Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nosara

#4576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Jesmo, bili smo im potrebni.
Bez nasih glasova po opstinskim vijecima SDP ne bi imao vecinu u GV pa time ni gradonacelnika.

p.k.
I nakon vase bjezanije, sta je Behmena odrzalo na mjestu gradonacelnika...?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ilahije i kaside su sasvim prihvatljive,ako je slijedeci muzicki broj bio hor Franjevaca Bosne Sreberene,ili patrijarhije pravoslavne.

Poenta je da li je?? Ako nije,a vrlo vjerovatno nije,ocigledno je SDP odlucio odigrati maksimalno bosnjacki desno pa sta dragi Allah da :D . Suchur Allahu ,vjerovatno ce uzeti pobjedu na teritorijima sa "bosnjackom vecinom",sto im je ocito i interes.

Uz Zeljka i Zlatka, AMIN!!!
klixober

#4578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

DepraUbiVepra wrote: Stranka može organizirati koncert ilahija u jednoj maloj bosanskoj muslimanskoj kasabi, i ostati stranka ljevice, ali je pitanje da li takva stranka ima potencijal da predstavlja i nemuslimane.
Da, vjerovatno se svi slažemo da će SDP iz ovih izbora izaći jača nego ikada, ali to još uvijek ne znači da ima s kim napraviti vlast.
Ima,izmedu ostalog mene predstavlja!
I prestanite vec jednom siriti neosnovane strahove od SDP-a jer se ovakvom pricom ne razlikujete nista od onih koji su govorili da ce Lagumdzija zabraniti ezan kada dode na vlast.
klixober

#4579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:Ilahije i kaside su sasvim prihvatljive,ako je slijedeci muzicki broj bio hor Franjevaca Bosne Sreberene,ili patrijarhije pravoslavne.

Poenta je da li je?? Ako nije,a vrlo vjerovatno nije,ocigledno je SDP odlucio odigrati maksimalno bosnjacki desno pa sta dragi Allah da :D . Suchur Allahu ,vjerovatno ce uzeti pobjedu na teritorijima sa "bosnjackom vecinom",sto im je ocito i interes.

Uz Zeljka i Zlatka, AMIN!!!
Kad budu pravoslavni i katolicki Bozic,SDP ce sigurni prikladno i obiljeziti :wink:
Gdje ce NS uzeti pobjedu?
ex_libres

#4580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote: Upravo tako. O ublehi sa apstinentima sam već pisao na drugim temama. Upravo u potrebi da se privuku glasovi (i)onih koji su ranije glasali za nacionalne stranke vidim prostor za NS. Do sada su (uz brojne mane) pokazali da bar tu posjeduju širinu. S druge strane, SDP se formalno digao na neki utopijski nadnacionalni nivo, a suštinski se, ispod stola, igra realpolitike. Ako meni koji pojma nemam kojem narodu (genetski) pripadam ta nadnacionalna arogancija bode oči, mogu samo zamišljati koliko ona smeta nekome kome je njegova nacija, narodnost, ili regija jedno od važnijih pitanja u životu.
meni se npr. to kod sdp-a svidja... jer ljudi furaju nadnacionalni (zapravo bilo bi pravilnije reci nad-etnicki) nivo i okrecu se individualnim pravima a ne kolektivnim... jebes ga, ja sam prvo gradjanin ove drzave, pa tek onda sve ostalo... :D fazon je sto to nije stvar izbora, vec obaveze... svi smo prije svega gradjani bih, a ne srbi, bosnjaci, hrvati... :D

