Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1700x (1537 Cinebench) seems to be -15% performance of 6950X (1790 Cinebench) at 25% of its price.
1700x 70%+ performance over 7700k (920 Cinebench) at only 50$ more (15% price increase).
Mega Man X wrote:Googlajući vidim da mnogi kažu da je najbolja XFX, Asus Strix i eventualno MSI verzija.
ali evo i na bug forumu sam procitao da nema smisla uzimati ovu 8gb i da je opet rx470 isto vrh a skoro 180-200km razlike u cijeni,,, "the 470 is about 90% as fast as the 480"
Mega Man X wrote:Googlajući vidim da mnogi kažu da je najbolja XFX, Asus Strix i eventualno MSI verzija.
ali evo i na bug forumu sam procitao da nema smisla uzimati ovu 8gb i da je opet rx470 isto vrh a skoro 180-200km razlike u cijeni,,, "the 470 is about 90% as fast as the 480"
Da sad kupujem grafičku, i ja bi se dobro zamislio od kojeg proizvođača uzeti. XFX i Sapphire mi se najčešće pojavljuju kao preporuke, zatim Asus. Ali mislim da koju god uzmeš, nećeš se pokajati.
aditon wrote:Da sad kupujem grafičku, i ja bi se dobro zamislio od kojeg proizvođača uzeti. XFX i Sapphire mi se najčešće pojavljuju kao preporuke, zatim Asus. Ali mislim da koju god uzmeš, nećeš se pokajati.
pa to jest sad dilema xD kad sam uzimao r9 odmah sam znao da cu sapphire ali kako gledam i citam reviews i msi bgm nije losa
obzirom da ovdje ima dosta racunalnih znalaca,zanima me da li neko moze reci neku procjenu o ovom laptopu
ASUS U32U 13,3 ''
Chipset AMD E-450 sa grafikom HD 6320
RAM 4 GB DDR3
DIsplay 13,3 '' LED 1366 x 768 (HD)
HDD 160 GB SATA
konektori
VGA
1 x USB 2.0
2 x USB 3.0
LAN
HDMI
webcamera
bluetooth
Laptop je debline ultrabookova,dakle manje od 2,5 cm
baterija drzi preko 4 sata https://www.cnet.com/products/asus-u32u ... hdd/specs/
ako neko moze reci koje su okvirno cijene ovakvih laptopa
hvala
aditon wrote:Da sad kupujem grafičku, i ja bi se dobro zamislio od kojeg proizvođača uzeti. XFX i Sapphire mi se najčešće pojavljuju kao preporuke, zatim Asus. Ali mislim da koju god uzmeš, nećeš se pokajati.
pa to jest sad dilema xD kad sam uzimao r9 odmah sam znao da cu sapphire ali kako gledam i citam reviews i msi bgm nije losa
Ma idi na Sapphire, nitro + i to je to. Što budeš duže razmišljao, teže češ se odlučiti jer sve su to nijansice.
Jedino što mogu reći jeste da svi s nestrpljenjem očekuju 02.03. za kad je najavljeno puštanje u prodaju Ryzena. Kad kažem "svi", mislim na ljude širom svijeta koji vole i prate dešavanja iz IT industrije. Ovi podaci koji su navodno procurili izgledaju više nego dobro, ali kao što rekoh za desetak dana čemo imati priliku vidjeti koliko od svih ovih najava je tačno, ili pak nije. Ali u jedno sam siguran. Neće biti drastične razlike, naročito ne negativne za Ryzen, u odnosu na dosadašnje najave.
Last edited by aditon on 22/02/2017 17:35, edited 1 time in total.
samo sacekat oficijelne rezultate ,ovima bas i ne vjerujem . previse puta je bilo prica pomest ce , razvalit ce pa na kraju q i Intel bez konkurencije godinama . Zato se i ponasaju kako se ponasaju i imamo ovakve cijene, jer mogu . Da se razumijemo , nisam fanboy Intela nego svog dzepa i volio bi da bude po najavama ili blizu toga . Nikad nisam imao AMD platformu i prvi bi je kupio da napokon budu uz bok Intelu i cjenovno i po performansama , kao sto su nVidiji u segmentu grafickih kartica . Drzim fige da bude tako , jer u krajnjoj liniji , dobivamo svi
Kao neko ko je bacio na desetine hiljada maraka, bivsi ovisnik o racunarskoj opremi, pratim vas. Jbg batalio, ne trosim vise na nesto sto ni u pola ne koristim ali tu sam. Jos uvjek mi je interesantno procitati kakve konfiguracije ljudi imaju, opremaju itd. Nemam "Ferrari" ali eto bolji je za par klasa od prosjeka.
zippoo87 wrote:obzirom da ovdje ima dosta racunalnih znalaca,zanima me da li neko moze reci neku procjenu o ovom laptopu
ASUS U32U 13,3 ''
RAM 4 GB DDR3
HDD 160 GB SATA
konektori
VGA
1 x USB 2.0
2 x USB 3.0
LAN
HDMI
webcamera
bluetooth
baterija drzi preko 4 sata https://www.cnet.com/products/asus-u32u ... hdd/specs/
hvala
znam da je aktualan sada ryzen ali moze li neko bar okvirno neku procjenu baciti ?
Mozes sacekat da izadju nove i to kupit ,ali poucen iskustvima odprije , zbog polozaja BiH na globalnom trzistu , pohlepe nasih trgovaca i masom nekih faktora razumljivih malo kome , znacajniji pad cijena aktualnih modela je tesko za ocekivat , nazalost .
pogledaj po olx koliko traze za npr gtx 9xx seriju , mozes uzet x10 seriju glat.
zippoo87 wrote:obzirom da ovdje ima dosta racunalnih znalaca,zanima me da li neko moze reci neku procjenu o ovom laptopu
ASUS U32U 13,3 ''
RAM 4 GB DDR3
HDD 160 GB SATA
konektori
VGA
1 x USB 2.0
2 x USB 3.0
LAN
HDMI
webcamera
bluetooth
hvala
ovaj tvoj post sam pročitao i ranije ali nisam htio lupati. Ne znam koliko neko cijeni ovo ali ja lično ne bi više od 200 KM dao i to pod uslovom da sve besprijekorno radi.
BaDa wrote:ipak cu pricekat sa kupovino rx 470 jer za koji mjesec izlati vega platforma pa se nadam da ce biti i pad cijena
Kupuj odmah ako možeš i uživaj, slabo će ti cijene kod nas padati...
Ja prije pola godine kupio Strix 1060 i platio 655KM, evo sada ti je na piku 690KM
Znači pola godine već peri deri a cijena samo raste, a u 90% slučajeva ti je kod nas sa IT opremom tako. Nego ako možeš kupuj odmah i uživaj jer ti cijena znatno neće pasti sigurno još 2godine a do tada će izaći r12 470
Stigao Cooler Master Hyper 212X. Otac ga hebo ja komplikacije oko onog X bracketa i stavljanja kulera zajedno. Par ogrebotina na prstima zbog toga. Ali što je najvažnije, nisam morao vadit matičnu napolje.
Ali zato brate CPU temperatura ne prelazi preko 43 stepena na idle, a na stock kuleru bude oko 50-55. Još nova termalna pasta došla uz kuler u kutiji i meni još bolje.
Ako se neko odluči da uzme Hyper 212 EVO ili ko ja Hyper 212X, nek termalne paste stavi otprilike malo manje od veličine graška. Zato što ovaj kuler namalteriše/razmaže pastu po procesoru samo tako.