LIBIJA
- Challenger__
#4576 Re: Ubiše ambasadora
SAD postaju presmješne...
- asurbanipal
#4577 Re: Ubiše ambasadora
Bijela Kuća potvrdila je ubistvo američkog ambasadora u Libiji. Predsjednik Barack Obama osudio je napad. U službenoj izjavi američkog predsjednika stoji: "Od početka libijske revolucije, ambasador Stevens je nesebično služio svojoj zemlji i libijskom narodu u sklopu naše misije u Benghaziju. Kao ambasador u Tripoliju, podupirao je tranziciju Libije prema demokratiji".
http://blogs.wsj.com/washwire/2012/09/1 ... ya-attack/
Ima jedna izreka: "Ko sa djecom spava, popishan se budi..."
- hrle1976
#4578 Re: Ubiše ambasadora
Nije da opravdavm smrt ambasadora (kao covjeka) i druga dva sluzbenika ambasade (isto covjeka), jer mozda ti ljudi unutar sebe nisu tako losi koliko je vanjska politika USA prema svim drzavama svjeta. Pa USA vanjska politika vise nebrani ono sto joj pripada nego ono sto bi htjela da otme od drugih. Tako da me iskreno receno i zaboli neka stvar vezano za tu pricu.
Last edited by hrle1976 on 12/09/2012 15:22, edited 1 time in total.
- Challenger__
#4579 Re: Ubiše ambasadora
Kakvo mizerno saopštenje, da čovjek ne povjeruje. Oni su totalno dezorjentisani.asurbanipal wrote:Bijela Kuća potvrdila je ubistvo američkog ambasadora u Libiji. Predsjednik Barack Obama osudio je napad. U službenoj izjavi američkog predsjednika stoji: "Od početka libijske revolucije, ambasador Stevens je nesebično služio svojoj zemlji i libijskom narodu u sklopu naše misije u Benghaziju. Kao ambasador u Tripoliju, podupirao je tranziciju Libije prema demokratiji".
Da dodam još jednu: "Ko se hvata mača od mača i strada".Ima jedna izreka: "Ko sa djecom spava, popishan se budi..."
- zateznistub
#4580 Re: Ubiše ambasadora
E jesu napravili tranziciju, svaka im cast! Sto neko gore napisa, pravi ce oni Gadafija od blata.asurbanipal wrote:Bijela Kuća potvrdila je ubistvo američkog ambasadora u Libiji. Predsjednik Barack Obama osudio je napad. U službenoj izjavi američkog predsjednika stoji: "Od početka libijske revolucije, ambasador Stevens je nesebično služio svojoj zemlji i libijskom narodu u sklopu naše misije u Benghaziju. Kao ambasador u Tripoliju, podupirao je tranziciju Libije prema demokratiji".
- Edinho2011
#4581 Re: Ubiše ambasadora
Nista cudno. Kad ti Ameri uvode "demokratiju" nista se drugo nije ni moglo ocekivati.
- karanana
#4582 Re: Ubiše ambasadora
ko je dezorijentiran, ameri ili mi?
jedan dan im jebemo mater jer tuku po gadafiju, drugi dan im jebemo mater jer ne tuku po milosevicu, treci dan im jebemo mater jer tuku po sadamu, cetvrti dan jebemo sadamu mater jer se sastaje i salje naftu milosevicu i seselju.
podrzavamo ih kad nama odgovara a jebemo im majku i zelimo im sve najgore kada mislimo da ne rade sta treba da rade.
jedan dan im jebemo mater jer tuku po gadafiju, drugi dan im jebemo mater jer ne tuku po milosevicu, treci dan im jebemo mater jer tuku po sadamu, cetvrti dan jebemo sadamu mater jer se sastaje i salje naftu milosevicu i seselju.
podrzavamo ih kad nama odgovara a jebemo im majku i zelimo im sve najgore kada mislimo da ne rade sta treba da rade.
-
VjecitiStudent
#4583 Re: Ubiše ambasadora
Zbilja vrijedi ponoviti.karanana wrote:ko je dezorijentiran, ameri ili mi?
