Bas ste karali...bjelave wrote: Sta hoces? Jesmo li vas karnuli i izbacili prosle godine? Je li to fakat?
Opet, meni je jedino zao sto je zeljA ove godine propo u kupu prije nego sto smo mi dosli na red.
KUP BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#4601 Re: KUP BiH
Siroki - Grad Sarajevo 4:1! Idemo dalje, upravu je north...
Od 4 utakmice prosle sezone nijednu nisu dobili, al' karaju oni, ne vade... 
- limeni
#4602 Re: KUP BiH
borac ide dalje, bsi-mladost 0-0 znaci sve otvoreno, zvijezda ide dalje, velika pobjeda olimpica, velez takodjer jednom nogom prosao kao i zrinjski..
eh sad nasa dva velikana, prvo bruka je i sramota da siroki predstavlja silu za nase klubove. taj siroki koji biva karan od svake prosjecne evropske ekipa sa 4 ili 5-0 na pecari dok nasi odigraju solidno u evropi a ne mogu meda protiv ovih
nek bude sram i stid svakog navijaca sarajeva koji navija za siroki pa makar igrali protiv lucifera licno boli me briga siroki nk je olicenje zla za svakog fudbalskog navijaca.
nadam se da zeljo prolazi ovaj anti-klub.
sto se tice mog sarajeva, odlicna pobjeda ali nema razloga za euforiju dok ne zaredamo 4-5 pobjeda. bile te pobjede sve sa 1-0 ili 5-0 me ne zanima, hocu samo pobjede i da ekipa gleda od utakmice do utakmice.
eh sad nasa dva velikana, prvo bruka je i sramota da siroki predstavlja silu za nase klubove. taj siroki koji biva karan od svake prosjecne evropske ekipa sa 4 ili 5-0 na pecari dok nasi odigraju solidno u evropi a ne mogu meda protiv ovih
nek bude sram i stid svakog navijaca sarajeva koji navija za siroki pa makar igrali protiv lucifera licno boli me briga siroki nk je olicenje zla za svakog fudbalskog navijaca.
nadam se da zeljo prolazi ovaj anti-klub.
sto se tice mog sarajeva, odlicna pobjeda ali nema razloga za euforiju dok ne zaredamo 4-5 pobjeda. bile te pobjede sve sa 1-0 ili 5-0 me ne zanima, hocu samo pobjede i da ekipa gleda od utakmice do utakmice.
-
north
#4603 Re: KUP BiH
Da budem otvoren da lažno ne morališem, u ligi kad igraju Željo i Lištica samo me zanima ko je od te dvije ekipe direktni konkurent Sarajevu i tako se postavljam...pa naravno ako npr.Lištica zaostaje za Sarajevom 8 bodova (mada ovo zvuči kao nemoguća misija
), a Željo je izjednačen sa Sarajevom i pretpostavka je da će se te dvije ekipe boriti za titulu, da ću navijati da Željo zijani, ali ne zato pobogu što navijam za Lišticu
, nego zato što taj rezultat itekako odgovara mom Sarajevu..i obratno sa zamijenjenim ulogama, naravno......u kupu danas, čuo rezultat dosta nakon utakmice, kao da sam čuo rezultat Schalke-Augsburg...ne zanimaju me ni jedni ni drugi ako taj rezultat nema nikakve veze sa Sarajevom, realno
E sad npr. zadnje kolo lige Lištica-Željo pobjednik odlučuje prvaka, u tom slučaju bi se ispalio iz grada ili bih se nagutao tableta da prespavam 24h
da ne gledam utakmicu, ali ne bih navijao ni za koga 
E sad npr. zadnje kolo lige Lištica-Željo pobjednik odlučuje prvaka, u tom slučaju bi se ispalio iz grada ili bih se nagutao tableta da prespavam 24h
- strong69
#4604 Re: KUP BiH
Ovdje su pojedinci izgubili kompas i poceli da odreduju ko ce za koga navijati i zasto. Kao prvo, tema nema veze sa navijanjam. Kao drugo, ljudi navijaju za koga hoce i protiv koga hoce i to niko nece promijeniti. Ako neko osjeca potrebu ili smatra da je bitno navijati PROTIV nekoga onda neka izvoli.
