uletio na temu da te posaljem u 3pm misleci da si onaj idiot sa brojkama i slovima9876543210 wrote:Do zepca dolazi "samo" bosna, a onda do zavidovica bosna + gostovic , nakon zavidovica bosna + gostovic + krivaja tako da je u maglaju najmanje 2,5 puta vise vode nego uzepcudječak sa šibicama wrote:Mozda nije vrijeme ni mjesto, ali cisto informativno, ako se neko razumije... kako je moguce da je Maglaj potopljen, a Zepce nije?
Slicna konfiguracija terena, veci dio oba grada u ravnici, ista rijeka, jedan grad pored drugog, ali Zepce kako vidim nije imalo nikakvu poplavu, a Maglaj jeste. Pa i Zavidovici, istina kod njih je uglavnom onaj most otisao, ne znam kako je sa gradom i poplavama. Kako to?
Lici mi na neko cudo prirode.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Bodkin
#4601 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
Boskero
#4602 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:13, edited 2 times in total.
-
JeremyJ
#4603 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne sam grad, ali okolna sela da.Alfons Kauders wrote:bijeljina nije pala, nasip nije popustio, jos uvijekJeremyJ wrote:Dobro, ima istine u ovom Iker C sto govori.
Kod na postoje tek trecerazrdne politicke kurve i vrlo mal vid organizacije.
Bijeljina je pala zato sto je nasip pravilo tek nekoliko ljudi. Moglo se mobilizovati par hiljada, mnogi smo bili spremni raditi.
Skandalozno je ono muzicko takmicenje sinoc i sl.
Svaka cast ljudima koji skupljaju i salju pomoc i to je za pohvale, kao i momci koji su se sami organizirali pa pomazu.
a ovo za vucica i srbiju jednostavno ne stoji
- Hercegoviina
#4604 Re: Poplave u cijeloj BiH
zašto niko ne traži pomoć od braće turaka.
- guber90
#4605 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa kakve veze broj stanovnika ima, kada je najugrozenije podrucije 2 puta manje od bijeljine?Iker C wrote:Niste shvatili poentu moga posta ne prizivam ja agresiju ili nešto slično već upravo suprotno. Srbija ima 7 mil. stanovnika te je sasvim normalno da će biti više žrtava. Od medija preko vlade pa do lokalne vlasti sve je zakazalo.Da nema normalnog svijeta ove bi bilo u rangu poplava u Bangladešu. Naša vlada nije u stanju da zatraži pomoć EU, pa nije svijetski medij o ovim poplavama nema nikakvih informacija.
-
kakavdanakneiskustvu
#4606 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pomoć ugroženim područjima pogođenim poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini upućena je i iz Crne Gore. Kontingent Vojske Crne Gore krenuo je jutros iz Danilovgrada ka poplavama ugroženim područjima u Srbiji, javlja Anadolu Agency.
Danas će krenuti autobusi sa dobrovoljcima, koje je organizovalo Bratstvo pravoslavne omladine u Crnoj Gori.
Predsjednik tog udruženja Mihajlo Backović je rekao da je odziv veliki, a da će prednost za odlazak imati vatrogasci, vojna lica, i ostale osobe koje su sposobnije za snalaženje u vanrednim situacijama.
Mnoge crnogorske opštine sakupljaju pomoć za poplavljena područja u Srbiji i u BIH.
Opštine Cetinje, Bijelo Polje, Kotor i Budva uputile su novčanu pomoć ka poplavljenim podrjučima, kao i pakete hrane, vode, i odjeće. Atlas grupa uputiće 100 hiljada litara flaširane vode Akvamonta ugroženim područjima u Srbiji, dok će predsjednik Grupe, Duško Knežević, uplatiti ličnu donaciju od 50 hiljada eura. U fabrici vode Lipovo u Kolašinu biće, kako je saopšteno, organizovana vanredna proizvodnja, kako bi, u koordinaciji sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori i državnim organima Srbije, pomoć što prije bila preuzeta i upućena u ugrožena područja.
Danas će krenuti autobusi sa dobrovoljcima, koje je organizovalo Bratstvo pravoslavne omladine u Crnoj Gori.
