BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
aditon

#45801 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

To jeste veliki minus za Telemach. Ne možeš da pratiš sadržaj koji plačaš ako si mimo Telemachove mreže. Doduše, rade neki kanali ali meni najbitnije ne rade. Međutim, kad se izvaga cjelokupna ponuda u ovom trenutku BHT-a i TM-a, onda je jasno i nedvojbeno ko pruža bolje usluge. To je Telemach i tu nema rasprave. Da Telemach ima mrežu gdje je ima Telecom, Telecom bi davno propao na području IPTV-a. Dakle, paketi i podrška korisnicima su debelo na strani TM-a
Prije nego neko kaže da sam na pogrešnoj temi, podsjećam vas da je ovo forum te da mogu pisati šta želim dok god ne kršim pravila foruma. Ja sam dugo bio korisnik Moja TV, i to od samog osnivanja, i zadovoljan sam bio npr stabilnoščću internet konekcije i IPTV-om, iako je bilo i momenata kad sam imao tehničke probleme, ali u principu u tom dijelu sam bio zadovoljan. Ono zbog čega sam prešao na TM je prevashodno internet koji je kod TM-a daleko ispred Telecoma. I sve dok je internet brži i cijene niže, bit ću Telemachov korisnik, a kad se situacija i ako se situacije ikad obrne, znam gdje ću svoje pare ostaviti. I još jedna stvar koja Telecomu ne ide u prilog su korisnička podrška koja je očajna i u večini slučajeva kadrovi koji su needukovani, kadrovi za koje sam ja doktor IT-a. Al poznato je kako se ljudi u BHT-u zapošljavaju.

Et, ja odoh, vi se nastavite svađati čiji je veći :run:
studiorum_tuzlaensis

#45802 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

@DuckZZ
Ja ti lijepo napisao zašto sam kao dugogodišnji korisnik napustio LoL, ali izgleda hoćeš to negdje napismeno da se sad LoL ili BH Telecom izjasni i kaže ne valja nam TV ili internet, uzmi Moju TV ili obrnuto. To se neće desit, svi tvrde za svoje da je najbolje.

Stvar je u tome da se bezbroj puta desi odjednom nema čitave grupe kanala (npr. Fox ili FOX Life i slično), pa kad zablokira svaki dan Amino STB, razbio bi glavu onoj na šalteruši ili onom na podršci koji "podešava parametre" već godinu dana a konstantno isti problemi sa internetom, dođe, stani-pani, tačno dođe ti da se popišaš na tu ponuđenu brzinu kad konekcija ne može izdržat pola sata bez većih trzanja, packet lossa, i jittera.

Možda se sad to i riješilo, možda i ne, nekom isto ovako i Telecom pravi probleme u zavisnosti od opreme i lokacije, ja ti govorim za šire područje Hrasnog i Grbavice.
studiorum_tuzlaensis

#45803 Re: BHTelecom All About

aditon wrote: Et, ja odoh, vi se nastavite svađati čiji je veći :run:
Haj ti.
k1ks

#45804 Re: BHTelecom All About

Post by k1ks »

da li se moze uzeti tablet preko ove akcije za 1 KM ako prvi put potpisujem ugovor na 2 godine ???
mirza_15

#45805 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

DuckZz wrote:
mirza_15 wrote:
DuckZz wrote:Još jedno ozbiljno pitanje.
Nisam na ovom paketu već na starijim, odvojenim.
Stari me munta, hoće mojatv, i onda vidio ovaj paket pa odjednom razmišlja...

http://www.logosoft.ba/logo-trio

Kad uporedimo sa mojom tv, cijena je 10KM manja i brzina neta je tri puta veća ?
Imate 2-3 dana vremena, a onda se stari odlucuje :D
Nije cijena 10 KM manja. Ta cijena kod logosofta je bez pdv-a. Cijena sa pdv-om je 46,8 KM.
Ok, ali ipak malo manja.
Šta je sa ostalim stvarima ?
- Fiksnu telefoniju nisam mu ni htio uzeti ali eto, koristi možda jednom dnevno, iako pozivi nisu besplatni ne znam koliko se to mjesecno odrazuje na cijenu ?
- Koja je razlika u vezi tv-a, kolega iznad navodi da nema SK kanala, ali ako je samo to, onda ne vidim neku prednost mojatv-a ?
- Kolega iznad također navodi da internet nije u teoriji 50Mb, ali nek je samo upola toliko, opet i više nego duplo brži od NetFlat 10 opcije ?

