SDP

Haman2

#45851 Re: SDP

Post by Haman2 »

SDP je trenutno Dodikov saveznik. Fahro vise nije br. 1 za Dodika. Pao je na drugo mjesto. Sad je Nermin Niksic br. 1.

Image
Dodik, on, on je sad br.1 kod mene. Ma kakav Fahro stalno nesto petlja.
drug_profi

#45852 Re: SDP

Post by drug_profi »

Prpa.ba wrote:Radon samoprozvao SNSD-SBB-SDP-HDZ-DF-NS gradjanskim blokom, velika koalicija za veliki posao samo sto nije. :mrgreen: :lol:
Samo Dodik sve i da hoce da radi u interesu BiH to vise ne moze jer je podigao tenzije i njegovi biraci od njega traze opstrukcije.
ja ne znam sta SDP umislja (ako je istina da ce saradjivati) da ce postici sa njima. Samo jos 4 godine nicega dobrog.
SDS se makar kroz svoje ministre pokazao kao stranka koja ima namjeru da pravi korake naprijed ka normalnijem drustvu.
exhtc

#45853 Re: SDP

Post by exhtc »

Pa u ove cetiri godine nije bilo veceg i boljeg saveznika za Dodika od Bakira i SDA! Proslo mu je za rukom sve o cemu nije mogao snajati za vrijeme mandata SDP-a. Tako da SDA botovi slaba vam je prica da nema veceg saveznika Dodiku od SDP-a.

Mozemo redom.

Bakir i SDA su donijeli Dodiku referendum, donijeli su mu novac za obiljezavanje 9. januara (budzet za koji je Glasala Domovina), napravili fijasko sa revizijom tuzbe, spasili RS od bankrota kad su zajedno SDA i Dodik izgurali akcize.. Najveci saveznik HDZ-u i SNSD-u je SDA i prvi u Bosnjaka.

Ove izbore ce biti nemoguce formirati vlast na drzavnom nivou bez Dodika, Savez za promjene nece biti ni blizu rezulata od prije 4 godine. SNSD ce jos dugo harati u RS-u.

Kako formirati vlast bez nekog iz RS-a?

A nigdje nisam vidio da je receno ide se sa Dodikom, sta napravise od jednog susreta Niksica i Dodika, odmah rekla kazala, teorije zavjere.
Heartbeats

#45854 Re: SDP

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:
Heartbeats wrote: Šta konkretno stranke ljevice rade s vladajućom strankom koja i ne krije da joj je troetnički koncept države i princip "svako svoje" mio? I dodatno, zašto ispred te stranke o izbornom zakonu pregovora ekonomist koji je u politiku ušao jučer?
Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.
Mislim da GS ima svoj pdf. Ovdje pitam za SDP.
Ne znam zašto "whataboutism" kad recimo
http://m.vijesti.ba/clanak/310718/sbb-m ... litelj-bih

Ili recimo kad se lijepo druže jučer na lokalnom nivou.
http://m.vijesti.ba/clanak/395365/celni ... oko-izbora

No potpuno se slažem da je SBB ovdje izdominirao ostale, šaljući podpredsjednicu, inače diplomiranu tuku, da razgovara sa partijskim čelnicima o stvarima o kojim veze nema.
GandalfSivi

#45855 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Haman2 wrote:SDP je trenutno Dodikov saveznik. Fahro vise nije br. 1 za Dodika. Pao je na drugo mjesto. Sad je Nermin Niksic br. 1.

Image
Dodik, on, on je sad br.1 kod mene. Ma kakav Fahro stalno nesto petlja.
Koji cirkus od teorije, izgleda da ce ovo biti spin za 2018. godinu. Ja sam isto tako cuo da Niksic svako jutro zove Dodika da pita hoce li staviti secer ili mlijeko u kafu...
GandalfSivi

#45856 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Heartbeats wrote:
Banksy wrote:
Heartbeats wrote: Šta konkretno stranke ljevice rade s vladajućom strankom koja i ne krije da joj je troetnički koncept države i princip "svako svoje" mio? I dodatno, zašto ispred te stranke o izbornom zakonu pregovora ekonomist koji je u politiku ušao jučer?
Građanski savez guzicom zatvara vrata, tako da je do njih, ne do vrata. A ovima, sretno.

