PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
1921

#4601 Re: PlayStation 4 - all about

Post by 1921 »

Hvala. Da idem na G2A, ili...?

Ako je G2A dobar izbor, moze li neko preporuciti pouzdanog prodavca tamo? Cudno mi je sto im toliko variraju cijene.
REDDEVILS

#4602 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

1921 wrote:Hvala. Da idem na G2A, ili...?

Ako je G2A dobar izbor, moze li neko preporuciti pouzdanog prodavca tamo? Cudno mi je sto im toliko variraju cijene.
Meni najbolja stranica za kupovinu dolara i 100% sigurna :)
https://www.pcgamesupply.com/
PS4 Share

#4603 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

1921 wrote:Hvala. Da idem na G2A, ili...?

Offgamers slobodno, meni za zadnje dvije kupovine najjeftiniji bili i sve ok, za minutu max dodje kod
Ako gdje zapnes javi
Rampage

#4604 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

(Ponovo) dobre besplatne igre za PS Plus korisnike:)

https://blog.us.playstation.com/2018/12 ... uary-2019/

Svaka čast Sony :D
PS4 Share

#4605 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Rampage wrote:(Ponovo) dobre besplatne igre za PS Plus korisnike:)

https://blog.us.playstation.com/2018/12 ... uary-2019/

Svaka čast Sony :D
Meni su bez veze, ovaj steep Cu skinuti cisto da vidim sta je, ali nije po mom ukusu :D
Rampage

#4606 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Ja sam u zadnje dvije godine zadovoljan s PS Plus besplatnim igrama, bilo je odličnih naslova (još ih nisam sve ni stigao odigrati).

Posebno ako se samo sjetiš kakve su gluposti od igara bile besplatne kad se tek pojavio PS4...
valter.ba

#4607 Re: PlayStation 4 - all about

Post by valter.ba »

Ekipa par pitanja, slomi me ova tehnologija :lol:.
Kupio PS4, montaža 31.12. kada dodje deda mraz :lol:
Pitanja:
1. Koji account napraviti US ili GB?
2. Da li je Fortnite besplatan (tako mi rekli)?
3. Procitao nešto Nosilac, Fantom, Guest. Prilicno komplikovano. Mogu li od druga uzeti originalni CD i samo pokrenuti igru ( bez interneta) ili ne?
4. Drug ima desetine igrica, kako ih share da mozemo igrati zajedno?
5. Procitao sam da se moze napraviti 16 nekih naloga koji se mogu brisati kada igrica dosadi. Kako se uopšte prave ti nalozi?
6. Ukratko napišite ako ima nešto što nikako ne smijemo napraviti, kako npr ne bi zeznuli ili blokirali konzolu?
Znam da su pitanja mnogima besmislena ali ako neko ima strpljenja da mi ovo pojasni bilo bi super da ne bude plakanja pred samu novu godinu :D .
Hvala mnoooogo :bih:
valter.ba

#4608 Re: PlayStation 4 - all about

Post by valter.ba »

