Ako ti ne smeta čing čong či li vi hikakavdanakneiskustvu wrote:https://www.imdb.com/title/tt4016934/?ref_=nm_flmg_dr_2
https://www.imdb.com/title/tt0762073/?r ... flmg_dr_10
je li ko ovo gledao,valjaju li?
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
tastatura ratnik
#45951 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
kakavdanakneiskustvu
#45952 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
što bi mi smetalo
-
Ramsey8
#45953 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakavdanakneiskustvu wrote:što bi mi smetalo
-
tastatura ratnik
#45954 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
onda gledajkakavdanakneiskustvu wrote:što bi mi smetalo
- johnnykola
#45955 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Thirst je za zapaljenja moždane opne, nešto vampiri, ovo, ono, ovaj drugi nisam gledao.tastatura ratnik wrote:Ako ti ne smeta čing čong či li vi hikakavdanakneiskustvu wrote:https://www.imdb.com/title/tt4016934/?ref_=nm_flmg_dr_2
-
kakavdanakneiskustvu
-
tastatura ratnik
#45957 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Thirst je za zapaljenja moždane opne, nešto vampiri, ovo, ono, ovaj drugi nisam gledao.tastatura ratnik wrote:Ako ti ne smeta čing čong či li vi hikakavdanakneiskustvu wrote:https://www.imdb.com/title/tt4016934/?ref_=nm_flmg_dr_2
Nisam ni ja thirst kakvi crni vampiri, handmaiden je odlican..
- medvjed23
#45958 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- Up in time for class, Karim. What's wrong?
- One cannot be up in time for class if one never went to bed.
-
John Cleese
-
omar little
#45960 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
juzni vetar je kako mali djokica misli da treba izgledati pravljenje filma. s dve ruke da se krstim, evo s dve noge da se krstim. goli krindzeraj. izvjestaceno, bijedno, usiljeno, siromasno, impotentno, izlizano, klisejski. dijalozi nepostojeci, sklepana srednjoskolska improvizacija. kao i u senkama, katastrofalno off beat psovanje. bjelogrlic opet istog lika igra. jebote, dosta vise. i todorovic, vec 15 godina igra, na misicnu memoriju i rutinu, varijaciju na temu istog lika. onaj mali glavni baja, kao, faker i faca, pola stupnja razlike u glumackoj kvaliteti od drveta kostica. uzas. nema teoretske sanse da ono igra igdje na daskama.
film za instagram vrijeme; izbrendirano, ulickano, sa sve auto tune saundtrakom, a zapravo suplje i prazno bez vrijednosti i smisla.
tuzno je da je onaj ofucani krindz dranja i psovanja od uloge zatvorio onakvu karijeru i onakvu plejadu odglumljenih likova, bas tuzno.
film za instagram vrijeme; izbrendirano, ulickano, sa sve auto tune saundtrakom, a zapravo suplje i prazno bez vrijednosti i smisla.
tuzno je da je onaj ofucani krindz dranja i psovanja od uloge zatvorio onakvu karijeru i onakvu plejadu odglumljenih likova, bas tuzno.
- johnnykola
#45961 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Haneke kingo. LinkJohn Cleese wrote:
- johnnykola
#45962 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 22.50.
Povijesni spektakl/biografska drama. Posljednji kineski car Pu Yi (J. Lone) u trećoj je godini života postavljen na prijestolje i odveden u Zabranjeni grad. Ne smije napuštati palaču u kojoj se sve više osjeća kao u zatvoru. Dolazak škotskog učitelja Reginalda Johnstona (P. O'Toole) u njemu budi još veću znatiželju za upoznavanjem svijeta. U šesnaestoj godini ženi se s Wan Yung (J. Chen), ali uzima i k srcu priraslu konkubinu Wen Tsiu. Nakon što je morao abdicirati, napušta palaču. Vraća se u rodnu Mandžuriju koju 1931. okupira japanska vojska. Japanci mu omogućuju povratak na prijestolje u toj pokrajini, ali ga zapravo koriste kao svoju lutku. On se pretvara u dekandentnog playboya. Nakon Drugog svjetskog rata zarobe ga Rusi i predaju kineskim komunistima koji ga zatvore i "preodgajaju", pa on postane vrtlar.