No potpuno se slažem da je SBB ovdje izdominirao ostale, šaljući podpredsjednicu, inače diplomiranu tuku, da razgovara sa partijskim čelnicima o stvarima o kojim veze nema.
Opet predstavljas GS kao uvrijedjenu mladu. Realno brukas stranku...
Prpa.ba

#45857 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Sto je spin, jesmo li to zaboravili 2012. i 2013. godinu i panicne pokusaje dogovora SDP-a sa HDZ i SNSD po principu "moze sve, nije po zakonu ali zuri nam se". :mrgreen:
GandalfSivi

#45858 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote:Sto je spin, jesmo li to zaboravili 2012. i 2013. godinu i panicne pokusaje dogovora SDP-a sa HDZ i SNSD po principu "moze sve, nije po zakonu ali zuri nam se". :mrgreen:
Jesmo li zaboravili zakon o akcizama od prije dva mjeseca?
arzuhal

#45859 Re: SDP

Post by arzuhal »

Bogami, ako SDP (s Nikšićem na čelu...) odluči ući u koaliciju sa SBB-om, HDZ-om i SNSD-om ("Ne mogu se partneri birati, štaćemo, kućemo...")...Ne da neće ništa uraditi (Plan 10, vražijestrine...), nego će: ili raditi kako im ovaj mafijaško--zločinačko-kriminalno-profiterski trojac nalože, ili će sve biti blokirano naredne 4 godine (što je manje izvjesno), ili će Fahro, s Milom i Dragom, u neko doba samo izgurati "komunjare" (što će SDP-u moći barem poslužiti kao alibi) i naći podršku kod drugih za nastavak vlasti...
madner

#45860 Re: SDP

Post by madner »

Mislis bice isti kao SDA danas?
arzuhal

#45861 Re: SDP

Post by arzuhal »

madner wrote:Mislis bice isti kao SDA danas?
Još gore.
madner

#45862 Re: SDP

Post by madner »

Ne moze nikako gore, SDA je objektivno dala vise HDZu i SNSDu nego i jedna kombinacija ranije.
arzuhal

#45863 Re: SDP

Post by arzuhal »

madner wrote:Ne moze nikako gore, SDA je objektivno dala vise HDZu i SNSDu nego i jedna kombinacija ranije.
Može, ako Fahro zajaše...Viććeš...
Prpa.ba

#45864 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

GandalfSivi wrote:Jesmo li zaboravili zakon o akcizama od prije dva mjeseca?
Nismo. Stranke gradjanskog bloka SNSD, SBB i HDZ dominantno podrzale zakon. Hvala na napomeni. :thumbup:
madner

#45865 Re: SDP

Post by madner »

arzuhal wrote:
madner wrote:Ne moze nikako gore, SDA je objektivno dala vise HDZu i SNSDu nego i jedna kombinacija ranije.
Svako dobije sta zasluzuje, ako Fahro zajase nije do HDZ ni do SNSDa. :D
kmirsad

#45866 Re: SDP

Post by kmirsad »

arzuhal wrote:
madner wrote:Ne moze nikako gore...
Može...
Samo da pojasnim... ovo je razgovor pesimiste i optimiste... :-D
Heartbeats

#45867 Re: SDP

Post by Heartbeats »

GandalfSivi wrote:
Heartbeats wrote:[quote="Banksy"

Opet predstavljas GS kao uvrijedjenu mladu. Realno brukas stranku...[/quote]

Aman ljudi, ja o SDP-u a vi i GS-u. Ko je spomenuo GS??
Ja da kažem što je napad'o snijeg dobiću odgovor GS je 'vaki - 'naki. Je li to freudiansko nešto?
Izdahnite nemir, udahnite ljubav.
arzuhal

#45868 Re: SDP

Post by arzuhal »

kmirsad wrote:
arzuhal wrote:
madner wrote:Ne moze nikako gore...
Može...
Samo da pojasnim... ovo je razgovor pesimiste i optimiste... :-D
Pa ĐŽESI Mirso, ubolo te june! :lol:
kmirsad

#45869 Re: SDP

Post by kmirsad »

Evo me arzo... :-D Đes ti drug... dugo nismo promuhabetili... :-D
Neki me dan vako HAVANA pozdravio... samo on kaže... krme te ubolo... :lol:
ultima_palabra

#45870 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
Poklace nas cetnici...
Banksy

#45871 Re: SDP

Post by Banksy »

Heartbeats wrote:
Banksy wrote:

Glede kompetencija ovog ili onog, mislim da su svi plafoni probijeni negdje 2015. kad su se u Novalićevoj vladi ukazali politolozi kao ministri enrgetike, rudarstva i industrije, ili kad je u državnoj vladi novinar sjeo u fotelju zamjenika ministra odbrane. Slabo šta danas može nadmašiti taj cirkus.
Heartbeats

#45872 Re: SDP

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:
Heartbeats wrote:
Banksy wrote:

