Bebi je 8 i po mjeseci.. Problem je taj sto dok spava ne smije je niko dotaći bukvalno, odmah se trza, budi.. Pa je teško okrenuti.. I kad god je stavim recimo na stranu u neko doba se okrene na ledja.. Poksavat cu opet pomalo, pa ćemo vidjeti.ciki4 wrote:Moja ima 17mj.i još uvijek spava bez jastuka. Zdravije je, a i ne čini mi se da jo je ruzno pa joj ne nudimdama_u_crnom wrote:Kada ste vi poceli stavljati bebe da spavaju na jastuku, pravom? MOja jos uvijek spava na onom skroz skroz tankom i to u polozaju na ledjima s rukama iznad glave. Da li bi je trebala malo vise na stranu stavljati, posto me svi forsiraju da to radim, kao da joj se glava fino oblikuje... E sad ne znam, ja kako god da je stavim na stranu, ona se u neko doba okrene ponovo na ledja. Na stomaku bas i nece i da spava...![]()
Koliko je bebi? Ja sam svoju okretala na stranu, malo na stomak, pa na ledja, baš zbog tog oblikovanja kojim su me svi ustrašili dok se nije počela sama namještati kako njoj paše.
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
dama_u_crnom
#4576 Re: Bebe - ALL ABOUT!
-
dama_u_crnom
#4577 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moja jeste..kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.cin.ba/opasnosti-od-nevakcinisanja/
jesu li vam bebe vakcinisane?
-
kakavdanakneiskustvu
#4578 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Magarece_godine wrote:Danak kako je sinčina ?kakavdanakneiskustvu wrote:nas muči tjemenjača,nestane pa se opet pojaviTri mjeseca brzo prođoše ... Kako spava ? Moj hairlija sinoć zaspo oko deset i jutros ga u pola devet morali mi buditi
dobar je,hvala na pitanju,je li tvoj vakcinisan?
- kadinica
#4579 Re: Bebe - ALL ABOUT!
da.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.cin.ba/opasnosti-od-nevakcinisanja/
jesu li vam bebe vakcinisane?
- Magarece_godine
#4580 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jeste. Moj je primio vakcinu odmah u porodilištu, onšda nakon mjesec na prvom pregledu i treći put sa dva i pol mjeseca. Prve dvije su prošle dobro, kod treće mu se upalilo mjesto gdje je uboden, ali hladne obloke sve riješile za nekoliko sati ... Tada smo prvi put čuli njegovo jaukajne i onaj tužni plač od kojeg se srce slaama...
- princess Leia
-
kakavdanakneiskustvu
#4582 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moj još nije nikakvu vakcinu primio,doktorica nam rekla da nema potrebe
- manekenka u penziji
#4583 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Čuj nema potrebe? Po čemu je to zaključila? Je li primio makar BCG i HB u porodilistu?
-
kakavdanakneiskustvu
#4584 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Čuj nema potrebe? Po čemu je to zaključila? Je li primio makar BCG i HB u porodilistu?
nije,bio je 20-tak dana u bolnici poslije rođenja,kasnije nam doktorice rekle da nema potrebe,da ona to ne preporučuje ni ostalim bebama
- manekenka u penziji
#4585 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zaista prvi put čujem. Vi ste bili i na Jezeru u Sarajevu. Gdje su vam rekli da ne treba vakcina, u Sarajevu ili u Zenici?
-
kakavdanakneiskustvu
#4586 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Zaista prvi put čujem. Vi ste bili i na Jezeru u Sarajevu. Gdje su vam rekli da ne treba vakcina, u Sarajevu ili u Zenici?
u zenici
-
dama_u_crnom
#4587 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam bas nedavno na ovom forumu našla temu oko vakcina i vidjela sam da ima roditelja koji su protiv vakcine. Ali ja se iskreno ne bih usudila ostaviti dijete ne vakcinisano...kakavdanakneiskustvu wrote:manekenka u penziji wrote:Zaista prvi put čujem. Vi ste bili i na Jezeru u Sarajevu. Gdje su vam rekli da ne treba vakcina, u Sarajevu ili u Zenici?
u zenici
-
kakavdanakneiskustvu
#4588 Re: Bebe - ALL ABOUT!
dama_u_crnom wrote:Ja sam bas nedavno na ovom forumu našla temu oko vakcina i vidjela sam da ima roditelja koji su protiv vakcine. Ali ja se iskreno ne bih usudila ostaviti dijete ne vakcinisano...kakavdanakneiskustvu wrote:manekenka u penziji wrote:Zaista prvi put čujem. Vi ste bili i na Jezeru u Sarajevu. Gdje su vam rekli da ne treba vakcina, u Sarajevu ili u Zenici?
u zenici
http://www.cin.ba/opasnosti-od-nevakcinisanja/
jesi čitala ovo?
- Mis mekinjas
#4589 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Danak, to su pojedinacni slucajevi. Milioni djece su spaseni vakcinama.
A BCG se dobije drugi dan po rodjenju bebe.