Posljednji kineski car osvojio je čak devet Oscara, uključujući onog za najboljeg redatelja i najbolji film, te brojne druge prestižne nagrade diljem svijeta. Film uspješno spaja epsku podlogu i intimnu priču o čovjeku čiji je život samo tužna ironija, caru bez prava na izbor i inicijativu. Realistično prikazuje život u Kini u vrijeme velikih političkih previranja, a sniman je na autentičnim lokacijama u srednjovjekovnom Zabranjenom gradu. Talijanski redatelj Bernardo Bertolucci (kojemu je ovo jedan od filmova iz vrlo uspješne Orijentalne trilogije - ostala dva su Mali Buda i Čaj u Sahari) naglasak stavlja na povijesno okružje i spektakularnost, dok su radnja i osobnost većine likova u drugom planu. Čak se četiri glumca pojavljuju u ulozi cara, a među njima je najvažniji izvrsni J. Lone.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D4:

Film na TV-u
- TAFKAP
- johnnykola
#45964 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da.TAFKAP wrote:Povodom smrti Bernarda Bertolucija.
- chakany
-
John Cleese
- KB9
#45967 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
iz nekog nepoznatog razloga ovaj film kako znam za sebe gotivim, da mi zivot o tome ovisi ne bi znao rec zastojohnnykola wrote:
HRT3 22.50.
Povijesni spektakl/biografska drama. Posljednji kineski car Pu Yi (J. Lone) u trećoj je godini života postavljen na prijestolje i odveden u Zabranjeni grad. Ne smije napuštati palaču u kojoj se sve više osjeća kao u zatvoru. Dolazak škotskog učitelja Reginalda Johnstona (P. O'Toole) u njemu budi još veću znatiželju za upoznavanjem svijeta. U šesnaestoj godini ženi se s Wan Yung (J. Chen), ali uzima i k srcu priraslu konkubinu Wen Tsiu. Nakon što je morao abdicirati, napušta palaču. Vraća se u rodnu Mandžuriju koju 1931. okupira japanska vojska. Japanci mu omogućuju povratak na prijestolje u toj pokrajini, ali ga zapravo koriste kao svoju lutku. On se pretvara u dekandentnog playboya. Nakon Drugog svjetskog rata zarobe ga Rusi i predaju kineskim komunistima koji ga zatvore i "preodgajaju", pa on postane vrtlar.
Posljednji kineski car osvojio je čak devet Oscara, uključujući onog za najboljeg redatelja i najbolji film, te brojne druge prestižne nagrade diljem svijeta. Film uspješno spaja epsku podlogu i intimnu priču o čovjeku čiji je život samo tužna ironija, caru bez prava na izbor i inicijativu. Realistično prikazuje život u Kini u vrijeme velikih političkih previranja, a sniman je na autentičnim lokacijama u srednjovjekovnom Zabranjenom gradu. Talijanski redatelj Bernardo Bertolucci (kojemu je ovo jedan od filmova iz vrlo uspješne Orijentalne trilogije - ostala dva su Mali Buda i Čaj u Sahari) naglasak stavlja na povijesno okružje i spektakularnost, dok su radnja i osobnost većine likova u drugom planu. Čak se četiri glumca pojavljuju u ulozi cara, a među njima je najvažniji izvrsni J. Lone.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D4:
Film na TV-u
- johnnykola
#45968 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Isti je slučaj i u mene. 
- pirmin
#45970 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kakvo je sad ludilo von Trier napravio pa ljudi bjeze iz Kino-sala? 
- medvjed23
#45971 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- You call spilling out all that filth and violence being a father? Do you, Lloyd?
- Jen, what do you want me to do? You want me to tell her about the Three Bears? Is that it?
- She's just a little girl. An 8-year-old little girl. Can't you get that through your head?
- Let me tell you something you should get through your head. They're all little klix, Jen. Every one of them. Every one of those pathetic souls who eventually does herself in is a little girl. Every neurotic who lies on a couch... and pays some asshole shrink good money to listen to her bullshit is a little girl. Every hooker out hustling her ass for a pimp... who winds up with a dyke, a habit, or wasted by some psychopath, is a little girl. All these little klix have one thing in common. You know what that is? Disillusionment. It always comes from the same thing, expectations. The greatest woman-killer of all time. A terminal disease that starts way back when they're all just little klix. When they're being fed all the bullshit... about being entitled to happiness like it's a birthright. That's what you don't understand... when to stop perpetrating the myths that ruin their lives. Innocence kills, Jen. Believe me. It kills. I see it every fucking day of my life.
