A sad pročitaj ponovo šta sam napisao da shvatiš poentu. Možda iz drugog pokušaja budeš inteligentniji. Sve ono što sam napisao se podudarilo sa tvojim postom.zippoo87 wrote:ja rijetko kada koristim uvrijedljive i vulgarne nazive ali nakon ovog posta koji si ti meni licno napisao,ja cu reci da si ti ono bas pravo glup lik i pokvaren...godine su nebitneStari_demagog wrote:Da ste vi htjeli u koaliciju sa SDA ne bi SDA uzimala Fahru za koalicionog partnera. Dođeš u situaciju da ne možeš da formiraš vlast, a vjeruj mi on je bio zadnja opcija. Mislim, i vi se busate u prsa sa nekim patriotizmom, minorna ste stranka, ali ipak prije čitavog tog lažnog patriotizma gledate kako ćete ga ono narodski rečeno zaćerati SDA jer ispred lažne ljubavi prema državi na prvom mjestu je mržnja prema SDA. Gurate Čovića i Fahru u zagrljaj SDA jer se veselite pljuvačkom materijalu koji ćete s tim dobiti. Vi biste sad pristali na nestanak BiH ako bi nestanak BiH značio i nestanak SDA jer je očigledno da je SDA mnogima nabila komplekse i od njih napravila duševne bolesnike, a najmanje im je komplekse nabila zbog loše politike i korupcije. Kompleksi su najvećim dijelom posljedica same ideologije na kojoj se zasniva, a koju pripadnici ne slijede ni 5 %. Ne mogu se ljudi pomiriti s tim da Bošnjaci imaju desnicu pa makar ona desnica bila samo na papiru.zippoo87 wrote: mislis Radoncic ce samo dosrusiti ono sto je SDA srusila za ovo vrijeme vladavine ,od rata na ovamo
ja se sa tobom mogu sloziti samo u tome da je Radoncic i gori od SDA ali Radoncic nije kontinuitet u BiH i nije krivac za sve aferime
ali ti protiv Radoncica pises samo zato sto si SDAovac ,on tebi ne smeta sekunde...pa evo tvoji sa njim u koaliciji
i ti se nasao pricati nekome,kakva ce koalicija biti u buducnosti sa Radoncicem...pa ja vjerujem da ne moze biti gora od ove vase trenutne...Radoncic vam srusi vladu u TK a vi ne smijete ni jednu recenicu o tome napisati i napasti ga
a ti pises ovdje da SDA drzi Radoncica ...koji si ti ublehas
odavno se na forumu nije pojavio neko tako usko upravljen za jednu stranku,kao sto si sada ti...ima skoro 2 godine,od proslih izbora
Jarane, meni je prije svega apsurdno s tobom raspravljati jer si ti stranački čovjek, plaćenik čija je retorika jaka koliko je jaka novčanica koju stranka ugura u džepić. A ja pišem čisto iz svog ugla viđenja, ne čekam da mi neka stranka da signal niti se vodim prema njenim stavovima. To što tebe zaboli istina nije moj problem. Ja ovaj forum čitam već desetak godina i smijem se pojedinim diletantima koji su za deset godina radili promociju za nekoliko različitih stranaka. Kad god ga popuše sa odabirom stranke izvlače se na to kako su prevareni i kako su slijepo vjerovali pa se brzo prešaltaju na drugu. Vjeruj mi da ćeš i ti na kraju biti jedan od njih.
Stvari treba nazvati pravim imenom, a ja nemam problem s tim.