Predsjednik tog udruženja Mihajlo Backović je rekao da je odziv veliki, a da će prednost za odlazak imati vatrogasci, vojna lica, i ostale osobe koje su sposobnije za snalaženje u vanrednim situacijama.
Mnoge crnogorske opštine sakupljaju pomoć za poplavljena područja u Srbiji i u BIH.
Opštine Cetinje, Bijelo Polje, Kotor i Budva uputile su novčanu pomoć ka poplavljenim podrjučima, kao i pakete hrane, vode, i odjeće. Atlas grupa uputiće 100 hiljada litara flaširane vode Akvamonta ugroženim područjima u Srbiji, dok će predsjednik Grupe, Duško Knežević, uplatiti ličnu donaciju od 50 hiljada eura. U fabrici vode Lipovo u Kolašinu biće, kako je saopšteno, organizovana vanredna proizvodnja, kako bi, u koordinaciji sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori i državnim organima Srbije, pomoć što prije bila preuzeta i upućena u ugrožena područja.
- kamen spoticanja
#4607 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja ti kazem da nemas pojma sta pricas...da si vidio teren i stepen kataklizme i kakva je reakcija bila prica bi ti bila drugacijaIker C wrote:Niste shvatili poentu moga posta ne prizivam ja agresiju ili nešto slično već upravo suprotno. Srbija ima 7 mil. stanovnika te je sasvim normalno da će biti više žrtava. Od medija preko vlade pa do lokalne vlasti sve je zakazalo.Da nema normalnog svijeta ove bi bilo u rangu poplava u Bangladešu. Naša vlada nije u stanju da zatraži pomoć EU, pa nije svijetski medij o ovim poplavama nema nikakvih informacija.
To sto vucic usutkuje ministre ko balavce nije pilo vode u obrenovcu a nece ni sutra kad voda predje granicu
3000 pijanih beogradjana koje je on organizovao napravili su vec belaj a da voda nije stigla
-
almir1977
#4608 Re: Poplave u cijeloj BiH
Šta je ba bilo u sferi naučne fantastike? Haha, pa ja ne mogu da vjerujem da ljudi puše ovu priču još uvijek. Pitaj ljude iz Šapca koji su jučer komentarisali po srpskim stranicama. Šabac je poprilično siguran od poplava i voda se prije samog grada prelije na drugu, srijemsku stranu koja je niža.Iker C wrote:Srbiija sa Vučićem da hoće može BiH osvojiti za dva dana. Žalosno je koliko su ljudi institucionalno organizovaniji od nas. Sinoć odbraniše Šabac što bilo skoro u sferi naučne fantastike, a naši ništa ne poduzimaju da spriječe ono pto se spriječiti da.
Šabac je bio klasična medijska predstava Maloga Vožda, u kojoj je u po noći smijenio gradski krizni štab koji je jedan od rijetkih u Srbiji koji nije iz njegove stranke i doveo armiju svojih stranačkih ljudi da vise po televizijama i hvale se danas kako su "odbranili" grad.
U isto vrijeme dok se spašavao srpski Alamo, voda je razvaljivala desetke drugih gradova i mjesta gdje, sasvim slučajno, nisu bile usmjerene sve raspoložive kamere srpskih medija, a u neka mjesta im je skroz zabranjen pristup.
Hebo vas Vučić, da vas hebo. Pokušale su i veće srpske mudonje od njega osvojiti bosnu pa su dobili muda u usta.
Last edited by almir1977 on 17/05/2014 13:18, edited 1 time in total.
- muha_sa
#4609 Re: Poplave u cijeloj BiH
direktan prenos predstave za narod.Iker C wrote:Srbiija sa Vučićem da hoće može BiH osvojiti za dva dana. Žalosno je koliko su ljudi institucionalno organizovaniji od nas. Sinoć odbraniše Šabac što bilo skoro u sferi naučne fantastike, a naši ništa ne poduzimaju da spriječe ono pto se spriječiti da.
vrati se par stranica unazad--neko je postavio komentar covjeka koji živi tamo gdje im je poslAo pomoc.