-
bonkla
#4584 Re: Ubiše ambasadora
Zao mi ljudi...
Jedan od njih je bio mladi momak. Vidim isto igro jednu igru ( EVE Online ) i bio poznat u njoj.. Kaze raja bio dobar i opusten coek. Ostala zena i dvoje djece iza neg,
Valjda su napali isprovocirani nekim videom o Muhamedu koji se objavljen junu-julu ?
Ne znam stvarno. Sve su to zivotinje. Danas je moja mrznja prema vjeri i politici presla na novi nivo...
Jedan od njih je bio mladi momak. Vidim isto igro jednu igru ( EVE Online ) i bio poznat u njoj.. Kaze raja bio dobar i opusten coek. Ostala zena i dvoje djece iza neg,
Valjda su napali isprovocirani nekim videom o Muhamedu koji se objavljen junu-julu ?
Ne znam stvarno. Sve su to zivotinje. Danas je moja mrznja prema vjeri i politici presla na novi nivo...
-
jefferson
#4585 Re: Ubiše ambasadora
Otprilike najbolji pokazatelj gdje je arapski svijet danas!
Izaci ubiti ambasadora, rizikovati smrt ljudi oko sebe, svoj zivot rizikovati zbog nekog kretena koji je napravio film svojim mobilnim telefonom! A inace je bas onako po islamu ubit 4 covjeka.
E sta ti je nepismenost i neobrazovanost. Uvijek mi je u sjecanju jedno istrazivanje kada je njemacki novinar pitao paksitanca sto mu je amerika kriva a ovaj rekao: pa oni sve mogu srediti. Pogledajte ulice ovdje, prljave, neuredjene, a u americi ciste.
Znaci jos ti amerika treba i mjesecnu platu davat da bi ti u zivotu bio eto sretan a ako nije tako, e onda su amerikanci krivi za sve.
Izaci ubiti ambasadora, rizikovati smrt ljudi oko sebe, svoj zivot rizikovati zbog nekog kretena koji je napravio film svojim mobilnim telefonom! A inace je bas onako po islamu ubit 4 covjeka.
E sta ti je nepismenost i neobrazovanost. Uvijek mi je u sjecanju jedno istrazivanje kada je njemacki novinar pitao paksitanca sto mu je amerika kriva a ovaj rekao: pa oni sve mogu srediti. Pogledajte ulice ovdje, prljave, neuredjene, a u americi ciste.
Znaci jos ti amerika treba i mjesecnu platu davat da bi ti u zivotu bio eto sretan a ako nije tako, e onda su amerikanci krivi za sve.
- Man of steel
#4586 Re: Ubiše ambasadora
U Libiji je nedavno ubijeno na desetine hiljada ljudi, čitava infrastruktura te države je totalno uništena, a na vlast je dovedena radikalna islamska struja iz Saud. Arabije.
U centru svih tih zbivanja je bio ovaj ambasador.
Baška ću ja sad zbog njega proljevati suze i tražiti pravdu u državi u kojoj je on omogućio bezakonje.
Žao mi je samo Libijaca i Libije koja iz jedne prosperitetne države ide putem talibanizacije.
U centru svih tih zbivanja je bio ovaj ambasador.
Baška ću ja sad zbog njega proljevati suze i tražiti pravdu u državi u kojoj je on omogućio bezakonje.
Žao mi je samo Libijaca i Libije koja iz jedne prosperitetne države ide putem talibanizacije.
-
RFoster
#4587 Re: Ubiše ambasadora
Ko sa đavolom tikve sadi...Challenger__ wrote:Kakvo mizerno saopštenje, da čovjek ne povjeruje. Oni su totalno dezorjentisani.asurbanipal wrote:Bijela Kuća potvrdila je ubistvo američkog ambasadora u Libiji. Predsjednik Barack Obama osudio je napad. U službenoj izjavi američkog predsjednika stoji: "Od početka libijske revolucije, ambasador Stevens je nesebično služio svojoj zemlji i libijskom narodu u sklopu naše misije u Benghaziju. Kao ambasador u Tripoliju, podupirao je tranziciju Libije prema demokratiji".
