Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goshpar

#4601 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by goshpar »

meni nije bio cilj da napadam ono po defaultu, uvijek imam razumijevanja za sve... ali, kako kazem, tom dionicom idem na posao svaki dan i nikad nisam vidio da radi vise od 10 ljudi. radi jedan, eventualno dva bagera, kopa, tovari na jedan kamion i nekoliko radnika nesto hoda okolo i pomalo kopka, raducka...

u sebi mislim, pa sto ne navali 50 ljudi, da bude 5 bagera, 10 kamiona, pa bi se sve ono sto ovi ovako urade za mjesec danas moglo uraditi za 5 dana.

i sto ne napadnu sa svih strana kruzni tok. ako jedni rade na prosirenju ceste kod trolejbuske stanice, sto druga ekipa ne moze raditi kod pekare As. ne, cekaju da oni dole zavrse pa da predju gore...

takav tempo rada mogu shvatiti kad covjek gradi svoju kucu, pa uzme jednog majstora i jednog pomocnika, pa polako...

ali kad su ovakvi javni radovi u pitanju, tu bi prioritet kod dodjeljivanja posla (po meni) trebala da ima ona firma koja ponudi najkraci moguci rok za zavrsetak radova...
zilla_

#4602 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by zilla_ »

Problem je što 90% radova rade podizvođači a glavni izvođač EA očito da ima još negdje posao pa nema dovoljno radnika i mašina da bi uradio ovako kako prethodni forumaš kaže. Valja zaposlit novog radnika, prijavit ga i sl, a pitanje je hoće li posle imati potrebu za tim radnicima, nego ovako se krpe sa postojećom radnom snagom pa ako se danas uradi šta dobro se i uradilo.
Ja da sam umjesto onih koji su im dali posao donio bi odluku i sve bi ono rašćerao :lol:
Jbte skoro godinu dana se vozim na posao svaki božiji dan prođem odande pa više su dojadili i bogu i narodu.
10 dana ne rade ništa pa jedanaesti ko fol nešto i odrade pa opet narednih 10 ništa.
problemnatravunu

#4603 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

zilla_ wrote:Problem je što 90% radova rade podizvođači a glavni izvođač EA očito da ima još negdje posao pa nema dovoljno radnika i mašina da bi uradio ovako kako prethodni forumaš kaže. Valja zaposlit novog radnika, prijavit ga i sl, a pitanje je hoće li posle imati potrebu za tim radnicima, nego ovako se krpe sa postojećom radnom snagom pa ako se danas uradi šta dobro se i uradilo.
Ja da sam umjesto onih koji su im dali posao donio bi odluku i sve bi ono rašćerao :lol:
Jbte skoro godinu dana se vozim na posao svaki božiji dan prođem odande pa više su dojadili i bogu i narodu.
10 dana ne rade ništa pa jedanaesti ko fol nešto i odrade pa opet narednih 10 ništa.
Ha ha , čuj njega, naravno tako razmislja svako ko to gleda onako, sa strane, čistim zdravim razumom i poštenjem, ali ti (izgleda) ne kontaš da je tu u pitanju kriminalni tal, te sačekivanje predstojećih izbora!
O tome koliko je tu para oprano i zavrnuto, bolje da ne pomišljam!
Jaka je ovo država, i bogata, samo da imamo poštenu vlast, bili bi barem kao Austrija
Filter

#4604 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

jucer zavrsili, samo 5 mjeseci za ovo prkno od ulice (Muse Cazima Catica)
jes plaho kad nema auta :D

Image
wewa

#4605 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by wewa »

Filter wrote:jucer zavrsili, samo 5 mjeseci za ovo prkno od ulice (Muse Cazima Catica)
jes plaho kad nema auta :D

Image
praise the Lord!

a jesu uradili 2. sloj asfalta? ili je ostalo onako grbavo :cry:
Filter

#4606 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

wewa wrote:
jucer zavrsili 2 sloj :-D taman naletio oko 15.30 kad su zavrsavali.
mescini da su malo sfuserili oko sahtova, ali nisam zagledao previse.
Logovan

#4607 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Filter wrote: mescini da su malo sfuserili oko sahtova, ali nisam zagledao previse.
Ma moraju malo, hajde Boga ti šta fali. :oops:
wewa

#4608 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by wewa »