Možeš li napisat neke prednosti mojatv full-a u odnosu na paket iznad.
Na kraju krajeva on vjerovatno neće uzeti logosoft paket, tako da slobodno možeš bit iskren :)

Brzina interneta kod BH Telecoma je 10+/1. To znaci da je brzina i 25/1 ukoliko postoji tehnicka mogucnost.

Jesi li uzeo u obzir sve sto dobijas sa mojaTV moj izbor uslugom gdje mozes u grupu uvezati mojaTV i do 2 postpaida i 3 prepaida?
aditon

#45806 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

studiorum_tuzlaensis wrote:
aditon wrote: Et, ja odoh, vi se nastavite svađati čiji je veći :run:
Haj ti.
Šta ima, đe budeš...inače..
mirza_15

#45807 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ide redizajn postpaid paketa. Najvise ce dobiti mini 15, a dobice svi. Izmjene su i u jednoj stavci koja je kod proslih izmjena docekana "na noz". Izmjene se ticu uglavnom mobilnog interneta.
holowey

#45808 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

mirza_15 wrote:Ide redizajn postpaid paketa. Najvise ce dobiti mini 15, a dobice svi. Izmjene su i u jednoj stavci koja je kod proslih izmjena docekana "na noz". Izmjene se ticu uglavnom mobilnog interneta.
32kb/s prelazi na 64kb/s? :evil:
sa kojim datumom se barata kad je rijec o tim promjenama? 1.9.?
Herr Flick

#45809 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Mirza,kad ce povecanje brzine ADSL korisnicima,mozemo li ocekivat do 2020? :D
Last edited by Herr Flick on 22/06/2016 10:34, edited 1 time in total.
Benq

#45810 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Ovo je konkretna rasprava i nema sta da ti bude nesto da se ne raspravlja normalno.

Razumijemo se, ali eto Multiscreen gledas sve kanale bez problema, dok D3GO ne mozes sve kanale da gledas, pa tako da ima razlike.

Ja imam ukljucena 3 uredjaja za multiscreen, koja se i vecinom koriste na internetu drugih operatera.
Znam drug da je konkretna rasprava ali mnogi ce protumaciti drugacije.

Sto se tice D3GO i mreze , to sada skoro da vise nije ni prepreka jer su preuzeli HS i pustili svoj signal , tako da sada u bilo koji ugostiteljski objekat da sjednes ili da setas po gradu koji je vecim dijelom pokriven unifi mrezom , svi kanali su ti otvoreni. Jedino imas tu malu restrikciju kad si na Telecom mrezi. Logosoft necu ni uzimati u obzir jer im je mreza jako mala.
DuckZz

#45811 Re: BHTelecom All About

Post by DuckZz »

[quote="mirza_15"][quote="DuckZz"][quote="mirza_15"]

Nije cijena 10 KM manja. Ta cijena kod logosofta je bez pdv-a. Cijena sa pdv-om je 46,8 KM.[/quote]

Ok, ali ipak malo manja.
Šta je sa ostalim stvarima ?
- Fiksnu telefoniju nisam mu ni htio uzeti ali eto, koristi možda jednom dnevno, iako pozivi nisu besplatni ne znam koliko se to mjesecno odrazuje na cijenu ?
- Koja je razlika u vezi tv-a, kolega iznad navodi da nema SK kanala, ali ako je samo to, onda ne vidim neku prednost mojatv-a ?
- Kolega iznad također navodi da internet nije u teoriji 50Mb, ali nek je samo upola toliko, opet i više nego duplo brži od NetFlat 10 opcije ?

Možeš li napisat neke prednosti mojatv full-a u odnosu na paket iznad.
Na kraju krajeva on vjerovatno neće uzeti logosoft paket, tako da slobodno možeš bit iskren :)
[/quote]

Brzina interneta kod BH Telecoma je 10+/1. To znaci da je brzina i 25/1 ukoliko postoji tehnicka mogucnost.

Jesi li uzeo u obzir sve sto dobijas sa mojaTV moj izbor uslugom gdje mozes u grupu uvezati mojaTV i do 2 postpaida i 3 prepaida?[/quote]

Evo sad gledam moj izbor mojTV.
Ako sam dobro shvatio, mogu uzeti
- Moja TV Basic, 2 fiksna prikljucka (ne može 1 ?) Osnovni paket, xDSL Net Flat 10.
Kolika bi cijena bila ?

