nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Gray

#4601 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Gray »

Sinoć oko 7-7:15 navecer me zamalo u punoj brzini udario mercedes s ili e klase trenutni (u brzini nisam vidio), ja se sa ženom i djetetom od 6 mjeseci vraćao sa vikendice i na putu ua sarajevo sa sokoca gdje su nestro pumpe idem iz kombija nekog, sa druge strane kolona velika. Ostavio sam razmak 100-ak metara i kada je kombi prosao iz kolone se iz suprotnog smjera izbaci taj mercedes da pretice i ravno na nas, ja sam na kočnicu i sklonio se maksimalno desno, kolona iz suprotnog smjera isto kocila i kreten se jedva nekako provukao izmedu nas, tri auta po sirini bila. Ja sam isao nekih 80 on sigurno oko 90-100. Sekunda je falila, familiju mu njegovu.
citroen xm

#4602 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Vjerovatno S klasa, neki balvanaš idiot je kupio čim se pojavila. A šta će krkan nego divljati.
NediM17

#4603 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Image

More u mlade bez spigle. 8-)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4604 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

Pa sta ce joj ako se kuci nasminkala
drug_profi

#4605 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Osim što su retrovizori mnogima potrebni samo radi frizure ili šminke, također im i žmigavci služe samo kada upale stealth mod "pet minuta" na nekoj prometnoj ulici.
Mogi od njih ne znaju da se žmigavac službeno naziva "pokazivač pravca" i da mu je TO osnovna namjena. Možda bi im se svidjelo kad bi probali.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4606 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Jucer, haman u aksam, opet plavka na motoru divlja glavnom dzadom, u pratnji nekog lika i trebe na drugom motoru. :evil:
insaneinthebrain

#4607 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insaneinthebrain »

konektovan wrote:Jucer, haman u aksam, opet plavka na motoru divlja glavnom dzadom, u pratnji nekog lika i trebe na drugom motoru. :evil:
jel ona sa cupavom kacigom, jucer sam je ja dva tri puta vidio kako fura. hoce mala da se rastane sa ovim svijetom izgleda :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#4608 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

NediM17 wrote:Image

More u mlade bez spigle. 8-)
Ovi su mi najbolji, ja bez retrovizora ko bez ruku, fakat ne kontam kako mogu voziti? :?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4609 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

insaneinthebrain wrote:
konektovan wrote:Jucer, haman u aksam, opet plavka na motoru divlja glavnom dzadom, u pratnji nekog lika i trebe na drugom motoru. :evil:
jel ona sa cupavom kacigom, jucer sam je ja dva tri puta vidio kako fura. hoce mala da se rastane sa ovim svijetom izgleda :roll:
Izgleda da je ta, i bice onda naljepnice, zauvijek u nasim srcima. :-)
dobar osjecaj

#4610 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovi su mi najbolji, ja bez retrovizora ko bez ruku, fakat ne kontam kako mogu voziti? :?
Puno ljudi nikad nije ni naucilo voziti gledajuci u retrovizore. Okrecu se, oslanjaju na neki osjecaj za prostor i koliko vidim nemaju problema.
Drvosjeca iz Dejcica

#4611 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dobar osjecaj wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovi su mi najbolji, ja bez retrovizora ko bez ruku, fakat ne kontam kako mogu voziti? :?
Puno ljudi nikad nije ni naucilo voziti gledajuci u retrovizore. Okrecu se, oslanjaju na neki osjecaj za prostor i koliko vidim nemaju problema.
Osjećaj za prostor je jedno, vožnja bez retrovizora drugo. Ovo prvo se može steći, istrenirati ili imati urođen osjećaj za prostor što opet ne mora imati nužno veze sa vožnjom motornog vozila. Vožnja bez retrovizora je opasna, netpredvidiva i lutrija, a lutrija u saobraćaju je vrlo opasna. Retrovizori nisu tu kao dodatni "features" (dodatna oprema) već vrlo važan element vozila za sigurnu i savjesnu vožnju.
amar1994

#4612 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

kombinacija u zavisnosti od situacije je najbolja 8-) :)
quarterback

#4613 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

kad bosanac grli zenu?
kad vozi u rikverc :evil:
MOSALJOZE

#4614 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

dobar osjecaj wrote: Puno ljudi nikad nije ni naucilo voziti gledajuci u retrovizore. Okrecu se, oslanjaju na neki osjecaj za prostor i koliko vidim nemaju problema.
Sve do jednom,kad se okrene,ovaj ispred zakoči i eto problema.
zdruzdjo

#4615 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Osjećaj za prostor je jedno, vožnja bez retrovizora drugo. Ovo prvo se može steći, istrenirati ili imati urođen osjećaj za prostor što opet ne mora imati nužno veze sa vožnjom motornog vozila. Vožnja bez retrovizora je opasna, netpredvidiva i lutrija, a lutrija u saobraćaju je vrlo opasna. Retrovizori nisu tu kao dodatni "features" (dodatna oprema) već vrlo važan element vozila za sigurnu i savjesnu vožnju.
Prije neki dan sam napunio 20 godina za volanom.
Vozilo se svasta: malih, velikih, 5 vrata, 4 vrata.....i ubjedljivo najvise sam bliskih susreta sa autom imao prestrojavajuci se dok mi se neko prisunja u mrtvi ugao.
Definitivno se najsigurnije osjecam kad se prestrojavam i pored pogleda u retrovizor jos malo zakrenem glavu i bacim pogled da utvrdim jeli sigurno za prestrojavanja. Toliko je gust kod nas saobracaj da je to najsigurnija metoda.
A da sam stela jesam jer vozim u rikverc bez okretanja i uparkiravam se tako isto.
rusmir.ba

