BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#45776 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Jesu li ti to zatamnili hrt pa si malo nervozan?
hakazvaka

#45777 Re: BHTelecom All About

Post by hakazvaka »

@ bosnian batman 14 dana off topic
krakatoa

#45778 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

hakazvaka wrote:@ bosnian batman 14 dana off topic
:thumbup:

ali, ima taj jedno 30 klonova
mirza_15

#45779 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

E sada da se vratimo temi. Ostali koji su se poveli za ovim likom, a koji su korisnici drugih operatera mogu sada na svoje teme. Kralj je mrtav :lol:
mirza_15

#45780 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

krakatoa wrote:
hakazvaka wrote:@ bosnian batman 14 dana off topic
:thumbup:

ali, ima taj jedno 30 klonova
A cak je i psovao moderatorima sa drugih acc.
The Realist

#45781 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

I može li mi sada neko odgovoriti za ovaj tablet od 1KM, ako se uvodi MojaTV na 2 godine? Je li to posebno tražim, ili?

Šta osim tableta još ima?

Hvala.
sencobih

#45782 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

The Realist wrote:I može li mi sada neko odgovoriti za ovaj tablet od 1KM, ako se uvodi MojaTV na 2 godine? Je li to posebno tražim, ili?

Šta osim tableta još ima?

Hvala.
Ja mislim da tebi nema nista, jer ne plaćaš korištenje opreme, barem je tako do sada bilo
hladan.preminger

#45783 Re: BHTelecom All About

Post by hladan.preminger »

ing-ecc wrote:
hladan.preminger wrote:Evo mene opet.

Puko grom, crko LAN1 port i wireless na modemu. Lan2, Lan3 i Lan 4 rade. Radi moja tv i telefon. Prijavio sam kvar ali zbog velikog broja uništeih modema nece se ubrzo zamjeniti modem. Posto je LAN1 dodjeljen za internet, 2 i 3 mojaTv, a 4 za voip. Lan3 mi je mojatv, a 2 i 4 su slobodni.
moze li se kako Lan 2 ili Lan 4 dodjeliti za intenet?

Kako pristupiti postavkama modema preko porta Lan2 ili Lan4 jer Lan1 ne radi pa ne mogu uci 192.168.1.1. Koja je adresa za pristup modemu preko 2 ili 4.?
Probaj preko LAN 4 sa istom adresom ili ako ne prodje zadaj ti u postavkama LAN mreze neku adresu npr. 192.168.1.10.
Onda moras VPI/VCI 8/43 prekonfigurisati u 8/60, prebaciti u PPoE, upisati user/pass i save&reboot. :D
Ma nece taj zxn modem da cuje. Bas ga dobro grom sprzio. Nasao sam stari paradigm modem i konfigutisao ga da radi moja tv. Telefon takodjer radi, ali internet nece da si pita. Mislim da je problem do centrale. Imas kakav savjet. Moze i na pp.

Hvala na pomoci.
jarobot

#45784 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Hajmo sad ponovo pitanje :
Prijavio paket 1 dodstni . Aktivirali mi HD Kanale i Pink dodatne...niko me nije kintaktirao za Tehničku mogućnost niti je ko šta mjerio za pivećanje brzine interneta , niti sam dobio vdsl modem. Da lu se sad već smatra da sam aktuvirao paket 1 i da ce mi naplatiti 10 km a da nisam dibio brži internet odnosno 30+ . Ako je tako da krenem idmah sa žalbama i svakodnevnim zvanjima službe.
The Realist

#45785 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

sencobih wrote:
Ja mislim da tebi nema nista, jer ne plaćaš korištenje opreme, barem je tako do sada bilo
Aha, bit će 50% manji račun prva tri mjeseca i priključna taksa 1KM, ili tako nešto, to znam da ima, ne znam je li još nešto dođe.