a sada da te malo "rastabirimo" ove tvoje gluposti
prvo ja ne znam ko smo "mi" u ovom tvom postu...ja od punoljetnosti bio i glasao samo za jednu stranku...za Nasu Stranku i nisam ti ja botu nikakav placenik ni neki lik...ako je istina da si ovdje 10 godina ,onda si vidio i moje postove a ja sam i vise od 10 godina registrovan na forumu...pa slobodno malo prelistaj moje postove,prije nego se opet provalis ovako
ali evo,pogledaj prvo ovu boldiranu glupost koju si napisao a onda ne bi bilo lose da procitas i ovaj tekstcuj idola...pise da "mi" neki guramo Fahru i SDA zajedno a oni u koaliciji i krcme budzetski novac...ti fakat nisi dobar u glavi
ovaj drugi bold...ti tvoji jadni spinovi gdje izjednacavas opstanak SDA sa opstankom BiH su sazvakani i prozvakani ovdje barem 100 puta...prema tome,nadji neke bolje argumente,ovi su ti jadni...SDA nije sacuvala ni pedalj ove drzave...ali je zato pokrala sve sto je mogla pokrasti i krade svaki dan od gradjana i dalje...najnovija kradja akcize,prosle godine kradja po 30 KM vise za registraciju auta,nelegalna naravno...itd itd itd...spisak je beskonacan
dan kada se SDA raspadne u BiH treba biti nacionalni praznik...i ovo zeli svaki iole normalni gradjanin ove zemlje
SDA nije desnica...SDA je kriminalna organizacija i ja ne mogu da vjerujem da neko normalan moze svima nama ovdje govoriti suprotno...kao da nemamo oci i usi i kao da ne vidimo sva sranja koja nam SDA priredjuje iz dana u dan
usutio si se sada oko ovih desavanja sa Kukicem,Konakovicem i sa iskljucenjima...nisi ni jedne napisao na temi,nema te nikako...e muko moja ,kakve jadove SDA salje na forum da spasavaju obraz i ovakav opskuran lik nekome napise da je placenik haha...ali hajde sto nekima napise,ima ovdje i takvih ali da meni to napise...budala ipo
i tacno bi ti bio zahvalan da ne diskutujes vise sa mnom,dok ne dodjes pameti...poslije izbora ce ovaj nick samo da iscezne...kao i mnogi prije tebe sto su dolazili i odlazili
SDP
-
Stari_demagog
#45801 Re: SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45802 Re: SDP
a ja vas upozoravam obojicu na vrijeđanje.Stari_demagog wrote:A sad pročitaj ponovo šta sam napisao da shvatiš poentu. Možda iz drugog pokušaja budeš inteligentniji. Sve ono što sam napisao se podudarilo sa tvojim postom.zippoo87 wrote:...
-
zippoo87
#45803 Re: SDP
cmoljo...u svoju odbranu cu napisati samo da i ja "stvari nazivam pravim imenom" 
-
Stari_demagog
#45804 Re: SDP
Ja nikog uvrijedio nisam tako da ovaj pokusaj izjednacavanja mozes macku pod rep. Ma banuj me na kraju krajeva, hebo ovu laznu forumsku demokratiju. Vas odnos prema ljudima najbolje govori o tome da se ne razlikujete od SDA, takodje dijeliti ljude na privilegovane i neprivilegovane i samo to zelim da vam pokazem i dokazem. Uspio sam.
-
kluz franjo
#45805 Re: SDP
Kolega forumaš,Stari_demagog wrote: ... Vi biste sad pristali na nestanak BiH ako bi nestanak BiH značio i nestanak SDA jer je očigledno da je SDA mnogima nabila komplekse i od njih napravila duševne bolesnike, a najmanje im je komplekse nabila zbog loše politike i korupcije...
uz izvinjenje što se "umećem" u tuđu diskusiju, ali zaintrigirao me ovaj dio sa kako ste Vi nazvali "lažnim patriotizmom".
Smijem li zamoliti da precizirate. Koji su to "VI" koji bi žrtvovali ovu BiH zarad nestanka ove SDA?
Mislim, slažem se sa Vama. To bi morali biti neki kako ih Vi nazivate "duševni bolesnici".
Eto, čisto bih zamolio da kako Vi kažete "nazovete stvari pravim imenom".
Unaprijed zahvalan
-
Stari_demagog
#45806 Re: SDP
Pod vi podrazumijevam SDA kompleksase, a objasnio sam u postu i zbog cega su tim ljudima nabijeni kompleksi. I nisam odbranu BiH sekunde jedne povezao sa SDA niti bih kako je stranački obojeni forumas prethodno napisao. I stranacki obojeni forumas je svojim sljedećim postom upao u moju definiciju. Sad hoces li i ti to je do tebe.kluz franjo wrote:Kolega forumaš,Stari_demagog wrote: ... Vi biste sad pristali na nestanak BiH ako bi nestanak BiH značio i nestanak SDA jer je očigledno da je SDA mnogima nabila komplekse i od njih napravila duševne bolesnike, a najmanje im je komplekse nabila zbog loše politike i korupcije...
uz izvinjenje što se "umećem" u tuđu diskusiju, ali zaintrigirao me ovaj dio sa kako ste Vi nazvali "lažnim patriotizmom".
Smijem li zamoliti da precizirate. Koji su to "VI" koji bi žrtvovali ovu BiH zarad nestanka ove SDA?
Mislim, slažem se sa Vama. To bi morali biti neki kako ih Vi nazivate "duševni bolesnici".