Da dodam još jednu: "Ko se hvata mača od mača i strada".Ima jedna izreka: "Ko sa djecom spava, popishan se budi..."
ili
Oko za oko, pasta za zube...
- Chisum
#4588 Re: Ubiše ambasadora
Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
Ali, gledajuci dugorocno, igrajuci shaha sa sudbinama naroda i zemalja, ovakve su im se zrtve isplatile... izmuzli su vec pola planete. (Za Amere me zaista zaboli kurac, sta god i gdje god da im se desi... To je sila, to su osvajaci, imperijalisti modernoga doba cija je svaka zrtva dobro naplacena krvlju, naftom, zlatom, sudbinom drugih, pa kao takvi niti traze, niti ih zaboli racku za neciji sentiment, pa mi zvuci pateticno i smijesno da ih "oplakujem", o bilo cemu da se radilo...)
Sto se ovih majmuna tice, Amerika dobro zna (kao sto je znala i Engleska, a i ostali meshetari koji od ovih Arapa rade sta im je kurcu cejf...), da nema boljeg recepta za unistiti zemlju, ma kako jaka ona do tada bila, nego joj ubaciti ove priglupe, polupismene islamiste koji zive u srednjem vijeku, ratuju protiv crtanih likova, filmova, i gaziranih sokova i, kao po pravilu, na svakih 5 istinskih neprijatelja pobiju 500 svojih civila, po raznim dzamijama, pijacama i ulicama.
Talibanizacija je ubitacnija i od atomske bombe... A sto se americkih zrtava tice... oni sami odavno racunaju sa tim. Sta vise - konstantno su u plusu kada se uzme s kakvim primitivnim i izgubljenim svijetom imaju posla.
Ali, gledajuci dugorocno, igrajuci shaha sa sudbinama naroda i zemalja, ovakve su im se zrtve isplatile... izmuzli su vec pola planete. (Za Amere me zaista zaboli kurac, sta god i gdje god da im se desi... To je sila, to su osvajaci, imperijalisti modernoga doba cija je svaka zrtva dobro naplacena krvlju, naftom, zlatom, sudbinom drugih, pa kao takvi niti traze, niti ih zaboli racku za neciji sentiment, pa mi zvuci pateticno i smijesno da ih "oplakujem", o bilo cemu da se radilo...)
Sto se ovih majmuna tice, Amerika dobro zna (kao sto je znala i Engleska, a i ostali meshetari koji od ovih Arapa rade sta im je kurcu cejf...), da nema boljeg recepta za unistiti zemlju, ma kako jaka ona do tada bila, nego joj ubaciti ove priglupe, polupismene islamiste koji zive u srednjem vijeku, ratuju protiv crtanih likova, filmova, i gaziranih sokova i, kao po pravilu, na svakih 5 istinskih neprijatelja pobiju 500 svojih civila, po raznim dzamijama, pijacama i ulicama.
Talibanizacija je ubitacnija i od atomske bombe... A sto se americkih zrtava tice... oni sami odavno racunaju sa tim. Sta vise - konstantno su u plusu kada se uzme s kakvim primitivnim i izgubljenim svijetom imaju posla.
Last edited by Chisum on 12/09/2012 16:08, edited 1 time in total.
-
crnoplavo
#4589 Re: Ubiše ambasadora
Bio u posjeti konzulatu u Bengaziju, navodno je i konzul ubijen, tijela su im vukli po cestimuzicar_iz_parka wrote:Šta im je taj ambasador skrivio??
Čudno mi je da je ambasada u Bengaziju, a ne u Tripolisu koji je glavni grad.
- hrastov žižak
#4590 Re: Ubiše ambasadora
Chisum wrote:Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
Ali, gledajuci dugorocno, igrajuci shaha sa sudbinama naroda i zemalja, ovakve su im se zrtve isplatile... izmuzli su vec pola planete. (Za Amere me zaista zaboli kurac, sta god i gdje god da im se desi... to su osvajaci, imperijalisti modernoga doba cija je svaka zrtva dobro naplacena krvlju, naftom i sudbinom drugih)
- kiky
#4591 Re: Ubiše ambasadora
pa valjda je nekakav glupi film u pitanju ...