Ja bih na tvom mjestu prije se raspitala zasto ga nisi vakcinisali tad, nego da ne vodim dijete na ostale vakcine.
Ja bih na tvom mjestu prije se raspitala zasto ga nisi vakcinisali tad, nego da ne vodim dijete na ostale vakcine.
-
kakavdanakneiskustvu
#4590 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mis mekinjas wrote:Danak, to su pojedinacni slucajevi. Milioni djece su spaseni vakcinama.
nije dobio jer je bio bolestan,ići ćemo opet doktorici pa ćemo vidjeti sa njom šta nam preporučuje
- kadinica
#4591 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Danak, da sam na vašem mjestu, ja ne bi vakcinisala dijete.
- putujucidzindas
#4592 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@danak - sumnjam da ce ijedan od ljekara pozuriti s vakcinacijom djeteta, ako je bilo zdravstvenih problema po rodjenju. Eto, dva bratova sina nisu dobili nijednu vakcinu prije nego sto su napunili 2. godinu - snaha je kao dijete imala epilepticne napade, koji se nakon puberteta vise nisu javljali, ali pedijatri nisu htjeli da rizikuju i da vakcinisu djecu prije nego se ustanovi je li sve OK.
Ja svoje dijete vodila na vakcinu - pedijatrica nece da je da do septembra, dok sve trave ne odrade svoje, a alergija mu se i ne manifestuje bog zna kako strasno.
Znaci, nije bas da ce sti pedijatar poletiti dati vakcinu po svaku cijenu. Kad bude trebao, dobice je.
Ja svoje dijete vodila na vakcinu - pedijatrica nece da je da do septembra, dok sve trave ne odrade svoje, a alergija mu se i ne manifestuje bog zna kako strasno.
Znaci, nije bas da ce sti pedijatar poletiti dati vakcinu po svaku cijenu. Kad bude trebao, dobice je.
-
kakavdanakneiskustvu
#4593 Re: Bebe - ALL ABOUT!
putujucidzindas wrote:@danak - sumnjam da ce ijedan od ljekara pozuriti s vakcinacijom djeteta, ako je bilo zdravstvenih problema po rodjenju. Eto, dva bratova sina nisu dobili nijednu vakcinu prije nego sto su napunili 2. godinu - snaha je kao dijete imala epilepticne napade, koji se nakon puberteta vise nisu javljali, ali pedijatri nisu htjeli da rizikuju i da vakcinisu djecu prije nego se ustanovi je li sve OK.
otprilike tako nam je i nasa doktorica objašnjavala
-
sumirprimus
#4594 Re: Bebe - ALL ABOUT!
zakasnit neces sasvim sigurno...to je ono sto je najveci problem...nema potrebe tek rodjenu zdravu djecu filovat bilo cim osim majcinim mlijekom.
-
orleanska
#4595 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Idealno vrjeme za setnju sa bebom od 3mj.... dal oko 11 sati kao sto moj muz hoce il oko 5 sati kao sto ja hocu,. Imamo dilemu,
- manekenka u penziji
#4596 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Oko 5h jer je sunce tada manje jako
-
orleanska
#4597 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Oko 5h jer je sunce tada manje jako
Mm misli kao vi ste strucni... pa odg. Dajte mame koliko vas ima na ovom forumu odg dajte. Koliko vas je za 11sati a koliko za 5, sati.. jer ovom svom m ne mogu dokazat da je lose bebu u ta doba izvest...
- manekenka u penziji
#4598 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kad već iskupljas mame po forumu da i ja priupitam za osip na licu bebe. Pojavili su joj se sitni crveni i bijeli pristići a do tada je imala kozu meku kao svila. Koristim A-dermu ali ne znam smijem li nešto puno tretirati te pristice kremicama?
Umivam je cesto, ali mi se čini da joj stalno izbijaju novi pristići.
-
suza81
#4599 Re: Bebe - ALL ABOUT!
joooj.... pa stvarnoorleanska wrote:manekenka u penziji wrote:Oko 5h jer je sunce tada manje jako
Mm misli kao vi ste strucni... pa odg. Dajte mame koliko vas ima na ovom forumu odg dajte. Koliko vas je za 11sati a koliko za 5, sati.. jer ovom svom m ne mogu dokazat da je lose bebu u ta doba izvest...
-
suza81
#4600 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bebe se kazu ciste. Ja ne bih nicim mazala, ne bih cak ni umivala toliko. I moj se od rodjenja stalno nesto guli po licu, peruta, osipa... ali sve je to normalno. Jednom dnevno okupam, istrljam malo grublje glavicu i lice pelenom zbog tog perutanja, prije sam tapkala lice kamilicom...sad ni to. Neka se koza sama borimanekenka u penziji wrote:Kad već iskupljas mame po forumu da i ja priupitam za osip na licu bebe. Pojavili su joj se sitni crveni i bijeli pristići a do tada je imala kozu meku kao svila. Koristim A-dermu ali ne znam smijem li nešto puno tretirati te pristice kremicama?