No comment this mommentBuckethead wrote:Sid the sloth wrote:Nije OLED bolji od AMOLED-a, nego je Apple-ov OLED bolji od AMOLED-a
Sid the sloth wrote: Nije Apple-ov OLED bolji nego Samsung-ov AMOLED, nego je drugaciji, nije izmisljen od strane Samsung-a nego Apple-a, u nekim stvarima je bolji (npr. prirodnije boje) u nekim losiji.
Je li sad bolji ili lošiji? dva kontradiktorna posta
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#4576 Re: Smartphone diskusije
-
Sid the sloth
#4577 Re: Smartphone diskusije
Pretpostavljam da se podrazumijeva ako se raspravlja na forumu da ljudi s kojima raspravljas znaju citati. Nesto nisam siguran da si procitao ili bar da citas s razumijevanjem.supercali wrote:Apple nije izmislio oled nemoj lagati ni obmanjivati ljude koji ne znajuSid the sloth wrote:Ja bih prije rekao da Apple fanovi znaju o cemu pricaju, dok 'ostali' lupaju napamet. Trebao si bar zagooglati prije nego sto napises ako vec hoces ispasti pametan.
U iPhone-u nije AMOLED display bolan ne bio. Dakle:
- iPhone X - OLED (organic light emitting diode)
- Samsung - AMOLED (active matrix OLED)
Razlika izmedju AMOLED (Samsung) i OLED (Apple) je u tome sto AMOLED manje trosi bateriju i jaca mu je bijela boja. Nije Apple-ov OLED bolji nego Samsung-ov AMOLED, nego je drugaciji, nije izmisljen od strane Samsung-a nego Apple-a, u nekim stvarima je bolji (npr. prirodnije boje) u nekim losiji.
Ima ovdje malo vise informacija:
http://www.zdnet.com/article/iphone-x-v ... ess-phone/
A ako ni ti ne znas nauci onda
Prava na oled nema apple nego universal display corporation
Ovo je provjerljivo u 3 klika misem
OLED nije izmislio ni Apple ni Samsung, mislim da je LG prvi poceo ugradjivati u svoje mobitele (ne znaci ni da su ga oni izmislili) ali nisam siguran. Uglavnom koristi se odavno i nisam nigdje rekao da ga je Apple izmislio, mislim da bar to nije bilo tesko skontati. Ovdje gore pise da je u iPhone X OLED a ne AMOLED kako ovi neinformisani pokusavaju podvaliti (valjda jer ga pravi Samsung).
Poenta je da Samsung nije dizajnirao OLED koji je u iPhone-u i koji je drugaciji od AMOLED-a koji Samsung koristi u svojim mobitelima. U nekim parametrima je jedan bolji, u drugim drugi. Nije isti uglavnom.
Last edited by Sid the sloth on 08/11/2017 12:36, edited 1 time in total.
-
Sid the sloth
#4578 Re: Smartphone diskusije
Jedan bolji u necemu drugi u necemu drugom, poenta je da si se prosuo sa onim da je u iPhone-u AMOLED. Valjda cim ga Samsung pravi mora biti AMOLED, sta li ?Buckethead wrote:Sid the sloth wrote:Nije OLED bolji od AMOLED-a, nego je Apple-ov OLED bolji od AMOLED-a
Sid the sloth wrote: Nije Apple-ov OLED bolji nego Samsung-ov AMOLED, nego je drugaciji, nije izmisljen od strane Samsung-a nego Apple-a, u nekim stvarima je bolji (npr. prirodnije boje) u nekim losiji.
Je li sad bolji ili lošiji? dva kontradiktorna posta
- supercali
#4579 Re: Smartphone diskusije
Sid the sloth wrote:Pretpostavljam da se podrazumijeva ako se raspravlja na forumu da ljudi s kojima raspravljas znaju citati. Nesto nisam siguran da si procitao ili bar da citas s razumijevanjem.supercali wrote:Apple nije izmislio oled nemoj lagati ni obmanjivati ljude koji ne znajuSid the sloth wrote:Ja bih prije rekao da Apple fanovi znaju o cemu pricaju, dok 'ostali' lupaju napamet. Trebao si bar zagooglati prije nego sto napises ako vec hoces ispasti pametan.
