Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4576 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
i ja sam u hrasnom psovao jednu što mi je novčanicu od 20 pored mašine za lažnjake provjeravala i "na suncu" prema prozoru 
-
sole2mio
#4577 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da li je moguce da pritisak tj zrak nabije duplu cifru na racunu nego inace.
Cifra racuna za vodu nikad nije prelazila 22-27 KM
Zadnji mjesec nam konstantno zatvaraju vodu iza 24:00 I sad je dosao racun od 55 KM , skoro kao racun za struju jbt
Cifra racuna za vodu nikad nije prelazila 22-27 KM
Zadnji mjesec nam konstantno zatvaraju vodu iza 24:00 I sad je dosao racun od 55 KM , skoro kao racun za struju jbt
- vješalica
#4578 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
dosta je da ti cijevi grme u kući kad imaš vode pa ćeš vidjeti koliko prođe vazduha sa vodom zato ti i vrti sat
- holowey
#4579 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zrak pruza manji otpor nego voda pa se mjerac mnogo brze vrti kada zrak prolazi nego kada voda prolazi... ove ceste nestasice vode se planski prave 
-
obelix1
#4580 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
U principu vodovodni sat možeš prikopćati na kompresor on neće mjeriti protok niti će se turbina okretati.
U principu vodovodni sat možeš prikopćati na kompresor on neće mjeriti protok niti će se turbina okretati.
- vješalica
#4581 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
a štaćemo mi na kolektivnom mjeraču? fotografisati se
- oldtajmer
#4582 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kod mene nakon sto je promijenjen kolektivni mjerac,racun za vodu je upola manjivješalica wrote:a štaćemo mi na kolektivnom mjeraču? fotografisati se
zadnjih par godina je bilo bas previse,sad je mislim korektna cijena
-
sole2mio
#4583 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ipak nije bio to problem, ali siguran sam da se I ovo desava sa pritiskom.
Ugl dosao je covjek iz kontrole I onaj sto je mjerio je upisao vise nego sto je pisalo.( duplo vise)
Sad da li je to uradio namjerno ili greskom to ne znam, ovaj iz kontrole kaze da se desava, da se moze pogrijesiti. Doci ce novi racun.
Ugl dosao je covjek iz kontrole I onaj sto je mjerio je upisao vise nego sto je pisalo.( duplo vise)
Sad da li je to uradio namjerno ili greskom to ne znam, ovaj iz kontrole kaze da se desava, da se moze pogrijesiti. Doci ce novi racun.
- vješalica
#4584 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa dobro mi u zgradi smo imali problem fiktivnih potrosaca jer povjerenik nije htio prijaviti podstanare a VIK nije htio nista bez njega da uradioldtajmer wrote:kod mene nakon sto je promijenjen kolektivni mjerac,racun za vodu je upola manjivješalica wrote:a štaćemo mi na kolektivnom mjeraču? fotografisati se
zadnjih par godina je bilo bas previse,sad je mislim korektna cijena
Bilo je 8 ljudi neprijavljeno a dolazili racuni ko da imam profi veseraj u stanu
-
neki
#4585 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjerobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
- vješalica
#4586 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
u principu kad ima vode koja će drndati zajedno sa vazduhom okretat će seobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
ali kad nema nikako vode u cijevima neće
- drug_profi
#4587 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa zdrava logika, i da ne znas za ovo gore, govori ovo: voda kad odlazi iz cijevi takodjer vrti to brojilo unazad, pa kad dodje i popuni cijevi, opet je na istom.neki wrote:Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjerobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
Drugo, ako zrak okrece brojilo, jel moglo proci toliko zraka pa da se kubicima mjeri?
- azurna_obala
-
sole2mio
#4589 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Prvo nikad se nisam zamarao sa tim niti me je to interesovalo,niti iskreno nisam znao kako to funkcionise vec sam nacuo to u vezi zraka, ugl dodje racun ja ga platim.neki wrote:Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjerobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
Al sad kad mi se desilo ovo da je dosao dosta veci iznos na racunu, a konstantno nam zatvaraju vodu to mi je ono bilo prvo na pameti, ali evo sad je covjek objasnio kako to funkcionise, ugl nisam znao.
Pozovem njih oni posalju kontrolu i ispostavi se da je ovaj upisao duplo vecu cifru.
