tempuser, slazem se sa tobom da su biseri bili zaduzeni za predsjednistvo i da je haris bio njihov sef,tempuser wrote: Da bila su dva OBL-a, a jesam li citao na internetu mozes zakljuciti ako sam bio na sastanku u saobr. policiji prije reintegracije.
Prvo sam ti bio odgovorio po svim tackama, pa sam odlucio da skratim..
Posto ocigledno znas svasta napola, a zapravo ne znas nista, mozemo pretresti sta je bila i kako se zvanicno zvala V uprava, gdje je bio netaknut plavi audi 100, gdje ganc nov Renault 5, ko je bio Ibro Salaka, gdje je pogunuo u kojoj je jedinici pripadao, sta je bilo u podrumu, sta 1994. bilo u prostoru iznad nekadasnjeg restorana Hercegovina kod Katedrale, sta da mi pojasnis sta je bilo u Obdanistu u Skerlicevoj, pa da vidimo kome ce biti smjesno s kime pricati.
Znas jako puno, treba ti skinuti kapu, ali ne znas sve i nema potrebe da to sto ne znas kompenzujes necim sto si nacuo, sujetom i arogantnim izjavama, nego dozvoli da neko o nekim stvarima zna vise i nastavi sklapati mozaik.
Oni se nisu makli koliko ja znam iz te zgrade do pred kraj rata kad su ih jednom ili dvaput poslali na polozaje na dobrinji ( ja mislim prema lukavici) i to ne cijelu jedinicu nego jedan ili dva voda (a sve poslije te transformacije).
Sve to se svodi da je neko nekad prozvao tu jedinicu da su najbolje opremljeni a nista nerade i naravno da su samo skloniste za pojedine sinove ( mada sjecam se momka iz Dubrovnika koji je bio u toj jedinici do 93 i tad je izasao, caca mu bio neko m**** u dubrovniku pa sredio prolaz, ubij me al se nemogu sjetit njegovog imena a maksuz dosao da se pozdravi samnom...jebiga godine )
za ambasade....zar nisu ameri otvorili svoju ambasadu poslije rata, svi koji su dobili posao kod njih na obezbjedjenju su dosli iz V uprave, OBL ili iz udarne cete I korpusa...znam ih par koji su se uhljebili tu , mislili da su bog i batina jer su postal portiri i vozaci
vidis sad me zadevera za skerlicevu.....
PS
citirao sam pogresan upis , mislio sam na prvi odgovor PM-u