Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
UnKnownBA

#45826 Re: Premijer liga BiH

Post by UnKnownBA »

Nema možda bez takvih ali stabilnih klubova, ovo danas u vidu klubova u procesu stečaja kao što su Čelik, Borac i Sloboda ne treba nikom, više onaj Radnik zaslužuje nego oni. Svake sezone upitne licence, dobijaju ih tako što im progledaju kroz prste, milion nekakvih tužbi, upitno odigravanje utakmica, igrači bez plata, klubovi bez kvalitetnog igračkog kadra, ambicija i sumnjivog morala ... da ne nabrajam, yebo i to, tužno je da su uopšte u ligi. Ni njima prosjek ove sezone nije veći, jedino ima raje kada igraju protiv sarajevskih klubova, ako će jedino tada igrati onda ne trebaju ni igrati, bar što se mene tiče.
cvrčak_na_hedonizmu

#45827 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Slo Burner wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sloboda je dužna cirka 250.000 KM, a valjda im se i Sisoje navalio na kosti :pisnuo: Ugasiti klub, sevap bi bio. Smiješni, najnetrofejniji BiH klub sa jos smjesnijim navijačima realno ne zaslužuje da igra ovu kuruza ligu.

Smogovci zaslužuju da igraju PL
Nema lige bez Slobode, Celika i Borca gotivio ih ili ne. Dosta bi vise plasticnih trava, VIP loza u žitu i 300 gledalaca na stadionu

Samo da se jos Velez vrati
Sloboda, koja prodaje utakmice, jer nema para i jer ne mogu dobiti licencu, sa smijesnom posjetom vs Krupa, koja očito ima zdravu osnovu i pametnu politiku, a čini mi se i da im posjeta nije aman-zaman slabija od posjete na Tusnju. Regularnija je liga sa Krupom nego sa Slobodom ( što se i dokazalo ). Krupa se nije naguzila nikome, uzimala je bodove i Zrinjskom i komsinicama, a neka ih uzmu i nama ako zasluze. Dosta je više lige gdje znaš da u zadnjem kolu imaš sigurnu pobjedu i titulu, jer ove ne zanima ništa osim 20-ak milja maraka :-)

Jebo klub koji ne može dobiti licencu za takmičenje u ovakvoj ligi, a iza sebe ima cijeli grad i kanton. Da skupljaju po dvije marke morali bi biti u stanju namaci ono što duguju.

Ime i historija ne igraju nikakvu ulogu, samo rezultati i trenutna situacija. Ne možeš da pratiš, ko te jebe, ugasi se. Ako to dopustaju tuzlaci što bi meni smetalo ?

Sloboda je lakrdija od kluba. Jedina veća lakrdija od Slobode su njeni navijači i simpatizeri.
UnKnownBA

#45828 Re: Premijer liga BiH

Post by UnKnownBA »

Sloboda se komotno može ugasiti i poćeti ispočetka, nema istorije pa da ima nešto izgubiti, trofeja i sl. :pisnuo:
Nadzorna_ploca

#45829 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Koga boli ona stvar za koga lik navija.
Ali uz nas savez cisto sumnjam da ce ista od ovoga imati uticaj i da ce se ista desiti.
Qler

#45830 Re: Premijer liga BiH

Post by Qler »

Sad naletih na ovo..

smrdim/vijest/poslusajte-kako ... ice-247475

ne znam je li ko postavio prije. Evo ima i zvucni zapis kako se zavrsava :)
redhat

#45831 Re: Premijer liga BiH

Post by redhat »

Pa sad neko najebat mora, s obzirom da postoje imena i sve je u javnosti, za razliku od situacije kad je Slavija isto nekog optuživala za "lobiranje" prije dvije sezone.

SIPA nakon ovog ima otvoren put, a i Savez. Za sada ovog Klopića protjerat iz sporta i strpati u zatvor, a ako se utvrdi po čijem nalogu je to radio, a nije teško, biće tu i izbacivanja iz lige.