- Bradafilozof
#4590 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jedina ovca ovdje si ti. Satoveb koji ne mjere protok zraka imsju samo noviji korisnici dok svi ostalu uredno placaju zrak.neki wrote:Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjerobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
- Bradafilozof
#4591 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ti i zdrava logika se ni u putu niste sreli. Hahaha cuj vrti brojilo unazad hahaha, koji odron.drugi profil wrote:Pa zdrava logika, i da ne znas za ovo gore, govori ovo: voda kad odlazi iz cijevi takodjer vrti to brojilo unazad, pa kad dodje i popuni cijevi, opet je na istom.neki wrote:Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjerobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
Drugo, ako zrak okrece brojilo, jel moglo proci toliko zraka pa da se kubicima mjeri?
-
mikasa
#4592 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisu u pravu jer sam pravio eksperiment, zrak okrece mjerac.neki wrote:Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjerobelix1 wrote:Satovi za vodu se neprave u BiH, nego se većinom uvoze iz Njemačke i Italije svi su podešeni da nemogu okretati turbinu(brojač)bez vode.Nije stvar u otporu nego voda tu turbinu podigne iz ležišta i uklopi u brojač koji se onda pod protokom vode okreće (nešto slično kao mjenjač u autu).
- Bradafilozof
#4593 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Naravno da okrece. Ovim ekspertima gore bi najbolje bilo da se ufate motike, vrijeme je sjetve krompira.
-
neki
#4594 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da da...i avioni izbacuju nanobote koje udišemo i kojima masoni upravljaju narodom..
- drug_profi
#4595 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
hahahahaBradafilozof wrote:ti i zdrava logika se ni u putu niste sreli. Hahaha cuj vrti brojilo unazad hahaha, koji odron.drugi profil wrote:Pa zdrava logika, i da ne znas za ovo gore, govori ovo: voda kad odlazi iz cijevi takodjer vrti to brojilo unazad, pa kad dodje i popuni cijevi, opet je na istom.neki wrote: Sad si najebao...ovcama rušiš jedan od najvećih bosanskih mitova, da zrak okreće vodomjer
Ljudi kradu vodu okrecuci vodomjere 10-15 dana u mjesecu, pa cak imaju i svoje plombe. neki ih spajaju na kompresore naopako (izgleda da neki ipak mogu da vrte zrak). Ovo je fakt.
Komprimovan zrak ima manji otpor i veci protok pa mnogo brze vrti zamajac. Imate cijele forume na netu gdje ljudi jedni drugima objasnjavaju tehnike kradje od plina, struje, goriva, vode....
- Capajebo
#4596 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Okrenes ko gospodin vodomjer naopako, i vratis kolko ti pase

- jao_situacije
#4597 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zato smo mi kurac od ovce svi nešto kradu okreću obrću
takve treba streljati po kratkom postupku
jebote lik sjedi i istražuje i konta kako da krade
- drug_profi
#4598 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mislis na mene?jao_situacije wrote:zato smo mi kurac od ovce svi nešto kradu okreću obrću
Upoznajem neprijatelja buraz. Jedno vrijeme sam i to radio. Bila fina nagrada po uhvacenom.
Ne konkretno voda, vec nesto drugo, ali svasta saznas. I da znas najvise je tih tutoriala sa zapada i iz Rusije. Svuda se krade, i zato se stalno smisljaju nove prepreke koje traju neko vrijeme dok se ne provale itd.
Moguce je da sad ima satova koje ne vrti zrak niti voda unazad. Ali je vise ovih drugih.
Licno nikad krao nisam nista, mada je boba falila kad su ono poskupili vodu nejednako, pa ispadose viseclane porodice kaznjene. Srecom brzo ispravise odluku.
-
neki
#4599 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa vidiš da su na ovoj temi u jebanju familije vodovodjijama najglasniji licemjeri koji javno priznaju da ne plaćaju vodu..jao_situacije wrote:zato smo mi kurac od ovce svi nešto kradu okreću obrću
-
AmirBaa
#4600 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ja sam poprilicno glasan u jebavanju familije svima koji imaju veze sa vodovodom a svaki mjesec placamneki wrote:Pa vidiš da su na ovoj temi u jebanju familije vodovodjijama najglasniji licemjeri koji javno priznaju da ne plaćaju vodu..jao_situacije wrote:zato smo mi kurac od ovce svi nešto kradu okreću obrću