Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- vjesticanametli
#4576 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Mace imaju pravo da rade sta oce
meni neki dan usla vjeverica sjedila na pri teru i po laminatu se jadna klize da zbrise....prepala ona mene ja nju 
- SmokingMan
#4577 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Da se Vjeverica tako lahko može pripitomiti držao bih je u kući,uostalom objedinio bih ono što najviše volim od životinja:Mačka,Vjeverica i Sova.vjesticanametli wrote:Mace imaju pravo da rade sta oce![]()
meni neki dan usla vjeverica sjedila na pri teru i po laminatu se jadna klize da zbrise....prepala ona mene ja nju
- Riddle
#4578 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Update - Otkrio sam da se ovaj moj macan ne boji vode i upravo se prvi put okupao.
Susenje je nesto drugo, jer se uplasio kad je cuo fen. Brisanje peskirom i lagano cetkanje je donekle obavilo posao. Sad se povukao na svoje uobicajeno mjesto i lize se.
Susenje je nesto drugo, jer se uplasio kad je cuo fen. Brisanje peskirom i lagano cetkanje je donekle obavilo posao. Sad se povukao na svoje uobicajeno mjesto i lize se.
- lethalthreat
#4579 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Na straži pored Pendžera
Standardna jutarnja dežura "otvaraj gazda, smrzoh se"

- krofnaa*
#4580 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Mace nije potrebno kupati jer nisu prljave. Mislim da čak nije ni zdravo. Kućne mace koje ne izlaze napolje pogotovo.Riddle wrote:Update - Otkrio sam da se ovaj moj macan ne boji vode i upravo se prvi put okupao.
- Kaligrafija
#4581 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nije tacno...mace, pogotovo kucne se trebaju kupati, ne cesto, s vremena na vrijeme...maca ide u pijesak, pa se samim tim prasi, koliko god da se ona lize, ipak ne moze ona sve sama da ocisti...i takodje i zbog prasine i grinje... Trece mace koje idu vani isto bi se trebale s vremena na vrijeme okupati nekim repelent samponom protiv buha i krpelja...krofnaa* wrote:Mace nije potrebno kupati jer nisu prljave. Mislim da čak nije ni zdravo. Kućne mace koje ne izlaze napolje pogotovo.Riddle wrote:Update - Otkrio sam da se ovaj moj macan ne boji vode i upravo se prvi put okupao.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4582 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja svoju (kućnu) ne kupam, a mislim da nema ni šanse s obzirom na to koliko mrzi vodu... s druge strane, svaki dan sama uđe u kadu jer hoće da je očetkam, pa joj je valjda dovoljno 
- Filter
#4583 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
koliko sam skontao, macka mrzi prskanje, kupanjac nije problem. nije sad ni neko odusevljenje, ali moze.
nisam primijetio da mu nesto kupanje skodi, dlaka ne opada, jede kako jede, prdi kako prdi... to mi je najgore
hoda po meni, gnijezdi se, hoce nece, tiho ispusti otrov i ode... djubre
nisam primijetio da mu nesto kupanje skodi, dlaka ne opada, jede kako jede, prdi kako prdi... to mi je najgore
- irac300
#4584 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kod mene je kroz kuću prošlo na desetine mačaka. Znači od malih nogu sam u kontaktu s njima, ali ovaj mačor što je kod mene zadnje 2,5 godine je nešto specijalno što nikada nisam vidio kod mačaka.
Pisao sam već ranije, taj neće da jede svašta, ne otima se za hranu kako inače mačke trče kada im daješ nešto. Koju god hranu pomiriše osim whiskas briketa, prvo dobije grč povraćanja. To je pogotovu izraženo kod mokre hrane. Onda nakon tog grča, pomiriše opet i laganica jede, al' to kao aristokrata neki, da se slučajno ne uprlja.
I sve tako. Mislio sam da će ga to proći, al' jok. Nahranim nekada mace sa ulice, pa mi prosto drago bude kada ih vidim kako halapljivo jedu.
Onda takođe, neće da jede dok ga ne izmiluješ. Naspeš mu hranu, on se vrti oko tebe, neće da priđe zdjeli. Kada ga pomiluješ, onda lijeno ode do zdjelice i počne grickati brikete, i to prvo bira punjene.
Ima tako neke svoje rituale. Neće da pije vodu dok ga gledaš.
Krevet mu bolji nego kod mene, al' jok, on spava na vratima i to visi s njih. Čim izađem iz kuće, ima nekakv čudan mjauk, odjekuje izvan kuće, isto vuk kada zavija.
Ja sam ga počeo zvati Monk, jer se ponaša kao da ima OKP. 
Onda takođe, neće da jede dok ga ne izmiluješ. Naspeš mu hranu, on se vrti oko tebe, neće da priđe zdjeli. Kada ga pomiluješ, onda lijeno ode do zdjelice i počne grickati brikete, i to prvo bira punjene.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4585 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Meni je ovo najjače kod moje
- irac300
#4586 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ti si halalio žaluzine.Velkoski wrote:![]()
Meni je ovo najjače kod mojeDakle navikla je da sjedi na prozoru i kad nije otvoren i nećemo da otvorimo onda uslijedi ovo. Regularno se gore drži po pola minute
Žaluzine joj često služe k'o klavir, u stanju je deset minuta čaprkat' po njima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4587 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
vako i mene svako jebeno jutro bude
- Kal El
#4588 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ima li bilo kakav veterinar koji dolazi na kućnu adresu?