Može li Olimpik stići Vitez?
zipoo

#45832 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Ma dobit ce svi licencu. Isto sranje kao i sa suspenzijom.

Ova frka oko Olimpika i Metallhrhsjsi ce zavrsiti isto kao i Sarajevo - Sloboda.
jeza u ledja

#45833 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Svaka cast Deji Bandovicu. :thumbup:

Napokon neko da proslijedi jasne dokaze u javnost. :thumbup:
Levat Klopic nasjeo na fazon :izet: , normalno sad ce se ovi iz Metalleghea ogradjivati od njega. Fino ih izbaciti iz takmicenja i zdravo.
jeza u ledja

#45834 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Sloboda, koja prodaje utakmice, jer nema para i jer ne mogu dobiti licencu, sa smijesnom posjetom vs Krupa, koja očito ima zdravu osnovu i pametnu politiku, a čini mi se i da im posjeta nije aman-zaman slabija od posjete na Tusnju. Regularnija je liga sa Krupom nego sa Slobodom ( što se i dokazalo ). Krupa se nije naguzila nikome, uzimala je bodove i Zrinjskom i komsinicama, a neka ih uzmu i nama ako zasluze. Dosta je više lige gdje znaš da u zadnjem kolu imaš sigurnu pobjedu i titulu, jer ove ne zanima ništa osim 20-ak milja maraka :-)

Jebo klub koji ne može dobiti licencu za takmičenje u ovakvoj ligi, a iza sebe ima cijeli grad i kanton. Da skupljaju po dvije marke morali bi biti u stanju namaci ono što duguju.

Ime i historija ne igraju nikakvu ulogu, samo rezultati i trenutna situacija. Ne možeš da pratiš, ko te jebe, ugasi se. Ako to dopustaju tuzlaci što bi meni smetalo ?

Sloboda je lakrdija od kluba. Jedina veća lakrdija od Slobode su njeni navijači i simpatizeri.
Jeste, ti klubovi poput Krupe sve fino na pocetku, kad malo zatreba pretvore se u Metalleghe, kao i svi ostali.

Sto se tice ovih jacih klubova pod stecajem, sve to u redu, samo ne moze se porediti jedna Krupa, Siroki Brijeg ili Radnik sa velikim klubovima koji nose velike dugove decenijama. Osnujes sutra klub, kazes vidite kako mi fino poslujemo, nula dugova.

Inace po cijeloj Evropi u manjim zemljama se klubovi gase ko lampice. U Belgiji, Rumuniji, Bugarskoj, Svicarskoj, Austriji, se jedno mali milion klubova pogasilo. Licencama za ucesce u takmicenjima se trguje ko sa dionicama.
zipoo

#45835 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Ja ne znam da i jedan klub ima neki prijeratni dug. Bosnjo pogan i gleda samo kako ukrasti. Široki i Zrinjski guraju njihovi ali ih barem guraj. Dok "naši" gledaju kako da nas pokopaju. Siroki i Radnik su trofejniji od tkz velikana
cvrčak_na_hedonizmu

#45836 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote:

Jeste, ti klubovi poput Krupe sve fino na pocetku, kad malo zatreba pretvore se u Metalleghe, kao i svi ostali.

Sto se tice ovih jacih klubova pod stecajem, sve to u redu, samo ne moze se porediti jedna Krupa, Siroki Brijeg ili Radnik sa velikim klubovima koji nose velike dugove decenijama. Osnujes sutra klub, kazes vidite kako mi fino poslujemo, nula dugova.

Inace po cijeloj Evropi u manjim zemljama se klubovi gase ko lampice. U Belgiji, Rumuniji, Bugarskoj, Svicarskoj, Austriji, se jedno mali milion klubova pogasilo. Licencama za ucesce u takmicenjima se trguje ko sa dionicama.
Nula dugova i bod iza mjesta koje vodi u Europu, ako pitari uzmu kup. Uzeli bodove skoro svima ,imaju nekoliko igrača koje, realno, mogu prodati, mlada ekipa. Naklon do poda.