a s druge strane kad pitam simpatizere ns-a kako ce se rijesiti to i to pitanje nerijetko dobijem odgovor "onako kako se narodi dogovore"... drugim rijecima, bez mene, jer se ja identifikujem samo kao drzavljanin bih, a sve ostalo mi je nebitno... :D al eto, haman je bolje da nam drzavu cine narodi a ne gradjani - vidimo kako je to super islo zadnjih 20 godina... :D
Ko ono bi predsjednik UO Bosanskog... pardon Bosnjackog univerziteta?
Nego, ja postavih nekoliko pitanja, a niko da mi odgovori. Trebao bih postaviti na temi o SDP jer ovolika posjecenost ove teme pokazuje da su krenule padati maske.
Ko je Milutin Pejic, SRBENDA?
Zasto Zlatko dolazi u dio svoje zemlje samo u vrijeme kampanje?
Zasto Zlatko kada je u Banjaluci govori Republika Srpska, a u Sarajevu RS?
Zasto od mnogobrojnih "crvenih plakata" u RS (SNSD i SDP drze sigurno 70-80% bilborda) nema nijednog kandidata SDP iz RS, zasto nema Enesa Suljkanovica, kandidata za predsjednika RS, zasto nema nijednog poslanika?
Za koju funkciju se kandidovao Zlatko u RS ili BiH kada neprestano gleda sa bilborda? Mozda za funkciju clana Predsjednistva, da "podere" nacionaliste?
Koliko simpatizera i clanova SDP-a poznaje ime srpskog i hrvatskog potpredsjednika stranke i koliki je uticaj ovih ljudi na kreiranje politike stranke?
Kazem, nisam ocekivao da cu ovo napisati, ali udbaske metode diskvalifikacije suparnika od strane pojedinih simpatizera ili clanova SDP-a su me natjerale na to.
klixober

#4581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Moze li moderator naslov teme preimenovati u "samo jos jedna anti-sdp tema"?
2407

#4582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 2407 »

komeba wrote:Moze li moderator naslov teme preimenovati u "samo jos jedna anti-sdp tema"?
Jesu li svi zlajini pioniri ovako pateticni?
klixober

#4583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

2407 wrote:
komeba wrote:Moze li moderator naslov teme preimenovati u "samo jos jedna anti-sdp tema"?
Moze i "pitajte sdp-ovce",posto se ovdje iznose pitanja i lazi,a sdp-ovci odgovaraju.
Evo odgovor na tvoje pitanje - nisam clan SDP-a pa pretpostavljam nisam ni Zlajin pionir.
2407

#4584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 2407 »

komeba wrote:
2407 wrote:
Moze i "pitajte sdp-ovce",posto se ovdje iznose pitanja i lazi,a sdp-ovci odgovaraju.
Evo odgovor na tvoje pitanje - nisam clan SDP-a pa pretpostavljam nisam ni Zlajin pionir.
Pa ti onda sluzis istini, posto te toliko boli sto se napada sdp a nemas nikakve veze s njim. Cestitam :thumbup:
klixober

#4585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Hvala ;-)
ex_libres

#4586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

seln wrote:
Suti i trpi wrote:Alfons Kauders

Ja ne gledam... 90% BH stanovnista je do neke mjere nacionalisticki ostrasceno... Jebi ga, rat i postratna desavanja nam olupali mozgove. Ne krivim te ljude, na neki nacin ih razumijem. Sve dok nacionalizam ne predje u sovinizam, za mene je prihvatljivo.
Jah, nacionalisticka Tuzla...naspram kosmopolitske Banjaluke.
Idi, pokrij se.

Ja zaista podrzavam Tuzlu kao multietnicki grad i smatram da je ona najpozitivniji primjer u zlu 90-ih.
Medjutim, ono sto ti i Alfons nastojite predstaviti je crno-bijela slika. Znaci, generalicije, tipa dobri i losi momci. Cak i u multietnickoj Tuzli danas ima npr. ova situacija.
Kako nam je kazala, na području TK egzistira 86 srednjih škola. Ona ističe da je na pozicijama direktora 85 Bošnjaka i čak jedan Hrvat koji uskoro ide u penziju.

"Da li je iko od uposlenih u ovom Ministarstvu čuo da postoji ustavna odredba o konstitutivnosti naroda i da u Federaciji BIH zajedno s Bošnjacima žive i Srbi i Hrvati koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom? Ne dozvoljavam nikome da ovaj mali komadić zemlje naziva svojim, a ne i mojim. Ja sam ovdje rođena, moja djeca su vaspitana kao Bosanci i Hercegovci i neću odustati od mog imperativa vaspitanja da budu dobri i čestiti građani jedine nam BIH", izjavila je profesorica.
Banjaluka je nazalost pokazala svoje lose lice tokom rata i ja uvijek osudujem sva zlodjela koja su ucinjena nesrpskim pripadnicima ovog grada. I naravno sve druge zlocine, poznato je da su Bosnjaci najvise stradali. Ali isto tako, mora se naglasiti da u BL i RS i u toku rata i danas ima dosta ljudi koji nisu nicim ukaljali svoj obraz i ne prihvataju etiketu da im se zbog monstruoznih pojedinaca prisivaju razni epiteti.
Ovo je moja zemlja i zelim dati svoj doprinos izgradnji iste.
ex_libres

#4587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

seln wrote:
NKVD wrote:
seln wrote: I tacno je da nisu svi klali. Zene i djeca nisu...samo su navijali.
Ja, naravno, poslije ovoga ultra šovinističkog nastupa sa tobom završavam komunikaciju.

