Ukrajina

Post Reply
Zajko i ja

#4601 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Skijaš wrote:Situacija je ozbiljna, stvar je otišla u "kurac".
Pravo je "ozbiljna", samo nek takvom ostane
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4602 Re: Ukrajina

Post by pici »

Skijaš wrote:

Situacija je ozbiljna, stvar je otišla u "kurac".
Iz sveg srca molim međunarodnu zajednicu da podrži svaku inicijativu u ime dijaloga i sklada. Srce puno želje za posjedovanjem je srce u kojem nema Boga. Zbog toga je Isus često kažnjavao bogate. Među njima postoji velik rizik da sigurnost potraže u bogatstvu ovoga svijeta. U ovom kurcu (želio je reći slučaju - caso, op.a.) Božja dalekovidnost vidljiva je u gestama solidarnosti - kazao je Papa.

vala ništa nije pogriješiJo... :mrgreen:
adnanini

#4603 Re: Ukrajina

Post by adnanini »

pici wrote:
Skijaš wrote:

Situacija je ozbiljna, stvar je otišla u "kurac".
Iz sveg srca molim međunarodnu zajednicu da podrži svaku inicijativu u ime dijaloga i sklada. Srce puno želje za posjedovanjem je srce u kojem nema Boga. Zbog toga je Isus često kažnjavao bogate. Među njima postoji velik rizik da sigurnost potraže u bogatstvu ovoga svijeta. U ovom kurcu (želio je reći slučaju - caso, op.a.) Božja dalekovidnost vidljiva je u gestama solidarnosti - kazao je Papa.

vala ništa nije pogriješiJo... :mrgreen:

:lol: :thumbup: :D
Zajko i ja

#4604 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Avijacija, mornarica, kopnene snage, obavjestajna sluzba...dobar dio bivse ukrajinske armije je sada dio krimskih snaga :-?
jefferson

#4605 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

McMoy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Moja logika koju sam iznio prije par dana o rusofilstvu među Bošnjacima itekako pokazuje rezultate. To su, dakle, u najvećoj mjeri recidivi komunizma koji se identificiraju sa srpom i ćekićem, kače zastave SR BiH po gradu, pišu protiv religije i Bošnjaka generalno, sve što ima veze sa kapitalizmom im je grozno i pederski. U manjoj mjeri je to omladina koja misli da je sve u svijetu jedna velika zavjera, u kojoj kolo vode američki mason, cionisti, imperijalisti i coca cola, pa su brže-bolje, pobjegli na drugu stranu gdje pjevaju "Bella Ciao" i nose Che Guevaru na majici.

Zato sam napisao da je treća opcija - komunist.

Nisam nikad bio član, nijedne partije, a kamoli komunističke.

E vidiš, ja jesam. I ponosim se tim. Ponosim se državom u kojoj sam živio i u kojoj su se vijorile zastave sa petokrakom.
Uvijek ću biti i ostati antifašista, pa u tom smislu ću uvijek odati dužno poštovanje partizanima, Crvenoj Armiji i Amerikancima koji su porazili fašizam.
Nisam ni sretan, a ni ponosan na ono što se dešavalo jednoj solidnoj državi, zvanoj SFRJ, s kraja 80-ih i početka 90-ih.
Shvataju mnogi, a neki će tek, da nam taj nacionalizam i ti ratovi nisu ništa dobro donijeli.
Potpuno mi je svejedno ako će neko pomisliti da sam Jugonostalgičar (ili šta se sve nadoda uz to), iskreno žalim za periodom kada smo zbog niza okolnosti bili neutralna i suverena zemlja.
Sada to nijedna bivša republika, koliko god lagali građane, nije i neće vjerovatno nikad više biti.
A, prepucavanja ovdje da li više smrdi rusko ili američko govno su već poprilično smiješna. I jedni i drugi (kao i ostali veliki igrači) gledaju isključivo svoj interes, a po viđenom u zadnjih skoro 70 godina je da se taj interes namiruje preko leđa malih naroda.
Tako da, kad bi znali i mogli pomesti u svojoj avliji, možda bih i shvatio ovo kao neku produktivnu diskusiju.
Čast pojedincima koji, vidi se, malo studioznije posmatraju stvari.
Samo meni nije jasno kakve veze ima bivsa SFRJ sa ovim sto se desava?
SFRJ je uvijek bila bliza zapadu nego istoku, na kraju krajeva, planovi JNA u slucaju rata izmedju NATO-a i Varsavskog pakta to potvrdjuju.
jedini razlog sto smo mi kupovali oruzje od rusa je cinjenica da su rusi npr. za MIG-21 umjesto para trazili isporuku milion pari cipela i otpis djela trgovinskog duga, a Ameri trazili pare.
Na kraju, razni testovi JNA sa americkim avionima i slicno pokazuju da to nije bilo crno-bjelo.
SFRJ i SSSR i ovo sto se danas desava veze nema jedno s drugim.
McMoy

