Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#4576 Re: Arsenal F.C.
Odoh jesti pa dođem 
-
popokatepetl_com
#4577 Re: Arsenal F.C.
Uglavnom bice zanimljivo posmatrati sta ce se desavati u Arsenalu pogotovo na ljeto, ovako vise ne moze. mada ja ne iskljucujem ni mogucnost da ukoliko se nekako docepaju LP da ponovo bude, our team is fantastic and mentally stronger i najavi se pohod na titulu i LP

- Arteta
#4578 Re: Arsenal F.C.
Rednap da se nekom smije.Artest wrote:Arsenal treba dovesti Bergkampa ili Vieiru. Ili Spaletija. Ma bilo koga...
Na stranu svi promasaji i krutost u transfer politici, Wenger je postao cangrizavi, kapriciozni starac poput Zemana, i krajnje je vrijeme da ga Uprava pusti niz wc solju. Covjek je vjerovatno zarazen kravljim ludilom, a da to i ne zna.
Mislim kad bi postavili anketu medju preostalih 19 menadzera Premiershipa, npr
'da li bi L. Kosielny imao mjesta u vasem timu', svih 19 menadzera bi se grohotom nasmijali; jednog Harrya Redknapa bi morali na nosilima iznijet od smijeha, iako su zakucani za dno tabele...
(umjesto ovog zalutalog poljaka, mozete dodati Zervinja, Remziju i td)
Ali jedan covjek i dalje istrajava da se od govna moze napravit pita.
Dozvoljavanje da A. Wenger godinama strmpoizdava ovaj klub, samo govori kako se radi o neozbiljnoj sredini marke Leverkusen, lisenoj bilo kakvih takmicarskih ambicija.
Arsenal mi je bio simpatican i kad se tukao s Unitedom, zato mi pomalo smeta na koje su grane pali i u kakvoj se apatiji nalaze. Da, postali su Leverkusen.
Covjek je 10x vise para potrosio, a svake sezone je gledao u ledja Wengeru
-
popokatepetl_com
#4579 Re: Arsenal F.C.
Taj klaun je komedija od menadzera. Najjace je bilo kad je dosao u QPR mrtav hladan rekao I ll stay in the prem and won the cup (fa kup) i onda ga u prvoj utakmici kupa kuci deklasirao tim koji se zove Milton Key Dons 
- Jazzy.ba
- Artest
#4581 Re: Arsenal F.C.
Poenta je da taj Kosielny ne moze igrat ni u Huletovom Cityu. Odigra tri-cetri soldine partije, i onda te povali. I tako ciklicno. I ovaj konj se jos uvijek nada: pa mozda uveze 10 dobrih tekmi, sta ce mi provjereno ime??
On jos uvijek misli da Zervinjo ne treba transpalataciju mozga. Misli da ce se ova koala jednog dana probuditi zeru inteligentnija.
Harry za neznanje dobije nogu, ovaj nista. I tako 9 godina.
On jos uvijek misli da Zervinjo ne treba transpalataciju mozga. Misli da ce se ova koala jednog dana probuditi zeru inteligentnija.
Harry za neznanje dobije nogu, ovaj nista. I tako 9 godina.
- Herr Flick
#4582 Re: Arsenal F.C.
Wenger vec godinama puni dzepove vlasnicima a i svoje,te price oko toga da oni ne mgou zadrzati svoje najbolje igrace su price za malu djecu,tako da bi najbolje bilo kad bi nova uprava dosla u Arsenal zajedno sa novim managerom

-
popokatepetl_com
#4583 Re: Arsenal F.C.
Sastala se uprava Arsenala, kazu nema krize uz Wengera 1000%

- cvrčak_na_hedonizmu
#4584 Re: Arsenal F.C.
ultima_palabra wrote:Ma jeste stegao kaiš, ima ona tabela koja kaže da su u plusu što se tiče trgovine igračima u zadnjih 10 godina. Od ovih navedenih, ima i dobrih i loših transfera... mada je definitivno prije imao više uspjeha i u tom segmentu.
Drugi su problemi sa njim... tvrdoglavost, taktička naivnost, luzerstvo kojim odiše zadnjih godina i koje se uvuklo u svaku poru kluba. A žalosno je i što je dopustio sebi da ga vlasnici drže kao paravan za svoju škrtost.
Ko mi ne vjeruje neka nađe bolje igrače od ovih što sam naveo