Unaprijed zahvalan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45807 Re: SDP
Stari_demagog wrote:Ja nikog uvrijedio nisam tako da ovaj pokusaj izjednacavanja mozes macku pod rep. Ma banuj me na kraju krajeva, hebo ovu laznu forumsku demokratiju. Vas odnos prema ljudima najbolje govori o tome da se ne razlikujete od SDA, takodje dijeliti ljude na privilegovane i neprivilegovane i samo to zelim da vam pokazem i dokazem. Uspio sam.
dok se on obraćao tebi, neprimjereno, za šta je i opomenut, ti si se obratio svakom sa kim došao u prepirku i nazvao ga gore podvučenim, a među kojima je i dobar ljudi koji je branio i tvoju i moju guzicu.Stari_demagog wrote:Da ste vi htjeli u koaliciju sa SDA ne bi SDA uzimala Fahru za koalicionog partnera. Dođeš u situaciju da ne možeš da formiraš vlast, a vjeruj mi on je bio zadnja opcija. Mislim, i vi se busate u prsa sa nekim patriotizmom, minorna ste stranka, ali ipak prije čitavog tog lažnog patriotizma gledate kako ćete ga ono narodski rečeno zaćerati SDA jer ispred lažne ljubavi prema državi na prvom mjestu je mržnja prema SDA. Gurate Čovića i Fahru u zagrljaj SDA jer se veselite pljuvačkom materijalu koji ćete s tim dobiti. Vi biste sad pristali na nestanak BiH ako bi nestanak BiH značio i nestanak SDA jer je očigledno da je SDA mnogima nabila komplekse i od njih napravila duševne bolesnike, a najmanje im je komplekse nabila zbog loše politike i korupcije. Kompleksi su najvećim dijelom posljedica same ideologije na kojoj se zasniva, a koju pripadnici ne slijede ni 5 %. Ne mogu se ljudi pomiriti s tim da Bošnjaci imaju desnicu pa makar ona desnica bila samo na papiru.
hrakati po ljudima na ovaj način nećeš.
lave, da ti usput raščlanim još par stvari:
forum nije demokratski, niti je ikada bio. tako da ne znam šta si čitao 10 godina. forumska pravila nisu napisana tako da bi svako mogao reći šta mu padne na pamet ili čuje na sijelu, ili sazna u mahali. pravljena su tako da se stvori sadržaj koji bi privukao nekoga da nešto i pročita.
privilegovani su oni koji znaju ponuditi argument, koji znaju komunicirati i koji mogu nešto ponuditi forumskom auditorijumu. na ovom forumu su obitavali ljudi mnogih svjetonazora, čak i naopakih, jer su imali nešto od navedenog.
dakle, uistinu, ti nisi privilegovan.
ovim smo završili rapravu.
-
kluz franjo
#45808 Re: SDP
Zahvaljujem na odgovoru, za koji bih volio da je bio više u smislu "nazvati stvari pravim imenom".Stari_demagog wrote:Pod vi podrazumijevam SDA kompleksase, a objasnio sam u postu i zbog cega su tim ljudima nabijeni kompleksi. I nisam odbranu BiH sekunde jedne povezao sa SDA niti bih kako je stranački obojeni forumas prethodno napisao. Ali zasto da mu objasnjavam kad opet ne bi shvatio. Nije taj kapacitet.kluz franjo wrote:Kolega forumaš,Stari_demagog wrote: ... Vi biste sad pristali na nestanak BiH ako bi nestanak BiH značio i nestanak SDA jer je očigledno da je SDA mnogima nabila komplekse i od njih napravila duševne bolesnike, a najmanje im je komplekse nabila zbog loše politike i korupcije...
Unaprijed zahvalan
A pokušaću dati obrazloženje.
Možda sam i ja sam po nečijim parametrima "SDA kompleksaš". Ja lično mislim da SDA nije državotvorna organizacija. Moje je mišljenje da je SDA u post-dejtonskom periodu pružila jako puno dokaza da je državo-razgrađujuća organizacija.
Ja smatram da je SDA organizacija koja "ukoliko ne kontrolira sistem, ona ga ruši" i da "to traje od '95."
Takođe smatram da zdravo političko društvo, treba zdravu političku i desnicu i ljevicu.
E sada bih zamolio za konkretnije pojašnjenje.
Ako ja smatram da je ova SDA u zadnjih preko 20 godina bila pretežno rušilačka i destruktivna po ovo društvo i sistem, da li sam ja po Vašem mišljenju "duševni bolesnik" i "lažni patriota"?