#4606 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

jefferson wrote:
McMoy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Moja logika koju sam iznio prije par dana o rusofilstvu među Bošnjacima itekako pokazuje rezultate. To su, dakle, u najvećoj mjeri recidivi komunizma koji se identificiraju sa srpom i ćekićem, kače zastave SR BiH po gradu, pišu protiv religije i Bošnjaka generalno, sve što ima veze sa kapitalizmom im je grozno i pederski. U manjoj mjeri je to omladina koja misli da je sve u svijetu jedna velika zavjera, u kojoj kolo vode američki mason, cionisti, imperijalisti i coca cola, pa su brže-bolje, pobjegli na drugu stranu gdje pjevaju "Bella Ciao" i nose Che Guevaru na majici.

Zato sam napisao da je treća opcija - komunist.

Nisam nikad bio član, nijedne partije, a kamoli komunističke.

E vidiš, ja jesam. I ponosim se tim. Ponosim se državom u kojoj sam živio i u kojoj su se vijorile zastave sa petokrakom.
Uvijek ću biti i ostati antifašista, pa u tom smislu ću uvijek odati dužno poštovanje partizanima, Crvenoj Armiji i Amerikancima koji su porazili fašizam.
Nisam ni sretan, a ni ponosan na ono što se dešavalo jednoj solidnoj državi, zvanoj SFRJ, s kraja 80-ih i početka 90-ih.
Shvataju mnogi, a neki će tek, da nam taj nacionalizam i ti ratovi nisu ništa dobro donijeli.
Potpuno mi je svejedno ako će neko pomisliti da sam Jugonostalgičar (ili šta se sve nadoda uz to), iskreno žalim za periodom kada smo zbog niza okolnosti bili neutralna i suverena zemlja.
Sada to nijedna bivša republika, koliko god lagali građane, nije i neće vjerovatno nikad više biti.
A, prepucavanja ovdje da li više smrdi rusko ili američko govno su već poprilično smiješna. I jedni i drugi (kao i ostali veliki igrači) gledaju isključivo svoj interes, a po viđenom u zadnjih skoro 70 godina je da se taj interes namiruje preko leđa malih naroda.
Tako da, kad bi znali i mogli pomesti u svojoj avliji, možda bih i shvatio ovo kao neku produktivnu diskusiju.
Čast pojedincima koji, vidi se, malo studioznije posmatraju stvari.
Samo meni nije jasno kakve veze ima bivsa SFRJ sa ovim sto se desava?
SFRJ je uvijek bila bliza zapadu nego istoku, na kraju krajeva, planovi JNA u slucaju rata izmedju NATO-a i Varsavskog pakta to potvrdjuju.
jedini razlog sto smo mi kupovali oruzje od rusa je cinjenica da su rusi npr. za MIG-21 umjesto para trazili isporuku milion pari cipela i otpis djela trgovinskog duga, a Ameri trazili pare.
Na kraju, razni testovi JNA sa americkim avionima i slicno pokazuju da to nije bilo crno-bjelo.
SFRJ i SSSR i ovo sto se danas desava veze nema jedno s drugim.
Nema direktne veze samo sa jednim postom, nego sa čitavim nizom postova u kojima se pljuje sve ono što je nekad bilo.
Npr. izjavi čovjek mrtav hladan da Crvena Armija nije porazila Hitlera! (valjda sad ne trebam prepričavati istoriju i reći ko je sve bio na strani pobjednika.)
A ostatak posta se odnosio na to da smo nekad imali državu koja je imala i pamet i sreće da ne bude pregažena kao sada Ukrajina. Sada smo svjetlosnim godinama daleko od toga; ne možemo donijeti Zakon (Izmjene Zakona) o dobrobiti životinja bez da se u to upetlja Ambasador jedne Evropske sile.
I konačno, nikakva nova mudrost: jači tlači i igre velikih sila preko leđa malih. Nisam ljubitelj ni jednih, a ni drugih, jer svako gleda svoj interes. UN, SB UN-a, silni međunarodni sporazumi, rezolucije, pravda, poštenje, suverenitet, sloboda, demokratija... sve su to izlizani pojmovi koji za nekog vrijede, a za nekog ne. Danas je zaplatila Ukrajina, juče je to bila Sirija, sutra će neko treći.
Svjetski cirkus ide dalje...
jefferson

