SDP

putokaz1

#45751 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Zamislimo da Bajern ostane bez Robena Riberija Lewadowskog Milera a da Borusija opet bude Druga
e to je naš SDP
vatrogasac

#45752 Re: SDP

Post by vatrogasac »

General War wrote: ...ma samo nesto sitno, on se pomija po tuzlanskom univerzitetu inace zborno mjesto SDP-ovih propalih delegata,malo buraza proguro u Sarajevo osiguranje bez konkursa, ali hajde... :wink:
Ako je to to, onda više takvih oraha ima svaki predsjednik općinskog odbora svake stranke. :mrgreen: Niko ne bi trebao na listu. :mrgreen:
General War

#45753 Re: SDP

Post by General War »

johntra wrote:
General War wrote: Ne trpam te nigdje, nego onako...sto se tice SDP-ovog tradicionalnog rezultata i jasminovih pobjeda...znam "tacno" zasto je jasmin uprkos losim rezultatima i nepotizmom pobjedjivao je sto su stranke SBB ili SDA NAMJERNO poturali kandidate i koristili retoriku da bi ogadili kandidate tuzlacima...i to znam jer sam bio blizu ljudi koji su bili u tim seamama...ali zato da se SDP ne mjesa u kantonima pa otuda bratstvo i jedninstvo sa SDA na kantonalnom nivou...znaci nista ja ne kazem vec nazalost takve se igre igraju.
SDA i SBB bi voljeli da nađu nekog kandidata koji bi gore dobro prošao, ali jednostavno po pitanju TZ ga nema...takva je glasačka baza, isto kao što će se zauvijek za SDA glasati u Banivićima...doduše, možda sada za Kuku samo... :D
Što se tiče TK, SDP je i sada najjači po broju glasova gore i mislim da bez problema mogu ići na 50 i više hiljada glasova u TK...ovo što se dešava sa SDA im samo ide na ruku, jer sve što otpadne od SDA, pokupit će SBB, kao dio dogovora Kuke i Fahre..vjerujem da će SDP uz pomoć nekih manjih stranaka vrlo lako gore formirati Vladu...
SBB je imao jaku ekipu 2012 i 2010, ali ferman stigao iz Avaza za drugacije djelovanje. Pa iz istih premisa kao sto sda dobiva u banovicima dobija i Jasmin (ne cijeli SDP)...jesu tuzlaci crveni i to je nepobitno, jesu li za jasmina to je uvjek bilo diskutabilno.
Evo vidit cemo sad kada je Selim promjenio boje kluba...a Enver vodi SDP.
General War

#45754 Re: SDP

Post by General War »

vatrogasac wrote:
General War wrote: ...ma samo nesto sitno, on se pomija po tuzlanskom univerzitetu inace zborno mjesto SDP-ovih propalih delegata,malo buraza proguro u Sarajevo osiguranje bez konkursa, ali hajde... :wink:
Ako je to to, onda više takvih oraha ima svaki predsjednik općinskog odbora svake stranke. :mrgreen: Niko ne bi trebao na listu. :mrgreen:
Pa cekaj da dodje pod radar, ako bude kandidat vidjet ces svasta tu, u medu bio a meda ne lazno...samim tim sto je bio u vrhu cijelo vrijeme meni rumenko nije za toga makar iz moralnih razloga...ali jebes moral u Bosni.
putokaz1

#45755 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Selim koko Selim onaj penzioner
Dobar čojk ali
Ko bude najviše udarao protiv SDA taj dobiva u Gradu Tuzla
SDP ili NZBLOK Ko bude udaro po Bakiru Sebiji Kuki
vatrogasac

#45756 Re: SDP

Post by vatrogasac »

General War wrote:
vatrogasac wrote:
Pa cekaj da dodje pod radar, ako bude kandidat vidjet ces svasta tu, u medu bio a meda ne lazno...samim tim sto je bio u vrhu cijelo vrijeme meni rumenko nije za toga makar iz moralnih razloga...ali jebes moral u Bosni.
Isti tretman čeka i Zvizdića i Radončića. Čeka i Dodika i Čovića, ali to njima ni do sada nije predstavljalo problem. Meni je samo želja vidjeti što normalnijih ljudi u tom našem Predsjedništvu za koje su počele najprije kandidature. Dvojac Čović i Dodik sa eventualno Radončićem.....odoh i ja u Njemačku. :mrgreen:
General War

