Dodik, on, on je sad br.1 kod mene. Ma kakav Fahro stalno nesto petlja.

Samo Dodik sve i da hoce da radi u interesu BiH to vise ne moze jer je podigao tenzije i njegovi biraci od njega traze opstrukcije.Prpa.ba wrote:Radon samoprozvao SNSD-SBB-SDP-HDZ-DF-NS gradjanskim blokom, velika koalicija za veliki posao samo sto nije.![]()
Mislim da GS ima svoj pdf. Ovdje pitam za SDP.Banksy wrote:Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.Heartbeats wrote: Šta konkretno stranke ljevice rade s vladajućom strankom koja i ne krije da joj je troetnički koncept države i princip "svako svoje" mio? I dodatno, zašto ispred te stranke o izbornom zakonu pregovora ekonomist koji je u politiku ušao jučer?
Koji cirkus od teorije, izgleda da ce ovo biti spin za 2018. godinu. Ja sam isto tako cuo da Niksic svako jutro zove Dodika da pita hoce li staviti secer ili mlijeko u kafu...Haman2 wrote:SDP je trenutno Dodikov saveznik. Fahro vise nije br. 1 za Dodika. Pao je na drugo mjesto. Sad je Nermin Niksic br. 1.
Dodik, on, on je sad br.1 kod mene. Ma kakav Fahro stalno nesto petlja.
Opet predstavljas GS kao uvrijedjenu mladu. Realno brukas stranku...Heartbeats wrote:Mislim da GS ima svoj pdf. Ovdje pitam za SDP.Banksy wrote:Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.Heartbeats wrote: Šta konkretno stranke ljevice rade s vladajućom strankom koja i ne krije da joj je troetnički koncept države i princip "svako svoje" mio? I dodatno, zašto ispred te stranke o izbornom zakonu pregovora ekonomist koji je u politiku ušao jučer?
Ne znam zašto "whataboutism" kad recimo
http://m.vijesti.ba/clanak/310718/sbb-m ... litelj-bih
Ili recimo kad se lijepo druže jučer na lokalnom nivou.
http://m.vijesti.ba/clanak/395365/celni ... oko-izbora
No potpuno se slažem da je SBB ovdje izdominirao ostale, šaljući podpredsjednicu, inače diplomiranu tuku, da razgovara sa partijskim čelnicima o stvarima o kojim veze nema.
Jesmo li zaboravili zakon o akcizama od prije dva mjeseca?Prpa.ba wrote:Sto je spin, jesmo li to zaboravili 2012. i 2013. godinu i panicne pokusaje dogovora SDP-a sa HDZ i SNSD po principu "moze sve, nije po zakonu ali zuri nam se".
Još gore.madner wrote:Mislis bice isti kao SDA danas?
Može, ako Fahro zajaše...Viććeš...madner wrote:Ne moze nikako gore, SDA je objektivno dala vise HDZu i SNSDu nego i jedna kombinacija ranije.
Nismo. Stranke gradjanskog bloka SNSD, SBB i HDZ dominantno podrzale zakon. Hvala na napomeni.GandalfSivi wrote:Jesmo li zaboravili zakon o akcizama od prije dva mjeseca?
Svako dobije sta zasluzuje, ako Fahro zajase nije do HDZ ni do SNSDa.arzuhal wrote:Može, ako Fahro zajaše...Viććeš...madner wrote:Ne moze nikako gore, SDA je objektivno dala vise HDZu i SNSDu nego i jedna kombinacija ranije.
Samo da pojasnim... ovo je razgovor pesimiste i optimiste...arzuhal wrote:Može...madner wrote:Ne moze nikako gore...
Opet predstavljas GS kao uvrijedjenu mladu. Realno brukas stranku...[/quote]GandalfSivi wrote:Mislim da GS ima svoj pdf. Ovdje pitam za SDP.Heartbeats wrote:[quote="Banksy"
Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.
No potpuno se slažem da je SBB ovdje izdominirao ostale, šaljući podpredsjednicu, inače diplomiranu tuku, da razgovara sa partijskim čelnicima o stvarima o kojim veze nema.
Pa ĐŽESI Mirso, ubolo te june!kmirsad wrote:Samo da pojasnim... ovo je razgovor pesimiste i optimiste...arzuhal wrote:Može...madner wrote:Ne moze nikako gore...
