Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zippoo87

#4601 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

pik je postao ogledalo drustva i drzave....supljoglavaca najvise i prevaranata
ODB

#4602 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

zippoo87 wrote:pik je postao ogledalo drustva i drzave....supljoglavaca najvise i prevaranata
ne postao,već bio i ostao...
Kemal Malovčić

#4603 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kemal Malovčić »

Zamjena za nešto sa profila? LP
seoBIH

#4604 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Kemal Malovčić wrote:Zamjena za nešto sa profila? LP
Izgleda da su počeli voditi pažnju i o tome. Ovo je drug dobio neki dan :D
Naš sistem je detektovao višestruko slanje poruka istog sadržaja sa Vašeg profila, u kojima nudite zamjene korisnicima koji su označili da ne prihvataju ponude za zamjenu.
Upozoravamo Vas da takve aktivnosti nisu dozvoljene, te očekujemo da se slične radnje ne ponavljaju, što može dovesti do zabrane korištenja stranice.
Hvala unaprijed.

Lijep pozdrav,
PIK administracij
a
Kemal Malovčić

#4605 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kemal Malovčić »

seoBIH wrote:
Kemal Malovčić wrote:Zamjena za nešto sa profila? LP
Izgleda da su počeli voditi pažnju i o tome. Ovo je drug dobio neki dan :D
Naš sistem je detektovao višestruko slanje poruka istog sadržaja sa Vašeg profila, u kojima nudite zamjene korisnicima koji su označili da ne prihvataju ponude za zamjenu.
Upozoravamo Vas da takve aktivnosti nisu dozvoljene, te očekujemo da se slične radnje ne ponavljaju, što može dovesti do zabrane korištenja stranice.
Hvala unaprijed.

Lijep pozdrav,
PIK administracij
a
Meni je jedan te isti lik jedno 10 puta nudio zamjenu a da ja nisam označio to na profilu.

Ja sam samo jednom poslao takvu poruku, rekoh da probam. Tip mi nije odgovorio. :mrgreen:
Ajatolah_

#4606 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ajatolah_ »

Aj sad neka isto urade i za riječ "zadnja". :D
Boateng

#4607 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 07:05, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#4608 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kemal Malovčić »

I "NADOPLATA". :mrgreen:
dzemaludin007

#4609 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Te kljucne rijeci treba filtrirati, cim neko spomene, da dodje PIK administraciji, ako nije naglaseno u oglasu.
Meni je jedan te isti lik jedno 10 puta nudio zamjenu a da ja nisam označio to na profilu.
Ma i ne citaju oglas u potpunosti, samo vide naslov i slike. Mnogi neozbiljno prave oglas, ne navode tacne podatke u specifikaciji. Kad sam kupovao telefon, u oglasu navedeno 32GB memorije (da privuku musteriju, jer mozda nekome promakne posle), a posle ga pitam kaze 16GB itd.
Sva sreca imam iskustva pa prepoznam razne likove cak i preko neta (posle 2-3 konverzacije), ne moram ga ni vidjeti. Zato i nisam imao nikakvih problema na PIKu. :)

Ima dobrih likova na PIKu, nije sve tako crno. Ja i ne prodajem robu, pamozda zato. :) I ako vidim da lik nece zamjene, odgovorio do sada 5x, sta ga imam pitati i 6ti put, i tako neke logicne stvari koje su vec ranije odgovorene.
dudlov

#4610 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dudlov »

Ja na pik-u vrijeme ubijam, uglavnom. Do sada sam kupio tri stvari i sve je bilo ok.
ODB

#4611 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Ima oscilacija ogromnih.
Prodao sam kameru veoma skupu da je čovjek nije ni pogledao.Kaže daj drugu daće ti on pare,reko OK. :-D

A prodavao sam nove tegove u pola cijene lik došao gleda ih 3 sata pa se cijenka još ... :run:

Zadnje 2 god. ne koristim ga nikako ali vidim papci se razmnožili.
Almir_93

#4612 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Almir_93 »

http://www.pik.ba/profil/dexter_svc

Poslao mu RAM memoriju za laptop.. Nije htio preuzeti kad mu je bila donešena na vrata..
Zeljoooo

#4613 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Zeljoooo »

Almir_93 wrote:http://www.pik.ba/profil/dexter_svc

Poslao mu RAM memoriju za laptop.. Nije htio preuzeti kad mu je bila donešena na vrata..
Pa vidis da je imao prije vec jedan negativan dojam za istu situaciju. Nisi mu nitrebao slati.
Zeljoooo

#4614 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Zeljoooo »

Meni je najgore kad hocu nesto da kupim i posaljem poruku i nikad ne dobijem odgovor iako ovaj sto prodaje bude online 100 puta nakon toga :-)
Almir_93

#4615 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Almir_93 »

Bio sam u poslu tako da nisam imao vremena za to... Prijavio sam ga ali nema ništa konkretno
seoBIH

#4616 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Dokaz?
Ljakan

#4617 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Pik je posto veliko leglo seljacina koji na krkanske fore zele doci do para.Skoro sa jaranom krenem da kupi tene od papka kaze nove jednom obucene,dođe donese tene puknute na par mjesta :lol:
Reko pasa licimo li ti mi na magarce on se poce smijat a ja uzmem tene i bacim ih u smece kazem e sad se smij on se uozbilji kaze izvinite.Ne mozes drugacije sa stokom.
Mehemed
Vozim: automobil