U iPhone-u nije AMOLED display bolan ne bio. Dakle:
- iPhone X - OLED (organic light emitting diode)
- Samsung - AMOLED (active matrix OLED)
Razlika izmedju AMOLED (Samsung) i OLED (Apple) je u tome sto AMOLED manje trosi bateriju i jaca mu je bijela boja. Nije Apple-ov OLED bolji nego Samsung-ov AMOLED, nego je drugaciji,nije izmisljen od strane Samsung-a nego Apple-a, u nekim stvarima je bolji (npr. prirodnije boje) u nekim losiji.
Ima ovdje malo vise informacija:
http://www.zdnet.com/article/iphone-x-v ... ess-phone/
A ako ni ti ne znas nauci onda
Prava na oled nema apple nego universal display corporation
Ovo je provjerljivo u 3 klika misem
OLED nije izmislio ni Apple ni Samsung, mislim da je LG prvi poceo ugradjivati u svoje mobitele (ne znaci ni da su ga oni izmislili) ali nisam siguran. Uglavnom koristi se odavno i nisam nigdje rekao da ga je Apple izmislio, mislim da bar to nije bilo tesko skontati. Ovdje gore pise da je u iPhone X OLED a ne AMOLED kako ovi neinformisani pokusavaju podvaliti (valjda jer ga pravi Samsung).
Poenta je da Samsung nije dizajnirao OLED koji je u iPhone-u i koji je drugaciji od AMOLED-a koji Samsung koristi u svojim mobitelima. U nekim parametrima je jedan bolji, u drugim drugi. Nije isti uglavnom.
-
Mega Man X
#4580 Re: Smartphone diskusije
Džaba ti i OLED i IPS i ostali qrci kad maximum brightness na iPhone izložen direkt Suncu je i dalje karina u 2017. godini.
- Dr Kova
#4581 Re: Smartphone diskusije
Sid the sloth wrote:
Jedan bolji u necemu drugi u necemu drugom, poenta je da si se prosuo sa onim da je u iPhone-u AMOLED. Valjda cim ga Samsung pravi mora biti AMOLED, sta li ?![]()
- skafiskafsnjak
#4582 Re: Smartphone diskusije
Buckethead wrote:Sid the sloth wrote:
Jedan bolji u necemu drugi u necemu drugom, poenta je da si se prosuo sa onim da je u iPhone-u AMOLED. Valjda cim ga Samsung pravi mora biti AMOLED, sta li ?![]()
![]()
samo se ti sad vadi, živio
-
Sid the sloth
#4583 Re: Smartphone diskusije
Dobro je, ponestalo 'argumenata' znaci (nije da ih je nekad bilo, ali ispucani i ovi izmisljeni) 
Nadam se da ste nesto naucili bar, uvijek je zadovoljstvo nauciti neukog
Nadam se da ste nesto naucili bar, uvijek je zadovoljstvo nauciti neukog
- zateznistub
#4584 Re: Smartphone diskusije
Života ti koliko je tebi godina?Mega Man X wrote:Džaba ti i OLED i IPS i ostali qrci kad maximum brightness na iPhone izložen direkt Suncu je i dalje karina u 2017. godini.
