FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- HB_BHF
#45951 Re: FC Barcelona
Je li ovo bila zadnja reprezentativna utakmica suspenzije za Luisa Suareza? Mislim da bi mogao igrati sljedeću (vs Brazil, mart 2016.)
-
Vertig0
#45952 Re: FC Barcelona
http://scsport.ba/vijesti/panija-moguce ... ica/102041
vjerovatno nista od ovoga, al ne bi bilo lose da se mesika jos bolje spremi
- suncica24
#45953 Re: FC Barcelona
Nema otkazivanja.Vertig0 wrote:http://scsport.ba/vijesti/panija-moguce ... ica/102041
- ascari
#45955 Re: FC Barcelona
Sta je sa Ivanom? Je li trenirao danas?
- Tito_i_Partija
#45957 Re: FC Barcelona
Koji je ovo majstor bio...ljepse mi ga je bilo gledat' nego Messija.
- Better Man
#45958 Re: FC Barcelona
Po meni daleko ispred Messia po kvaliteti u svoje vrijeme kad je bio u top formi. Kakve je on poteze izvodio i kakvu je magiju imao, Messi neće nikada. I spomenuo bih još jednog čarobnjaka, a to je Rivaldo. Oba meni daleko ispred Messia u svoje vrijeme.
- supercali
#45959 Re: FC Barcelona
ako gledas ko sta izvodi od folova tih onda je i moj komsija keno bolji od mesijaBetter Man wrote:Po meni daleko ispred Messia po kvaliteti u svoje vrijeme kad je bio u top formi. Kakve je on poteze izvodio i kakvu je magiju imao, Messi neće nikada. I spomenuo bih još jednog čarobnjaka, a to je Rivaldo. Oba meni daleko ispred Messia u svoje vrijeme.
mesi je daleko kompletniji igrac o ronaldinja i rivalda zato i jeste bolji
- tzipiripi
#45960 Re: FC Barcelona
Koje je poteze Magic Johnson izvodio i kakvu je magiju imao, zato je i dobio taj nadimak. Jordan tako nešto nije mogao, ali ....
Nije lako navijat protiv Messia, ono nikako. Već deset godina maltretira narod, a tek mu je 28. Hoće raji kamen past kad ode u penziju
Nije lako navijat protiv Messia, ono nikako. Već deset godina maltretira narod, a tek mu je 28. Hoće raji kamen past kad ode u penziju
- tzipiripi
#45961 Re: FC Barcelona
Nikad mi pred El Clasico nije bio ovako... Sav ovaj globalni belaj ne da da se čoik rahat uživi.
-
solo2
#45962 Re: FC Barcelona
Razlika je u mentalitetu i fudbalskoj inteligenciji. Ronaldinho je malo talentovaniji a Messi je malo veci radnik i malo bolji egzekutor.
Za mene je Messi nesto kao izmedju Ronaldinha i Ronalda (Da Lima)
Kako je vidim - porediti njih dvojicu je kao da poredis muzickog virtouza Paganinija (Ronaldinho) sa hirurgom Michaelom DeBakeyem (Messi)
Jako su slicni ali opet razliciti... ono sto obojicu krasi je nacin na koji anticipiraju kretanje protivnickih igraca pojedinacno (ukljucujuci i golmana) kao i cijele defanzivne linije - to je ta umjetnost - ostalo je talenat i tehnika
Za mene je Messi nesto kao izmedju Ronaldinha i Ronalda (Da Lima)
Kako je vidim - porediti njih dvojicu je kao da poredis muzickog virtouza Paganinija (Ronaldinho) sa hirurgom Michaelom DeBakeyem (Messi)
Jako su slicni ali opet razliciti... ono sto obojicu krasi je nacin na koji anticipiraju kretanje protivnickih igraca pojedinacno (ukljucujuci i golmana) kao i cijele defanzivne linije - to je ta umjetnost - ostalo je talenat i tehnika
-
Vertig0
#45963 Re: FC Barcelona
Ma daj ba, haj razumijem svako ima svoj stav, a i meni je Dinho drag bas. Ali ne moze niko u istu recenicu sa Leom 
- Better Man
#45964 Re: FC Barcelona
Možda tebi, ali svako voli magiju Ronaldinho i Rivaldo su daleko ispred njega. Da nije otkrio čari noćnog života i da je nastavio da se maksimalno posvećuje nogometu i treninzima, Ronaldinho bi bio najveći u istoriji nogometa. Ovaj video clip iznad jasno pokazuje kakv je bio čarobnjak i šta je radio protiv Reala. Jednostavno on je za mene daleko ispred Messia, a i Rivaldo.supercali wrote:ako gledas ko sta izvodi od folova tih onda je i moj komsija keno bolji od mesijaBetter Man wrote:Po meni daleko ispred Messia po kvaliteti u svoje vrijeme kad je bio u top formi. Kakve je on poteze izvodio i kakvu je magiju imao, Messi neće nikada. I spomenuo bih još jednog čarobnjaka, a to je Rivaldo. Oba meni daleko ispred Messia u svoje vrijeme.
