Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pismonosa
#4576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 15:03, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
- annoy
#4578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hm, jesi možda mislio reći da se četvrta i peta dešavaju paralelno? Jer bi to trebalo biti tako. Ne kontam baš kako bi se ikako druga, treća i četvrta odvijale u isto vrijeme kad radnja očito ide kronološki, a u četvrtoj i petoj knjizi su likovi podijeljeni u dvije knjige i radnja ide paralelno.sizifinho wrote: s tim da moras znati da posljednji dio druge knjige, treca i cetvrta se desavaju u isto vrijeme. Tako da imas dva nacina citanja. Publikacijski, kako su izlazile ili prebacujuci se sa knjige na knjigu. Oba imaju svoje prednosti i mane
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
4 i 5 idu paralelno
i meni to nije bilo jasno
dok nisam skontao da pola likova nema u 4. a pola u drugoj
tek se pred kraj 5. knjige pojavljuju likovi iz 4. knjige
dakle u 4. ide priča lupam o lanisterima nakon 3. knjiga
a u 5. ide priča o deni nakon 3. knjige i onda se u jednom momentu svi likovi ponovno sjedinjuju
u priči
i meni to nije bilo jasno
dok nisam skontao da pola likova nema u 4. a pola u drugoj
tek se pred kraj 5. knjige pojavljuju likovi iz 4. knjige
dakle u 4. ide priča lupam o lanisterima nakon 3. knjiga
a u 5. ide priča o deni nakon 3. knjige i onda se u jednom momentu svi likovi ponovno sjedinjuju
- annoy
#4580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Martin je tu nešto spetljao, negdje sam čitala da je to sve (4+5) trebala bit jedna knjiga ali da je debeli zaključio da je to preopširno pa je podijelio u dvije...mogu samo zamislit "oduševljenje" ljudi koji su čekali 5 godina na novu knjigu i onda dobili Gozbu vrana
Sjećam se da sam, kad sam počela čitati 4. knjigu još bila luda za Dany i bila tužna jer uopće nema njezinih poglavlja
Sjećam se da sam, kad sam počela čitati 4. knjigu još bila luda za Dany i bila tužna jer uopće nema njezinih poglavlja
-
sizifinho
#4581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kraj druge knjige, pocetak trecce i pocetak cetvrte su u isto vrijeme, debeli j. to pojasnio, ima na redditu i tema o tome pa koga zanima i ko ne vjeruje nek provjeri.
- Truba
#4582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da si pobrko
kraj trece i pocetak 4. i 5. su u isto vrijeme
-
sizifinho
#4583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
halali, bil sam umoran i tek jutros kad sam procitao- primjetio sam gresku hahaBlack swan wrote:mislim da si pobrko
- Truba
#4584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ionako mislim da nije nikome jasno 
ali eto
još malo pa počinje serija
past će maske i za knjigu i za čitav serijal
ali eto
još malo pa počinje serija
past će maske i za knjigu i za čitav serijal
- Pismonosa
#4585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 15:02, edited 1 time in total.
-
sizifinho
#4586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma jarane citaj kako su izdavane, najpametnije i najsigurnije.Pismonosa wrote:![]()
![]()
Izgleda da ni Wikipedija ne pomaže![]()
A da ja ipak radije uzmem Malog princa, a?
- annoy
#4587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ne budali, čitaj ih po redu kako su izlazile samo imaj na umu da se radnja zadnje dvije odvija paralelno, jer je to kao jedna knjiga podijeljena u dva djela...i likovi su više manje podijeljeni, dakle one koje čitaš u 4. ne očekuj baš u 5. i obrnuto.Pismonosa wrote:![]()
![]()
Prve tri idu kronološki normalno više manje, te su ionako najbolje. Mislim da će te prije zbunit ogroman broj sporednih likova nego tijek radnje...ja sam knjige čitala uvijek sa otvorenom Wiki of ice and fire
Samo se ti baci na čitanje, samo što postoji mogućnost da ćeš razvit averziju prema seriji u određenoj mjeri
- Pismonosa
#4588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 15:02, edited 1 time in total.