To što neko vuče dugove je njegov problem, koga to zanima na tržištu rada ? Što nemaju deset milona na računu umjesto dugova, šta su radili ti ljudi decenijama, gdje su navijači kao korektor priče ?

Iako formalno udruženja građana fudbalski klubovi su firmice koje zapošljavaju ljude. Krupa iza sebe ima selo od nekoliko hiljada stanovnika, a Sloboda grad + kanton. To je sramota Slobode i njihovih navijača što sebi dopustaju da ih sela prestižu.

Sve ostalo je u domenu sbb-kbb. Raspasce se, imace, neće imati, je domena bacanja graha i gledanja u kašike.

U Europi se gase one ekipe koje nemaju novac, navijače i one koje imaju dugove koje ne mogu da vraćaju. Isto primijeniti na Slobodu i sve ostale klubove iz BiH.

Bolje imati ligu 8 sa Krupom i Mladosti iz Doboja kod Kaknja koje se neće nikome naguziti nego ligu sa raspalom Slobodom kojoj je jedina ambicija da dobije licencu za domaću ligu i da eventualno naguzi neki sarajevski tim i proda koju utakmicu kad im zafali para.

Od prošlosti, a bogme ni od imena se ne živi.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 08/05/2017 17:53, edited 1 time in total.
Logovan

#45837 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

FreakyStyley wrote:Svaka cast Deji Bandovicu :thumbup:

Nakon ovog postupka cisto sumnjam da je pitar. Moguce da je samo branio tamo, a da privatno ne navija za njih.

Bravo Dejo, nadam se da ce mrtvi savez nesto uradit po ovom pitanju.
Čuj sumnjam da je pitar. :lol: A onda još napiše "moguće da je samo branio tamo". :lol:
Qler wrote:Sad naletih na ovo..

smrdim/vijest/poslusajte-kako ... ice-247475

ne znam je li ko postavio prije. Evo ima i zvucni zapis kako se zavrsava :)
Bandović! :thumbup: Ovo je pravi dokaz, a ne nekakve sms poruke i prosipanje iz šupljeg u prazno.
jeza u ledja

#45838 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Nula dugova i bod iza mjesta koje vodi u Europu, ako pitari uzmu kup. Uzeli bodove skoro svima ,imaju nekoliko igrača koje, realno, mogu prodati, mlada ekipa. Naklon do poda.

To što neko vuče dugove je njegov problem, koga to zanima na tržištu rada ? Što nemaju deset milona na računu umjesto dugova, šta su radili ti ljudi decenijama, gdje su navijači kao korektor priče ?

Iako formalno udruženja građana fudbalski klubovi su firmice koje zapošljavaju ljude. Krupa iza sebe ima selo od nekoliko hiljada stanovnika, a Sloboda grad + kanton. To je sramota Slobode i njihovih navijača što sebi dopustaju da ih sela prestižu.

Sve ostalo je u domenu sbb-kbb. Raspasce se, imace, neće imati, je domena bacanja graha i gledanja u kašike.

U Europi se gase one ekipe koje nemaju novac, navijače i one koje imaju dugove koje ne mogu da vraćaju. Isto primijeniti na Slobodu i sve ostale klubove iz BiH.

Bolje imati ligu 8 sa Krupom i Mladosti iz Doboja kod Kaknja koje se neće nikome naguziti nego ligu sa raspalom Slobodom kojoj je jedina ambicija da dobije licencu za domaću ligu i da eventualno naguzi neki sarajevski tim i proda koju utakmicu kad im zafali para.

Od prošlosti, a bogme ni od imena se ne živi.
Nije da se ne slazem, samo govorim da bih ja vise volio da su tu veliki klubovi iz velikih sredina sa znacajnim brojem navijaca/potencijalnih navijaca i sa kakvim-takvim medijskim interesovanjem. MDK ili Krupa su sad interesantni, za par godina to ce biti karina. Cim malo padnu navijaci ce otici. A medijske popracenosti svakako ni sad nema. Jebote Radnik prosle godine ima najbolju sezonu u historiji dodje 5 ljudi na utakmicu. Pa mislim...