#4616 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rusmir.ba »

zdruzdjo wrote:
Vozilo se svasta: malih, velikih, 5 vrata, 4 vrata.....i ubjedljivo najvise sam bliskih susreta sa autom imao prestrojavajuci se dok mi se neko prisunja u mrtvi ugao.
Definitivno se najsigurnije osjecam kad se prestrojavam i pored pogleda u retrovizor jos malo zakrenem glavu i bacim pogled da utvrdim jeli sigurno za prestrojavanja. Toliko je gust kod nas saobracaj da je to najsigurnija metoda.
A da sam stela jesam jer vozim u rikverc bez okretanja i uparkiravam se tako isto.
A ja mislio da sam jedini :D
I ne znam zaista voziti u rikverc bez retrovizora, dok npr gledam oca on nema sanse da vozi nazad a da se ne okrene. A prešao je preko milion kilometara kao vozac samo u zadnjih 10god. Valjda navika od pocetka vozačkih dana.
direstraits0078

#4617 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

rusmir.ba wrote:
zdruzdjo wrote:
A ja mislio da sam jedini :D
I ne znam zaista voziti u rikverc bez retrovizora, dok npr gledam oca on nema sanse da vozi nazad a da se ne okrene. A prešao je preko milion kilometara kao vozac samo u zadnjih 10god. Valjda navika od pocetka vozačkih dana.
Uslov za prolazak na ispitu u nekim drzavama. Ako nisi provjerio mrtvi ugao okretanjem glave, ispitivac zakoci i kaze: ubio si djevojcicu na biciklu. ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4618 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

a meni se smiju sto gledam mrtvi kut...
valja ovo isprintati
rusmir.ba

#4619 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rusmir.ba »

direstraits0078 wrote:

Uslov za prolazak na ispitu u nekim drzavama. Ako nisi provjerio mrtvi ugao okretanjem glave, ispitivac zakoci i kaze: ubio si djevojcicu na biciklu. ;)
Hajd dobro, odakle bicikla na našoj autostradi sa 3 trake kroz grad ili na autoputu :) A ne znam da se jos negdje mogu prestrojavati iz trake u traku, mozda na par kruznih tokova gdje genijalci nemaju pojma za sta sluzi unutrašnja traka uopšte!

Ali da se okrenem svaki put to da...
direstraits0078

#4620 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Black swan wrote:a meni se smiju sto gledam mrtvi kut...
valja ovo isprintati
Tebi se smiju jer je u pitanju kut. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4621 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

vozim se samo s hrvatinama :P :P :P :P :P :P :P :P
zdruzdjo

#4622 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

rusmir.ba wrote: Hajd dobro, odakle bicikla na našoj autostradi sa 3 trake kroz grad ili na autoputu :)....................
Kod nas to vec nema. ni ovako ni onako.

medjutim jedne sam godine bio u amsterdamu na godisnjem.
Uzeo od zeta auto i vozio ravno 15 minuta u amsterdamu i vratio se pred zgradu parkirao auto i otisao na autobus.
Sludili me biciklisti. Fakat ili bi ubio nekoga ili bi izasao i kakvoj plavki na biciklu opalio samar misleci da sam u pravu. hahahhaha
insomnia78

#4623 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

amar1994 wrote:kombinacija u zavisnosti od situacije je najbolja 8-) :)
:thumbup:
direstraits0078

#4624 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

zdruzdjo wrote:
rusmir.ba wrote: Hajd dobro, odakle bicikla na našoj autostradi sa 3 trake kroz grad ili na autoputu :)....................
Kod nas to vec nema. ni ovako ni onako.

Uzeo od zeta auto i vozio ravno 15 minuta u amsterdamu i vratio se pred zgradu parkirao auto i otisao na autobus.
Sludili me biciklisti. Fakat ili bi ubio nekoga ili bi izasao i kakvoj plavki na biciklu opalio samar misleci da sam u pravu. hahahhaha
:lol:

Bice i u SA sve vise biciklista, tako da nije losa ideja ponekad provjeriti da li dolazi neki kamikaza iza prilikom skretanja npr. iz pravca precednistva u Alipasinu.
rusmir.ba

#4625 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rusmir.ba »

zdruzdjo wrote:

Isao prije 2god u Njemacku kod brata, dosao kasno navecer kad je bio prazan grad i parkirao u njegovu garazu, iz nje izasao autom u ranim jutarnjim satima na povratku. Inače bi me strefilo ovo sto i tebe, pa tu se svi furaju na ta "eko" vozila tj bicikle :)

No zato je "GRAS" doveden do savršenstva po pitanju pokrivanja grada, auto ti dodje total višak.
Post Reply