Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iceman2010

#4576 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Naslovnica wrote:
un1ted wrote:IPTV ne radi preko neta! Ne pricaj ono sto ne znas!
Ko da ne priča, ja ili ovaj iznad?!
:roll:
Misli na ovog iznad. IPTV ne radi preko Interneta.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Naslovnica

#4577 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Fakt mi nije jasno zažto ne ponude uslugu TEL+TV, siguran sam da bi dobili novih korisnika.
iceman2010

#4578 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Naslovnica wrote:Fakt mi nije jasno zažto ne ponude uslugu TEL+TV, siguran sam da bi dobili novih korisnika.
Mozda zilog zna ili ako se javi neko iz lol-a. Ja ne vidim sta bi mogao biti razlog. Moguce da nemaju isplativost ponuditi supertv sa svim programima i telefon po trenutnim uslovima za neku relativno malu cijenu. Ovo samo nagadjam.

Naslovnica

#4579 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

iceman2010 wrote:
Naslovnica wrote:Fakt mi nije jasno zažto ne ponude uslugu TEL+TV, siguran sam da bi dobili novih korisnika.
Mozda zilog zna ili ako se javi neko iz lol-a. Ja ne vidim sta bi mogao biti razlog. Moguce da nemaju isplativost ponuditi supertv sa svim programima i telefon po trenutnim uslovima za neku relativno malu cijenu. Ovo samo nagadjam.

Ja znam da bi prva moja keva uzela ovu opciju.
:)
iceman2010

#4580 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Tesko da bi sa ovim paketom bili konkurentni, a da se i njima isplati. Obrazlozicu kasnije. Nemam sada vremena.

zilog

#4581 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Mislim da im se ne isplati, jer na televiziji ne zaradjuju nista.

Sva oprema potrebna za internet bi svakako bila instalirana u TEL+TV paketu (modem+SIP telefon+STB). Poznavajuci koliko placaju za prava na TV kanale, sigurno bi cijena bila oko 35 KM. U tom rangu vec postoji Trio light paket za 36 KM (+PDV).

Prokletstvo SuperTV-a je i glavna prednost - 140 kanala. Jako skupa igracka. Nije bas da bi se penzioneri potukli oko nje. :sad:
afannedim

#4582 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

iceman2010 wrote:Tesko da bi sa ovim paketom bili konkurentni, a da se i njima isplati. Obrazlozicu kasnije. Nemam sada vremena.

Nemoj samo ti allaha ti obrazlagati, fataj se bhtelecoma
Naslovnica

#4583 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

afannedim wrote:
iceman2010 wrote:Tesko da bi sa ovim paketom bili konkurentni, a da se i njima isplati. Obrazlozicu kasnije. Nemam sada vremena.

Nemoj samo ti allaha ti obrazlagati, fataj se bhtelecoma
Nema potrebe za takvim stavom, neka čovjek obrazloži šta želi pa ga onda pljuvati ako treba.
Ha ja.
iceman2010

#4584 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Kako ono kaze Savicevic onom prolazniku u onom dokumentarcu? Pa onda kaze novinaru: "i kao sto sam vec rekao..."

Supertv ima jako puno programa koje mora platiti po korisniku. Isto tako ima bonus od 15 KM cini mi se prema svim mrezama. Posto je lol-ova mreza relativno mala lol ima objektivan trosak ukoliko korisnik iskoristi ovu pogodnost. Kao sto ke zilog vec rekao terminalna oprema takodjer kosta. Npr. Telemach ima 70 programa u analognoj ponudi od kojih su oni najskuplji (sk) prakticno njihovi. To kosta 15 km. Dodaj tome jos ovih 15 za telefon koji su u principu trosak lol-u pa ces vidjeti da nema sanse da puste supertv sa svim kanalima i ovaj telefon po nekoj prihvatljivoj cijeni. Eventualno neki manji broj programa i bez ovog bonusa od 15 km, ali i u tom slucaju postoji puno povoljnija usluga. Objektivno, kada je ovaj paket u pitanju bht je ubjedljivo najpovoljniji prije svega zbog jako velikog broja pretplatnika telefona u svojoj mrezi (besplatni pozivi). Na stranu to sto sam ja subjektivan. :-)

lajkujMe

#4585 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Kako sam ja upoznat na LOL telefon nema nikakvih bonusa bar je tako bilo prije 3 mjeseca kad sam ih pitao da li ima besplatnih minuta ukljucena u pretplatu :-)

Placas pretplatu + onoliko koliko potrosis.

A sto ono sto bi ja volio da vidim je dodatno ubrzanje Neta, posebno uploada, sorry ali samo kod nas (BIH opcenito) je upload toliko nizi naspram downloada.
Kad gledam zapadne evropske zemlje mi jos uvijek kaskamo za njima 7-8 godina kod njih niski internet paketi ukljucuju 25/25 D/U a o visokim paketima da ne pricam.

Ali za sad bi bio vrlo zadovoljan da stabiliziraju net s obzirom da bar meni puca 7-8 puca dnevno ono na sekund.
I Ping bi im mogao biti daleko bolji takodjer.
Praetorious

#4586 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Pa sad, Trio i Trio+ imaju tih 15 KM uključenih u pretplatu, dok Trio Light nema ništa, koliko pričaš toliko i platiš.

