dva linka, meni se fakat ne da peglat vise s kodijem

a vavoo.tv mozes i na komp instalirat
MaroonBrigade

#4621 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

brazzo19 wrote:Evo ovako na racunaru znaci idem na olpair uparim link kliknem i pise upareno i izbaci moju ip adresu, zatvorim stranicu olpair otvorim kodi na istom tom racunaru gdje sam upario link ( reinstalirao green addon) pokrenem green addon otvorim domace serije izaberem seriju recimo zigosani u reketu i kliknem na prvu epizodu u donjem desnom cosku mi krug zavrti 4-5 sekundi i nista se ne desava uopste niti izbacuje ista eto ....
Jesi li rijesio ovo? Da mozda ne upalis VPN prije nego sto upalis Kodi? Ja sam evo sada instalirao ovaj Green build prvi put i sve fercera kako treba.
Sanjarko

#4622 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: probaj ova dva linka, meni se fakat ne da peglat vise s kodijem

Hvala. Instaliram pa probam. :thumbup:
beni-bu-man

#4623 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote: probaj ova dva linka, meni se fakat ne da peglat vise s kodijem

Hvala. Instaliram pa probam. :thumbup:
samo promjeni u opcijama bundle sa vavoo.tv na vavoo.to
jasko__

#4624 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:
jasko__ wrote:

Koji OS koristiš na RPI?
OSMC
irac300

#4625 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote: OSMC
To je znači bazirano na linuxu. Haj' probaj ovu soluciju, instaliraj Gaia addon:
https://koditips.com/gaia-kodi-addon-tips-setup/

Ovaj addon je neka kombo verzija klasičnog i torrent streama. Ima pretraživač za torrent sadržaj (ono što Burst radi) ali ih reproducira preko Quasara ili Elementuma. Instaliraj i na kraju instalacije samo odaberi da ti automatski odradi postavke, inače ćeš se pola sata zajebavat s njima. Ne diraj Quasar ili Elementum, trebat će ti. Pa probaj pokrenuti neki film preko Gaia-e. Malo je spor, zato ga ne koristim, inače jako fin addon sa mnoštvom izvora. Naoružaj se strpljenjem dok ne pokrene film, nemoj u startu misliti da neće. :D
Post Reply