Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PipiDugaDevetka wrote:Senaid Memić je čovjek koji ima srce svoje na reveru istaknuto. Dobar k'o hljeb/kruh!
šala ili?
Nije šala, samo sam realan i on će biti novi-stari načelnik. Njegova stranka će sve ostale izdominirati za jedno šest-sedam kopalja. Kao i svi ostali, ni ja ne glasam za pojedince koji su na listama, nego se opredjeljujem za stranke. Što sam ranije pisao da ću glasati za NS, otkako je rukovodstvo NS izašlo sa zalaganjem za Federativne regione u BiH, presvrnuo sam, pa neću za NS. Glas dajem za neku stranku koja se drži lijeve opcije. Treba mi info ko su na Ilidži lijeve stranke ? Je li SDU u utrci?
eh odlicno da si tako odlucio. jer na ilidzi NS nije na strani ljevice. vise se priklanjaju memicu. nadam se da ce se jednog dana vratiti u opoziciju.
ideje ljevice brane sdu i sdp i manje vise djeluju homogeno u vijeću.
pošto vjerujem da sdp ti nije izbor onda imas odlican odabir sa sdu. dr.mujo hosic je veoma aktivan.
samo ljevica
Admir_1984 wrote:pa sdp je digao sda iz mrtvih nakon izbora 2004, i kao to se smatra mracnom prošloscu sdp-a na ilidzi i ovi novi sa ponosom isticu da u vladajucim strukturama sdp-a na ilidzi više nema ljudi koji su to tad uradili. primanjem otpadaka szbih i ovim slatkim osmjesima sa nacelinkom ne vidim da se puno toga promjenilo
samo zbog neke raje cu još ovaj put dati glas sdp, a cisto sumnjam da ce me njihova politika u narednom periodu privlaciti
Sumnjaš u nešto i glasaš za to, pa to može samo kod nas
više ocajnicki da što manje šanse dam lihvarima iz sda i husine stranke. da ima neka cetvrta dovoljno jaka opcija razmislio bi dobro da im dam glas
ako se tako može reci ne glasam za sdp, nego protiv sda i husine kvazistranke sa onim pokemonima na listi
JohnnyS. wrote:eh odlicno da si tako odlucio. jer na ilidzi NS nije na strani ljevice. vise se priklanjaju memicu. nadam se da ce se jednog dana vratiti u opoziciju.
pošto vjerujem da sdp ti nije izbor onda imas odlican odabir sa sdu. dr.mujo hosic je veoma aktivan.
samo ljevica
Hajd da se složim (samo nek nije neka od opcija iz trenutne vlasti), ali sa Mujom nisi riješio problem načelnika
JohnnyS. wrote:eh odlicno da si tako odlucio. jer na ilidzi NS nije na strani ljevice. vise se priklanjaju memicu. nadam se da ce se jednog dana vratiti u opoziciju.
samo ljevica
Hajd da se složim (samo nek nije neka od opcija iz trenutne vlasti), ali sa Mujom nisi riješio problem načelnika
istina. al sa ljevicom koja je većina u vijeću u pola si neutralisao načelnika. jer načelnik nema apsolutnu moć da radi sta hoće nego se mora dogovarati i naći na sredini sa vijećem.
znam da nije najbolje rješenje al je sigurno bolje nego ovo sad.
mislim da je u novom sarajevu trenutno takva situacije. načelnik sda a sdp ima većinu vijećnika.
a možda je to baš i najbolje. jedni drugima su korektivni faktor.
Last edited by JohnnyS. on 09/09/2012 20:58, edited 1 time in total.
Admir_1984 wrote:pa sdp je digao sda iz mrtvih nakon izbora 2004, i kao to se smatra mracnom prošloscu sdp-a na ilidzi i ovi novi sa ponosom isticu da u vladajucim strukturama sdp-a na ilidzi više nema ljudi koji su to tad uradili. primanjem otpadaka szbih i ovim slatkim osmjesima sa nacelinkom ne vidim da se puno toga promjenilo
samo zbog neke raje cu još ovaj put dati glas sdp, a cisto sumnjam da ce me njihova politika u narednom periodu privlaciti
Sumnjaš u nešto i glasaš za to, pa to može samo kod nas
više ocajnicki da što manje šanse dam lihvarima iz sda i husine stranke. da ima neka cetvrta dovoljno jaka opcija razmislio bi dobro da im dam glas
ako se tako može reci ne glasam za sdp, nego protiv sda i husine kvazistranke sa onim pokemonima na listi
Ma ok razmišljanje, ali opet je problem da će nam penzioneri riješavati pitanja mladih (načelnik ).