No to inace, ta ideja da su klubovi firme, to je sve tacno, samo ni to nije nesto sto mi se svidja. Pravila u kom trebas imat X, pa Y, pa Z itd, od stadiona do kurca-palca, malo postaju idiotska. Naravno da onaj ko je trosio nemilice, nije izmirivao zacrtano, nije vracao dugove, treba da snosi posljedice, ali neke stvari su postale suvise rigorozne.

Nije bas samo da klubovi bez navijaca bankrotiraju. Je li Olimpija imala navijace? Prije 10-15 godina, Fiorentina je tuto kompleto rastavljena i nestala. Parma takodje ja mislim. Rangersi, znamo pricu o njima. Itd itd. Eno kad smo mi igrali protiv CeFeRe Kluza sjecam se price o drugom gradskom klubu, onom tradicionalnom, Univerzitatea, koje tada nigdje nije bilo, raspala se. Praska Duklja nekad bio najveci klub pa se raspali. Po Bugarskoj se sve poraspadalo. Katastrofa. Mi samo imamo srece sto kod nas drzava ne radi kako treba, inace bi danas gledao ligu u kojoj bi igrali Olimpik, Siroki Brijeg, Zrinjski, Doboj-Kakanj, Krupa i onda neki "FK Bordo 1946" i neki "FK Strumpf". Garantovano. A Sloboda, Celik, Borac i Velez bi se davno ugasili.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#45839 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Naravno, podvući crtu imaš dug haj' ti druže izmiri to u cijelosti pa se vrati. Ništa reprogami qrc palac.... sve je to ubleharenje.
:oops:

Kone se uzdigle k'o da do "prošle" godine i oni nisu ovako varali i dobijali licence. A što se "hercegovaca" tiče, interesenatno bi bilo vidjeti koliko su to oni uplatili poreza i doprinosa pa nikad nisu imali duga.
Charuga
Globalni moderator

#45840 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Logovan

#45841 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Mogao je vala naći bolji izgovor. Recimo bio sam pijan k'o letva. :-)
SmokingMan

#45842 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Taman se neki ponadali. :izet:
Nadzorna_ploca

#45843 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Iscerati motkom iz lige a lika iz drzave.
cyprus

#45844 Re: Premijer liga BiH

Post by cyprus »

Hajd da se jednom u životu složim sa cvrčkom :D :thumbup:

U fudbalu me ništa više ne nervira od "stare slave''... A uostalom kakva je to ''slava'' koju je Sloboda ikada imala... Pa jedno Orašje ima više trofeja :oops:
jeza u ledja

#45845 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Ma covjek se samo salio ba, sta vam je. :D

Sad Bandovic treba izjaviti da se i on salio. :lol:
Dead Man Walking

#45846 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

A kakvo je vrijeme doslo ne moze se covjek vise ni nasaliti. Pih.
gold'n'brown

#45847 Re: Premijer liga BiH

Post by gold'n'brown »

Al koji kloc moras biti da izadjes uopste sa izjavom da je bila sala :D Mislim, vjerujem da bi na sudu ili u zvanicnoj izjavi mogao se pokusati izvaditi sa tim, ali izaci u medije i pricati takvu pricu je bas retardirano.
Logovan

#45848 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Treba ga poslati u zatvor iz šale.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#45849 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Odlicna tema za salu. I bas uzeo Metalleghe da se nasali. Mogao je reci Bandovicu u zezanciji npr da ga trazi Freiburg. Jok,nego hajde pusti gol u sljedecoj utakmici. :lol:
studeni76

#45850 Re: Premijer liga BiH

Post by studeni76 »

Po ustaljenoj praksi naseg saveza ovdje ce biti pojeo vuk magarca i tacka. Jos ce se Olimpic i Bandovic morati da izvine i da povuku ove izjave! Nas savez je cudo
Locked