-
Vertig0
#45965 Re: FC Barcelona
Ne vidim ja na ovom videu nista spektakularnije od ovoga npr. https://www.youtube.com/watch?v=NwsFYkp_r5w
- supercali
#45966 Re: FC Barcelona
nije to u pitanju mozda meni to je cinjenicaBetter Man wrote:Možda tebi, ali svako voli magiju Ronaldinho i Rivaldo su daleko ispred njega. Da nije otkrio čari noćnog života i da je nastavio da se maksimalno posvećuje nogometu i treninzima, Ronaldinho bi bio najveći u istoriji nogometa. Ovaj video clip iznad jasno pokazuje kakv je bio čarobnjak i šta je radio protiv Reala. Jednostavno on je za mene daleko ispred Messia, a i Rivaldo.supercali wrote:ako gledas ko sta izvodi od folova tih onda je i moj komsija keno bolji od mesijaBetter Man wrote:Po meni daleko ispred Messia po kvaliteti u svoje vrijeme kad je bio u top formi. Kakve je on poteze izvodio i kakvu je magiju imao, Messi neće nikada. I spomenuo bih još jednog čarobnjaka, a to je Rivaldo. Oba meni daleko ispred Messia u svoje vrijeme.
ako mene pitas najbolji fudbaler je davids i sto se tice tih fazona a la ronaldinho i sto se tice rada a la messi
e sad on je bio sredina za razliku od ove dvojice koji su bili naprijed al nebitno za pricu
ima onaj kinez japanac sta li je koji je sve dinhove fazone ponovio ispred njega i jos mu zadao zadatak koji dinhno nije mogao ispuniti al opet nije u nekom vrhunskom timu
moras razlikovati ucinkovitost od umjetnickog dojma
dinhno je mozda bolji za gledati zavisno od toga sta ko voli od mesija al opet ponavljam mesi je utjelovljenje ucinkovitosti bez nekog velikog umjetnickog dojma kao sto su dinho rivaldo ibrahimovic i jos mnogih drugih koji su tako leprsavo igrali
-
LSD
#45967 Re: FC Barcelona
Eki daleko ispred MessijaBetter Man wrote:Po meni daleko ispred Messia po kvaliteti u svoje vrijeme kad je bio u top formi. Kakve je on poteze izvodio i kakvu je magiju imao, Messi neće nikada. I spomenuo bih još jednog čarobnjaka, a to je Rivaldo. Oba meni daleko ispred Messia u svoje vrijeme.
ne može Lionelu niti jedan brazilac kopačke nositi
- Saian
#45968 Re: FC Barcelona
Sam si sebi odgovorio, Ronaldinho nije otkrio cari nocnog zivota, on "cari nocnog zivota" ima ugravirano u karakteru. On je cvrchak i bas taj dio ti se i svidja. Taj njegov vic u igri je neodvojiv od dijela kojem je dusha zalomit, pochastit kafanu da se svi oko njega smiju i zajebavaju. Jedno bez drugog ne ide. Zato izjave tipa da se nije dao u porok odaju blagu jednodimenzionalnost u perspektivi, nema se on sta odavat tome, nit se Messi ima sta ne odavat, drugacija japija ili mozda sto bi oni rekli ginga u ovom slucaju. Ronaldinho, da nema taj dio karaktera u sebi ne bi ni vrtio onako ljude, prosto ko biljka iz porodice mahunarki. Ono sto pricam je na tragu onog sto dezulovic ovdje pise o Zidane-uBetter Man wrote:Da nije otkrio čari noćnog života i da je nastavio da se maksimalno posvećuje nogometu i treninzima, Ronaldinho bi bio najveći u istoriji nogometa. Ovaj video clip iznad jasno pokazuje kakv je bio čarobnjak i šta je radio protiv Reala. Jednostavno on je za mene daleko ispred Messia, a i Rivaldo.