Ovo sa starima ne ide (vidimo to od rata na ovamo), treba mijenjati taktiku.
samo ljevica
istina. al sa ljevicom koja je većina u vijeću u pola si neutralisao načelnika. jer načelnik nema apsolutnu moć da radi sta hoće nego se mora dogovarati i naći na sredini sa vijećem.
mislim da je u novom sarajevu trenutno takva situacije. načelnik sda a sdp ima većinu vijećnika.
Kako to izgleda u praksi na izborima......
glasati za SDU a za načelnika glas dati Memiću (da bude tačna tvoja teorija) ili
glasati za SDU a za načelnika glas dati ......... (pa probati pojednostaviti situaciju u smislu načelnik-vijeće)
Klikeraš wrote:eh odlicno da si tako odlucio. jer na ilidzi NS nije na strani ljevice. vise se priklanjaju memicu. nadam se da ce se jednog dana vratiti u opoziciju.
samo ljevica
Kako to izgleda u praksi na izborima......
glasati za SDU a za načelnika glas dati Memiću (da bude tačna tvoja teorija) ili
glasati za SDU a za načelnika glas dati ......... (pa probati pojednostaviti situaciju u smislu načelnik-vijeće)
ma ti glasaj za koga hoces a memic ce opet pobijediti.
mozes ubaciti prazan listic za nacelnika u kutiju. građansko pravo na bojkot. ustvari bolje ga prekrizi nego praznan list da ubacis.
a na vijeće koliko toliko ipak mozes uticati.
Admir_1984 wrote:
sad ce ispravit grešku i napraviti metro za focu i višegrad
Više bih voljela da hvališ narandžaste liberale (ovi narandžasti "socijaldemokrati" su komedija) ali bolje i crveno nego zeleno. Sjajan , fantastičan odgovor.
Pozdrav
JohnnyS. wrote:
mozes ubaciti prazan listic za nacelnika u kutiju. građansko pravo na bojkot. ustvari bolje ga prekrizi nego praznan list da ubacis.
Prazan listić sa moje strane neće ići kao ni zaokruženo ime pomenutog.
A šta je sa tobom, nije valjda da si predao bez ispaljenog metka?????
A u vijeću uvijek nađe poslušnike i hamale (kao i do sada), zato sam mišljenja da je pozicija načelnika dosta bitna
JohnnyS. wrote:
Prazan listić sa moje strane neće ići kao ni zaokruženo ime pomenutog.
A šta je sa tobom, nije valjda da si predao bez ispaljenog metka?????
A u vijeću uvijek nađe poslušnike i hamale (kao i do sada), zato sam mišljenja da je pozicija načelnika dosta bitna
ma za mene se zna. ja sam sdp-ovac. po meni je to jedina stranka koja nas kad-tad moze iz ovog sranja izvaditi tako da cu glasati za mustafu.
ali kad objektivno pogledam shvatim gdje zivim i vidim da ce memic bez puno znoja opet biti prvi. samo da obiđe kuce sa štalom i eto mu pobjede. njima da predstavis baraka obamu njih to ne dotice jer nikad culi za njega nisu.
tako da se ne sekiram puno nego lobiram za lijevu opciju koja god da je
sto se tice aktuelnih vijećnika preporucujem muju hosica (SDU) ermina lendu (SDP) i zinetu mulaosmanovic (SDP) i novu mladu raju iz sdp-a i to je to.
nadam se pobjedi a ako je ne bude cekam sljedece izbore
JohnnyS. wrote:
ma za mene se zna. ja sam sdp-ovac. po meni je to jedina stranka koja nas kad-tad moze iz ovog sranja izvaditi tako da cu glasati za mustafu.