-
sizifinho
#4589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
haha, i ja sam čitao knjigu sa otvorenom wiki, pa sam sebi spojlao da će Jamie izgubiti ruku xDannoy wrote:Ma ne budali, čitaj ih po redu kako su izlazile samo imaj na umu da se radnja zadnje dvije odvija paralelno, jer je to kao jedna knjiga podijeljena u dva djela...i likovi su više manje podijeljeni, dakle one koje čitaš u 4. ne očekuj baš u 5. i obrnuto.Pismonosa wrote:![]()
![]()
Prve tri idu kronološki normalno više manje, te su ionako najbolje. Mislim da će te prije zbunit ogroman broj sporednih likova nego tijek radnje...ja sam knjige čitala uvijek sa otvorenom Wiki of ice and fire
Samo se ti baci na čitanje, samo što postoji mogućnost da ćeš razvit averziju prema seriji u određenoj mjeri
- Tito_i_Partija
#4590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bas me interesuje kako ce se sad Tyrion i Varys uvuc' kod "kraljice", s obzirom na to da ona mrzi Lannistere. Nadam se da nece bit' nesto u fazonu "et' ba ja vala nisam nikad ni bio Lannister, oni su mene vec odavno odbacili" itd. 
- karanana
#4591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da ce tyrionove sexualne sposobnosti uraditi svoje i da ce ga uvuc kraljici.
- IcedMFEarth
#4592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nema drugog načina nego tako. Realno bi bilo da mu odmah skine glavu čim joj priđe, ali etoTito_i_Partija wrote:Bas me interesuje kako ce se sad Tyrion i Varys uvuc' kod "kraljice", s obzirom na to da ona mrzi Lannistere. Nadam se da nece bit' nesto u fazonu "et' ba ja vala nisam nikad ni bio Lannister, oni su mene vec odavno odbacili" itd.
- Averus
#4593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dovoljno je da spomene da je on ubio Tywina, a svakako mislim da će mu Varys tu biti glavna pomoć 
- Tito_i_Partija
#4594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kontam mozda ako se Barristan Selmy i Tyrion znaju, moze stari uputit' koju dobru rijec za malog. Medjutim, Barristan isto vjerovatno zna da je Varys bio na celu spijuna za vrijeme pokusanog ubistva kraljice (u prvoj sezoni), tako da bi Varys mog'o vrlo lahko i najebat'.
- karanana
#4595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
cekaj, je li ona nogirala baristana proslu sezonu? ili je nogirala nekog drugog viteza?
- Tito_i_Partija
#4596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nogirala Lord Friendzona kad je Barristan post'o tuzibaba pa joj otis'o i sve ispric'o "Jorah Mormont je 'vakav, Jorah Mormont je 'nakav"karanana wrote:cekaj, je li ona nogirala baristana proslu sezonu? ili je nogirala nekog drugog viteza?
- AleksoMKD
#4597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Baristan bi trebao njoj malo objasniti zasto joj pokojnog caleta zovu Ludi Kralj.Tito_i_Partija wrote:Kontam mozda ako se Barristan Selmy i Tyrion znaju, moze stari uputit' koju dobru rijec za malog. Medjutim, Barristan isto vjerovatno zna da je Varys bio na celu spijuna za vrijeme pokusanog ubistva kraljice (u prvoj sezoni), tako da bi Varys mog'o vrlo lahko i najebat'.
- annoy
#4598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Balavica ako ima i zrno soli u glavi će uzet Tyriona pod svoje, ali poznavajući njenu sklonost dramatiziranju, čim sazna da je Lannister bit će dracarys
Tjeranje Mede od sebe joj je u top 5 glupih poteza
- AleksoMKD
#4599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Slazem se apsolutno.annoy wrote:Balavica ako ima i zrno soli u glavi će uzet Tyriona pod svoje, ali poznavajući njenu sklonost dramatiziranju, čim sazna da je Lannister bit će dracarys![]()
Ali dosad su i Baristan i Jorah trebali da joj odrze jedno informativno predavanje o pokojnoj joj familiji jos kada je spomenula "Usurpers dogs" prvi puta.
"Kalisi draga, cale ti je bio takva dilineja i psihopata koji je rostiljao ljude da je tvoj brat Viseris u odnosu na njega bio stalozena i mirna bubica"
Mozda ce Tirion to da joj saopsti.
- klixoris
#4600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mogao bi njoj Drogon doci glave... Kako je usao u pubertet
, postao je prilicno nepredvidiv. Pa i prema njoj