-
StupskaBitanga
#4610 Re: Poplave u cijeloj BiH
almir1977 wrote:Šta je ba bilo u sferi naučne fantastike? Haha, pa ja ne mogu da vjerujem da ljudi puše ovu priču još uvijek. Pitaj ljude iz Šapca koji su jučer komentarisali po srpskim stranicama. Šabac je poprilično siguran od poplava i voda se prije samog grada prelije na drugu, srijemsku stranu koja je niža.Iker C wrote:Srbiija sa Vučićem da hoće može BiH osvojiti za dva dana. Žalosno je koliko su ljudi institucionalno organizovaniji od nas. Sinoć odbraniše Šabac što bilo skoro u sferi naučne fantastike, a naši ništa ne poduzimaju da spriječe ono pto se spriječiti da.
Šabac je bio klasična medijska predstava Maloga Vožda, u kojoj je u po noći smijenio gradski krizni štab koji je jedan od rijetkih u Srbiji koji nije iz njegove stranke i doveo armiju svojih stranačkih ljudi da vise po televizijama i hvale se danas kako su "odbranili" grad.
U isto vrijeme dok se spašavao srpski Alamo, voda je razvaljivala desetke drugih gradova i mjesta gdje, sasvim slučajno, nisu bile usmjerene sve raspoložive kamere srpskih medija, a u neka mjesta im je skroz zabranjen pristup.
Hebo vas Vučić, da vas hebo. Pokušale su i veće srpske mudonje od njega osvojiti bosnu
-
JeremyJ
#4611 Re: Poplave u cijeloj BiH
300 spartanacaBoskero wrote:SAD SAM GLEDAO NA RTRS-u 300 LJUDI JE SAMO ODVEZENO U OBRENOVAC DA SE BRANE OD NASIPA. I TAJ VAL KOJI DOLAZI SINOC NIJE BIO KRITICAN NEGO CE TEK VECERAS BITI. NEMOJTE GLUPOSTI DA PRICATE U OVOJ SITUACIJI NAROD BOSNE SE PUNO BOLJE ORGANIZOVAO OD NARODA SRBIJE ODI U CRVENE KRSTOVE I NA UGROZENA MJESTA I VIDJECES O CEMU TI PRICAM.Iker C wrote:Niste shvatili poentu moga posta ne prizivam ja agresiju ili nešto slično već upravo suprotno. Srbija ima 7 mil. stanovnika te je sasvim normalno da će biti više žrtava. Od medija preko vlade pa do lokalne vlasti sve je zakazalo.Da nema normalnog svijeta ove bi bilo u rangu poplava u Bangladešu. Naša vlada nije u stanju da zatraži pomoć EU, pa nije svijetski medij o ovim poplavama nema nikakvih informacija.
5000 je sinoc branilo Sabac. U obrenovcu se izlila Kolubara i napravila problem. Gledam i vidim da su oni puno bolje organizovani od nas.
- hannibal
#4612 Re: Poplave u cijeloj BiH
Imal ko informacije kakvo je stanje u Orasju i da li je prohodan put Tuzla - Orasje? Hvala
- O'zone
- Globalni moderator
#4613 Re: Poplave u cijeloj BiH
.........životveze s vezom wrote:http://www.balkaninfo.org/vazno-procita ... e-zalosno/
- Libyano
#4614 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na ulazu u Srebrenik je srušen most iza tunela pa se negdje kroz sela obilazi...hannibal wrote:Imal ko informacije kakvo je stanje u Orasju i da li je prohodan put Tuzla - Orasje? Hvala
- madner
#4615 Re: Poplave u cijeloj BiH
Rekoh na onoj temi o Vucicu da se kolicina baliluka u narodu svede na minimum kada je situacija teska.
Tako da smo trenutno jaci od Srbije.
-
kakavdanakneiskustvu
- Pismonosa
#4617 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stvarno nije ni mjesto ni vrijeme da se priča o Dodiku ili Vučiću. U istom smo sosu. Pušimo ga i mi i Srbi i Hrvati jednako. Možemo barem u ovakvoj situaciji ostati ljudi i gledati da pomognemo jedni drugima umjesto što se prepucavamo ko debili
-
Boskero
#4618 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:14, edited 1 time in total.
- hannibal
#4619 Re: Poplave u cijeloj BiH
...
Last edited by hannibal on 07/12/2021 19:44, edited 2 times in total.