ali kad objektivno pogledam shvatim gdje zivim i vidim da ce memic bez puno znoja opet biti prvi. samo da obiđe kuce sa štalom i eto mu pobjede. njima da predstavis baraka obamu njih to ne dotice jer nikad culi za njega nisu.
tako da se ne sekiram puno nego lobiram za lijevu opciju koja god da je
sto se tice aktuelnih vijećnika preporucujem muju hosica (SDU) ermina lendu (SDP) i zinetu mulaosmanovic (SDP) i novu mladu raju iz sdp-a i to je to.
nadam se pobjedi a ako je ne bude cekam sljedece izbore
Ma SDP-ovci "položiše" na državnom nivou, nisu ni svijetla tačka na Općinskim (gdje imaju vlast), tako da su imali moju pažnju do sada, ali....... prihvatanjem ljudi iz drugih stranaka i davanjem prednosti istim nad svojim mlađim kadrom (vidi listu) je kap koja je prelila čašu.
Vodstvo stranke je posebna priča
Čitajući postove na ovoj temi, mišljenja sam da Ilidža ne zaslužuje bolje predstavnike vlasti od trenutnih. E pa uživajte, uz onu Balaševićevu " Putuj Evropo ", jer ovo današnje što nam je na raspolaganju, ta ista Evropa se sjeća i opisuje riječima " srednji vijek", bukvalno !
U SDA mi je sve jasno i poznato.
Predloži šta bi se sijalo, nije problem drug.
To je i tvoj grunt, kao i ostalih stanovnika Ilidže
Sto se tice SDA evo pogledah im listu, ev imaju i oni nekih svijetlijih primjera, tipa Nermin Muzur, mlad, obrazovan, neiskvaren momak, odgojen, ali cisto sumnjam da ima pravo na neku svoju rijeci, nego da je samo pijun Senaida Memica.
Da je pravde ko sto nije onaj nesretni Mindala je davno trebao napisati ovakvo jedno pismo a ne bi godinama klimao glavom i dizao ruku. Al valjda ceka da se okoristi od Senaida. Kao sto je Mediha hajrovala stalni radni odnos u opstini.
Pozdrav forumaši i sve pohvale za ovako ažurno i aktivno pracenje stanja na terenu...RESPECT!
I jedna opaska...@ JohnnyS...ukljuciti se u politicki zivot jedne stranke i pristati na kandidaturu za opcinsko vijeće za rad stalnog odnosa u općini bit trebalo biti eliminatorno svim biracima za SVE liste...koliko ja poznajem,a mislim da DA ,ovog gore pomenutog mladog gospodina ne samo da ima stalni radni odnos u renomiranoj i svjetskoj firmi nego uz to i mnoge druge kvalitete a NAŠ je:)
U SDA mi je sve jasno i poznato.
Predloži šta bi se sijalo, nije problem drug.
To je i tvoj grunt, kao i ostalih stanovnika Ilidže
Sto se tice SDA evo pogledah im listu, ev imaju i oni nekih svijetlijih primjera, tipa Nermin Muzur, mlad, obrazovan, neiskvaren momak, odgojen, ali cisto sumnjam da ima pravo na neku svoju rijeci, nego da je samo pijun Senaida Memica.
Da je pravde ko sto nije onaj nesretni Mindala je davno trebao napisati ovakvo jedno pismo a ne bi godinama klimao glavom i dizao ruku. Al valjda ceka da se okoristi od Senaida. Kao sto je Mediha hajrovala stalni radni odnos u opstini.
Pozdrav forumaši i sve pohvale za ovako ažurno i aktivno pracenje stanja na terenu...RESPECT!
