Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVitoni

#4576 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoni »

Za nas bitnija prijateljska nego baraz :mrgreen:
drug_profi

#4577 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Evropsko prvenstvo ce biti konstanta za nas sad kad su tu 24 ekipe. Ako se eventualno ne plasiramo jednm onda treba da se zabrinemo. Fakticki prvi i drugi sesir se ocekuje na Euru pod must, i pola treceg sesira kroz baraz. A i tamo cemo realno imati sanse za prolazak grupe. Otprilike smo medju 10 najboljih evropskih sigurno, mozda i medju 8.
DonVitoni

#4578 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoni »

Zasto letiti previse :roll: od tekme do tekme klf. za EP 2016 mozemo upasti u jako nezodnu grupu i ako budemo fav. ali kao sto rekoh od tekme do tekme.
jeza u ledja

#4579 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

drugi profil wrote:Evropsko prvenstvo ce biti konstanta za nas sad kad su tu 24 ekipe. Ako se eventualno ne plasiramo jednm onda treba da se zabrinemo. Fakticki prvi i drugi sesir se ocekuje na Euru pod must, i pola treceg sesira kroz baraz. A i tamo cemo realno imati sanse za prolazak grupe. Otprilike smo medju 10 najboljih evropskih sigurno, mozda i medju 8.
Trenutno smo deseta rangirana UEFA reprezentacija (po FIFA rankingu). Deveti po UEFA rankingu.
Po FIFAinom, samo je Rusija je trenutno ispod nas od ovih pobjednika kvalifikacionih grupa.

EP bi moglo postati za nas konstanta, ali ko zna za 5-10 godina mozemo opet pasti kurcu za usi, u ovisnosti od igraca.
BHF_Manijak

#4580 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

S obzirom da nemamo veliku bazu igraca, da nam je liga qrac, da ovisimo previse o dijasporu, da nemamo registrovanih igraca kao Njemacka, Spanija, Italija, tj. da od 2-3 miliona mora biti 11 kvalitetnih da ga jebes :mrgreen: , onda je vrlo izvjesno da kroz 5-10 godina budemo losi. Ne mora znaciti, ali je moguce. Konstanta se postize drugim stvarima, ako budemo pametno radili moguce ju jce napraviti.
todd_smith

#4581 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:S obzirom da nemamo veliku bazu igraca, da nam je liga qrac, da ovisimo previse o dijasporu, da nemamo registrovanih igraca kao Njemacka, Spanija, Italija, tj. da od 2-3 miliona mora biti 11 kvalitetnih da ga jebes :mrgreen: , onda je vrlo izvjesno da kroz 5-10 godina budemo losi. Ne mora znaciti, ali je moguce. Konstanta se postize drugim stvarima, ako budemo pametno radili moguce ju jce napraviti.
Pa sa obzirom da nam je ovo "zlatna" generacija, mi cemo samo losiji da budemo u narednih 5-10 godina.

Naprimjer, Spahica nema niko da zamijeni, em kao igraca, em kao vodju. I on ce otici u narednu godinu dvije.

Edina nema niko da zamjeni, niti postoji neko na vidiku, a on ce za 5-6 godina sve gori i gori da bude, sa obzirom da vec ima 28 godina.

Vedo i on je prosao ili evo tek sada prolazi svoj zenit ako cemo realno.

Begovic ima 26 godina, i on moze sljedecih 10 godina da brani i da bude br1, tako da je to uredu. Pjanic isto, tek ulazi u najbolje godine, on ce da bude taj "dijamant" u ekipi sto je Dzeko sada.

Hajrovic/Kolosinac/Bickakcic ce da budu ti "standardni" igraci koji su vrlo dobri, ali ne svjetska kvaliteta (nadam se da grijesim i da jednostavno eksplodiraju u formi i talentu)

Lulic i on moze da traje jos 2-3 godine, ovi ostali tipa Salihovic/Ibricic/Medunjanin su tu da popune ekipu.