Dupli :lol:
PS4 Share

#4609 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

valter.ba wrote:Ekipa par pitanja, slomi me ova tehnologija :lol:.
Kupio PS4, montaža 31.12. kada dodje deda mraz :lol:
Pitanja:
1. Koji account napraviti US ili GB?
2. Da li je Fortnite besplatan (tako mi rekli)?
3. Procitao nešto Nosilac, Fantom, Guest. Prilicno komplikovano. Mogu li od druga uzeti originalni CD i samo pokrenuti igru ( bez interneta) ili ne?
4. Drug ima desetine igrica, kako ih share da mozemo igrati zajedno?
5. Procitao sam da se moze napraviti 16 nekih naloga koji se mogu brisati kada igrica dosadi. Kako se uopšte prave ti nalozi?
6. Ukratko napišite ako ima nešto što nikako ne smijemo napraviti, kako npr ne bi zeznuli ili blokirali konzolu?
Znam da su pitanja mnogima besmislena ali ako neko ima strpljenja da mi ovo pojasni bilo bi super da ne bude plakanja pred samu novu godinu :D .
Hvala mnoooogo :bih:
1. Oba, napravi Us pa ako kad naletis na uk bolju cijenu neke igre napravi i taj
2. Da besplatan je samo ga skines, one zajebancije u igri se placaju
3. 1 igra kupljena Online :
Nosilac - dodas account, stavis ga kao primary i skines igru, onda igru igras sa svog naloga
Gost - dodas account skines igru, i igras igru samo sa tog accaunta
Kad ti da cd najnornalnije ga ubacis i igras
4. Ako su mu na racunu igre tj. Kupljene u ps storeu, jedan nek bude nosilac drugi gost, mislim u ovoj situaciji da je bolje da ti budes nosilac, tj. Dodas njegov racun i postavis za primary, on igra sa svog racuna, ti sa svog, ali njegov stoji na tvojoj ps4 dodan
5. 16 ih mozes imati na ps4 dodanih u jednom trenutku, mislim nikad neces imati ih toliko ali eto, ako nekad dodjes do tog broja samo izvrises nalog pa ga uvijek opet mozes dodati
A nalog pravis ili na ps4 ili na sajtu ps store, jednostavno kao i svugdje kao i ovdje sto napravis, ukucas email, password i izaberes region koji hoces, username i onda samo potvrdis ga preko linka koji dobijes na mail
6. Ma ne mozes nikako zeznuti nesto puno, banovati te nece jer je to legalno kao napravljeno u svrhu igraj svoje igre kod jarana/brata/u gostima :D
Ma vidjeti ces vrlo jednostavno, a onda taman imas njega za igre uvijek mozete zajedno kupovati i jeftino vas ispadne
Cak ako on ima ps plus i bude ti Share nalog imati ces i ti i moci ces Online igrati

Ako ti jos sta zatreba slobodno pitaj

Malo je to jos kod nas nepovjerljivo, ali svi se okrecu digitalnim kopijama, jer je dosta jednostavnije, imas igru na akauntu kao steam naprimjer, hiljadu je puta mozes izbristi/skinuti, jos mozes na dvije ps4 igrati
Ovako evo sad kad je rasprodaja za 100 KM sa nekim mozes kupiti brdo igara

Psn4.com - ukucas igru i vidis gdje je najjeftinija trenutno
Psprices.com isto cijene, cak mozes se pretplatiti na igre pa ti posalju mail kad bude akcija na ps store da ne moras provjeravati

Offgamers, g2a, cdkeys, pccardsuplay, kinguin za kupovinu bonova da dopunis account parama pa kupis igru
valter.ba

#4610 Re: PlayStation 4 - all about

Post by valter.ba »

@PS4 SHARE iskreno se zahvaljujem na iscrpnim odgovorima. Sada su mnoge stvari jasnije :thumbup: .
Puno pozdrava i još jednom hvala!
Pauza

#4611 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Pauza »

Iako sam ganjao PRO varijantu, a nemam 4k TV, Legla je ipak PS4 slim 500GB za 400 mambi. Još samo da je upalim i podesim :D :D :D

Imam Account na PS3 (Region: USA, NEW YORK) i tu sam samo kupovao igre na PS Store-u, imam ih 20ak i dosta sam uložio novca u te igre. Pitanje: Mogu li koristiti isti taj USER I PASS sad kad upalim PS4, da li mogu igrati te igre sa ps3? Trebam li praviti novi Nalog za PS4 ili mogu samo ovaj nastaviti? Igre sam kupovao preko bonova pa na reedem code.

Pitanje 2: Uzeo bih odmah ps4 plus pretplatu na godinu dana, gdje ću to kupiti i gdje mi je najbolje/najjeftinije?

Pitanje 3: Igram dosta PES, da li da pravim novi nalog, recimo u Njemačkoj, jer do sad na PS3 uglavnom sam imao "lag" jer su serveri iz USA.

hvala gejmeri unaprijed :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4612 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Nalog možeš koristiti, ali mislim da nećeš moći igrati te igre sa PS3.
PS Plus ti je fiksno 59.90 dolara na Storeu.
Za Black Friday je bila 39.90.
Imaš i ove što po olx prodaju ili u radnjama, to ide od nekih 110 KM, pa naviše.
Za PES ti stvarno ne znam, igram FIFU.
Rampage

#4613 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Ne valja PES online s US nalogom, trebat će ti neki EU nalog ako želiš igrati bez laga i predugog čekanja u traženju protivnika:)

PS3 nalog možeš koristiti na PS4 ali PS3 igre ne možeš igrati na PS4, nažalost:) Šteta što ne postoji backward compatibility.