- skafiskafsnjak
#4585 Re: Smartphone diskusije
"Displaymate kaže da je zaslon Galaxya Note8 fantastičan ali ovaj je nekako fantastičniji. Posebno hvale Appleovu kalibraciju zaslona, koja Samsungov OLED zaslon pretvara u savršenstvo bez mane po pitanju vjernosti prikaza i performansama. Tvrde kako je to zaslon s najpreciznijim prikazom boja kojeg su testirali. "
Izvor Toni , SmartphoneHrvatska
-
Sid the sloth
#4586 Re: Smartphone diskusije
Jesmo li to zakljucili konacno da je OLED (ne AMOLED) na iPhone X ipak bolji?skafiskafsnjak wrote:"Displaymate kaže da je zaslon Galaxya Note8 fantastičan ali ovaj je nekako fantastičniji. Posebno hvale Appleovu kalibraciju zaslona, koja Samsungov OLED zaslon pretvara u savršenstvo bez mane po pitanju vjernosti prikaza i performansama. Tvrde kako je to zaslon s najpreciznijim prikazom boja kojeg su testirali. "
Jesi li mozda pomislio da su napisali 'Samsungov' zato sto ga Samsung proizvodi? Jasno je ko dan da nije Samsungov dizajn i da ga ne smiju takvog ugraditi u svoje uredjaje
- skafiskafsnjak
#4587 Re: Smartphone diskusije
U daljem tekstu, koji nisam kopirao, spominje kalibraciju i te stvari. Mislio sam da nema potrebe, posto smo to vec iznad ustanovili.Sid the sloth wrote:Jesmo li to zakljucili konacno da je OLED (ne AMOLED) na iPhone X ipak bolji?skafiskafsnjak wrote:"Displaymate kaže da je zaslon Galaxya Note8 fantastičan ali ovaj je nekako fantastičniji. Posebno hvale Appleovu kalibraciju zaslona, koja Samsungov OLED zaslon pretvara u savršenstvo bez mane po pitanju vjernosti prikaza i performansama. Tvrde kako je to zaslon s najpreciznijim prikazom boja kojeg su testirali. "
Izvor Toni , SmartphoneHrvatskaDobro je, napredak
![]()
Jesi li mozda pomislio da su napisali 'Samsungov' zato sto ga Samsung proizvodi? Jasno je ko dan da nije Samsungov dizajn i da ga ne smiju takvog ugraditi u svoje uredjaje
Ti si sam sebe pobio , nema potrebe da ja nesto pisem.
-
Sid the sloth
#4588 Re: Smartphone diskusije
Bas me zanima kako sam to sebe pobio, ne izmisljam ja stvari, pisem ono sto znam iz onoga sto sam procitao. Ne lupam napamet ko kolege Androidasi.
-
Mega Man X
#4589 Re: Smartphone diskusije
Side, obzirom da posjeduješ dionice od Apple-a, de makar reci Tim Cook-u da naštimaju da iPhone ne ovisi više o iTunes-u, da se raja ne pati na glupom programu. 
- skafiskafsnjak
#4590 Re: Smartphone diskusije
Citiram kolegu BucketheadSid the sloth wrote:Bas me zanima kako sam to sebe pobio, ne izmisljam ja stvari, pisem ono sto znam iz onoga sto sam procitao. Ne lupam napamet ko kolege Androidasi.
Sid the sloth wrote:Nije OLED bolji od AMOLED-a, nego je Apple-ov OLED bolji od AMOLED-a![]()
-
Sid the sloth
#4591 Re: Smartphone diskusije
A ne mozete u glavi sacuvati prvi dio prosto-prosirene recenice, treba pisati samo do prvog zareza, pa niste skontali da kraj ove zadnje recenice ima veze ustvari sa pocetkom te recenice?skafiskafsnjak wrote:Citiram kolegu BucketheadSid the sloth wrote:Bas me zanima kako sam to sebe pobio, ne izmisljam ja stvari, pisem ono sto znam iz onoga sto sam procitao. Ne lupam napamet ko kolege Androidasi.
Sid the sloth wrote:Nije OLED bolji od AMOLED-a, nego je Apple-ov OLED bolji od AMOLED-a
Mozda ne vidis ni da je ovo boldirano vezano za pocetak te iste recenice pa da kopiram:
"u nekim stvarima je bolji (npr. prirodnije boje) u nekim losiji"
Ili mozda treba pojasniti sta to znaci?