- karanana
#4592 Re: Ubiše ambasadora
jebote, zemlja u ratu, a ambasador sa konzulom hoda sa jednim pratiocem ili mozda ni taj treci nije bio pratioc.
jebote, ovdje kod nas kad gospodichna moon prolazi prati je 2-3 kola sa opasnim facama koje vire iz dzipova.
jebote, ovdje kod nas kad gospodichna moon prolazi prati je 2-3 kola sa opasnim facama koje vire iz dzipova.
- Challenger__
#4593 Re: Ubiše ambasadora
Vrijedi pročitati još jednom.Chisum wrote:Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
- It_is_a_Leclerc
#4594 Re: Ubiše ambasadora
Zabavan pokušaj.
I slijepac vidi da je Iran u cijelu priču umiješan do guše, u pokušajima da ubrza izvjesnu i nezaustavljivu kulminaciju rata sa Izraelom, čemu se SAD oštro protive, barem dok se ne završe izbori u toj zemlji.
I slijepac vidi da je Iran u cijelu priču umiješan do guše, u pokušajima da ubrza izvjesnu i nezaustavljivu kulminaciju rata sa Izraelom, čemu se SAD oštro protive, barem dok se ne završe izbori u toj zemlji.
- sinuhe
#4595 Re: Ubiše ambasadora
A dobro jedina svjetska sila racuna na ovakve gubitke. Ali njima je super ovako za protivnike koje su sami izmislili imati ekipu u dronjcima koji su ispali ravno iz sedmog vijeka. Mozda su i vremeplov izmislili.
-
nemoguce vruce
#4596 Re: Ubiše ambasadora
Iz perspektive Libijaca, ubijen je okupator...
-
detroit-mercy
#4597 Re: Ubiše ambasadora
Pa ne znam sto onda onim Amerima sto poginuse na Igmanu nosimo cvijece i obiljezavamo godisnjicu stradanja i za njih vjerovatno niko ne kaze ko im je kriv od maca su stradaliChisum wrote:Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
Mogu zamisliti da Obama danas dodje u posjetu BiH da podeblja da u BiH ne smije niko da dira cijelo Rajvosa bi izaslo da mu pljesce.
Pa hebote, Mevlid malo zarafala oko ambasade pa mu se svi redom ovdje majke prisjetise ali kada se rafala u drugim zemljama onda je u redu
-
detroit-mercy
#4598 Re: Ubiše ambasadora
Da je Mevlid uradio nesto tako u Rajvusa, sta bi to bilo iz perspektive Bosanacanemoguce vruce wrote:Iz perspektive Libijaca, ubijen je okupator...
- sinuhe
#4599 Re: Ubiše ambasadora
U pravu si. Ali to je zato sto smo jadni. Najgore je kad se stranci bave tobom.detroit-mercy wrote:Pa ne znam sto onda onim Amerima sto poginuse na Igmanu nosimo cvijece i obiljezavamo godisnjicu stradanja i za njih vjerovatno niko ne kaze ko im je kriv od maca su stradaliChisum wrote:Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
Talibanizacija je ubitacnija i od atomske bombe... A sto se americkih zrtava tice... oni sami odavno racunaju sa tim. Sta vise - konstantno su u plusu kada se uzme s kakvim primitivnim i izgubljenim svijetom imaju posla..
Mogu zamisliti da Obama danas dodje u posjetu BiH da podeblja da u BiH ne smije niko da dira cijelo Rajvosa bi izaslo da mu pljesce.
Pa hebote, Mevlid malo zarafala oko ambasade pa mu se svi redom ovdje majke prisjetise ali kada se rafala u drugim zemljama onda je u redu.
- hrastov žižak
#4600 Re: Ubiše ambasadora
Mevlida su i stvorili obavještajci (Ne mislim doslovno njega, nego njegovu bratiju na Balkanu). Nije ga valjda Milošević stvorio