PIK radnja "ps3games" prodaje pretplatu za US acc po cijeni od 95 km. Čovjek je provjeren i ozbiljan, slobodno možeš kupiti od njega :thumbup:
Pauza

#4614 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Pauza »

Pa onda mi je bolje da napravim UK novi nalog? Koju adresu obično za UK stavljate?

Ima li neka evropska jeftinija varijanta da se napravi nalog, vidim da su igre u turskom PS storeu najjeftinije?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4615 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Za kupovinu igara najbolje ćeš proći sa US Acc.
Pauza

#4616 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Pauza »

Tomahawk11 wrote:Za kupovinu igara najbolje ćeš proći sa US Acc.
Da taj imam nalog sa PS3 tako da ću aktivirati ps4 sa njim i nastaviti shopping igara na US nalogu.

Šta mislis da napravim samo jojš jedan UK nalog i na njega kupim PES19? Mogu li igrati online, a PS Plus kupim za US tržište?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4617 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Pauza wrote:
Da taj imam nalog sa PS3 tako da ću aktivirati ps4 sa njim i nastaviti shopping igara na US nalogu.

Šta mislis da napravim samo jojš jedan UK nalog i na njega kupim PES19? Mogu li igrati online, a PS Plus kupim za US tržište?
PS Plus ne bi trebao biti vezan za acc, tj. trebalo bi da možeš igrati igru koju uzmeš na UK Storeu preko US PS Plus. Mada, provjeri opet, nisam 100% siguran.
Rampage

#4618 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Tomahawk11 wrote:
Pauza wrote:

PS Plus ne bi trebao biti vezan za acc, tj. trebalo bi da možeš igrati igru koju uzmeš na UK Storeu preko US PS Plus. Mada, provjeri opet, nisam 100% siguran.
Bitno je da na samo jednom jedinom nalogu na konzoli imaš PS Plus pretplatu - svi ostali nalozi koji se nalaze na konzoli mogu igrati online.

Ja koristim više naloga na konzoli (djelim konzolu s djecom :)) tako da imam iskustva na tu temu:)

Takođe svi nalozi koji se nalaze na konzoli na kojoj jedan nalog ima PS Plus pretplatu mogu igrati i PS Plus besplatne igre, bilo online ili offline. Još da napomenem da nalozi uopće ne moraju biti iz istog regiona (ja imam jedan US, jedan UK i jedan čak registrovan na Novom Zelandu, nešto testirao:D)
Pauza

#4619 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Pauza »

Hvala Rampage i Tomahawk.

Tako ću uraditi. Aktivirati stari US PS nalog i kupiti PS PLUS pretplatu.

Napraviti UK nalog i kupiti PES i ožeži! :P :P
PS4 Share

#4620 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Pauza wrote:Iako sam ganjao PRO varijantu, a nemam 4k TV, Legla je ipak PS4 slim 500GB za 400 mambi. Još samo da je upalim i podesim :D :D :D

Imam Account na PS3 (Region: USA, NEW YORK) i tu sam samo kupovao igre na PS Store-u, imam ih 20ak i dosta sam uložio novca u te igre. Pitanje: Mogu li koristiti isti taj USER I PASS sad kad upalim PS4, da li mogu igrati te igre sa ps3? Trebam li praviti novi Nalog za PS4 ili mogu samo ovaj nastaviti? Igre sam kupovao preko bonova pa na reedem code.

Pitanje 2: Uzeo bih odmah ps4 plus pretplatu na godinu dana, gdje ću to kupiti i gdje mi je najbolje/najjeftinije?