Nemam prijevoza a i ne znam gdje ima veterinarska stanica. :/
Ovaj moj mačor se ne osjeća dobro, od jučer slabo jede/pije, a danas nikako, smrdi iz usta, ne kao kad zijeva pa osjetiš malo, nego baš se osjeti kad mu priđeš, samo bi da spava i kad mu dotakneš stomak pokušava da ti skloni ruku, a i počeo je da ubrzano diše.
6 mjeseci ima.
Ovaj moj mačor se ne osjeća dobro, od jučer slabo jede/pije, a danas nikako, smrdi iz usta, ne kao kad zijeva pa osjetiš malo, nego baš se osjeti kad mu priđeš, samo bi da spava i kad mu dotakneš stomak pokušava da ti skloni ruku, a i počeo je da ubrzano diše.
6 mjeseci ima.
- Kaligrafija
#4589 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Za hitne slucajeve imas Ketti, izlazi veterinar na kucnu adresu...Ne znam jesi li u Sarajevu!?Kal El wrote:Ima li bilo kakav veterinar koji dolazi na kućnu adresu?
6 mjeseci ima.
Evo broj tel. 063 384 753
Drugi broj stanice : 033/ 654 700
Milan Mihajlov, Lukavica 065 378 810 dezurni broj
Izet Kulenovic , 063 262 866
Sretno...
- Kal El
#4590 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
U Sarajevu sam, hvala ti puno!Kaligrafija wrote:Za hitne slucajeve imas Ketti, izlazi veterinar na kucnu adresu...Ne znam jesi li u Sarajevu!?Kal El wrote:Ima li bilo kakav veterinar koji dolazi na kućnu adresu?
6 mjeseci ima.
Sretno...
- Kaligrafija
#4591 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nema na cemu, samo nek macak bude dobro...javi nam sta je bilo...Kal El wrote:U Sarajevu sam, hvala ti puno!Kaligrafija wrote:Za hitne slucajeve imas Ketti, izlazi veterinar na kucnu adresu...Ne znam jesi li u Sarajevu!?Kal El wrote:Ima li bilo kakav veterinar koji dolazi na kućnu adresu?
6 mjeseci ima.
Sretno...
- Kaligrafija
#4592 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal sta je sa macom!?Kal El wrote:.
- Kal El
#4593 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Dva dana je bio veoma lose, pokretao se samo kako bi se namjestio drugacije, uzasan zadah je imao, davali smo mu vode preko sprice i trenutno svakih 8 sati mu dajemo Amoxicillin, jucer smo poceli s tim i uzasan zadah mu je nestao, pokrece se, isao je da obavi nuzdu i poceo je da pije sam ali nazalost nemam trenutno banke da ga vodim veterinaru, koliko god me boli jednostavno nemam trenutno.Kaligrafija wrote:Kal sta je sa macom!?Kal El wrote:.
Sumnjam na ovo... http://www.vetstreet.com/care/feline-stomatitis nadam se da nije ali kad god mu otvorimo usta da ga nahranimo on se otima (naravno) i mjauce iz sva glasa, prije dva dana kad sam mu otvarao vidio sam bijelo/crvenu fleku na mehkom nepcu ako sam dobro vidio. Jedino me tjesi sto nema vise onaj uzasan zadah i sto je poceo da se pokrece, kasnije cu pogledati kakvo mu je stanje usta, uz to izbacuje ili se vremenom nakupi nekakv slajm na bradi.
Ako bude ovo na sto sumnjam ne znam kako da mu olaksam, ali pise ako ne bude bolje da jedino preostaje da mu se izvadu (svi?) zubi.
Jedino sto me tjesi jeste sto vidim napredak kod njega, pije, pokrece se...
Ne zamjerite mi, nemojte misliti da mi nije stalo do njega samo zato sto ga ne vodim veterinaru, ustajem u 4h ujutru da bi mu dao amoxicillin, teska vremena jbg...
- vjesticanametli
#4594 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Imas ppKal El wrote:Ima li bilo kakav veterinar koji dolazi na kućnu adresu?
6 mjeseci ima.
- Koshpa
#4595 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Jedno pitanjce ako neko mozda zna,
Slucaj je sljedeci ; macic 2.5 mjeseca naviknut na pijesak je u toku noci izvrsio veliku nuzdu van pijeska. Da li neko zna, predpostavlja zbog cega je bio nestasan
Hvala
Slucaj je sljedeci ; macic 2.5 mjeseca naviknut na pijesak je u toku noci izvrsio veliku nuzdu van pijeska. Da li neko zna, predpostavlja zbog cega je bio nestasan
Hvala
- vjesticanametli
#4596 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moze mu se jer ga volis 
- Koshpa
#4597 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
To znam
ali reko da neko ne zna, sta ga je natjeralo da to uradi? Poslije toga je opet isao na pijesak i sve ok.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4598 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Bio u snu pa ofulao posudu s pijeskom 
- irac300
#4599 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Možda mu je pijesak smrdio? Ja kod ovog svog ako ne očistim redovno, zapiša se kraj pijeska.Koshpa wrote:Jedno pitanjce ako neko mozda zna,
Slucaj je sljedeci ; macic 2.5 mjeseca naviknut na pijesak je u toku noci izvrsio veliku nuzdu van pijeska. Da li neko zna, predpostavlja zbog cega je bio nestasan![]()
Hvala
- Koshpa
#4600 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moguce jeirac300 wrote:Možda mu je pijesak smrdio? Ja kod ovog svog ako ne očistim redovno, zapiša se kraj pijeska.Koshpa wrote:Jedno pitanjce ako neko mozda zna,
Slucaj je sljedeci ; macic 2.5 mjeseca naviknut na pijesak je u toku noci izvrsio veliku nuzdu van pijeska. Da li neko zna, predpostavlja zbog cega je bio nestasan![]()
Hvala