Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4576 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

karanana wrote:annihalation 4/10
evo nakon 24 sata od pregleda se jos slijezu utisci i kontam sta sam gledo.
hajde de, ideja, iako neoriginalna i vec vidjena, i nije tako losa. ali sve ostalo od pocetka filma pa do kraja je poprilican odron.
idem malo da obrazlozim i navedem neke rupe i gluposti pa cu da ovdje kazem rijec spoiler ako ipak odlucite da pogledate....
i da, za ove koji kazu: za prave scifi fanove ovo je odlican film za ostale neznalice nije....ma hajte molim vas.......

dijalozi losi, gluma losa, razrada karaktera losa. probali su nesto kroz neke fleshbake sa glavnom glumicom ali karina. rupe u njihovom putovanju kroz tu neku anomaliju koje cu navesti dole a ima ih jos puno vise.....
kako su ih nasli u hitnoj?
kako to da je ona jedan minut ljuta, psuje jebe sve po spisku i onda nakon pola sata hoce u akciju i u anomaliju?
i to ni manje ni vise nego sa 5 komandos treba od kojih je samo jedna ranije pusku drzala, a prije njih stotine sealsa se nisu vratili.
i mutirani krokodil velicine autobusa uhvati jednu trebu ali je iz nekog razloga ne ubije.
fol neka ispitivanja i gledanja u mikroskop....
da bi bile sigurnije spavaju u jednoj visokoj vojnoj osmatracnici, ali drze strazu ispod te osmatracnice na otvorenom polju.
onda svadja curica, ko u tinejdzerskim filmovima. e jedino medo nije lose uradjen sto se tice specijalnih efekata....
onda kraj....fol neki twist. nidje veze.
pojma ti nemaš :mrgreen:

film ti se očito ne sviđa pa tražiš opravdanja i greške :D nema potrebe za tim
nema potrebe da ti sve seciram... jes slali su vojnike i vidjeli ne ide...ajmo poslati žene i ljubav :D
dijalozi su ok
gluma je sjajna kao i glumice... možda je crnac jedino drven... ali se kasnije otkrije što je hladan i povučen
muš je također drven ( ali je to u funkciji uloge za koju se kasnije sazna)

za krokodila ti mogu priznati... ali polovično... kasnije skontamo da baš nešto i ne vide... možda nisu ni do kraja "sagrađeni"
svađa curica je možda opravdana ali opet to su žene... izvučene iz različitih svojih situacija

ipak... mi nismo vidjeli sve što su one vidjele...slično kao u mementu..osjećamo se kao glavna glumica koja se kroz flešbek sjeća...
negdje je čak spomenuto da su pojele hrane za 2-3 dana a mi to nismo vidjeli

muzika je sjajna...

"screen saver" na kraju je fenomenalan :D

konacno bulšit new age koji nije bulšit nego je zapravo dobar kao feministički stalker koji susreće kraj američkog solarisa :sax:
johnnykola

#4577 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Black swan wrote:
karanana wrote:annihalation 4/10
evo nakon 24 sata od pregleda se jos slijezu utisci i kontam sta sam gledo.
hajde de, ideja, iako neoriginalna i vec vidjena, i nije tako losa. ali sve ostalo od pocetka filma pa do kraja je poprilican odron.
idem malo da obrazlozim i navedem neke rupe i gluposti pa cu da ovdje kazem rijec spoiler ako ipak odlucite da pogledate....
i da, za ove koji kazu: za prave scifi fanove ovo je odlican film za ostale neznalice nije....ma hajte molim vas.......

dijalozi losi, gluma losa, razrada karaktera losa. probali su nesto kroz neke fleshbake sa glavnom glumicom ali karina. rupe u njihovom putovanju kroz tu neku anomaliju koje cu navesti dole a ima ih jos puno vise.....
kako su ih nasli u hitnoj?
kako to da je ona jedan minut ljuta, psuje jebe sve po spisku i onda nakon pola sata hoce u akciju i u anomaliju?
i to ni manje ni vise nego sa 5 komandos treba od kojih je samo jedna ranije pusku drzala, a prije njih stotine sealsa se nisu vratili.
i mutirani krokodil velicine autobusa uhvati jednu trebu ali je iz nekog razloga ne ubije.
fol neka ispitivanja i gledanja u mikroskop....
da bi bile sigurnije spavaju u jednoj visokoj vojnoj osmatracnici, ali drze strazu ispod te osmatracnice na otvorenom polju.
onda svadja curica, ko u tinejdzerskim filmovima. e jedino medo nije lose uradjen sto se tice specijalnih efekata....
onda kraj....fol neki twist. nidje veze.
pojma ti nemaš :mrgreen:

film ti se očito ne sviđa pa tražiš opravdanja i greške :D nema potrebe za tim
nema potrebe da ti sve seciram... jes slali su vojnike i vidjeli ne ide...ajmo poslati žene i ljubav :D
dijalozi su ok
gluma je sjajna kao i glumice... možda je crnac jedino drven... ali se kasnije otkrije što je hladan i povučen
muš je također drven ( ali je to u funkciji uloge za koju se kasnije sazna)

za krokodila ti mogu priznati... ali polovično... kasnije skontamo da baš nešto i ne vide... možda nisu ni do kraja "sagrađeni"
svađa curica je možda opravdana ali opet to su žene... izvučene iz različitih svojih situacija

ipak... mi nismo vidjeli sve što su one vidjele...slično kao u mementu..osjećamo se kao glavna glumica koja se kroz flešbek sjeća...
negdje je čak spomenuto da su pojele hrane za 2-3 dana a mi to nismo vidjeli

muzika je sjajna...

"screen saver" na kraju je fenomenalan :D

konacno bulšit new age koji nije bulšit nego je zapravo dobar kao feministički stalker koji susreće kraj američkog solarisa :sax:
Morat ću baciti oko, onda.

Film na TV-u
Tito_i_Partija

#4579 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Danak, u cemu je problem? Nisam gled'o, al' svi ga hvale.
kakavdanakneiskustvu

#4580 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tito_i_Partija wrote:Danak, u cemu je problem? Nisam gled'o, al' svi ga hvale.

horor a ja se ni jednom trenutku nisam trznuo,prepao,djeciji film grubo receno
TAFKAP

#4581 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by TAFKAP »

pa ni original nije ništa bolji
Bloo
Globalna šefica

#4582 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bloo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tito_i_Partija wrote:Danak, u cemu je problem? Nisam gled'o, al' svi ga hvale.

horor a ja se ni jednom trenutku nisam trznuo,prepao,djeciji film grubo receno
ima jedna pravo jumpy scena...ona u podrumu kad on u istrzanim kadrovima ide prema malcu...
i još možda dvije :D
mene malo prepao :D

od originalne serije sam imala noćne more, ali bila sam mala :mrgreen:
dale cooper

#4583 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Meni je bio solidan IT. Tim Curry mi je još uvijek strašniji kao Pennywise, ali i Skarsgard je dobro odradio posao.
Film jeste više kao horor avantura i usmjeren je čini mi se na sličnu publiku kao recimo Stranger Things.
Dječija postava je gotovor savršeno izabrana. Eh sad to što nekima nije dovoljno strašan, to je stvar preferencije.
Meni su klovnovi creepy tako da svaka scena sa Pennywiseom mi diže ovo malo kose što još imam na glavi. :D
Atmosfera jeze i napetosti je prisutna kroz gotovo cijeli film i dobro je pogođena.
problemnatravunu

#4584 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by problemnatravunu »

Pogledah onu Mumiju sa Tom Kruzom, kakav je ono buckuris, sto je najgore, izgleda da je planiran serijal, sudeci po zadnjoj sceni :run:
KB9

#4585 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

ne znam da postoji horor koji me prepao, ikad :-? valjda zbog toga i ne volim nesto ovaj zanr, sve sto treba da uradi jest da te isprepada i ja to od njega nikad nisam dobio :lol:
Bloo
Globalna šefica

#4586 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bloo »

KB9 wrote:ne znam da postoji horor koji me prepao, ikad :-? valjda zbog toga i ne volim nesto ovaj zanr, sve sto treba da uradi jest da te isprepada i ja to od njega nikad nisam dobio :lol:
Kako? Ja sam znala imati noćne more, ali i dalje gledam žanr.
Čak ni od onih old skul tipa Grbolje kućnih ljubimaca,Poltergeist...?
spree