-
almir1977
#4620 Re: Poplave u cijeloj BiH
Šabac sam ima 30 000 vojno sposobnih muškaraca, a lider nad liderima plačnim glasom poziva 1000 dobrovoljaca iz Beograda jer samo oni mogu spasiti ŠabacJeremyJ wrote:300 spartanacaBoskero wrote:SAD SAM GLEDAO NA RTRS-u 300 LJUDI JE SAMO ODVEZENO U OBRENOVAC DA SE BRANE OD NASIPA. I TAJ VAL KOJI DOLAZI SINOC NIJE BIO KRITICAN NEGO CE TEK VECERAS BITI. NEMOJTE GLUPOSTI DA PRICATE U OVOJ SITUACIJI NAROD BOSNE SE PUNO BOLJE ORGANIZOVAO OD NARODA SRBIJE ODI U CRVENE KRSTOVE I NA UGROZENA MJESTA I VIDJECES O CEMU TI PRICAM.Iker C wrote:Niste shvatili poentu moga posta ne prizivam ja agresiju ili nešto slično već upravo suprotno. Srbija ima 7 mil. stanovnika te je sasvim normalno da će biti više žrtava. Od medija preko vlade pa do lokalne vlasti sve je zakazalo.Da nema normalnog svijeta ove bi bilo u rangu poplava u Bangladešu. Naša vlada nije u stanju da zatraži pomoć EU, pa nije svijetski medij o ovim poplavama nema nikakvih informacija.![]()
5000 je sinoc branilo Sabac. U obrenovcu se izlila Kolubara i napravila problem. Gledam i vidim da su oni puno bolje organizovani od nas.
-
kakavdanakneiskustvu
- Logovan
#4622 Re: Poplave u cijeloj BiH
MAGLAJ INFO: Situacija u gradu je dramaticna, masovno se kradu stvari, hrana i preprodaju po enormnim cijenama. Ako znate nekog da je na putu za Maglaj trenutno informisite ga da ne ostavlja pomoc nigdje usput, u nekim sabirnim centrima, vec ukoliko je moguce vozi direktno U GRAD i podijeli sve direktno iz auta, kedija, kamiona.
- kamen spoticanja
#4623 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tomadner wrote:Rekoh na onoj temi o Vucicu da se kolicina baliluka u narodu svede na minimum kada je situacija teska.
- It_is_a_Leclerc
#4624 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne znam za vas, ali meni je knedla stala u grlu kad sam pročitao ovo za Doboj i šest leševa. Sad me pravo strah šta će voda ostaviti u Bijeljini, Bos. Šamcu...
Sad sam bio u Crvenom križu TK. Stanje sa pomoći je iznad svih očekivanja. Uspješno se snadbijeva 20-tak porodica koje su smještene u Mejdanu. Imaju dovoljno i za Živinice, Lukavac, Kalesiju, ali još uvijek ne dijele svima, jer ne mogu doprijeti do sviju, a čamaca nemaju.
Hrana, voda, ćebad su prioritet...
Sad sam bio u Crvenom križu TK. Stanje sa pomoći je iznad svih očekivanja. Uspješno se snadbijeva 20-tak porodica koje su smještene u Mejdanu. Imaju dovoljno i za Živinice, Lukavac, Kalesiju, ali još uvijek ne dijele svima, jer ne mogu doprijeti do sviju, a čamaca nemaju.
Hrana, voda, ćebad su prioritet...
-
JeremyJ
#4625 Re: Poplave u cijeloj BiH
5000 ljudi bilo u Sapcu. O cemu ti govoris? Pogledaj snimke. Nasip podignut jos metar u visinu.
Jebe mi se za Vucica, ali cinjenica je da su se angazovali u mnogo tezem podrucju. Sam tok Save u Srbiji je tokom historije uvijek plavio, a to je ogroman prostor. Sa Savom jos nemaju problema. Problem u Obrenovcu je Kolubara.
Kod nas na sjeveru opce rasulo.
Jebe mi se za Vucica, ali cinjenica je da su se angazovali u mnogo tezem podrucju. Sam tok Save u Srbiji je tokom historije uvijek plavio, a to je ogroman prostor. Sa Savom jos nemaju problema. Problem u Obrenovcu je Kolubara.
Kod nas na sjeveru opce rasulo.