Ne osjecam nikakvu obavezu da osim Sarajeva navijam i simpatisem bilo koga. Niti smatram da je to moguce. Bilo bi licemjerno reci da bih volio da Zeljo pobijedi Sirokog ili obrnuto kada me ta utakmica i taj rezultat uopste ne zanimaju i ne osjecam potrebu da navijam za nekoga.
Da postoji mogucnost i da mi neko kaze da cu ako budem navijao za Zeljeznicar on proci NAVIJAO bih za Zeljeznicar. Ali to se desava u snovima i bajkama i ja osim Sarajeva niti navijam za nekoga, niti simpatisem neku ekipu, niti je mrzim...
Ne osjecam nikakvu obavezu da osim Sarajeva navijam i simpatisem bilo koga. Niti smatram da je to moguce. Bilo bi licemjerno reci da bih volio da Zeljo pobijedi Sirokog ili obrnuto kada me ta utakmica i taj rezultat uopste ne zanimaju i ne osjecam potrebu da navijam za nekoga.
Da postoji mogucnost i da mi neko kaze da cu ako budem navijao za Zeljeznicar on proci NAVIJAO bih za Zeljeznicar. Ali to se desava u snovima i bajkama i ja osim Sarajeva niti navijam za nekoga, niti simpatisem neku ekipu, niti je mrzim...
- Logovan
#4605 Re: KUP BiH
BHF_Manijak wrote:Siroki - Grad Sarajevo 4:1! Idemo dalje, upravu je north...![]()
![]()
- BHF_Manijak
#4606 Re: KUP BiH
A sto je najzalosnije, duga sezone, imaju vremena to dodatno pojebati!Logovan wrote:BHF_Manijak wrote:Siroki - Grad Sarajevo 4:1! Idemo dalje, upravu je north...![]()
![]()
![]()
Ne fakat to je sramota ba. Da je normalan sticaj okolnosti, taj klub bi se borio u nizem rangu za eventualni ulazak u Premijer ligu. To je ba selo koje se sastoji od jedne duge ulice... Da nije takva situacija kakva jeste, tj. da nisu politicki projekat koji gura skoro kompletna Hercegovina na celu sa "maticom" Dinamom iz Hrvatske, ovi bi se realno trebali raspasti... Ovako suti i trpi.
-
todd_smith
#4607 Re: KUP BiH
Sto? Pa u 1 od 2 Hrvatska tima, guraju ih iz Saveza, guraju ih privatnici.
Sasvim logicno.
Isto kao sto bi se i Borac trebao gasiti, eno protiv jos jednog RS tima uzese.
Sasvim logicno.
Isto kao sto bi se i Borac trebao gasiti, eno protiv jos jednog RS tima uzese.
- Logovan
#4608 Re: KUP BiH
Da je normalan sticaj okolnosti, oni ne bi trebali ni postojati.BHF_Manijak wrote: A sto je najzalosnije, duga sezone, imaju vremena to dodatno pojebati!![]()
![]()
Ne fakat to je sramota ba. Da je normalan sticaj okolnosti, taj klub bi se borio u nizem rangu za eventualni ulazak u Premijer ligu. To je ba selo koje se sastoji od jedne duge ulice... Da nije takva situacija kakva jeste, tj. da nisu politicki projekat koji gura skoro kompletna Hercegovina na celu sa "maticom" Dinamom iz Hrvatske, ovi bi se realno trebali raspasti... Ovako suti i trpi.![]()
-
TOM SCHOLZ
#4609 Re: KUP BiH
Računajte već sada da je F.K.Sarajevo osvojilo kup BiH.Komšije sa grbavice su vjerovatno pred ispadanjem,a široki NE MOŽE proći aktuelnog osvajača kupa u dvije utakmice.Ostale ekipe,Zrinjski,Olimpik i Velež,jednostavno NE MOGU parirati Sarajevu.Mislim da će borba za titulu biti mnogo NEIZVJESNIJA.
-
Dead Man Walking
#4610 Re: KUP BiH
Ja racunam i prvenstvo i kup, da ne bude kasnije sto nisi na vrijeme, ovo-ono. A uracunate su i grupe LP za sljedecu godinu, nek se nadje.