Što se događalo u Zidaneovoj glavi u 110. minuti finalne utakmice na Olympia Stadionu u Berlinu, pita se u ponedjeljak ujutro cijela jedna generacija preko noći odraslih muškaraca. Eh, kad bismo znali što se u njegovoj glavi događalo tada, znali bismo i što se u njoj događalo u 7. minuti, kad je Panenkinim udarcem poslao loptu u prečku, pa pedalj iza gol crte, zaledivši svijet onako kako je prije nekoliko milijuna godina slična jedna lopta zaledila planetu i istrijebila dinosauruse. Kad bismo znali što se u nedjelju u deset i petnaest navečer događalo u glavi Zinedinea Zidanea, znali bismo što se u njoj događalo i kad je koju minutu ranije istu loptu poslala na isto mjesto, pod talijansku prečku, tamo odakle je ne bi izvukla ni Gorska služba spašavanja, zapravo nitko osim Luigija Buffona, znali bismo što se u njoj događalo i dok je čekao onaj volej na Hampden Parku u Glasgowu, znali bismo dakle i ostale tajne vradžbine iz te ćelave glave, a te tajne nama nije dano znati
- Saian
#45969 Re: FC Barcelona
p.s. ja sam covjek od brojki, Messi je statisticki ispred svih, miljama
- tzipiripi
#45970 Re: FC Barcelona
Neke stvari s ovog klipa nemreš brojkama prikazat. Zanimljivo je gledat igrače Reala, posebno RamosaSaian wrote:p.s. ja sam covjek od brojki, Messi je statisticki ispred svih, miljama
- ultima_palabra
#45971 Re: FC Barcelona
Mislim da je Sid Lowe to najbolje objasnio... Messi je tri igrača u jednom, dribler, asistent, finišer. U svakoj od tih kategorija je najbolji ili među najboljim na svijetu. Mi uzimamo igrače koji imaju samo jednu od tih vještina i poredimo ih sa Messijem u tome.
-
sumirprimus
#45972 Re: FC Barcelona
al voli kroz noge neg hljeba. 
-
sizifinho
#45973 Re: FC Barcelona
Pa ima dokumentarac kad on prica kako radi driblinge. Messi je genijalac zato sto svojim kukovima i polozajem tijela diktira polozaj suparnickih nogu, tako da je uvijej u glavi.korak ispred. I snimali su bas gdje su Messijeve oci dok dribla, i uvijek su na koljenima i gleznjevima igraca...cekaju slabost...
Mislim ja ne vjerujem da neko ovdje poredi Messija s drugim igracima, to je toliko nebulozno.
Istina, dinho je bio madzionicar, ali ne cini ga to najboljim fudbalerom.... to je isto kao da neko kaze- Dzeko bolje skace od Messija, zato je bolji. Rona igrao dobro par sezona, 4 u vrh glavr, a Messi evo 10 i brojimo.
Mislim ja ne vjerujem da neko ovdje poredi Messija s drugim igracima, to je toliko nebulozno.
Istina, dinho je bio madzionicar, ali ne cini ga to najboljim fudbalerom.... to je isto kao da neko kaze- Dzeko bolje skace od Messija, zato je bolji. Rona igrao dobro par sezona, 4 u vrh glavr, a Messi evo 10 i brojimo.
- skenderija04
#45974 Re: FC Barcelona
RECI KOLIKO GODINA IMAS I KAZACU TI KAKO DOCEKUJES CLASICO
Oko 15
Ti si pripadnik privilegovane generacije koja smatra da je odlazak na Bernabeu isto sto i gostovanje na Mestalli ili Sanchez Pizjuanu.Naravno, moze se izgubiti ali normalno je da od deset utakmica Barsa pobijedi osam. Smatras da je normalno da Barcelona osvaja ligu Sampiona svake cetiri godine, a Ligu tri puta u pet godina. Za tebe su trostruke krune kao za starije trofeji kupa pobjednika kupova. Ti si kao mornar koji je rodjen kada je izmisljen parobrod, tako da u zivotu nisi koristio vesla.
15-30
Vidio si velike pobjede, ali Madrid dozivljavas kao Skynetov T800. Uvijek je tu ono crveno svjetlo koje mu omoguci da se ponovo sastavi. Nikada ne umire! Vidio si Ronaldinhovu egzibiciju na Bernabeu, ali sljedece godine smo ostali na -18 tako da si morao odgledati pocasni spalir za Real Madrid. Oprez sa njima, uvijek se vrate!