#4607 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

O tome sta je crvena armija radila tokom II sv. rata je bespredmetno pricati. Toliko hiljada knjga napisano i na forumu o tome razglabat, nigdje veze.
Lako je sad pricati sta je ona drzava bila. Retrospektivno, i mi smo se kurvali previse, cas sa jednima cas sa drugima, kako vjetar puse, jer smo bili mali, i bojali smo se da odaberemo stranu. Iako smo i mi to iskoristavali medju clanicama nesvrstanih, dilajuci im oruzje kako smo stigli i gdje smo stigli.
na kraju, sve je do interesa. Mi smo prvi koji samo gledamo svoj interes, tako da sve ove rasprave oko "morala" su samo mlacenje prazne slame.
nikad_vise

#4608 Re: Ukrajina

Post by nikad_vise »

ono sto sam vecerass pisao a sto nisu u stanju skontati le clerc i kompanija potvrdila je i ova izjava vucica.
"Prvi put posle mnogo godina imamo političku stabilnost i nije slučajno što neki govore o bosanskom i ukrajinskom scenariju želeći sve najgore svojoj državi. Dok neki hoće rat, mi ćemo da tražimo posao za naše ljude", rekao je Vučić.
lahku noc politicki analiticari. :kiss:
CungaLunga

#4609 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

"Jedan srpski posao vrijedi najmanje sto muslimanskih", dodao je Vučić.
.
zilog

#4610 Re: Ukrajina

Post by zilog »

It_is_a_Leclerc wrote:Moja logika koju sam iznio prije par dana o rusofilstvu među Bošnjacima itekako pokazuje rezultate. To su, dakle, u najvećoj mjeri recidivi komunizma koji se identificiraju sa srpom i ćekićem, kače zastave SR BiH po gradu, pišu protiv religije i Bošnjaka generalno, sve što ima veze sa kapitalizmom im je grozno i pederski. U manjoj mjeri je to omladina koja misli da je sve u svijetu jedna velika zavjera, u kojoj kolo vode američki mason, cionisti, imperijalisti i coca cola, pa su brže-bolje, pobjegli na drugu stranu gdje pjevaju "Bella Ciao" i nose Che Guevaru na majici.
Generalno grijesis. Sve sto si nabrojao (zastave i tako to...), meni ne smeta. Ipak, znam prepoznati nekoga ko mi radi o glavi.

Ovo, privremeno, rusofilstvo, dolazi sa sasvim druge strane.
Nas narod, kao sto imamo milion selektora, milion najboljih politicara, najbolje poznaje geopoliticku situaciju. :-? Mada ne zna, poimenice, za koga je glasao u Skupstini Kantona, niti kada su bile druge barikade u Sarajevu, ono zna za vatikansko-cionisticko-masonsku zavjeru u svijetu. Spreman se pobiti za to.

Isti taj narod se voli solidarisati sa slabijima (ispravno) i sa bracom po vjeri (cesto neispravno).
Ta braca po vjeri (BPV) se, ne svojom zaslugom, nekad nadju pod udarom jedine preostale svjetske velesile (JPSV). Najcesce BPV-om upravlja neki qurceviti diktator, kome je san da se nahebe matere onim drugim iz arapsko-izraelskog sukoba. Naravno, poslije toga bi mu narod oprostio kleptomanstvo i nepotizam (svaka slicnost sa BiH je slucajna).