Znam da te nisam nasekirao jer tebi do rasprave očigledno nije ni stalo. A vidim ni do društva u kojem su svi ravnopravni.

Uživaj u svom nazi toru, neka ti je sa srećom u fildžanu. Siguran sam da ćeš usrećiti svaku sredinu u koju sa ovakvim stavom kročiš.
Ja zarad necije naklonosti necu zrtvovati istinu. A tebi od volje.

Ovo je izjava ala Mirnes ili Haris. Ja necu zrtvovati istinu, a zbog toga cu zrtvovati svoj narod da pati, dok se mi natezemo sa Dodicima, Covicima i slicnim.
A za to vrijeme, svaki dan neko ostane bez posla, svaki dan neko podlegne bolesti, svaki dan neko postane kradljivac, narkoman... Halo ljudi, zbog principa da kocite svaki vid napretka!?
Zivot prolazi, uzmimo odmah, sada stvari u svoje ruke a ne natezati se sa nekavim principima.
A tebi je valjda vaznija drzava za covjek, posao za covjek, zdravlje za covjeka od ISTINE?
Ili kad cujem Srpska zauvijek, najezim se. Ko, sta, o cemu? Odvratno
ex_libres

#4588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote:
Milutin Pejic je bivsi clan sprs...
Jel to onaj sto ga je murija iznosila sa stolicom iz Posta RS-a?

Mr.Sojic Postman.....alal vera na izboru :D
Covjek koristio super ljepak, jedva ga izvukli. I nije dao da se promijeni naziv SRPSKE poste u poste RS.
Dobro, barem je odradio posao, pa se sad Zlaja osmjehuje sa svakog drugog bilborda.
To je nama nasa drzava za covjeka dala.
ex_libres

#4589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

seln wrote:
Suti i trpi wrote:
Jesi nekada bio u Banjaluci?
Ziv sam i bez plavih fleka, dakle, nisam.

Pa ako tako msilis, zasto bi onda volio zivjeti sa takvim ljudima u istoj drzavi?

Ti stvarno mislis da se 2010. godine u BL mogu desiti takve stvari. Pa znas li ti samo koliko Bosnjaka radi u entitetskim organima uprave (Vlada, opstina), drzavnim organima sa sjedistem u BL kao Causeviceva Uprava za ind. oporezivanje, Agencija za ident. dokumenata i sl. Jos je to jako daleko od onog broja prije rata, ali meni je drago kada vidim te ljude, nase gradjane da frade. Sve vise je i studenata iz okolnih mjesta, sportista u fudbalskom, kosarkaskom klubu, poznatih novinara...
Pa kad prosetas do baste hotela "Bosna" mozes stalno vidjeti da sjede i setaju poslanici Muharem Murselovic iz Stranke za BiH, Adil Osmanovic iz SDA i mnogi drugi. Tu ue umjetnici, nevladine organizacije, svi segmenti drustva.
Kazem, mora biti puno bolja situacija, ali nekakav napredak je postignut. Stvarno ne mogu vjerovati da jos uvijek ima ljudi koji ovako razmisljaju.
nosara

#4590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

ex_libres wrote: Ja zaista podrzavam Tuzlu kao multietnicki grad i smatram da je ona najpozitivniji primjer u zlu 90-ih.
Medjutim, ono sto ti i Alfons nastojite predstaviti je crno-bijela slika. Znaci, generalicije, tipa dobri i losi momci. Cak i u multietnickoj Tuzli danas ima npr. ova situacija.
Kako nam je kazala, na području TK egzistira 86 srednjih škola. Ona ističe da je na pozicijama direktora 85 Bošnjaka i čak jedan Hrvat koji uskoro ide u penziju.

