pojma ti nemaškaranana wrote:annihalation 4/10
evo nakon 24 sata od pregleda se jos slijezu utisci i kontam sta sam gledo.
hajde de, ideja, iako neoriginalna i vec vidjena, i nije tako losa. ali sve ostalo od pocetka filma pa do kraja je poprilican odron.
idem malo da obrazlozim i navedem neke rupe i gluposti pa cu da ovdje kazem rijec spoiler ako ipak odlucite da pogledate....
i da, za ove koji kazu: za prave scifi fanove ovo je odlican film za ostale neznalice nije....ma hajte molim vas.......
dijalozi losi, gluma losa, razrada karaktera losa. probali su nesto kroz neke fleshbake sa glavnom glumicom ali karina. rupe u njihovom putovanju kroz tu neku anomaliju koje cu navesti dole a ima ih jos puno vise.....
kako su ih nasli u hitnoj?
kako to da je ona jedan minut ljuta, psuje jebe sve po spisku i onda nakon pola sata hoce u akciju i u anomaliju?
i to ni manje ni vise nego sa 5 komandos treba od kojih je samo jedna ranije pusku drzala, a prije njih stotine sealsa se nisu vratili.
i mutirani krokodil velicine autobusa uhvati jednu trebu ali je iz nekog razloga ne ubije.
fol neka ispitivanja i gledanja u mikroskop....
da bi bile sigurnije spavaju u jednoj visokoj vojnoj osmatracnici, ali drze strazu ispod te osmatracnice na otvorenom polju.
onda svadja curica, ko u tinejdzerskim filmovima. e jedino medo nije lose uradjen sto se tice specijalnih efekata....
onda kraj....fol neki twist. nidje veze.
film ti se očito ne sviđa pa tražiš opravdanja i greške
nema potrebe da ti sve seciram... jes slali su vojnike i vidjeli ne ide...ajmo poslati žene i ljubav
dijalozi su ok
gluma je sjajna kao i glumice... možda je crnac jedino drven... ali se kasnije otkrije što je hladan i povučen
muš je također drven ( ali je to u funkciji uloge za koju se kasnije sazna)
za krokodila ti mogu priznati... ali polovično... kasnije skontamo da baš nešto i ne vide... možda nisu ni do kraja "sagrađeni"
svađa curica je možda opravdana ali opet to su žene... izvučene iz različitih svojih situacija
ipak... mi nismo vidjeli sve što su one vidjele...slično kao u mementu..osjećamo se kao glavna glumica koja se kroz flešbek sjeća...
negdje je čak spomenuto da su pojele hrane za 2-3 dana a mi to nismo vidjeli
muzika je sjajna...
"screen saver" na kraju je fenomenalan
konacno bulšit new age koji nije bulšit nego je zapravo dobar kao feministički stalker koji susreće kraj američkog solarisa