Poklace nas cetnici...arzuhal wrote:Može, ako Fahro zajaše...Viććeš...madner wrote:Ne moze nikako gore, SDA je objektivno dala vise HDZu i SNSDu nego i jedna kombinacija ranije.
Glede kompetencija ovog ili onog, mislim da su svi plafoni probijeni negdje 2015. kad su se u Novalićevoj vladi ukazali politolozi kao ministri enrgetike, rudarstva i industrije, ili kad je u državnoj vladi novinar sjeo u fotelju zamjenika ministra odbrane. Slabo šta danas može nadmašiti taj cirkus.Heartbeats wrote:Mislim da GS ima svoj pdf. Ovdje pitam za SDP.Banksy wrote:Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.Heartbeats wrote: Šta konkretno stranke ljevice rade s vladajućom strankom koja i ne krije da joj je troetnički koncept države i princip "svako svoje" mio? I dodatno, zašto ispred te stranke o izbornom zakonu pregovora ekonomist koji je u politiku ušao jučer?
Banksy wrote:Glede kompetencija ovog ili onog, mislim da su svi plafoni probijeni negdje 2015. kad su se u Novalićevoj vladi ukazali politolozi kao ministri enrgetike, rudarstva i industrije, ili kad je u državnoj vladi novinar sjeo u fotelju zamjenika ministra odbrane. Slabo šta danas može nadmašiti taj cirkus.Heartbeats wrote:Mislim da GS ima svoj pdf. Ovdje pitam za SDP.Banksy wrote:
Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.
Odgovorio bih ti ja, ali bi onda opet bilo kukanja da sam ovakav ili onakav. Zato ono, cuvaj se GS-a, ne stoji ti ovaj spin dobro...Heartbeats wrote:Aman ljudi, ja o SDP-u a vi i GS-u. Ko je spomenuo GS??GandalfSivi wrote:
Opet predstavljas GS kao uvrijedjenu mladu. Realno brukas stranku...
Ja da kažem što je napad'o snijeg dobiću odgovor GS je 'vaki - 'naki. Je li to freudiansko nešto?
Izdahnite nemir, udahnite ljubav.
arzuhal wrote:Jel u SDP-u stvarno vjeruju da mogu i Komšić i Bećirović ući u Predsjedništvo?
"Organiziranje ozbiljne kampanje u izbornom sistemu u kojem jedan birač ima samo jedan glas a dva ponuđena kandidata nosi nesagledive posljedice", kazao je Bećirović koji je naveo devet razloga, odnosno argumenata koje prenosimo u cjelosti:
1. Dva kandidata građanskih stranaka za Predsjedništvo BiH će neminovno izazvati konfuziju i brojne dileme među biračima građanskih stranaka. Građanima moramo ponuditi rješenja a ne servirati dileme i prostor za zbunjenost. Ozbiljna kampanja građanskih stranaka podrazumijeva jasne i precizne odgovore (i programske i kadrovske);
2. Dva kandidata nose indirektnu poruku građanima da se opet nismo dogovorili;
3. Dva kandidata će neminovno uzrokovati značajan broj nevažećih glasova kod onih ljudi koji će htjeti da glasaju za oba kandidata. Imamo već takva izborna iskustva na lokalnom nivou i to u najurbanijim sredinama;
4. Dva kandidata potpuno onemogućavaju vođenje zajedničke kampanje građanskih stranaka i organiziranje zajedničkih predizbornih skupova;
5. U nepravdeno skrojenom dejtonskom ustavnom i izbornom sistemu gotovo je nemoguće usmjeriti i kanalisati glasove birača koji imaju jedan glas a dva kandidata građanskih stranaka;
6. Dva kandidata nose opasnost izazivanja rivaliteta i negativne političke energije između dvije najveće stranke građanske orjentacije što se može krajnje negativno reflektirati na izborni rezultat;
7. Dva kandidata na „terenu“ mogu izazvati negativne međustranačke tenzije i podjele koje se poslije neće moći zaliječiti godinama, a još uvijek se oporavljamo od prethodnih „unutrašnjih lomova“;
8. Dva kandidata znače da nismo ozdravili od „bolesti nejedinstva“ koja nas je teško pogodila i koštala 2012, 2014. i 2016. Ove tri izborne lekcije i kazne su dovoljna opomena da ne srljamo u četvrtu „političku avanturu“;
9. Dva kandidata su juriš na sve, ali i realna opasnost da rezultat bude ništa.