Slažem se da je UL katastrofa, mislim na Light paket i ovih 512 kbps je više nego mizerno. Sve se nadam da će podići brzinu paketa pa mi žao prelaziti na brži ISP, a ni nešto mi se ne potpisuje ugovor na 2 godine ... :twisted:
Iskreno se nadam da će vrlo skoro UL biti dignut na bar 1 mbps, DL može ostati kakav jeste, 8 mbps skida dovoljno brzo ... naravno ukoliko pojedinci ne prave backup interneta na svom kompu :mrgreen:
lolovac

#4587 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lolovac »

Možda je vrijeme da prvi u BiH ubace poneki 3D kanal. Nema ih puno u ponudi ali bi bilo OK obzirom da tv tehnologija napreduje munjevitom brzinom. Ja sam zadovoljan sa trio paketom ali bi bilo dobro da se napravi neko kvalitetno riješenja za gledanje super tv-a na više tv prijemnika. Znam dosta ljudi a i sam sam takav, da mi je super tv u dnevnoj sobi a na ostale dvije televizije mi je ostao ranije korišteni bhcabelnet (telemah) jer do prije dvije godine nije bilo LOL infrastrukture u mojoj blizini. Inače ovo do sada je sve 5. :thumbup:
nino90

#4588 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

ma kakav 3d, slabo ko ima i full hd televizor
Qler

#4589 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ma samo da daju još jedan sd onaj receiver ništa više ne treba.
semirsar

#4590 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Qler wrote:Ma samo da daju još jedan sd onaj receiver ništa više ne treba.
E upravo to bi bilo ono pravo :thumbup:
aMeR_BH

#4591 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by aMeR_BH »

Qler wrote:Ma samo da daju još jedan sd onaj receiver ništa više ne treba.
Potpis

Sent from Xperia arc S using Tapatalk
Sakazulu

#4592 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I ja sam onda prevaren sa informacijom da ovo sve radi preko neta...
afannedim

#4593 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

iceman2010 wrote:Kako ono kaze Savicevic onom prolazniku u onom dokumentarcu? Pa onda kaze novinaru: "i kao sto sam vec rekao..."

Supertv ima jako puno programa koje mora platiti po korisniku. Isto tako ima bonus od 15 KM cini mi se prema svim mrezama. Posto je lol-ova mreza relativno mala lol ima objektivan trosak ukoliko korisnik iskoristi ovu pogodnost. Kao sto ke zilog vec rekao terminalna oprema takodjer kosta. Npr. Telemach ima 70 programa u analognoj ponudi od kojih su oni najskuplji (sk) prakticno njihovi. To kosta 15 km. Dodaj tome jos ovih 15 za telefon koji su u principu trosak lol-u pa ces vidjeti da nema sanse da puste supertv sa svim kanalima i ovaj telefon po nekoj prihvatljivoj cijeni. Eventualno neki manji broj programa i bez ovog bonusa od 15 km, ali i u tom slucaju postoji puno povoljnija usluga. Objektivno, kada je ovaj paket u pitanju bht je ubjedljivo najpovoljniji prije svega zbog jako velikog broja pretplatnika telefona u svojoj mrezi (besplatni pozivi). Na stranu to sto sam ja subjektivan. :-)

Jesi ti zajeban u pm, j..o te savicevic, ti našo ovdje pametovat
Naslovnica

#4594 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

affan,
To ti ljut na čovjeka, nešto lično u pitanju?!
:-)
edin.h

#4595 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Iskreno i ja sam za neke pozitivne i zanimljive promjene u LOL paketima, da malo osvježe kompletnu ponudu :thumbup:
afannedim

#4596 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

: :
Naslovnica wrote:affan,
To ti ljut na čovjeka, nešto lično u pitanju?!
:-)
Šupljira gdje stigne heh
opa22

#4597 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

planiraju li uvoditi neke nove kanale...ima li ista od CNN-a ili cekaju da krene Al Jazeera America sa emitiranjem pa da ih skupa ubace u ponudu :D
bankok

#4598 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Od toliko kanala na ovom dunjaluku bosnje se uhvatile za CNN, eto nemamo jadni informativnih kanala koji nas svakodnevno
truju glupostima svijeskim i nasim pa nam treba jos i CNN, balkane balkane moj :lol: , daj popustite vise sa tim CNN-om.
Nek se malo zabave oko ove i ovakve konekcije koja je u najmanju ruku smijesna, you tube ne mogu da pogledam kako treba
koda sam u 90-tim o pucanju konekcije da ne govorim.
Naslovnica

#4599 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

bankok wrote:Od toliko kanala na ovom dunjaluku bosnje se uhvatile za CNN, eto nemamo jadni informativnih kanala koji nas svakodnevno
truju glupostima svijeskim i nasim pa nam treba jos i CNN, balkane balkane moj :lol: , daj popustite vise sa tim CNN-om.
Nek se malo zabave oko ove i ovakve konekcije koja je u najmanju ruku smijesna, you tube ne mogu da pogledam kako treba
Imao sam CNN na ELOBU, navikao se na dinamiku tog programa, prezentiranje vijesti, jednostavno...nedostaje mi.
Dok ne bude CNN gledam AJ i SKY.
Svako ima nešto što voli i gotivi. Nekome sporta nikada dosta, a što se mene tiče ne treba mi niti jedan sportski kanal.
I nemoj me svrstavati u "bošnje", ja sam OSTALI. 8-)
opa22

#4600 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

bankok wrote:Od toliko kanala na ovom dunjaluku bosnje se uhvatile za CNN, eto nemamo jadni informativnih kanala koji nas svakodnevno
od toliko "ostalih" ti navalio na konekciju, koja te svakodnevno vodi ka stranicama koje te truje glupostima svjetskim i nasim pa ti jos treba bolja konekcija da te jos vise truje.......e moj balkane i nesvrstani narode... :lol: :lol: :lol:

nego daj CNN i mirna Bosna
Post Reply