#45757 Re: SDP

Post by General War »

vatrogasac wrote:
Isti tretman čeka i Zvizdića i Radončića. Čeka i Dodika i Čovića, ali to njima ni do sada nije predstavljalo problem. Meni je samo želja vidjeti što normalnijih ljudi u tom našem Predsjedništvu za koje su počele najprije kandidature. Dvojac Čović i Dodik sa eventualno Radončićem.....odoh i ja u Njemačku. :mrgreen:
Kome nije zelja da vidi normalne u predsjednistvu, ali znajuci sve navedeno...nemoj ti cekati izbore vec pakuj kofere da ne gubis vrijeme :D
putokaz1

#45758 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Fueremann geh mit mir nach Miunchen
arzuhal

#45759 Re: SDP

Post by arzuhal »

svi u napad wrote: P.S: Arzulah koje po tebi drzavnik? Ti si zaista kvalitetan forumas i imas dobre komentare koje volim citati ali ovo sa drzavnikom je cudno sa tvoje strane. U principu ti imas pravo ako gledamo analiticki ali treba dati i prijedlog tj. mjeru kako popraviti stanje. I sam znas da sa liste bosanski orjentisanih politicara mi imamo samo Lagumdziju i Bogicevica koji ispunjavaju kriterije. Zlaja kao najkvalitetniji od svih na nasim prostorima je usrao motku i vise mu se ne vjeruje a Bogicevic se nikda nije ni kandidovao jer je bio pametan i nije htio ulaziti u sukob sa Zlajom da ne bi prosao kao rahmetli Durakovic. Ne hatori na ovom komentaru al ko sto rekoh ti kao ozbiljan covjek trazis nesto sto na ovim prostorima trenutno nema. Zivio.
Ovo je bio moj cinizam, nema idealnih rješenja pa ni tih da SDP mora ili ponuditi sva tri kandidata iz oba entiteta ili nijednog, e da bi bila dosljedna...
svi u napad

#45760 Re: SDP

Post by svi u napad »

vatrogasac wrote:
svi u napad wrote:Dragi vatrogasac na isti onaj nacin kako je Komsic sam dobio 350 000 glasova. Zivio
Sve je to OK, ali šta ako jedan dobije 250 000, a drugi 100 000? Ne možeš glasove dijeliti poslije izbora.
Pa jebo ga ti imaju profesora Zlaju da ih nauci kako se to radi. Ako on nece onda se obratis strancima za pomoc jer oni ce svakako odluciti ko ce i sta ce biti. Zivio
vatrogasac

#45761 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:Fueremann geh mit mir nach Miunchen
Idemo tamo bliže francuskoj granici gdje vlada SPD. Šta'š u Minšenu gdje vlada CSU? :mrgreen:
putokaz1

#45762 Re: SDP

Post by putokaz1 »

C D U
Croatian Democratic Union
Ako taj SDP vlada ko Nikšićev onda bolje kod Vučića u Srbiju
Banksy

#45763 Re: SDP

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
Izetbegovica je izguralo ime i prvi i drugi put ispred Fahre.
Izetbegovića je u Predsjedništvo ugurao samo i jedino Suljagić koji je, po Komšićevom nalogu, odigrao za Bakira i SDA, i sa svojih 100 000 glasova uzeo Radončiću sigurnu pobjedu, i što je još važnije, održao SDA i Bakira na vlasti još 4 godine.

Danas, opet po nalogu SDA, a u režiji IZ-e, taj trojanac bi trebao biti Bećirović. Sreća je samo što je ovo, zasad, tek njegova inicijativa, nutkanje i moljakanje da ga se uzme za kandidata. Vjerujem da u SDP-u nisu baš toliko glupi, ali možda su i oni sami već kupljeni, vidjećemo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45764 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Izetbegovica je izguralo ime i prvi i drugi put ispred Fahre.
Izetbegovića je u Predsjedništvo ugurao samo i jedino Suljagić koji je, po Komšićevom nalogu, odigrao za Bakira i SDA, i sa svojih 100 000 glasova uzeo Radončiću sigurnu pobjedu, i što je još važnije, održao SDA i Bakira na vlasti još 4 godine.