"Da li je iko od uposlenih u ovom Ministarstvu čuo da postoji ustavna odredba o konstitutivnosti naroda i da u Federaciji BIH zajedno s Bošnjacima žive i Srbi i Hrvati koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom? Ne dozvoljavam nikome da ovaj mali komadić zemlje naziva svojim, a ne i mojim. Ja sam ovdje rođena, moja djeca su vaspitana kao Bosanci i Hercegovci i neću odustati od mog imperativa vaspitanja da budu dobri i čestiti građani jedine nam BIH", izjavila je profesorica.
Hocete u vlast, a ne znate osnovne stvari... Ko je, dakle, nadlezan za obrazovanje u FBiH nesretnici iz strancice...? :D
NKVD

#4591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

nosara wrote:
Pedja Kojovic wrote:nosara

Jesmo, bili smo im potrebni.
Bez nasih glasova po opstinskim vijecima SDP ne bi imao vecinu u GV pa time ni gradonacelnika.

p.k.
I nakon vase bjezanije, sta je Behmena odrzalo na mjestu gradonacelnika...?
Evo ti jednokratna pomoć, pošto vidim da ti principi na kojima NS insistira ne idu u glavu - ta stranka nije protiv SDP-a niti protiv njegovog gradonačelnika. Nije im je stalo da istoga skidaju (iako je postojala a i dalje postoji doduše komlikovana procedura o opozivu članova GV iz opštinskih vijeća) samo zato što je njegova stranka raskinula koaliciju i otpustila Peđu i Neškovića. Da su to uradili došlo bi do blokade a moralo bi se ići po Semihu u donju vukojebinu. Postoji nešto iznad ličnih i stranačkih interesa. Znam da je teško razumljivo ali moraš pokušati se i na to navikavati. Toga će biti više u budućnosti.
ex_libres

#4592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

nosara wrote:
ex_libres wrote: Ja zaista podrzavam Tuzlu kao multietnicki grad i smatram da je ona najpozitivniji primjer u zlu 90-ih.

Hocete u vlast, a ne znate osnovne stvari... Ko je, dakle, nadlezan za obrazovanje u FBiH nesretnici iz strancice...? :D

Ja, i pored eventualne zelje, ne mogu u vlast jer nisam na kandidatskoj listi, nisam cak ni clan Nase stranke. U svakom slucaju da zelim uspjeh koalicije i to je, kako sam naveo u prvom postu i razlog registracije. Mislim da je presudno za boljitak razbijanje predrasuda medju obicnim gradjanima i dijalog.
Iako nas ovdje u entitetu pojedine strukture nastoje izolovati od dijela nase zemlje, trudim se da pratim situaciju i mislim da je obrazovanje u nadleznosti kantonalnih ministarstava obrazovanja.
Ali, nije ni poenta ovoga bilo ko je kriv. To je fakticko stanje.
Alfons Kauders

#4593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

da krenemo od pocetka...

kao prvo, ja ne generaliziram - ja svoje navode potkrijepim cinjenicama... :D osim ako nekog bas podjebavam... :D

drugo, ovdje se govori o skolama u tuzlanskom kantonu... znaci padaju pod ingerenciju monkstk, odnosno ministrice mirzete hadzic-suljkic, a ne opstine... vjerovatno si i sam svjestan ove sitnice, odnosno osnovne podjele ingerencija medju nivoima vlasti u fbih i bih... ako nisi, onda se nemoj bezze uljucivati u ovakve diskusije... ni ja ne heklam i ne radim goblene, pa ne pametujem ljudima koji to znaju raditi...

trece, profesoricu smiljanu znam sto godina - predavala mi je u srednjoj... o njoj sve najbolje... principijelna i hrabra zena koja je sasvim otvoreno progovorila o praksi imenovanja sda poslusnika na direktorske pozicije u skolama sirom tk... doduse, njeno saopstenje ima malo vise veze s imenovanjem direktora u gimnaziji mesa selimovic, ali posto vidim da bas i nemas pojma o cemu pricas, bolje da ne peglam dalje...

u biti, u cijeloj prici smiljana je pravo lice tuzle, a tk je lice i nalicje sda... tako da si zapravo cijelu pricu okrenuo naopako... usput, nemam pojma da li je moja bivsa profesorica clan ijedne stranke, ako jeste, ima moj glas jer ima vise mozga od 99% ljudi koji se danas bave politikom (i od 99% ljudi koji diskutuju o politici)
ex_libres

#4594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Alfons Kauders wrote:

da krenemo od pocetka...