Prepaid, postpaid ga ne zanimaju, koristi dopune :D
made_in_sarajevo

#45812 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

holowey wrote:
mirza_15 wrote:Ide redizajn postpaid paketa. Najvise ce dobiti mini 15, a dobice svi. Izmjene su i u jednoj stavci koja je kod proslih izmjena docekana "na noz". Izmjene se ticu uglavnom mobilnog interneta.
tako nesto,blizu mjesec gore-dole :mrgreen:

eh ako ce mini 15 dobiti najvise onda ce garant moj combo ili midi 30 iskihati debelo :mrgreen: . ne zna telekom sve pakete isto dici,vazda jedan mora iskihati u ime drugog :mrgreen:
Pirija

#45813 Re: BHTelecom All About

Post by Pirija »

puno je onih sa mini 15 preslo na ultru zato ga pojacavaju....
supercali

#45814 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

Prije ce iskihati onaj maxi 100 nego midi po mojoj procjeni
Jbg oni vec odavno imaju te biznismene koji to koriste I taj sigurno nece preci na ultru ako ne pojacaju ponudu drasticno
studiorum_tuzlaensis

#45815 Re: BHTelecom All About

made_in_sarajevo wrote:
holowey wrote:
tako nesto,blizu mjesec gore-dole :mrgreen:

eh ako ce mini 15 dobiti najvise onda ce garant moj combo ili midi 30 iskihati debelo :mrgreen: . ne zna telekom sve pakete isto dici,vazda jedan mora iskihati u ime drugog :mrgreen:
Ništa neće iskihati, imaju oni cifre, broj ljudi koji su potpisali na određene periode, tako da npr ako imaju povećanje na Midi30 zadnje vrijeme i ljude koje su vezali za taj paket narednu 1.5god+, onda će ostavit taj paket u banani, pa pojačat mini15 da zvaale novih korisnika na 2 godine, i tako jovo na novo, kolektivno pranje korisnika.

Vjerujem da se za te svrhe plaćaju velike cifre za razne software-e i slične za.jeba.ncije u kojima sve stoji u bazi poadataka i onda lijepo daš benetife da navučeš, poslije godinu i pol- dvije skineš te benefite i nastavak pranja u bubnju. :D

Kad čujem gratis i akcija dobijem osip. U ratu ljudi nisu vjerovali riječi "akcija", a kamoli da vjeruju telekom operaterima. :lol:
made_in_sarajevo

#45816 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ma bit ce interneta to je najvaznije. u gigabajtima i terabajtima cemo trositi internet :mrgreen:
pepeljara

#45817 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Ako povecaju flat sa 32 na 64, te internet na midi sa 1GB na minimalno 2GB, presisali su konkurenciju.

To je minimum sto ocekujem.
Jer su to sjebali zadnji put ,kad su uveli 1GB saobracaja i povecali obracunsku :d

vidjet cemo :D
getriba

#45818 Re: BHTelecom All About

Post by getriba »

pepeljara wrote:Ako povecaju flat sa 32 na 64, te internet na midi sa 1GB na minimalno 2GB, presisali su konkurenciju.

Jer su to sjebali zadnji put ,kad su uveli 1GB saobracaja i povecali obracunsku :d

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: komedije
mirza_15

#45819 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

holowey wrote:
Prije :mrgreen:
pepeljara

#45820 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

getriba wrote:
pepeljara wrote:Ako povecaju flat sa 32 na 64, te internet na midi sa 1GB na minimalno 2GB, presisali su konkurenciju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: komedije

drama
mirza_15

#45821 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Sto si ti skroman :mrgreen:
pepeljara

#45822 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

mirza_15 wrote:

thats my middle name :D hahaha
zecov

#45823 Re: BHTelecom All About

Post by zecov »

pepeljara wrote:
mirza_15 wrote:

thats my middle name :D hahaha
menščini da će biti i bolje
AFEni

#45824 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

Koje uslove treba ispuniti da se prikljuci Moja tv
krakatoa

#45825 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

AFEni wrote:Koje uslove treba ispuniti da se prikljuci Moja tv
Punoljetan, psihički zdrav, materijalno sasmostalan i državljanin BiH.
Locked