Danas, opet po nalogu SDA, a u režiji IZ-e, taj trojanac bi trebao biti Bećirović. Sreća je samo što je ovo, zasad, tek njegova inicijativa, nutkanje i moljakanje da ga se uzme za kandidata. Vjerujem da u SDP-u nisu baš toliko glupi, ali možda su i oni sami već kupljeni, vidjećemo...
Kupljeni su oni sigurno. Rasprsit ce se glasovi na Komsica i SDP kandidata ko god on bio. Matematicki njih dvojica ce dobiti mozda i duplo vise nego SDA kandidat, ali ce ovaj potonji odnijeti pobjedu. Deja vu.
GandalfSivi

#45765 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Ovdje se cijelo vrijeme postavlja teorija da je Zeljko SDP-ov kandidat. Sta vi mislite sto je Zeljko, ubjedljivo prije sviju drugih najavio svoju kandidaturu? U po pregovora o detaljima koalicije lik stavlja politickog partnera pred svrsen cin, da mu ne bi kandidatura slucajno pobjegla. I onda imamo nesretnu izjavu Niksica o tri kandidata, dok realno cijeli SDP (kao i mnogi ovdje na forumu) pizdi i konta kako da se popravi ova pizdarija za Komsicevom kandidaturom, jer bi ljevica realno imala dobru sansu za clan predsjednistva iz reda Bosnjaka. Zato i imamo izjavu Becirevica, koja je pritisak na Niksica da se rijese stvari sa Zeljkom na bolji nacin...
Banksy

#45766 Re: SDP

Post by Banksy »

_BataZiv_0809 wrote:
Kupljeni su oni sigurno. Rasprsit ce se glasovi na Komsica i SDP kandidata ko god on bio. Matematicki njih dvojica ce dobiti mozda i duplo vise nego SDA kandidat, ali ce ovaj potonji odnijeti pobjedu. Deja vu.
Prije pola godine izgledalo je da idu s SBB-om u rušenje SDA, sad se čini da su se stvari okrenule. Priča s Bećirovićem će sve pokazati.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45767 Re: SDP

Post by malakh »

Kad je nešto tako, onda je tako. Nadam se da SDP neće sankcionisati ili disciplinovati Denisa Bećirovića zbog ovog zdravorazumskog i racionalnog prijedloga.

kakva je ljiga od čovjeka ovaj emir suljagić, pa za nepovjerovati.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45768 Re: SDP

Post by malakh »

Banksy wrote:

stvar je dijametralno suprotna. danas se vrši pritisak na sdp da kandidiraju bećirovića i on im je lupio klasičnu kontru sa ovim saopćenjem, jer nije bećirović ni glup ni naivan kao što je onomad suljagić bio.

tako da ne bih baš optuživao bećirovića na prvu, kada i ti i ja, a i velika većina, znamo ko iza kulisa igra ovu igricu i vuče konce...
kmirsad

#45769 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Selim koko Selim onaj penzioner
Dobar čojk ali
Ko bude najviše udarao protiv SDA taj dobiva u Gradu Tuzla
SDP ili NZBLOK Ko bude udaro po Bakiru Sebiji Kuki

Ne podcjenjuj Selima... ima on još uvijek ogroman utjecaj na politička dešavanja... stranka kojoj je prišao, uz njega dobija veliki broj glasova... njega niko ne more okrpit ni za šta... ovaj vuk, i mator, ostaje vuk... samo nak mu Bog podari zdravlje...
još da dobiju Slavu Kukića i Bogića Bogičevića...i ni na kave ih liste ne mečat, dovoljno je da se ko Selim izjasne, kojoj su stranci pristupili, samo da rade u nekim organima stranke... mladi lavovi nek se bore u areni...
...prevrnuli bi ovi kralja na tabli...
Last edited by kmirsad on 18/02/2018 14:03, edited 1 time in total.
ušće

#45770 Re: SDP

Post by ušće »

Pitanje:
1) Dali je potreban jak Bošnjački član predsjedništva.
- ako da ko
- ako ne zašto
2) Zašto ste sigurni da neće doći do izmjene izbornog zakona što se predsjedništva tiče.
3) Zašto je bolje da lijevi ,građanski i uglavnom Bošnjački glasovi idu Željku a ne Denisu ...
kmirsad

#45771 Re: SDP

Post by kmirsad »

:-D
putokaz1

#45772 Re: SDP

Post by putokaz1 »

1.Meni je Zlo SDA a ne HDZ(u Tuzli i Sarajeva je gore zlo SDA)
2.Bećirević je popularan i među ne-SDP glasačima
3.Član Predsjedništva i to SDP i to Prvi puta je Moralna pobjeda SDP

Član Predsdjedništva nema Ustavno ali praktički može imati veliku ulogu
S Dodikom i Draganom je svejedno ko je za Narod,ali Stranci daje Poene

SDP moguća pobjeda na TK ali s NZBLOK i BHNL i Manjim strankama

Član Predsjedništva može prigrabiti poene za Državu od Angele Merkel Trampa i Ostalih,može donijeti Arapske pare

MOŽE ako bude znao

Zvizdić za sve mora pitati Bakira ili Kuku

Šepić i Bećirević mogu mnogo
johntra

#45773 Re: SDP

Post by johntra »

malakh wrote:
Kad je nešto tako, onda je tako. Nadam se da SDP neće sankcionisati ili disciplinovati Denisa Bećirovića zbog ovog zdravorazumskog i racionalnog prijedloga.

kakva je ljiga od čovjeka ovaj emir suljagić, pa za nepovjerovati.
Gdje ga nađe...hahahaha...treba mu ovo na tviter staviti...ovo prije bijelog hljeba snimak, vidi se da je bio mršaviji... :lol:
zbiljovski

#45774 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Do kraja sedmice SDP BiH će morati objaviti kandidata, Denis očigledno neće pristati, ukoliko ne bude sam kandidat ljevice za Predsjedništvo, momak nije naivna budala i umije sabirati, a sa druge strane i odgovoriti ublehi Komšiću, da se kandidatura ne najavljuje preko televizije, nego zajedničkom press konferencijom SDP-a i DF-a.

Očigledno da se u vrhu SDP-a nešto žestoko kuha, Denis Bećirović je igrač, bez muda, koji igra na sigurno, 20 godina živi od politike i sad odjednom ne smije u bitku, ako je suditi prema Tuzli, mislim da ozbiljne namjere ima i Jasmin Imamović, ubjeđen sam ako Denis odustane, da je kandidat SDP-a Jasmin Imamović, jer SDP nema drugu opciju.

Tužno i žalosno će u svakom slučaju izgledati izbor člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda, sve sami šljam, bez ijednog ozbiljnog imena, barem ne dosad.

Nermin Nikšić je na žestokom ispitu, prihvatiti sugestiju Denisa Bećirovića, ići sa jednim kandidatom, sa druge strane ima već kandidaturu Komšića, a da SDP nema svog kandidata, ne ide, u svakom slučaju perverzna situacija.
Roccohljup

#45775 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Iskreno, meni zva ova zahebancija oko kandidata DF-SDP (tri kandidata) smrdi na pokušaj ŽK da preuzme obje stranke i nametne se kao neprikosleveni vladar krnje ljevice, a sam Nikšić mi sve više liči na diletanta a ne lidera stranke koji ne zna jel posao ili dosao ni sta hoce da postigne. kakva je to koalicija, dogovor, ili kako god da to zovu između sebe, gdje najednom ŽK najavi kandidaturu i to očigledno bez dogovora sa partnerom? To mi od njega nije čudno (čovjek poželio stolicu), al me je iznenadilo kako je SDP tj. Nikšić olako preko toga prešao. I nikako ne kontam sta SDP moze dobiti sa podrškom ŽK i svoja dva kandidata za predsjedništvo? Očigledno je da će svo glasačko tijelo DFa (koliko god da ga je još ostalo) dati podršku svom preCedniku, a sa druge strane SDP ce svoje glasače dijeliti na tri dijela????
Post Reply