Hvala, da ih džaba ne zovem oko ovoga.
sencobih

#45786 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

The Realist wrote:
sencobih wrote:
Aha, bit će 50% manji račun prva tri mjeseca i priključna taksa 1KM, ili tako nešto, to znam da ima, ne znam je li još nešto dođe.

Hvala, da ih džaba ne zovem oko ovoga.
Ima snimalica ona veća 30 sati , pink paket onaj dodatni od 3,5 marke, i telefon gigaset
The Realist

#45787 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

sencobih wrote:
Ima snimalica ona veća 30 sati , pink paket onaj dodatni od 3,5 marke, i telefon gigaset
E jeste nešto i taj paket spominjan, ali svejedno se uzima dodatni paket 1, pa mislim da tu ide taj Pink paket ionako, a mislio sam da telefon ionako treba doći, za snimalicu nisam znao.

Je li to ostaje trajno, ili?
sencobih

#45788 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Dvije godine to ostaje, dok traje ugovor
operacija labrador

#45789 Re: BHTelecom All About

Post by operacija labrador »

Ima li kakve nade da portal BHT-a vidimo na http/2.0 protocolu ? Trenutno samo klix.ba fura http/2.0

https://tools.keycdn.com/http2-test
DuckZz

#45790 Re: BHTelecom All About

Post by DuckZz »

Još jedno ozbiljno pitanje.
Nisam na ovom paketu već na starijim, odvojenim.
Stari me munta, hoće mojatv, i onda vidio ovaj paket pa odjednom razmišlja...

http://www.logosoft.ba/logo-trio

Kad uporedimo sa mojom tv, cijena je 10KM manja i brzina neta je tri puta veća ?
Imate 2-3 dana vremena, a onda se stari odlucuje :D
studiorum_tuzlaensis

#45791 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

DuckZz wrote:Još jedno ozbiljno pitanje.

Kad uporedimo sa mojom tv, cijena je 10KM manja i brzina neta je tri puta veća ?
IMao Logosoft napustio ga. Nije to više onaj stari LoL koji je imao i sadržaj i kvalitet. Dosadilo mi je pucanje konekcije usred online igrice, a da ne govorim o televiziji. Kad su ostali bez SK kanala, onda su lagali korisnike jedno pola godine da će ih vratit, al ništa ne bi.

Sve lafo veća brzina, a kad ti priključe onda su to teoretske vrijednosti, koje može ostvarit jedino u pola 5 ujutro kad nikog nema na internetu.

Bio korisnik 5 godina i napustio ih, uzeo Moja TV Net, odlično iskustvo evo pola godine. Televizor mi je bitniji. Btw. besplatni pozivi su šarena laža, računa se uspostava kod svih operatera, s tim da je telecom u predosti je ima daleko veću bazu svojih korisnika sa kojima možeš razgovarati po tim "besplatnim cijenama". Preporučujem i Telemach, a u potonuli brod LoL ti ne savjetujem da se smjestiš.
mirza_15

#45792 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Nije cijena 10 KM manja. Ta cijena kod logosofta je bez pdv-a. Cijena sa pdv-om je 46,8 KM.
mirza_15

#45793 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Karamehmedović: Emitovanje Eura 2016 ne bi bilo moguće bez pomoći BH Telecoma
http://www.klix.ba/clanak/160621066
bumerangss

#45794 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

avaks wrote:
sencobih wrote:
Rugafet wrote:Ajde pokazi mi gdje sam to napisao, i necu vise ni rijeci napisat tu, evo kunem se.
Ne mogu sad da tarlaham po forumu, jer upravo gledam argument na bht1, jer bi mogao gledati euro na telemahu jedino ako sam Hrvat u Mostaru ili Kiseljaku.
Evo ja na Telemahu i gledam Euro sasvim normalno na BHT HD koji je uključen u osnovni paket dok neki naplaćuju to zadovoljstvo (nećemo ih imenovati :lol: ). A da si korisnik TM možda bi i znao to ali ovako samo bez veze lupaš :mrgreen:
Evo ja na BHTelecomu gledam Euro unazad 72h jer sam propustio neke detalje a to je ukljuceno u osnovni paket dok neki naplacuju to zadovoljstvo (neceno ih imenovati :lol: )
Benq