- skafiskafsnjak
#4592 Re: Smartphone diskusije
ajde ba ne vadi se vise, ne znas ni ti sta bi vise rekao, pa sad eto mi ne kontamo.
Poyy
Poyy
-
Sid the sloth
#4593 Re: Smartphone diskusije
Mislim da je i vise nego ocigledno da ne kontate. Jedini 'argument' na kojem ste ostali trenutno je taj da sam ja napisao dvije (po vasem kontanju) razlicite recenice, ostali 'argumenti' su vam negdje isparili?
Sta bi sa AMOLED-om, OLED-om, unajmljivanjem Samsunga ko Kineza, itd, nestalo? 
- skafiskafsnjak
#4594 Re: Smartphone diskusije
Smijesan si. Napises nesto, i onda kada skontas da si se provalio, tvrdis da nismo skontali.
Necu dalje ulaziti u raspravu.
Ajde poyy
Necu dalje ulaziti u raspravu.
Ajde poyy
- supercali
#4595 Re: Smartphone diskusije
A jesi ti mozda pomislio da je to potpuno isti display koji samsung koristi samo im rekli umjesto kvadrata pravi trokut a onda kalibrisu svojim softveromSid the sloth wrote:Jesmo li to zakljucili konacno da je OLED (ne AMOLED) na iPhone X ipak bolji?skafiskafsnjak wrote:"Displaymate kaže da je zaslon Galaxya Note8 fantastičan ali ovaj je nekako fantastičniji. Posebno hvale Appleovu kalibraciju zaslona, koja Samsungov OLED zaslon pretvara u savršenstvo bez mane po pitanju vjernosti prikaza i performansama. Tvrde kako je to zaslon s najpreciznijim prikazom boja kojeg su testirali. "
Izvor Toni , SmartphoneHrvatskaDobro je, napredak
![]()
Ista stvar sa sony kamerama
Potpuno ista kamera u samsungi samo softver samsungov odradi da su slike bolje nego na sony mobitelima
-
Sid the sloth
#4596 Re: Smartphone diskusije
Isto je jedino to sto su i jedan i drugi OLED, ostalo nista nije isto. Kod ovih je umjesto kvadrata dijamant (ne trokut) ali ni to nije nista novo jer i drugi koriste dijamant, poenta je da nije Samsungov i da ga Samsung ne smije kao takvog koristiti u svojim mobitelima.
-
Mega Man X
#4597 Re: Smartphone diskusije
Kako je u Samsunga OLED kada koristi Super AMOLED.
Side de malo odvadi, dosta te je za danas.
Side de malo odvadi, dosta te je za danas.
- skafiskafsnjak
#4598 Re: Smartphone diskusije
Ne zezajte.. Apple je izmislio telefon, ponovo. Oni su izmislili Amoled, Oled, Lcd . Ostalo su kopije 
- Tesla Edison
#4599 Re: Smartphone diskusije
Kad jednog dana izbace svoje auto iCar (ime kao i ratna konzerva) govoriće da su izmislili automobil. Budući iCar će imati tač šoferšajbu, neće imati točkove već mehaničke nogice, sjedišta sa guzicaprint otključavanjem, Apple kasetofon koji će moći koristiti samo Apple muziku, umjesto volana imaće Face ID i radiće tako što okreneš glavu za više od 90° ideš u rikverc, okreni lijevo ideš lijevo, blehni pravo ko tele, upali se turbo mod za autoput.skafiskafsnjak wrote:Ne zezajte.. Apple je izmislio telefon, ponovo. Oni su izmislili Amoled, Oled, Lcd . Ostalo su kopije
Koštaće svega 100 000 000$ što je nekoliko kafa dnevno i imaće Apple Care podršku gdje možeš razbijenu šoferšajbu zamijeniti za svega 500 000$. Inaće cijena je 900 000.