40-45
Zivis sa stalnim osjecajem krivice. Odrastao si u periodu kada je otet Quini, kada se povrijedio Maradona, kada se izgubilo finale u Sevilli protiv Steaue i to te naravno cini pesimistom. Ipak, i ti si imao svoju oazu - Dream Team! U glavi ti je ugravirana poslovica "Ko sabljom sjece od sablje i gine" Vidio si 5-0, ali si sljedece godine oplakao 5-0 protiv . Cruyff, koga smatras pocetkom svega lijepog je u Madrid isao sa zatvorenijom varijantom. Tako i ti , uvijek sa najvecim postovanjem, ocekujes mec na Bernabeu. Ti vjerujes da se liga odlucuje na drugim stadionima, i zato je najvaznije izaci ziv iz Clasica.
50+
Ti si nepopravljiv. Da je po tebi, ne bi se trebalo ni igrati. Sigurno ce biti kradja,a i sudije su pripremljene. Ti jos uvijek gledas utakmice u crno bijeloj tehnici a u lozi i dalje sjedi Pepe Plaza ( Nekadasnji predsjednik sudijske organizacije koji je rekao "Dok sam ja predsjednik,Barsa nece biti sampion" - I tako bi)
Jos uvijek sanjas o clasicu u kome Di Stefano istarcava na teren u dresu tvoje ekipe. Dok si gledao Clasico "2-6" u 88 minuti si nervozno ponavljao:"sudija sviraj kraj" Za tebe je clasico veliko mucenje koje pocinje u srijedu i zavrsava sa posljednjim sudijskim zvizdukom...u proljetnom clasicu. Ni kada pobjedjujes nisi sretan !
S. Gimenez
Oko 15
Ti si pripadnik privilegovane generacije koja smatra da je odlazak na Bernabeu isto sto i gostovanje na Mestalli ili Sanchez Pizjuanu.Naravno, moze se izgubiti ali normalno je da od deset utakmica Barsa pobijedi osam. Smatras da je normalno da Barcelona osvaja ligu Sampiona svake cetiri godine, a Ligu tri puta u pet godina. Za tebe su trostruke krune kao za starije trofeji kupa pobjednika kupova. Ti si kao mornar koji je rodjen kada je izmisljen parobrod, tako da u zivotu nisi koristio vesla.
15-30
Vidio si velike pobjede, ali Madrid dozivljavas kao Skynetov T800. Uvijek je tu ono crveno svjetlo koje mu omoguci da se ponovo sastavi. Nikada ne umire! Vidio si Ronaldinhovu egzibiciju na Bernabeu, ali sljedece godine smo ostali na -18 tako da si morao odgledati pocasni spalir za Real Madrid. Oprez sa njima, uvijek se vrate!
40-45
Zivis sa stalnim osjecajem krivice. Odrastao si u periodu kada je otet Quini, kada se povrijedio Maradona, kada se izgubilo finale u Sevilli protiv Steaue i to te naravno cini pesimistom. Ipak, i ti si imao svoju oazu - Dream Team! U glavi ti je ugravirana poslovica "Ko sabljom sjece od sablje i gine" Vidio si 5-0, ali si sljedece godine oplakao 5-0 protiv . Cruyff, koga smatras pocetkom svega lijepog je u Madrid isao sa zatvorenijom varijantom. Tako i ti , uvijek sa najvecim postovanjem, ocekujes mec na Bernabeu. Ti vjerujes da se liga odlucuje na drugim stadionima, i zato je najvaznije izaci ziv iz Clasica.
50+
Ti si nepopravljiv. Da je po tebi, ne bi se trebalo ni igrati. Sigurno ce biti kradja,a i sudije su pripremljene. Ti jos uvijek gledas utakmice u crno bijeloj tehnici a u lozi i dalje sjedi Pepe Plaza ( Nekadasnji predsjednik sudijske organizacije koji je rekao "Dok sam ja predsjednik,Barsa nece biti sampion" - I tako bi)
Jos uvijek sanjas o clasicu u kome Di Stefano istarcava na teren u dresu tvoje ekipe. Dok si gledao Clasico "2-6" u 88 minuti si nervozno ponavljao:"sudija sviraj kraj" Za tebe je clasico veliko mucenje koje pocinje u srijedu i zavrsava sa posljednjim sudijskim zvizdukom...u proljetnom clasicu. Ni kada pobjedjujes nisi sretan !
S. Gimenez
Last edited by skenderija04 on 20/11/2015 17:43, edited 2 times in total.
-
didgeridoo
#45975 Re: FC Barcelona
30-40?