Filter wrote:
wewa wrote:
jucer zavrsili 2 sloj :-D taman naletio oko 15.30 kad su zavrsavali.
mescini da su malo sfuserili oko sahtova, ali nisam zagledao previse.
pitam zato jer su i nakon 1. sloja neki sahtovi bili ispod povrsine asfalta, a neki strsali...
al eto, nek je i ta odiseja gotova.
Filter

#4609 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

wewa wrote: pitam zato jer su i nakon 1. sloja neki sahtovi bili ispod povrsine asfalta, a neki strsali...
valjda sahtove stimaju kad rade zavrsni sloj,
da vidis logavinu :-) svaki dupli saht viri ko zub, mozes samo birati desnim ili lijevim tockom da prejases
Logovan wrote: Ma moraju malo, hajde Boga ti šta fali. :oops:
jes vala, sta fali kad je malo krnjavo :D

ali opet kazem, nisam zagledao, mozebit su popeglani :-D
wewa

#4610 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by wewa »

Filter wrote:
wewa wrote: pitam zato jer su i nakon 1. sloja neki sahtovi bili ispod povrsine asfalta, a neki strsali...
valjda sahtove stimaju kad rade zavrsni sloj,
da vidis logavinu :-) svaki dupli saht viri ko zub, mozes samo birati desnim ili lijevim tockom da prejases
Logovan wrote: Ma moraju malo, hajde Boga ti šta fali. :oops:
jes vala, sta fali kad je malo krnjavo :D

ali opet kazem, nisam zagledao, mozebit su popeglani :-D
a prolazimo logavinom pocesto, vidjela sam da je uzas :-)
stas, zurilo se, pa ofrlje :-)
Filter

#4611 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

wewa wrote: a prolazimo logavinom pocesto, vidjela sam da je uzas :-)
stas, zurilo se, pa ofrlje :-)
valjda ce i nju uskoro zavrsiti, trotoare su uradili... nema vise blata do koljena
AmirBaa

#4612 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by AmirBaa »

prave cirkus oko pekare as bas. Jucer prosao pored bivseg ragazija, centrimetri su dijelili da zid zakacim koliko su uzak prostor ostavili. Bolje da su skroz zatvorili (to je cesta desno od as-a pa prema autopraonici onoj) nego ostavili onako
made_in_sarajevo

#4613 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by made_in_sarajevo »

Haj ima veze sa saobracajnicama. Jesu li namjerno zajebali semafore ili odjednom preko noci smo postali toliko radan narod? Evo cijelu sedmicu od Pofalica do SCC kolona auta u 20h. Danas kod Energoinvesta prema Grbavici isto se oteglo.
kafanski_covjek

#4614 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kafanski_covjek »

10h od apoteke Dine do Malte svaki Boziji dan krkljanac, da ne govorim od 16 do 20h
P308

#4615 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

Dodao bih i sjevernu longitudinalu na taj spisak.
Ne znam je li do semafora ili ne ali to traje zadnjih nekoliko mjeseci. Nepodnosljivo je voziti u skoro bilo koje doba dana a od 16 do 18 je katastrofa. Uvijek je i bila ali sada je stvarno uzas.
Dope_Man

#4616 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

made_in_sarajevo wrote:Haj ima veze sa saobracajnicama. Jesu li namjerno zajebali semafore ili odjednom preko noci smo postali toliko radan narod? Evo cijelu sedmicu od Pofalica do SCC kolona auta u 20h. Danas kod Energoinvesta prema Grbavici isto se oteglo.
Ide to sve od socijalnog. Jucer sam bas setao od SCCa do socijalno ok 19:30 i nisam mogao vjerovati da je svo vrijeme ulica prema gradu prepuna. Jasno mi je gdje ide kolona prema Ilidzi, ali ne kontam otkud toliko auta u smijeru prema gradu u to vrijeme. Nit je vrijeme izlazaka, nit vracanja s posla, nit se toliko ljudi u tom smijeru vraca s posla, obicno tamo idu na posao.. nezz.
BadBoy

#4617 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Pa kraj je godine, praznici, nova godina, bruka je turista u gradu vi isto ko da vam je ovo prva nova godina u Sarajevu :D
kafanski_covjek