-
bjelave
#4611 Re: KUP BiH
Nekako ignoriras cinjenice. Fakat je da smo vas prosle godine izbacili,istjerali, eliminirali iz kupa. Ili se mozda vi bez obzira sto ste ispali ne osjecate porazeno? Da niste moralni pobjednici? Opet kazem, meni je zao sto ste se ove godine po svemu sudeci oprostili dosta rano pa nam necete doci na red da vam uvezemo dva bez vadjenja.BHF_Manijak wrote:Siroki - Grad Sarajevo 4:1! Idemo dalje, upravu je north...![]()
![]()
Bas ste karali...bjelave wrote: Sta hoces? Jesmo li vas karnuli i izbacili prosle godine? Je li to fakat?
Opet, meni je jedino zao sto je zeljA ove godine propo u kupu prije nego sto smo mi dosli na red.Od 4 utakmice prosle sezone nijednu nisu dobili, al' karaju oni, ne vade...
- ultima_palabra
#4612 Re: KUP BiH
Čuj ne mogu proći u dvije utakmice? Mogu oni i u tri, četiri, koliko treba... ljudi su vam nabili kompleks (i nama su, malo manji) i znaju kako se igra sa vama.TOM SCHOLZ wrote:Računajte već sada da je F.K.Sarajevo osvojilo kup BiH.Komšije sa grbavice su vjerovatno pred ispadanjem,a široki NE MOŽE proći aktuelnog osvajača kupa u dvije utakmice.Ostale ekipe,Zrinjski,Olimpik i Velež,jednostavno NE MOGU parirati Sarajevu.Mislim da će borba za titulu biti mnogo NEIZVJESNIJA.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4613 Re: KUP BiH
Realno je samo ovo sto je napisao Manijak, Siroki mlati sarajevske klubove gdje stigne. Kako prevazici tu sramotu (mada nije sramota, jer su bolja ekipa, pogotovo od Zelje - kod Sarajeva je neka druga prica, postavimo se ko da sa Realom igramo), kako ne biti kurban Sirokom, to je pravo pitanje, a ne ovo klanje ko za koga navija i ko protiv koga navija.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4614 Re: KUP BiH
Ja ne bih Zelju otpisao jos. A vidim vecina, cak i navijaca tog kluba, prezalili ovo. Unaprijed.
Cvrsca odbrana, uz gol u prvom poluvremenu...kasnije otvara sve opcije.
- ultima_palabra
#4615 Re: KUP BiH
Nema šanse da mi sa ovim stoperima možemo sačuvati mrežu protiv Širokog koji će biti u najboljem sastavu.-LIBERO- wrote:Ja ne bih Zelju otpisao jos. A vidim vecina, cak i navijaca tog kluba, prezalili ovo. Unaprijed.
- Charuga
- Globalni moderator
#4616 Re: KUP BiH
Ova priča se vrti godinama, samo što se nisu raspali a oni stalno u vrhu ...Logovan wrote:Oni će se kad tad početi raspadati. Neće se moći održati na zdravim nogama, prestaće ih gurati ovi iz saveza i neki jaki ljudi.
- Reglan
#4617 Re: KUP BiH
To selo treba zapaliti
- BHF_Manijak
#4618 Re: KUP BiH
Ne ignorisem ja cinjenice, vec ti ne znas osnovna znacenja rijeci. Iskarati znaci nekog dobiti 0:3, 1:4, 0:4... Izbaciti nekog sa dva X-a je samo - izbaciti. Kontas ili da pokusam sa nekom paint varijantom? Ono sto je Real uradio Bayernu je recimo iskarati, ili Bayern Barcelonu prije 2 godine. Shvatas poentu ili je suvise komplikovano, iako si strp'o 35+ godina u zicugu?bjelave wrote: Nekako ignoriras cinjenice. Fakat je da smo vas prosle godine izbacili,istjerali, eliminirali iz kupa. Ili se mozda vi bez obzira sto ste ispali ne osjecate porazeno? Da niste moralni pobjednici? Opet kazem, meni je zao sto ste se ove godine po svemu sudeci oprostili dosta rano pa nam necete doci na red da vam uvezemo dva bez vadjenja.