-
Stari_demagog
#45809 Re: SDP
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Stari_demagog
2 sedmice
rekoh, završili smo raspravu.
» Stari_demagog
2 sedmice
rekoh, završili smo raspravu.
-
kluz franjo
#45810 Re: SDP
Helem na temu SDP-a.
Prije nekoliko mjeseci napisah da bi SDP u izbornom kontekstu i sa aspekta tradicije, a i sa aspekta organizacijske strukture trebala i morala biti okosnica ujedinjenja tzv. lijeve ideologije.
Vrijeme protiče, izborni sat kuca, a konkretni impulsi sve po principu "korak naprijed, nazad dva".
Iskreno se nadam da će se u sljedećih 30-ak dana neka vizija i neki konkretan pravac iskristalizirati.
Prije nekoliko mjeseci napisah da bi SDP u izbornom kontekstu i sa aspekta tradicije, a i sa aspekta organizacijske strukture trebala i morala biti okosnica ujedinjenja tzv. lijeve ideologije.
Vrijeme protiče, izborni sat kuca, a konkretni impulsi sve po principu "korak naprijed, nazad dva".
Iskreno se nadam da će se u sljedećih 30-ak dana neka vizija i neki konkretan pravac iskristalizirati.
-
papazi
#45811 Re: SDP
Ovo je lik a Nikšić i SDP će i poslije ovih izbora ostati taraba.malakh wrote:Kad je nešto tako, onda je tako. Nadam se da SDP neće sankcionisati ili disciplinovati Denisa Bećirovića zbog ovog zdravorazumskog i racionalnog prijedloga.
kakva je ljiga od čovjeka ovaj emir suljagić, pa za nepovjerovati.
-
putokaz1
#45812 Re: SDP
Da u nekoj zemlji dođe do pucanja vladajuće stranke Opozicija bi trljala ruke i profitrala
a u BH
-Država nema ništa od raspada SDA
-Opozicija nema ništa od raspada SDA
Eventulani izlazak na izbore ''Kukine stranke'' bi poremetio SDA i smanjio njihov broj u nekoliko skupština ali SDP neće profitrati od toga
Čak ni NZBLOK neće profitirati iz ovoga
Profirati može smao stranka koja bi mogla ima broj glasavo približan SDA(cjelovitom) pa da u slučaju 2 Stranke SDA izađu na izbore,da ta stranka Opoziciej preskoči SDA
a u BH
Eventulani izlazak na izbore ''Kukine stranke'' bi poremetio SDA i smanjio njihov broj u nekoliko skupština ali SDP neće profitrati od toga
Profirati može smao stranka koja bi mogla ima broj glasavo približan SDA(cjelovitom) pa da u slučaju 2 Stranke SDA izađu na izbore,da ta stranka Opoziciej preskoči SDA
-
El_comadante
#45813 Re: SDP
NZBLOK bi prije mogao profitirati nego SDP u zavisno ko me če ovi glasovi otičiputokaz1 wrote:Da u nekoj zemlji dođe do pucanja vladajuće stranke Opozicija bi trljala ruke i profitrala
a u BH
-
zbiljovski
#45814 Re: SDP
Vrlo lahko bi se moglo desiti da SDP BiH sa 170 000 glasova bude pobjednička stranka i da sa nezavisnim blokom i ostalim građanskim strankama formira stabilnu parlamentarnu većinu. Kako stvari stoje, možda izuzev Zeničko - dobojskog kantona, broj zastupnika SDA na svim nivoima će se prepolovit.
-
putokaz1
#45815 Re: SDP
Ma
Još se samo nazire
Zanimljiva teza da SDP bude najjača stranka u BH ispred Krnje SDA i Kukine SDA
Još se samo nazire
-
kiligonzales
#45816 Re: SDP
Nisu to zasluzili radi toga sto su oni bili uzrokom raspada SDP na vise stranaka. Prvo SDU, pa poslje DF. Sad treba neko drugi malo da vodi u ime njih ljevicu.kluz franjo wrote:Helem na temu SDP-a.
-
kiligonzales
#45817 Re: SDP
Kad DF iznenadi sa Komsicem bice spicaputokaz1 wrote:Ma
Još se samo nazire
Rade ispod tiha. Mic po mic. Ne dominiraju medijskim prostorom, a vec je svojom kandidaturom otvorio vrata nade da ce Bosnjaci opet naguziti Covica.