#45795 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

bumerangss wrote: Evo ja na BHTelecomu gledam Euro unazad 72h jer sam propustio neke detalje a to je ukljuceno u osnovni paket dok neki naplacuju to zadovoljstvo (neceno ih imenovati :lol: )
Preko D3GO aplikacije time shift radi kod svih korisnika i ne naplacuje se posebno a jos je ta aplikacija besplatna u svim paketima , dok neki svoj Multiscreen naplacuju svakom korisniku (necemo ih imenovati :lol: )
kakaljin

#45796 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
bumerangss wrote: Evo ja na BHTelecomu gledam Euro unazad 72h jer sam propustio neke detalje a to je ukljuceno u osnovni paket dok neki naplacuju to zadovoljstvo (neceno ih imenovati :lol: )
Preko D3GO aplikacije time shift radi kod svih korisnika i ne naplacuje se posebno a jos je ta aplikacija besplatna u svim paketima , dok neki svoj Multiscreen naplacuju svakom korisniku (necemo ih imenovati :lol: )
Ali Multiscreen mogu gledati na internetu drugih operatera bez ikakvih problema dok D3GO ne mogu gledati na internetu drugih operatera :-D :-D
Benq

#45797 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Ali Multiscreen mogu gledati na internetu drugih operatera bez ikakvih problema dok D3GO ne mogu gledati na internetu drugih operatera :-D :-D
Necu puno da pisem na ovoj temi pogotovo ne ovim povodom. Mozes i d3go gledati na internetu drugih operatera samo sto ne mozes pratiti pojedine programe poput SK, vecina kanala uredno radi , ja sam tu aplikaciju koristio dok sam na HS-u bio.
pepeljara

#45798 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Dosta svadjanja :D

@Mirza imal sta ono za mene mi u mene ? :D
kakaljin

#45799 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Ali Multiscreen mogu gledati na internetu drugih operatera bez ikakvih problema dok D3GO ne mogu gledati na internetu drugih operatera :-D :-D
Necu puno da pisem na ovoj temi pogotovo ne ovim povodom. Mozes i d3go gledati na internetu drugih operatera samo sto ne mozes pratiti pojedine programe poput SK, vecina kanala uredno radi , ja sam tu aplikaciju koristio dok sam na HS-u bio.
Ovo je konkretna rasprava i nema sta da ti bude nesto da se ne raspravlja normalno.

Razumijemo se, ali eto Multiscreen gledas sve kanale bez problema, dok D3GO ne mozes sve kanale da gledas, pa tako da ima razlike.

Ja imam ukljucena 3 uredjaja za multiscreen, koja se i vecinom koriste na internetu drugih operatera.
DuckZz

#45800 Re: BHTelecom All About

Post by DuckZz »

mirza_15 wrote:

Nije cijena 10 KM manja. Ta cijena kod logosofta je bez pdv-a. Cijena sa pdv-om je 46,8 KM.
Ok, ali ipak malo manja.
Šta je sa ostalim stvarima ?
- Fiksnu telefoniju nisam mu ni htio uzeti ali eto, koristi možda jednom dnevno, iako pozivi nisu besplatni ne znam koliko se to mjesecno odrazuje na cijenu ?
- Koja je razlika u vezi tv-a, kolega iznad navodi da nema SK kanala, ali ako je samo to, onda ne vidim neku prednost mojatv-a ?
- Kolega iznad također navodi da internet nije u teoriji 50Mb, ali nek je samo upola toliko, opet i više nego duplo brži od NetFlat 10 opcije ?

Možeš li napisat neke prednosti mojatv full-a u odnosu na paket iznad.
Na kraju krajeva on vjerovatno neće uzeti logosoft paket, tako da slobodno možeš bit iskren :)
Locked