-
vryzas
#4619 Re: KUP BiH
Tesko ces ti potrefiti i uz pomoc google translate-a a?bjelave wrote:
Jest, fataj te se lige mladih lingvista kad ste iz Kupa vec Out.
Btw. nemam pojma da li si "sljego" u grad, da li si autohtoni ppk, mozda nepismen od malih nogu ili si frustriran godinama, pa docekao 5 minuta da se "ispuses na forumu", ali nauci kako se pisu imena klubova. Nije tesko, pogotovo uz sve prednosti koje nudi internet...
Sto se tice teme...zasluzena pobjeda NK SB, a ovim rezultatom su 99% osigurali prolaz. Ostali rezultati ocekivani (bar za mene), a jedino iznenadjenje je "predaja" Celika.
- Muhamed Đakmić
#4620 Re: KUP BiH
Kako misliš predaja?
Olimpic je strašno dobar za rutinsko rasturanje ovih ekipica tipa Čelika ove sezone. Mislim da boda zijaniti neće na malim utakmicama na Otoci.
Olimpic je strašno dobar za rutinsko rasturanje ovih ekipica tipa Čelika ove sezone. Mislim da boda zijaniti neće na malim utakmicama na Otoci.
-
vryzas
#4621 Re: KUP BiH
Muhamed Đakmić wrote:Kako misliš predaja?
Mislio sam da ce se Čelik "probuditi" u KUP-u. Dobar je Olimpic, ekipa je popunjena na svim pozicijama...ipak, cini mi se da nisu toliko jaci da rezultat bude 4-0.
- Muhamed Đakmić
#4622 Re: KUP BiH
Ma ne znam, ovaj Čelik godinama uspije sa nama dobro odigrati radi neadekvatnih trenera i to je to. Drina ih je neki dan mlatnula u Zenici, da se mogu ikako probuditi, probudili bi se dosad.
Olimpic je i prije mjesec dana satrao Borac na Otoci sa 4-1. Doduše, ti si vjerovatno pod utiskom onog razmontiravanja od 3-0 iz prvog kola, mislim da su Mirzini puleni trenutno ipak malo bolji od toga
Olimpic je i prije mjesec dana satrao Borac na Otoci sa 4-1. Doduše, ti si vjerovatno pod utiskom onog razmontiravanja od 3-0 iz prvog kola, mislim da su Mirzini puleni trenutno ipak malo bolji od toga
- Logovan
#4623 Re: KUP BiH
Jest, vrti se godinama, ali doći će vrijeme kada će početi tonuti.Charuga wrote:Ova priča se vrti godinama, samo što se nisu raspali a oni stalno u vrhu ...Logovan wrote:Oni će se kad tad početi raspadati. Neće se moći održati na zdravim nogama, prestaće ih gurati ovi iz saveza i neki jaki ljudi.
-
vryzas
#4624 Re: KUP BiH
Slazem se sa ovim gore podebljanim, a mislim da je jedino Jagodic odradio koliko-toliko dobar posao. Bez obzira na stanje u klubu, cini mi se da igraju daleko ispod svojih mogucnosti.Muhamed Đakmić wrote:Ma ne znam, ovaj Čelik godinama uspije sa nama dobro odigrati radi neadekvatnih trenera i to je to. Drina ih je neki dan mlatnula u Zenici, da se mogu ikako probuditi, probudili bi se dosad.
Mirza radi ok posao sa ovom ekipom...jos samo da "veliki struĆnjak a.k.a. lazni Mamic" ohane sa "sufliranjem".
- Muhamed Đakmić
#4625 Re: KUP BiH
Ma neće nikad ohanuti, to se može zaboraviti
Pošto sam prilično siguran da će i Mirzu prije ili kasnije nogirati jer ne sluša dovoljno dobro, smio bih se kladiti da će Uščuplića imenovati za trenera

Pošto sam prilično siguran da će i Mirzu prije ili kasnije nogirati jer ne sluša dovoljno dobro, smio bih se kladiti da će Uščuplića imenovati za trenera