Takticki odlican potez, najava kandidature za clana predsjednistva ili Hrvat ili Ostali
-
kiligonzales
#45818 Re: SDP
SDA se treba procistiti od zle krvi, ovdje se Kukic, Mehmedovic, Kamber predstavljaju ko vece zlo po stranku, a ustvari su glavne kolovodje zla te stranke stacionirane u Sarajevu jer iza sebe na nivou svojih lokalnih zajednica ovaj trojac ima bolje rezultate nego mnogi drugi tajkuni unutar SDA u drugim opstinama.putokaz1 wrote:Da u nekoj zemlji dođe do pucanja vladajuće stranke Opozicija bi trljala ruke i profitrala
a u BH
Sada kada je njihov politicki uticaj sve veci, ostatak SDA ide u politicki obracun sa njima, ne samo s njima vec sa svima ciji interes moze potresti interes ovih u Sa, te donjeti primat ovima nad strankom.
SDP moze uzicati koji glas od SDA, ako bude kakvih preleta u TK ili KS iz SDA u SDP, nakon ovoga raspada.
Ono sto je interesantno jedan stari davno odbaceni lisac SDA Alisapahic, sada je akter SDP stranke, ko zna mozda jos neko povede se tim primjerom, tako da ako malo pripazi Kiflu, ko zna mozda se nadju u istom jatu jer para vrti gdje burgija nece.
-
putokaz1
#45819 Re: SDP
u Lukavcu ima osoba koje su iz SDA prešle u SDP
Znam ih nekoliko
Danas se odlučuje u OV o Opozivu načelnika i kakao ankete kazu ,koje u pravilu lažu, da ako do opoziva(glasanje naroda) dodje Načelnik iz SDP ostaje sa velikom razlikom
A situacija s Lažnim raspadom SDA je zanimljiva,jer ako nprSDP nije kriva ni dužna bude najača stranka kod Bošnjaka u Oktobru s 15% glasanova
Bit će belaja
Znam ih nekoliko
Danas se odlučuje u OV o Opozivu načelnika i kakao ankete kazu ,koje u pravilu lažu, da ako do opoziva(glasanje naroda) dodje Načelnik iz SDP ostaje sa velikom razlikom
A situacija s Lažnim raspadom SDA je zanimljiva,jer ako nprSDP nije kriva ni dužna bude najača stranka kod Bošnjaka u Oktobru s 15% glasanova
Bit će belaja
- drug_profi
#45820 Re: SDP
To su krtice.putokaz1 wrote:u Lukavcu ima osoba koje su iz SDA prešle u SDP
Znam ih nekoliko
-
putokaz1
#45821 Re: SDP
Jedan je vijećnik bio nekad SDP pa SDA pa NEZAVISAN pa sad SDP
Drugi bio član Vijeća Mjesne Zajednice SDA i napustio i sad je uz SDP
I mnogi još
I mnogi još
- drug_profi
#45822 Re: SDP
A znaju li oni još šta u životu raditi da zarade hljeba ili su ovisni od budzetske sise?putokaz1 wrote:Jedan je vijećnik bio nekad SDP pa SDA pa NEZAVISAN pa sad SDP
I mnogi još
Ako je ovo drugo, onda ti je valjda jasno zasto lako mijenjaju dresove, i opet će.
-
putokaz1
#45823 Re: SDP
Da jedan je obnovio DomKulture od svog Paušala
- seln
#45824 Re: SDP
Je li ovo covjek koji ce nas povesti u bolju buducnost?

-
papazi
#45825 Re: SDP
nermin-niksic-245
Održana hitna telefonska sjednica Vlade FBiH
Autor: Daliborka Popović 30.01.2015., 17:28 151 Pregleda
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim ovlašćuje premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Rješenje je doneseno na prijedlog stručnog savjetnika za sistem i reformu penzijskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića.
Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje finansijskih obaveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata.
Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28. januara ove godine donio odluku o prihvatanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera.
Na osnovu ove odluke je Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.
Oba rješenja Vlade FBiH stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH“, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade
Održana hitna telefonska sjednica Vlade FBiH
Autor: Daliborka Popović 30.01.2015., 17:28 151 Pregleda
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim ovlašćuje premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Rješenje je doneseno na prijedlog stručnog savjetnika za sistem i reformu penzijskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića.
Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje finansijskih obaveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata.
Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28. januara ove godine donio odluku o prihvatanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera.
Na osnovu ove odluke je Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.
Oba rješenja Vlade FBiH stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH“, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade