Bosanski_kralj wrote: ↑05/06/2020 12:12
Moram reći da NS igra jako prljavo u zadnje vrijeme, a ne radi se to tako. Prvo njihova zastupnica u skupštini USK neće da podržava Vladu u kojoj su i SDP-ovi ministri. To im se toleriše, ali očigledno oni nastavljaju i dalje da rade protiv SDP i ruše BH blok. Prvo su rekli da će imati svog kandidata za gradonačelnika Tuzle, baš tamo gdje je SDP-ov načelnik, a evo sad isto to rade i u Bosanskoj Krupi i direktno na taj način će pomoći da SDA osvoji načelničko mjesto.
Jako ružno je to sa njihove strane.
Ja mislim da se ovdje radi o sebicnosti jednih i drugih, stavljanje stranka ispred interesa drzave, po principu Damira Hadzica: prvo stranka pa onda drzava.
Na Glavnom odboru SDP-a je usvojeno da taj nastup važi na nivou Sarajevskog kantona, a izvan treba biti dio dogovora na općinskim, odnosno gradskim nivoima. U Tuzlanskom kantonu još uvijek nismo završili priču vezano za zajednički nastup, a ukoliko se u nekim općinama ili gradovima pokaže interes i želja, mi smo za to. Ukoliko ne postoji, neće biti nikakav problem odstupanja u Tuzlanskom kantonu", kazao je za Klix.ba Dževad Hadžić, predsjednik SDP-a TK.
Iz Naše stranke navode da ulažu velike napore kako bi taj sporazum bio zastupljen na nivou Federacije BiH, ali i Bosne i Hercegovine.
Nasa stranka ce izaci u susret SDP-eu u Sarajevu, iako je osjetno jaca. Nasoj stranci ide Centar - SDP-eu ide Novo Sarajevo. Dakle, 50-50.
Isto tako SDP treba pokazati dobru volju u ostatku F BiH, uvazavajuci cinjenicu da SDP ima trostruko vise glasova. SDP bi trebao, zarad viseg interesa, podrzati kandidate NS i NiP-a u nekim opstinama, da se oko toga pravedno dogovore, uvazavajuci rezultate zadnjih izbora.
Da li je SDP spreman podrzati kandidate NS u nekim opstinama?
...
Ovo zvuci kao da su jednima i drugima vaznije stranke neko dobrobit gradjana, da maknemo SDA krimose sa vlasti.
Na Glavnom odboru SDP-a je usvojeno da taj nastup važi na nivou Sarajevskog kantona, a izvan treba biti dio dogovora na općinskim, odnosno gradskim nivoima. U Tuzlanskom kantonu još uvijek nismo završili priču vezano za zajednički nastup, a ukoliko se u nekim općinama ili gradovima pokaže interes i želja, mi smo za to. Ukoliko ne postoji, neće biti nikakav problem odstupanja u Tuzlanskom kantonu", kazao je za Klix.ba Dževad Hadžić, predsjednik SDP-a TK.
Iz Naše stranke navode da ulažu velike napore kako bi taj sporazum bio zastupljen na nivou Federacije BiH, ali i Bosne i Hercegovine.