Imamo ostale nade tipa Atajic ili onaj mali iz Svedske, ali to je sve hocemo li uspjeti da ih primamimo, ali sve u svemu vrlo vrlo blijeda buducnost ove repke, tako da je jos veci uspjeh ovaj plasman, jer velike su sanse da necemo uspjeti za sljedeci mundijal
Edin H.

#4582 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

I krv svoju za Bosnu moju - Ramcetov mali ;-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/admir-ra ... /131020064

jeza u ledja

#4583 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dobro je todd smith primjetio, a znamo to vec odavno samo sto je bilo glupo o tome govoriti.
Ovo je bila ZADNJA sansa ove generacije. Misimovic je to fino spomenuo poslije utakmice. Frajer ima najvise nastupa za repku, necemo dugo imati takvog majstora. Spahic je najbolji nas branic kojeg smo imali i njega je nemoguce zamjeniti. Frajer je miljama daleko od svih ostalih branica koje imamo. Imamo osjecaj da bi mogao igrati sam stopera bolje od recimo Sunjica i Pandze zajedno.
Ibisevic ima jos 2-3 godine i to je to. Dzeko je u drugoj polovini svoje karijere, mozda ima jos fore jedno SP. Salihovic takodje. Medunjanin takodje. Od nasih kljucnih igraca jedino je Pjanic mlad, i eto recimo Begovic, ako njega smatramo jednim od kljucnih.

Tesko cemo mi nadomjestiti igrace te kvalitete. Pogotovo sve njih odjednom.
Tako da nas nivo postoji vise sansi da opadne nego da poraste. Mislim, mogu Hajrovic, Bicakcic ili Kolasinac bljesnuti, ili neki od ovih manje poznatih mladih igraca, ali to se ne desava tako cesto.
Uglavnom, nemojte ocekivati previse u buducnosti, bez pojave bar 2 nova superstara (tipa Dzeko, Ibisevic, Spahic, Misimovic ili Pjanic)
It_is_a_Leclerc

#4584 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo polako.

Vjerujte da će ovo SP biti takav vjetar u leđa bh. fudbalu, da ćemo vjerovatno za pet-šest godina imati reprezentacije redovne učesnike takmičenja za mlađe kategorije. Konačno se radi sa djecom u dijaspori, a ona su nam ključ. Mi praktički možemo dobiti gotove igrače, a da u njih ne uložimo ni marke, i to treba iskorištavati što je više moguće.
cyprus

#4585 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:...Spahic je najbolji nas branic kojeg smo imali i njega je nemoguce zamjeniti...
Ne slažem se... Ja bih reko da su Hibić, Konjić, pa možda i Varešanović bili bolji od njega... Spaha je kroz sve ove godine imao priličan broj kikseva, koji su ostali djelomično prikriveni činjenicom da je frajer ipak stub odbrane... Svaka čast njemu, danas jeste nezamljenjiv, postao je ikona, lider i jedan od najznačajnijih igrača u historiji reprezentacije, ali ja jednostavno smatram da nije najbolji odbrambeni igrač kojeg smo ikad imali...
drug_profi

#4586 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Spahin najveci kiks kojeg pamtim je u Parizu, nicim isprovociran, pravi glup i npotreban faul. 1:1
Doduse, vjerujem da bi francuzi do kraja utakmice imali svu potrebnu pomoc sudije i da nije bilo tog gola bio bi neki drugi.
To ne iskljucuje cinjenicu da je to bio kiks. Ali ja to ne zamjeram zato sto znam da je sve to u zaru borbe i tesko je biti skoncentrisan 90 minuta u tako teskoj i bitnoj tekmi.
Idemedosumom

#4587 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Spaha nam je veoma koristan kao vođa ekipe, on nam daje moral. Sto se same igre tice, on je vec zagazio u tridesete, i forma ce polahko padati. Kada se ovi nasi mladi defanzivci uigraju, bice oni bolji i od Spahe ako Bog da.