I jedna opaska...@ JohnnyS...ukljuciti se u politicki zivot jedne stranke i pristati na kandidaturu za opcinsko vijeće za rad stalnog odnosa u općini bit trebalo biti eliminatorno svim biracima za SVE liste...koliko ja poznajem,a mislim da DA ,ovog gore pomenutog mladog gospodina ne samo da ima stalni radni odnos u renomiranoj i svjetskoj firmi nego uz to i mnoge druge kvalitete a NAŠ je:)
sretno svima i neka najbolji pobjede
eh drago mi je kad se ovako ljudi jave.
ja ne dijelim ljude na NAŠE i NJIHOVE. ja ih dijelim na dobre i lose.
a mindalu znam odlicno jer je moj saborac u ratu. tada sam ga mnogo cijenio kao covjeka i samo najbolje rijeci imam za njega. razocarao me angazmanom u vijecu. javio se dva puta za 4 godine (par vijeća sam propustio) i oba puta se zalagao srcano za memiceve ideje. te srcanosti se sjecam i iz rata a sada mislim da je na pogresnoj strani.
jbga to je moje misljenje jer onaj ko memica podrzava ne misli dobro ni sebi ni drugima.
al vidim ima ovdje i drugih misljenja tako da mi je drago da cujemo sta mislimo o onim drugima
Ne bih ja sad ulazila u nikakve diskusije argumentovano jer bi se to razvuklo baš kao i ovaj formu...dobio i jednu konotaciju u kojoj JA ne želim da učestvujem...helem,nismo se razumjeli oko gospodina o kojem komentarisah...ja dotičnog Mindala niti poznajem niti cula za njega uz svo dužno poštoavnje prema istom...
pisala sam o Neminu Muzuru...
nejse...
a da bih nekog nazvala lošim ili dobrim trebam da budem 100% sigurna u njegova djela,namjere i čast...
a za ovu drugu podjelu bez ikakve sumnje mogu reci da je NAŠ...ilidžanac
SAMO ZELENI, zelena boja odmor za dushu , pravi put , mnogi su se mjenjali , treba bit karakter ostat isti samo SDA - načelnik Senaid Memić i lista SDA
SAMO ZELENI, zelena boja odmor za dushu , pravi put , mnogi su se mjenjali , treba bit karakter ostat isti samo SDA - načelnik Senaid Memić i lista SDA ---
Ne bih ja sad ulazila u nikakve diskusije argumentovano jer bi se to razvuklo baš kao i ovaj formu...dobio i jednu konotaciju u kojoj JA ne želim da učestvujem...helem,nismo se razumjeli oko gospodina o kojem komentarisah...ja dotičnog Mindala niti poznajem niti cula za njega uz svo dužno poštoavnje prema istom...
nejse...
a da bih nekog nazvala lošim ili dobrim trebam da budem 100% sigurna u njegova djela,namjere i čast...
Ma oči moje Ilidžanske .... a koji su to "NAŠI"
Znam da su i iz Butmira kandidatkinje pomenute stranke su "NAŠI".
Onda je logično da glasove tražite SAMO od "NAŠIH", i šta mislite da se na taj način (od "NAŠIH" glasača) mogu dobiti izbori Plitko razmišljanje, ovo Jony-jevo razmišljanje je dosta korektnije.
nejse...
Onda je logično da glasove tražite SAMO od "NAŠIH", i šta mislite da se na taj način (od "NAŠIH" glasača) mogu dobiti izbori Plitko razmišljanje, ovo Jony-jevo razmišljanje je dosta korektnije.[/qu
Jonny e evo gdje odvede komentar...kao zapeta puška se čeka izjava koja može da proizvede ove frustracije...žalosno...
@ Klikeraš : sreća pa ja ništa ne tražim ni od koga...i da hvala za mišljenje...koje nazva plitkim:)
nejse...
Onda je logično da glasove tražite SAMO od "NAŠIH", i šta mislite da se na taj način (od "NAŠIH" glasača) mogu dobiti izbori Plitko razmišljanje, ovo Jony-jevo razmišljanje je dosta korektnije.[/qu
Jonny e evo gdje odvede komentar...kao zapeta puška se čeka izjava koja može da proizvede ove frustracije...žalosno...
@ Klikeraš : sreća pa ja ništa ne tražim ni od koga...i da hvala za mišljenje...koje nazva plitkim:)
neka nam je Bog na pomoći kakvi smo
Sorry na tome ali mi ovo NAŠI, VAŠI od rata na ovamo je stvarno postalo bljak.
Priznaj da si ovo mogla bolje umotati.....ne tražim ni ja ništa a uglavnom dobijem.....po džepu, ako ništa