Pitanje 3: Igram dosta PES, da li da pravim novi nalog, recimo u Njemačkoj, jer do sad na PS3 uglavnom sam imao "lag" jer su serveri iz USA.

hvala gejmeri unaprijed :thumbup:
Mozes koristiti taj nalog ali evo ti moja preporuka
1. Napravi uk nalog i kupi pes koji je 20 funti
2. Napravi nalog Indonezije ili Malezije i kupi godinu dana ps plus na offgamers gdje je manje od 50km
Pauza

#4621 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Pauza »

ps4 share, hvala drug.

Dakle, u tom slučaju bih imao 3 naloga, US, UK, IND.

UK samo za PES.
IND samo za PS Plus pretplatu
US je li na njega i dalje kupiujem igre?
PS4 Share

#4622 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Pauza wrote:ps4 share, hvala drug.

Dakle, u tom slučaju bih imao 3 naloga, US, UK, IND.

UK samo za PES.
IND samo za PS Plus pretplatu
US je li na njega i dalje kupiujem igre?
Mozes tako, ma ti mozes imati 16 naloga prijavljenih na ps4 tako da ne brini

A za kupovinu igre svaki put se skontaj, kod mene je vecina igara na drugom nalogu npr. Us nalog fife, Us nalog nba, UK nalog ufc, de nalog mafia 3 itd..

Pa npr. Ako hocu da prodam/poklonim/Shareujem igru onda samo taj jedan nalog i jedna igra je u pitanju
Ako ces skupljati igre onda uzimaj na istom nalogu slobodno

PES te ispadne oko 41 KM, prijatelj neki dan uzimao 20 funti kod na offgamersu
Azijska pretplata je manje od 30 dolara, varira svaki put je drugacije cijena nekad 27 nekad 26 i sl.
Americka te ispadne oko 50tak dolara jer uvijek na bon od 50 dolara se moze naci fi popust od 5+dolara
Jedina kao mala mana azijske je sto budu drugacije nekad igre za PS Plus korisnike, ali jbg preko 40km se ustedi, bukvalno ustedis toliko da mozes uzeti pes
Kuvet

#4623 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Kuvet »

Da vidim jesam li shvatio :D kupio sam nba2k19 preko cdkeya( nadam se da nece povuci cd key :D). Znaci, evo, hocu da kupim opet preko US acc.(Nemam paypal). Ovako, uzmem 100USD PSN GIFT CARD, napunim wallet sa 100 dolara i onda odem na ps us store i onda ukucam code na igre koje hocu da kupim?
PS4 Share

#4624 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Kuvet wrote:Da vidim jesam li shvatio :D kupio sam nba2k19 preko cdkeya( nadam se da nece povuci cd key :D). Znaci, evo, hocu da kupim opet preko US acc.(Nemam paypal). Ovako, uzmem 100USD PSN GIFT CARD, napunim wallet sa 100 dolara i onda odem na ps us store i onda ukucam code na igre koje hocu da kupim?
Zbunio si me totalno ali hajde ivako
1. Kupis dopunu da li 100 ili 30 dolara koliko je igra nevazno
2. Dobijes kod od 12 cifri, ides na ps store na svoj racun i pod reedem code ukucas i imas taj iznos na racunu
3. Dodas nba 2k19 u korpu za kupovinu i ides check out i kupio si igru
Kuvet

#4625 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Kuvet »

PS4 Share wrote:
Kuvet wrote:Da vidim jesam li shvatio :D kupio sam nba2k19 preko cdkeya( nadam se da nece povuci cd key :D). Znaci, evo, hocu da kupim opet preko US acc.(Nemam paypal). Ovako, uzmem 100USD PSN GIFT CARD, napunim wallet sa 100 dolara i onda odem na ps us store i onda ukucam code na igre koje hocu da kupim?
Zbunio si me totalno ali hajde ivako
1. Kupis dopunu da li 100 ili 30 dolara koliko je igra nevazno
2. Dobijes kod od 12 cifri, ides na ps store na svoj racun i pod reedem code ukucas i imas taj iznos na racunu
3. Dodas nba 2k19 u korpu za kupovinu i ides check out i kupio si igru
Haha, znaci to je to. Add to cart i to je to. Hvala. Zivioz
Post Reply