Posto JPSV nije nikom draga, kao sto rijec "sila" nije, cesto dolazi pod udar onog mahalskog: "Moze se Kemo qurcit, ali ce ga Zijo prebiti kad izadje iz Jagomira".

Malo to, malo Pinka i Kursadjija...

P.S. Rusi upravo izasli iz Jagomira.
jefferson

#4611 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

zilog wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Moja logika koju sam iznio prije par dana o rusofilstvu među Bošnjacima itekako pokazuje rezultate. To su, dakle, u najvećoj mjeri recidivi komunizma koji se identificiraju sa srpom i ćekićem, kače zastave SR BiH po gradu, pišu protiv religije i Bošnjaka generalno, sve što ima veze sa kapitalizmom im je grozno i pederski. U manjoj mjeri je to omladina koja misli da je sve u svijetu jedna velika zavjera, u kojoj kolo vode američki mason, cionisti, imperijalisti i coca cola, pa su brže-bolje, pobjegli na drugu stranu gdje pjevaju "Bella Ciao" i nose Che Guevaru na majici.
Generalno grijesis. Sve sto si nabrojao (zastave i tako to...), meni ne smeta. Ipak, znam prepoznati nekoga ko mi radi o glavi.

Ovo, privremeno, rusofilstvo, dolazi sa sasvim druge strane.
Nas narod, kao sto imamo milion selektora, milion najboljih politicara, najbolje poznaje geopoliticku situaciju. :-? Mada ne zna, poimenice, za koga je glasao u Skupstini Kantona, niti kada su bile druge barikade u Sarajevu, ono zna za vatikansko-cionisticko-masonsku zavjeru u svijetu. Spreman se pobiti za to.

Isti taj narod se voli solidarisati sa slabijima (ispravno) i sa bracom po vjeri (cesto neispravno).
Ta braca po vjeri (BPV) se, ne svojom zaslugom, nekad nadju pod udarom jedine preostale svjetske velesile (JPSV). Najcesce BPV-om upravlja neki qurceviti diktator, kome je san da se nahebe matere onim drugim iz arapsko-izraelskog sukoba. Naravno, poslije toga bi mu narod oprostio kleptomanstvo i nepotizam (svaka slicnost sa BiH je slucajna).

Posto JPSV nije nikom draga, kao sto rijec "sila" nije, cesto dolazi pod udar onog mahalskog: "Moze se Kemo qurcit, ali ce ga Zijo prebiti kad izadje iz Jagomira".

Malo to, malo Pinka i Kursadjija...

P.S. Rusi upravo izasli iz Jagomira.
Apsolutno!
Samo da dodam da je fazon sto Kemo igra na duze staze, pa ce se koplja lomiti opet na obicnom ruskom gradjaninu.
Prema sluzbenoj anketi koju je ruska vlada provela, 73% Rusa je protiv ove avanture, jer je i njih prestalo davno interesovat ko ima veci qrtz, nego ko ima deblji novcanik.
zilog

#4612 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ne znam za anketu, cak sta vise, mislio sam da vecina Rusa odobrava intervenciju.
Ostatak stoji. Najveci gubitnici ce na kraju biti Rusi.
poostar

#4613 Re: Ukrajina

Post by poostar »

Zajko i ja wrote:Avijacija, mornarica, kopnene snage, obavjestajna sluzba...dobar dio bivse ukrajinske armije je sada dio krimskih snaga :-?
aha..kaze russia today :lol:
jefferson

#4614 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

zilog wrote:Ne znam za anketu, cak sta vise, mislio sam da vecina Rusa odobrava intervenciju.
Ostatak stoji. Najveci gubitnici ce na kraju biti Rusi.
http://wciom.ru/index.php?id=459&uid=114720