kao prvo, ja ne generaliziram - ja svoje navode potkrijepim cinjenicama... :D osim ako nekog bas podjebavam... :D

drugo, ovdje se govori o skolama u tuzlanskom kantonu... znaci padaju pod ingerenciju monkstk, odnosno ministrice mirzete hadzic-suljkic, a ne opstine... vjerovatno si i sam svjestan ove sitnice, odnosno osnovne podjele ingerencija medju nivoima vlasti u fbih i bih... ako nisi, onda se nemoj bezze uljucivati u ovakve diskusije... ni ja ne heklam i ne radim goblene, pa ne pametujem ljudima koji to znaju raditi...

trece, profesoricu smiljanu znam sto godina - predavala mi je u srednjoj... o njoj sve najbolje... principijelna i hrabra zena koja je sasvim otvoreno progovorila o praksi imenovanja sda poslusnika na direktorske pozicije u skolama sirom tk... doduse, njeno saopstenje ima malo vise veze s imenovanjem direktora u gimnaziji mesa selimovic, ali posto vidim da bas i nemas pojma o cemu pricas, bolje da ne peglam dalje...

u biti, u cijeloj prici smiljana je pravo lice tuzle, a tk je lice i nalicje sda... tako da si zapravo cijelu pricu okrenuo naopako... usput, nemam pojma da li je moja bivsa profesorica clan ijedne stranke, ako jeste, ima moj glas jer ima vise mozga od 99% ljudi koji se danas bave politikom (i od 99% ljudi koji diskutuju o politici)
Da pokusam kratko. Prvo, kao sto vidis, da znam ingerencije, a vrlo rado bih priznao i svoju gresku, to mi nije problem. Nastojim pratiti sto vise vijesti iz svih dijelova zemlje, pa tako i iz Tuzle kako bih pokusao formirati realno misljenje.
Drugo, slucajno ili namjerno izvlacis iz konteksta. Ja sam to napisao u smislu generalizacije da je Tuzla multi-kulti a Banjaluka crna, fasisticka. To nema veze sa strankama u ovom smislu nadleznosti. Da li je situacija takva 85 direktora Bosnjaci, 1 Hrvat? Jeste.
Zalosno. U Banjaluci je slicno, mozda i gore. To se mora mijenjati iskrenim pristupom.
ex_libres

#4595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Miljevic: I mrtvi glasaju!
Nosilac liste Naše stranke ispred Koalicije NS-NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu RS Damir Miljević danas je na pres-konferenciji u Banjoj Luci pokazao novinarima izvod iz matične knjige umrlih, osobe koja je dobila poziv za glasanje na predstojećim izborima.

Ova osoba je umrla 2005. godine, a sada je 2010. godina. U 21. vijeku, informatičkom dobu, nemoguće je da je ovo greška. Ostaje nam samo da zaključimo da je u pitanju manipulacija biračkim spiskovima - rekao je Damir Miljević.

Naveo je i da "posjeduju spisak ovakvih slučajeva i razmišljaju o podnošenju prijave".

Kandidat ove koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini RS Senad Maglajlić je objasnio da je Naša stranka već izdala instrukcije svojim članovima biračkih odbora da pažljivo provjere da li će se osobe sa spiska u njihovom posjedu "pojaviti" na biračkim mjestima.

Miljević i Maglajlić pozvali su sve sugrađane koji imaju informacije o ovakvim primjerima da se jave u kancelariju Naše stranke Banja Luka da bi se svi slučajevi evidentirali radi poduzimanja neophodnih koraka.
ex_libres

#4596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Protesna setnja NS u Sarajevu / dodjite da ih sutnemo
U subotu 25. septembra 2010. od 11 do 12.30 sati u organizaciji Naše stranke održaće se protestna šetnja u Sarajevu na relaciji Sebilj – Zemaljski muzej pod nazivom „Dođite da ih šutnemo”

Na protestnoj šetnji učestvovaće kandidati Naše stranke, koji će se zajedno sa predsjednikom stranke Bojanom Bajićem obratiti prisutnim učesnicima šetnje
Alfons Kauders

#4597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

ex_libres wrote: Da pokusam kratko. Prvo, kao sto vidis, da znam ingerencije, a vrlo rado bih priznao i svoju gresku, to mi nije problem. Nastojim pratiti sto vise vijesti iz svih dijelova zemlje, pa tako i iz Tuzle kako bih pokusao formirati realno misljenje.
Drugo, slucajno ili namjerno izvlacis iz konteksta. Ja sam to napisao u smislu generalizacije da je Tuzla multi-kulti a Banjaluka crna, fasisticka. To nema veze sa strankama u ovom smislu nadleznosti. Da li je situacija takva 85 direktora Bosnjaci, 1 Hrvat? Jeste.
Zalosno. U Banjaluci je slicno, mozda i gore. To se mora mijenjati iskrenim pristupom.
kako nema veze sa strankama? to ministarstvo drzi jedna stranka, koja je samim tim i odgovorna za stanje... a ti koristis propuste visih nivoa vlasti da bi dokazao kako je generalizacija napisati da je tuzla multi-kulti, a banja luka fasisticka?