- Lloyd, I think you're a very sick man...

- Jen, what do you want me to do? You want me to tell her about the Three Bears? Is that it?
- She's just a little girl. An 8-year-old little girl. Can't you get that through your head?
- Let me tell you something you should get through your head. They're all little klix, Jen. Every one of them. Every one of those pathetic souls who eventually does herself in is a little girl. Every neurotic who lies on a couch... and pays some asshole shrink good money to listen to her bullshit is a little girl. Every hooker out hustling her ass for a pimp... who winds up with a dyke, a habit, or wasted by some psychopath, is a little girl. All these little klix have one thing in common. You know what that is? Disillusionment. It always comes from the same thing, expectations. The greatest woman-killer of all time. A terminal disease that starts way back when they're all just little klix. When they're being fed all the bullshit... about being entitled to happiness like it's a birthright. That's what you don't understand... when to stop perpetrating the myths that ruin their lives. Innocence kills, Jen. Believe me. It kills. I see it every fucking day of my life.
- johnnykola
#45972 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
medvjed23 wrote:- You call spilling out all that filth and violence being a father? Do you, Lloyd?
:ppp
- johnnykola
#45973 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

FOX Movies 20.00.
Za snijega vanka i toplinu unutar domića, odlična bajkica.
Inače poznatiji kao redatalj akcijskih filmova (Air Force One, In the Line of Fire) i velikog hita Oluja svih oluja film s Georgeom Clooneyjem iz 2000. Wolfgang Petersen, pokazao je izvanredan smisao za fantastiku u priči o dječaku koji vizualizira priču koju čita, u kojoj jedan drugi dječak pokušava spasiti svoju zemlju od ništavila.
Dječak Bastian (B. Oliver) maštovito je i osjećajno dijete koje je zbog toga često žrtva neshvaćanja odraslih i zadirkivanja ostale dece. Bježeći pred grupom školskih nasilnika, Bastian se sklanja u knjižaru iz koje ukrade tajanstvenu knjigu o kojoj je trenutak prije razgovarao s knjižničarem. Zaključa se na školski tavan i počinje čitati priču o dječaku koji živi u svijetu Fantazije. On je ratnik Atreyu (N. Hathaway) koji mora spasiti bolesnu Caricu i cijelu Fantaziju od prijetnje koja se zove Ništavilo i guta sve pred sobom. Atreyu kreće na mukotrpno putovanje kako bi spasio svoj svijet, ali vremena je sve manje. U jednom trenutku Bastian shvaća da je on dio te priče te da je dječak kojeg spominju kao spas - on sam... Film je snimljen prema knjizi Unendliche Geschichte njemačkog pisca Michaela Endea, kojeg su neki skloni usporediti s legendarnim autorom Gospodara prstenova Tolkienom. Njemačkom redatelju Wolfgangu Petersenu ovo je prvi američki film, a ulaznicu za Hollywood dobio je zahvaljujući oskarovskoj nominaciji za najboljeg redatelja za film Das Boot (1981.). Za vrijeme kada je nastao film ima jedinstvene specijalne efekte, brojne odlično napravljene izmišljene bajkovite likove i dojmljive scene. Zbog vizualne atraktivnosti i izuzetne maštovitosti predstavljao je velik korak naprijed u žanru filma za djecu. I posljednje, ali možda najvažnije, film ohrabruje djecu na čitanje. Sva djeca, ali i veći broj odraslih, uživat će u ovoj priči. Prema nekim anketama, ovaj je film među najljepšim dječjim fantastičnim filmovima svih vremena.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu E7:

Film naTV-u
-
kakavdanakneiskustvu
#45974 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pirmin wrote:Kakvo je sad ludilo von Trier napravio pa ljudi bjeze iz Kino-sala?
to ovaj film sa matom dillonom?
- pirmin
#45975 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dakakavdanakneiskustvu wrote:pirmin wrote:Kakvo je sad ludilo von Trier napravio pa ljudi bjeze iz Kino-sala?
to ovaj film sa matom dillonom?
https://goo.gl/images/akwUzm