#4618 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

zadnja dva-tri mjeseca je tako
Logovan

#4619 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

P308 wrote:Dodao bih i sjevernu longitudinalu na taj spisak.
Ne znam je li do semafora ili ne ali to traje zadnjih nekoliko mjeseci. Nepodnosljivo je voziti u skoro bilo koje doba dana a od 16 do 18 je katastrofa. Uvijek je i bila ali sada je stvarno uzas.
Kad si već spomenuo sjevernu longitudinalu.
Ima li šanse da se sljedeće godine zasade stabla, da se formira neki drvored? :-) Nije mi jasno kako još ništa nije zasađeno, a prošle tolike godine. Pusto sve, nigdje hlada. Sa drvoredom bi longitudinala izgledala daleko ljepše.
Dope_Man

#4620 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

kafanski_covjek wrote:zadnja dva-tri mjeseca je tako
Upravo tako, nit je ovo jucer izuzetak, nit se pojavilo zadnjih par dana zbog praznika. Traje to vec pofino.
kafanski_covjek

#4621 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

prije si srednjom trakom najbrze isao sad desna postala najbrza :lol:
BadBoy

#4622 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Dope_Man wrote:
kafanski_covjek wrote:zadnja dva-tri mjeseca je tako
Upravo tako, nit je ovo jucer izuzetak, nit se pojavilo zadnjih par dana zbog praznika. Traje to vec pofino.
A naravno, to je već širi problem prenatrpanosti Sarajeva automobilima. Ali to na podforumu Auto ne daju ikako reći, a-a za njih je jedini uzročnik gužvi spora vožnja.

Ja ne znam da li je neko ovdje svjestan ali na Faletićima je bukvalno izgrađen MINI GRAD. Imaju stambene zgrade sa 3-4 sprata i po 10tak stanova i hejbet privatnih kuća. Svi oni isključivo koriste auta. Ostala naselja neću ni spominjati, ovi su mi najbliže pa ih kudim. Zakrčiše Vratnike ne može se proći od njih.
P308

#4623 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

Logovan wrote:
P308 wrote:Dodao bih i sjevernu longitudinalu na taj spisak.
Kad si već spomenuo sjevernu longitudinalu.
Ima li šanse da se sljedeće godine zasade stabla, da se formira neki drvored? :-) Nije mi jasno kako još ništa nije zasađeno, a prošle tolike godine. Pusto sve, nigdje hlada. Sa drvoredom bi longitudinala izgledala daleko ljepše.
Nikad mi nije bilo jasno zasto su ostavili ono onako "golo". Nesto sumnjam da ce saditi ako nisu do sada. Daj Boze da grijesim.
A transverzala npr. izgleda 10 puta ljepse od kako su zasadili.
Thorgerson

#4624 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Nemojte zaboraviti i da se pravi kruzni tok kod pekare AS, tako da i to sigurno doprinosi guzvama na glavnoj saobracajnici.

Inace kao i obicno najveci cep Otoka - Cengic Vila. A jos sada imamo na Otoci citavo jedno novo naselje. Naravno sto se tice saobracajnica, nista se ne poduzima.

Bice veselo za 2-3 godine. Ovo sada sto imamo ce biti uzivancija kakav nas krkljanac ceka.
mayab

#4625 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

Thorgerson wrote:Nemojte zaboraviti i da se pravi kruzni tok kod pekare AS, tako da i to sigurno doprinosi guzvama na glavnoj saobracajnici.

Inace kao i obicno najveci cep Otoka - Cengic Vila. A jos sada imamo na Otoci citavo jedno novo naselje. Naravno sto se tice saobracajnica, nista se ne poduzima.

Bice veselo za 2-3 godine. Ovo sada sto imamo ce biti uzivancija kakav nas krkljanac ceka.
Naravno, a najgore mi je kad vidim neke ovde na forumu kako su "oduševljeni napretkom" :lol: na izgradnji, npr.južne longitudinale , mislim, nije da se ne gradi, ali ono je sramota i pljačka društva pod pokrivetljstvom vladajućih.... i kad se to teškom mukom završi, to je fušeraj na razini Afričkih banana republika, samo da pomenem fuš sa (raspadajućim) ivičnjacima i (klepetajućim) šahtovima na dijelu u Kovačićima :cry:
Da je samo zrno poštenja, meni firme koje ne znaju (a koliko vidim većina je takvih!) asfaltirati cestu i pri tome kako treba i bez krparenja iznivelisati šaht, ne bi nikad više radile na tim poslovima !
Post Reply