Sjecal se iko kad je Spaha debitovao, kako je vecina na njeg gledala :D
Logovan

#4588 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Edin H. wrote:I krv svoju za Bosnu moju - Ramcetov mali ;-)

Admir nije huligan, voli BiH, jebi ga nije mogao izdržati a da ne uleti a ovi što ulijeću kada su utakmice Premijer lige su huligani, mrze svoje klubove, ruše fudbal u našoj zemlji, itd.
Point.

#4589 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Idemedosumom wrote:
Ja sam konto koja je ona budala sa onom frizurom....tad je ako se dobro sjecam imo neke boje po kosi.

Image
Lakat Jebić

#4590 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Lakat Jebić »

Point. wrote:
Idemedosumom wrote:
Ja sam konto koja je ona budala sa onom frizurom....tad je ako se dobro sjecam imo neke boje po kosi.

Image
sjecam se ko juce, stari, koji povrsno prati fudbal, pita me: ko je ova hablecina? :lol: :lol:
cyprus

#4591 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:Sjecal se iko kad je Spaha debitovao, kako je vecina na njeg gledala :D
Na drugoj mi temi rekoše da nije, al evo provjerih i vidjeh da ipak jeste :mrgreen: Debitovao je 2003. godine u porazu protiv Rumunije 2:0 (one kvalifikacije kad nam je na kraju trebala pobjeda protiv Danske)
Bosanski_kralj

#4592 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Lakat Jebić wrote:
Point. wrote:
sjecam se ko juce, stari, koji povrsno prati fudbal, pita me: ko je ova hablecina? :lol: :lol:
Većina je na taj način Spahića na početku komentarisala. :mrgreen:
Havatar

#4593 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

Logovan wrote:

Admir nije huligan, voli BiH, jebi ga nije mogao izdržati a da ne uleti a ovi što ulijeću kada su utakmice Premijer lige su huligani, mrze svoje klubove, ruše fudbal u našoj zemlji, itd.
On je usao u teren nakon zavrsetka utakmice a ne dok se igrala i usao je da proslavi pobjedu a ne da se obracuna sa nekim.
todd_smith

#4594 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Ni Bickakcic nije nesto odlicno poceo svoju karijeru za reprezentaciju.

Imao je odlicnih par trenutaka (gol i debi protiv Amerike), ali dosta amaterskih gresaka je napravio do sada vec.
Logovan

#4595 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Havatar wrote: On je usao u teren nakon zavrsetka utakmice a ne dok se igrala i usao je da proslavi pobjedu a ne da se obracuna sa nekim.
Dobro si me podsjetio... Ne poredim ja ovo sa situacijom sa utakmice Sarajevo - Borac.
jeza u ledja

#4596 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:...Spahic je najbolji nas branic kojeg smo imali i njega je nemoguce zamjeniti...
Ne slažem se... Ja bih reko da su Hibić, Konjić, pa možda i Varešanović bili bolji od njega... Spaha je kroz sve ove godine imao priličan broj kikseva, koji su ostali djelomično prikriveni činjenicom da je frajer ipak stub odbrane... Svaka čast njemu, danas jeste nezamljenjiv, postao je ikona, lider i jedan od najznačajnijih igrača u historiji reprezentacije, ali ja jednostavno smatram da nije najbolji odbrambeni igrač kojeg smo ikad imali...
Meni se bas ne cini tako. No dobro. Uzmi u obzir s kim Spahic igra pozadi.
PeppermintSA

#4597 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

nKrkan wrote:Imal i jedan igrač u našoj repki da liči na Ronalda ?
Speed Demon, ali samo kad skine majicu :D
jeza u ledja

#4598 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Iznutra demon, izvana Delon.
DonVitoni

#4599 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoni »

Logovan wrote:

:thumbup:

Upravo tako.
cyprus

#4600 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Jah, hiljade ljudi izdržalo, al eto on, patriota nad patriotama nije mogo izdržat... Joj supe i viljuške, jbt :oops:
Post Reply