to je isto ko da kazes tuzla je u bih, a u parlamentu nece da izglasaju zakon o zabrani fasistickih organizacija... de ba...
Petit_Beurre

#4598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

komeba wrote:
Petit_Beurre wrote:
komeba wrote:
Cemu sluze bankovni racuni,western union itd. ..
Naravno da se zavrsava rasprava,cinjenica da se ne smijes kladiti govori sve o tvojim tvrdnjama i o tebi.
Zar misliš da stranka koja po Sarajevu fura ultra ljevicu, a čim izađeš organizuje kocerte Ilahija nije spremna uraditi ovo što Šuti i trpi govori?
Samo mi nemoj opet o dosljednosti političkih stranaka i o ulizivanju. Ali razumijem, morao se nekako i Fahro zadovoljit.
Sama cinjenica da ti smatras da ljevica ne moze organizovati koncert ilahija mi pokazuje da ti ustvari ne znas uopste znacenje rijeci "lijevo",u politickom smislu.
A cinjenica da je @Suti i trpi tu (dez)informaciju postavio na temi o NS govori u koje je svrhe plasirana.A tek cinjenica da se ne smije kladiti...

To sto je ova tema postala jos samo jedna u nizu anti-sdp,pokazuje ne samo koga svi vide kao pobjednika na izborima,nego i koliko malo pozitivnih stvari NS ima o sebi reci.
Da, sa slikom Tita na majicama tog istog foruma mladih.
Radi se o tome da SDP odavno nije u suštini ljevica. Uostalom ni to me ne interesuje. Ima tema o njima, ne znam što ste se zakačili za ovu temu.

Sutra velika šetnja kandidata i simpatizera Naše Stranke kroz Sarajevo. Kreće se od Sebilja u 11 sati. Svi su pozvani
red01

#4599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

@Petit_Beurre
Sutra velika šetnja kandidata i simpatizera Naše Stranke kroz Sarajevo. Kreće se od Sebilja u 11 sati. Svi su pozvani

Doista smiješno, što li to znači VELIKA .....(znam za izraz MALA ili VELIKA nužda :dance: :sad: :roll: ). U bosanskom jeziku nešto ovako zasigurno ne postoji.....
Da to nije Jopet neki izum malog od Rudog...... :skoljka:

Mislim da će, za razliku od polaganja kamen temeljca u BL , kad je bilo prisutno 3-4 člana NS, u sarajevu uspjeti sakupit' i 50 pripadnika NS.... :lol: :-) :run:
stric

#4600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

dragi moji nadnaravni sdp-ovci sa ove teme , smirite se malo. i vama je jasno da je drug zlatko nažalost okrenuo u zeleno, što nije sigurno volja većine niti je napisano u dokumentima i programima sdp-a, i malo se približio tihiću a onda zaplesao sa fahrom, i za to ne smijete kriviti ns ona sa tim nema nikakve veze. i zato prvo počistite ispred svog praga ( da ne bude sad samo je zlaja kriv, ne nije ali snosi svoj dio krivice koji on nikako da prizna).

ns ima svoje mane, ali ima i vrline, a jedna od tih vrline je što jasno i glano kaže šta ne valja bilo ko da je u pitanju i to mnogima smeta, i zato se svima lijepe etikete.

npr. bojan je prikriveni četnik , a on i damir miljević su rs-u jasno i glasno prozivali dodika ( i nisu ga nazivali mićom), a onaj četnik krsmanović u rs-u jasno i glasno kaže da jedna ćelija u foči čeka dodika.
dok recimo to drug zlaja samo poručuje preko bakira omiljenog iz sarajeva.

zbog tog nedostatka m.... i postizborne matematike drug zlatko je odbio prijedlog za predizbornu koaliciju (peđa nije na ovo odgovorio ali izvora i sa drugih strana koje su učestvovale u tim razgovorima).

stric :bih:
Locked