#4587 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by spree »

problemnatravunu wrote:Pogledah onu Mumiju sa Tom Kruzom, kakav je ono buckuris, sto je najgore, izgleda da je planiran serijal, sudeci po zadnjoj sceni :run:
Ma universal studios pravi kao svoj universe :roll: , vidjeli da marvelu dobro ide, pa da pokusaju :-)
tr_ba

#4588 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by tr_ba »

Šejp of wotr, :run:
Jos mescini nekavog oskara dobio...
problemnatravunu

#4589 Re: Gledali ste ne preporucujete

tr_ba wrote:Šejp of wotr, :run:
Won 4 Oscars. Another 97 wins & 278 nominations. See more awards »
http://www.imdb.com/title/tt5580390/awards?ref_=tt_awd
Jbga, poruka je bitna , ljubav ne zna za granice :lol: :lol: :lol:
tr_ba

#4590 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by tr_ba »

problemnatravunu wrote:
tr_ba wrote:Šejp of wotr, :run:
Won 4 Oscars. Another 97 wins & 278 nominations. See more awards »
http://www.imdb.com/title/tt5580390/awards?ref_=tt_awd
Jbga, poruka je bitna , ljubav ne zna za granice :lol: :lol: :lol:
I taj oskar je u qrac otis'o
problemnatravunu

#4591 Re: Gledali ste ne preporucujete

Odavno
kakavdanakneiskustvu

#4592 Re: Gledali ste ne preporucujete

TAFKAP wrote:pa ni original nije ništa bolji

moguce,nisam gledao
kakavdanakneiskustvu

#4593 Re: Gledali ste ne preporucujete

KB9 wrote:ne znam da postoji horor koji me prepao, ikad :-? valjda zbog toga i ne volim nesto ovaj zanr, sve sto treba da uradi jest da te isprepada i ja to od njega nikad nisam dobio :lol:

mene jest exorcist kad sam ga prvi put gledao
johnnykola

#4594 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Martyrs mi je bio užas.
kakavdanakneiskustvu

#4595 Re: Gledali ste ne preporucujete

i poltergeist mi je bas bio strasan,ali mozda i zbog toga sam bio dijete kad sam ga gledao
KB9

#4596 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

Bloo wrote:
ma bukvalno nista, nula bodova :lol: dzaba kad je to na tvu i znam da mi ne moze nista, kako da se prepadnem? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#4597 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bloo »

KB9 wrote:
ma bukvalno nista, nula bodova :lol: dzaba kad je to na tvu i znam da mi ne moze nista, kako da se prepadnem? :mrgreen:
Pa ima više nivoa prepadanja...
Ono kad te trzne jer naglo iskoči ili se nešto nenadano desi...

I ima onaj kad imaš noćne more :|
Tim Curry viri iz odvoda u kupatilu...pa stavljas onaj crni gumeni zacepljivac kad se ne kupas...
Onaj mali sa skalpelom iskače ispod jorgana koji visi preko kreveta i presječe ti tetivu, pa se mjesecima umotavaš u jorgan da ne bi kojim slučajem visio...
KB9

#4598 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

Bloo wrote:
KB9 wrote:
Pa ima više nivoa prepadanja...
Ono kad te trzne jer naglo iskoči ili se nešto nenadano desi...

I ima onaj kad imaš noćne more :|
Tim Curry viri iz odvoda u kupatilu...pa stavljas onaj crni gumeni zacepljivac kad se ne kupas...
Onaj mali sa skalpelom iskače ispod jorgana koji visi preko kreveta i presječe ti tetivu, pa se mjesecima umotavaš u jorgan da ne bi kojim slučajem visio...
ma razumijem sve i shvatam, opravdavam, ne vidim nikakav problem u tome ali meni se to nije desilo i zato ne dozivljavam ovaj zanr :-)
Bloo
Globalna šefica

#4599 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bloo »

KB9 wrote:
ma razumijem sve i shvatam, opravdavam, ne vidim nikakav problem u tome ali meni se to nije desilo i zato ne dozivljavam ovaj zanr :-)
Jbg ti si teksaški ranger... :lol:
nepass1

#4600 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nepass1 »

Bloo wrote:
Mene je jedino wrong turn sjebo, IT serija mada sam bio mali tad, znam da nisam smio otici piskiti ni zube oprati sam.
@kb9 sjedes sam po mraku, pogasis svjetla i pustis conjuring ili nesta sl.
Post Reply