#4618 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Posalje ti lik poruku da je mušterija, ti mu odgovoriš i on se više nikada ne javi a bude 100 puta online, pošalješ mu opet poruku, on ništa...
Jednom odgovorio ne paše zamjena i on opet šalje istu poruku o zamjeni, nisam htio ni da odgovaram po drugi put.
Nema kakvih nema pacijenata na PIK-u
mobile9

#4619 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mobile9 »

Ja sam u četiri godine imao 2 negativna iskustva. Prvi put kada sam tek čuo za pik (2010-te) i reg.profil. Htjeo sam da uzmem N95 a tada sam imao 6120c pa sam jednom liku iz rs-a ponudio zamjenu uz moju doplatu a razmijenili smo brzom poštom. Naravno njegov mobitel je bio u "extra stanju" "bez packe" itd. I konačno kad je stigao mobitel ja sam preuzeo, poslao svoj (u perfektnom stanju) i doplatu 60km kako smo se bili dog. Kada sam otvorio paket imao sam šta i vidjeti mobitel u jako lošem stanju ali je nekako funkcionisao i kada sam odnjeo majstoru da zamijenim bateriju jer naravno nije bila ispravna reče mi: "ovo je prošlo bunu i bunicu". I još mi lik kasnije prijetio jer je platio poštarinu kada je poslao svoj mobitel i kao da mu ja dopunim kredita zbog toga.. :-) i tako dao bolji mobitel i 60km za lošiji.. a drugo negativno iskustvo sam neki dan napisao i zato od sada ni skim poslovati ko nije verifikovan 100% i nema preko 10 pozitivnih dojmova. :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4620 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Ljakan wrote:Pik je posto veliko leglo seljacina koji na krkanske fore zele doci do para.Skoro sa jaranom krenem da kupi tene od papka kaze nove jednom obucene,dođe donese tene puknute na par mjesta :lol:
Reko pasa licimo li ti mi na magarce on se poce smijat a ja uzmem tene i bacim ih u smece kazem e sad se smij on se uozbilji kaze izvinite.Ne mozes drugacije sa stokom.
:lol: :lol: :lol: :lol:

sve ok
ali zasto kupovati tene preko pika kad ima toliko radnji za svaciji dzep
jel to neka furka da se ne plaća pdv ili uživanje u kupovini na taj način
Truba

#4621 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

gadna sorta ljudi su oni koji imaju robu ali im lijeno popisati i okačiti pa kače samo slike i to mutne :D
DoradO

#4622 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DoradO »

mobile9 wrote: i zato od sada ni skim poslovati ko nije verifikovan 100% i nema preko 10 pozitivnih dojmova. :bih:
i ja sam dugo na piku i imam dosta tih pozitivnih dojmova, uglavnom kupujem foto opremu... ali zasto bih verifikovao adresu, to mi je malo previse, imas mob i mail i pik poruke i kad sve dogovorimo dobijes adresu na koju ces poslati

i sad zato sto ne zelim da se zna gdje zivim ne mogu biti 100% verifikovan... bezze :roll:
mobile9

#4623 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mobile9 »

DoradO wrote:
mobile9 wrote: i zato od sada ni skim poslovati ko nije verifikovan 100% i nema preko 10 pozitivnih dojmova. :bih:
i ja sam dugo na piku i imam dosta tih pozitivnih dojmova, uglavnom kupujem foto opremu... ali zasto bih verifikovao adresu, to mi je malo previse, imas mob i mail i pik poruke i kad sve dogovorimo dobijes adresu na koju ces poslati

i sad zato sto ne zelim da se zna gdje zivim ne mogu biti 100% verifikovan... bezze :roll:
100% i jest email i broj. :)
agent_zero

#4624 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by agent_zero »

Mehemed wrote:Posalje ti lik poruku da je mušterija, ti mu odgovoriš i on se više nikada ne javi a bude 100 puta online, pošalješ mu opet poruku, on ništa...
Jednom odgovorio ne paše zamjena i on opet šalje istu poruku o zamjeni, nisam htio ni da odgovaram po drugi put.
Nema kakvih nema pacijenata na PIK-u
E bra'o! To se i meni počelo dešavati u zadnje vrijeme. Jave se pacijenti, k'o fol ozbiljne mušterije, raspituju se o artiklu, pitaju može li malo niže, dogovorimo se oko cijene, traže broj telefona da se čujemo i.... NIŠTA, muk. Pojave se online ali ništa, ko da se nikad nisu javljali. Da se barem javi i kaže da odustaje ili da je našao nešto drugo. Nego ništa. Još mi je gore jer ima nekih pitaju gdje živiš kao da bi došli. Previše privatnih stvari kruži i onda ispušiš foru od neozbiljnih kupaca. Ja se nikom ne javim, niti bi tražio podatke ako 100% nisam odlučio da ću kupiti taj artikal od tog pik korisnika.

Odsad više nikom neću davati broj mobitela ko ne bude 100% htio da dođe makar da pogleda artikal, ne mora kupiti. Ali da mi se tako pacijenti javljaju, raspituju, propituju, traže broj mobitela i onda se ušute.... e nećemo više tako.
Truba

#4625 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

nekad kroz poruke točno vidiš kako odgovara preko kurca
a kofol vodi pik radnju za građevinski materijal :roll:

mrsko odgovoriti koliko košta metar plastike ili tako nešto slično
Post Reply