Glede kompetencija ovog ili onog, mislim da su svi plafoni probijeni negdje 2015. kad su se u Novalićevoj vladi ukazali politolozi kao ministri enrgetike, rudarstva i industrije, ili kad je u državnoj vladi novinar sjeo u fotelju zamjenika ministra odbrane. Slabo šta danas može nadmašiti taj cirkus.
:lol:
Rekoše pioniri tehnokrate nastavnika likovnog vaspitanja koji je bio ministar Sugurnosti.
"Glede mede" i navedenog dok je taj politolog tamo bio Herceg Bosna je jos uvijeg bila misaona imenica. Kad su njegovo mjesto sjeli kadrovi SBB, Čović je dobio konture onog što je u Hagu dobilo sudski epilog u predmeti Prlić et al.
A novinar i dr.sci iz sugurnosnih studija i rješavanja konflikata sa unuverziteta u Hamburgu dok je sjedio u MOBiH je uknjižio najviše imovine na državu što je preduslov MAP-a. Njegova zamjena iz SBB-a je potpisao da OS BiH defiliju za 9.januar na Dodikovoj paradi.
I to se kao da porediti sa dilp.tukom sa mejtef univerzitata u Maleziji???
Ma hajte molim vas. :lol:
(Doduše ovakve odgovori se i mogu očekivati od osoba koji politiku shvataju tako da doktor i samo doktor može biti ministar zdravstva..
Isprika SDP-ovcima, ali vidite sa kim imate posla)
arzuhal

#45873 Re: SDP

Post by arzuhal »

Jel u SDP-u stvarno vjeruju da mogu i Komšić i Bećirović ući u Predsjedništvo?
GandalfSivi

#45874 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Heartbeats wrote:
GandalfSivi wrote:
Opet predstavljas GS kao uvrijedjenu mladu. Realno brukas stranku...
Aman ljudi, ja o SDP-u a vi i GS-u. Ko je spomenuo GS??
Ja da kažem što je napad'o snijeg dobiću odgovor GS je 'vaki - 'naki. Je li to freudiansko nešto?
Izdahnite nemir, udahnite ljubav.
Odgovorio bih ti ja, ali bi onda opet bilo kukanja da sam ovakav ili onakav. Zato ono, cuvaj se GS-a, ne stoji ti ovaj spin dobro...
vatrogasac

#45875 Re: SDP

Post by vatrogasac »

arzuhal wrote:Jel u SDP-u stvarno vjeruju da mogu i Komšić i Bećirović ući u Predsjedništvo?

Ni meni taj suicid nije jasan i pored toga što im čovjek vergla argumentovano:
"Organiziranje ozbiljne kampanje u izbornom sistemu u kojem jedan birač ima samo jedan glas a dva ponuđena kandidata nosi nesagledive posljedice", kazao je Bećirović koji je naveo devet razloga, odnosno argumenata koje prenosimo u cjelosti:

1. Dva kandidata građanskih stranaka za Predsjedništvo BiH će neminovno izazvati konfuziju i brojne dileme među biračima građanskih stranaka. Građanima moramo ponuditi rješenja a ne servirati dileme i prostor za zbunjenost. Ozbiljna kampanja građanskih stranaka podrazumijeva jasne i precizne odgovore (i programske i kadrovske);
2. Dva kandidata nose indirektnu poruku građanima da se opet nismo dogovorili;
3. Dva kandidata će neminovno uzrokovati značajan broj nevažećih glasova kod onih ljudi koji će htjeti da glasaju za oba kandidata. Imamo već takva izborna iskustva na lokalnom nivou i to u najurbanijim sredinama;
4. Dva kandidata potpuno onemogućavaju vođenje zajedničke kampanje građanskih stranaka i organiziranje zajedničkih predizbornih skupova;
5. U nepravdeno skrojenom dejtonskom ustavnom i izbornom sistemu gotovo je nemoguće usmjeriti i kanalisati glasove birača koji imaju jedan glas a dva kandidata građanskih stranaka;
6. Dva kandidata nose opasnost izazivanja rivaliteta i negativne političke energije između dvije najveće stranke građanske orjentacije što se može krajnje negativno reflektirati na izborni rezultat;
7. Dva kandidata na „terenu“ mogu izazvati negativne međustranačke tenzije i podjele koje se poslije neće moći zaliječiti godinama, a još uvijek se oporavljamo od prethodnih „unutrašnjih lomova“;
8. Dva kandidata znače da nismo ozdravili od „bolesti nejedinstva“ koja nas je teško pogodila i koštala 2012, 2014. i 2016. Ove tri izborne lekcije i kazne su dovoljna opomena da ne srljamo u četvrtu „političku avanturu“;
9. Dva kandidata su juriš na sve, ali i realna opasnost da rezultat bude ništa.
Post Reply