WCIOM je najveci istrazivacki centar u RUsiji, pro-vladin.
Objektivni navijac

#4615 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

poostar wrote:
Mister Yes wrote:Mislim da karta koja pokazuje države koje su priznale Kosovo najbolje svjedoči o podjeli planete na 2 bloka:

Image

Uz par izuzetaka (Španija na primjer) ali to je to otprilike.
mogu mislit kako je lijepo ziviti u drzavama koje su obojene sivom bojom :D
Sivom bojom jel' :? Pa moze se zivjeti. Mada kod nas u Bosni je nezaposlenost velika a ni plate nisu cemu ali moze se zivjeti,nije lose. :D :izet: :D
Tako je kod nas u sivoj Bosni a kako je tamo gdje ti zivis ??? :D
Objektivni navijac

#4616 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

insomnia78 wrote:Nekom rat nekom brat
Koke jedva docekale da se slikaju s okupatorima
Image

Image

Image

Image

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ukrajinski narod uz bracu Ruse u borbi protiv nacista i zapadnog imperijalizma :D :D
Altair_SA

#4617 Re: Ukrajina

Post by Altair_SA »

nikad_vise wrote:ono sto sam vecerass pisao a sto nisu u stanju skontati le clerc i kompanija potvrdila je i ova izjava vucica.
"Prvi put posle mnogo godina imamo političku stabilnost i nije slučajno što neki govore o bosanskom i ukrajinskom scenariju želeći sve najgore svojoj državi. Dok neki hoće rat, mi ćemo da tražimo posao za naše ljude", rekao je Vučić.
lahku noc politicki analiticari. :kiss:
Wait... Vucic? Pichkousti? Ovaj momak? :stidljiv:

Kenjam se na drzavu gdje je Vucic garant prosperiteta :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#4618 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

hAZNADAR

#4619 Re: Ukrajina

Post by hAZNADAR »

Svi koji opravdavaju rusku agresiju pravdajuci to teorijom "dvorista svoje kuce" ili poredjenjem(a sta rade drugi ko Amerika, Saudija,..) - ujedno pravdaju i uplitanje Srbije u BiH, RS. Paralele su nevjerovatno podudarne.
Drvosjeca iz Dejcica

#4620 Re: Ukrajina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Jel' zapucalo?
radostan dan

#4621 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

poznajući ukrajinke, kao i to kako se ponaša ljudska psiha i organizam uopšte u stresnim situacijama, sinoć se pucalo pravo...
Drvosjeca iz Dejcica

#4622 Re: Ukrajina

radostan dan wrote:poznajući ukrajinke, kao i to kako se ponaša ljudska psiha i organizam uopšte u stresnim situacijama, sinoć se pucalo pravo...
Dobro je onda, samo neka nastave da pucaju tako. Onaj ultimatum znači bio patka sa Ruske strane? Znao sam ja, Rus nije Švabo kad nešto kaže to i napravi. Ali sve je dobro dok Rus zavrće plin, ned'o Bog da ga Švabo opet pušta. :wink:
Alfons Kauders

#4623 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

evo naredio sloba od lenjingrada povlacenje

ne na krimu, vec duz istocne granice, one jedinice sto su fol ucestvovale u vojnoj vjezbi

kaze nije ga strah amerike i njemacke, al kad je cuo da slavna belgijska vojska vadi prangiju... skonto je da je vrag odnio salu
Drvosjeca iz Dejcica

#4624 Re: Ukrajina

Alfons Kauders wrote:evo naredio sloba od lenjingrada povlacenje

ne na krimu, vec duz istocne granice, one jedinice sto su fol ucestvovale u vojnoj vjezbi

kaze nije ga strah amerike i njemacke, al kad je cuo da slavna belgijska vojska vadi prangiju... skonto je da je vrag odnio salu
Uh šuti dobro je, da se digla Belgija ne bi to stalo do Vladivostok-a. :mrgreen:
Alfons Kauders

#4625 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:evo naredio sloba od lenjingrada povlacenje

Uh šuti dobro je, da se digla Belgija ne bi to stalo do Vladivostok-a. :mrgreen:
evo na fejsu pisu da se vec vladivostok poceo pakovati ko banja luka 1995 :D

Image

sila! :thumbup:
Post Reply