- ultima_palabra
#4585 Re: Arsenal F.C.
Cazorla i Podolski, pa donekle i Giroud su solidna pojačanja... uradili su dosta dobrih stvari ove sezone, ali u Arsenalu ćeš uvijek imati poređenja sa RVP ili Cescom, ili čak sa Henryjem, Piresom i kompanijom
Ne mogu oni biti krivi ako nema čvrstine u odbrani i vezi ili što Wenger forsira Gervinha i Ramseya koji im zaseru svaku akciju
Arteta je dobar igrač kojeg Wenger pogrešno koristi, očekuje od njega da bude i destruktivac, a ovaj nije ni građen za to plus ga je pregazila gomila povreda. Ox je strašan talenat koji ove sezone nije nastavio taj trend poboljšanja iz prošle sezone. Vermaelen osim one jedne sezone nije zaslužio status kakav ima u Arsenalu, spor, sporo razmišlja i puno griješi... Koscielny je meni zanimljiviji, on je kao krava koja daje puno mlijeka pa se ritne i jednim potezom sve prospe
Arteta je dobar igrač kojeg Wenger pogrešno koristi, očekuje od njega da bude i destruktivac, a ovaj nije ni građen za to plus ga je pregazila gomila povreda. Ox je strašan talenat koji ove sezone nije nastavio taj trend poboljšanja iz prošle sezone. Vermaelen osim one jedne sezone nije zaslužio status kakav ima u Arsenalu, spor, sporo razmišlja i puno griješi... Koscielny je meni zanimljiviji, on je kao krava koja daje puno mlijeka pa se ritne i jednim potezom sve prospe
-
sumirprimus
#4586 Re: Arsenal F.C.
a na stranu sto wenger ne mijenja taktiku,kodaj barcelona a ne arsenal... 
pa to djelkuje nemocno,doduse i barca je neku noc na njih licila...
p.s a žervinjo mi je od svih njegovih kupovina zadnjih godina,najgori...
pa to djelkuje nemocno,doduse i barca je neku noc na njih licila...
p.s a žervinjo mi je od svih njegovih kupovina zadnjih godina,najgori...
- bingov buraz
#4587 Re: Arsenal F.C.
[quote="cvrčak_na_hedonizmu"]

Prodaja Tom Kruza je epska greska,vrijeme ce pokazati.

Prodaja Tom Kruza je epska greska,vrijeme ce pokazati.
- Muhamed Đakmić
#4589 Re: Arsenal F.C.
Ne možeš takve zvijezde prodavati i očekivati da se nastaviš kvalifikovati u Ligu prvaka. Prodao Tom Kruza 
- cvrčak_na_hedonizmu
#4590 Re: Arsenal F.C.
Podolski je pojačanje, al za Keln. Girouda sam gledao nekoliko puta u Monpeljeu prošle godine i nije me se dojmio, on je pojačanje ala Crouch, Bentner nije ništa lošiji od njega. Arteta također. To su pojačanja za Everton a ne za Arsenal. Pričamo o Arsenalu koji se bori za titule a ne o Arsenalu koji se bori za četvrto mjesto u ligi. Logično je da moraš imati par klasa u ekipi. Zato sam i napisao, Košelni i Arteta haman ulaze u top 5 pojačanja u zadnjih pet godina + Podolskiultima_palabra wrote:Cazorla i Podolski, pa donekle i Giroud su solidna pojačanja... uradili su dosta dobrih stvari ove sezone, ali u Arsenalu ćeš uvijek imati poređenja sa RVP ili Cescom, ili čak sa Henryjem, Piresom i kompanijomNe mogu oni biti krivi ako nema čvrstine u odbrani i vezi ili što Wenger forsira Gervinha i Ramseya koji im zaseru svaku akciju
![]()
Senilna Gusjenica wrote: Na upit da li je on sam u tako teškoj sedmici razmišljao o odlasku, francuski 63-godišnji strateg je rekao:
"Nikada, niti na sekundu. Mislim da motivacijska iskra nema veze sa starošću. Ima samo veze s time koliko želiš pobjeđivati. Ljubav prema igri je ono što me tjera naprijed." Također moram dadati da me oduševljava da jebem navijače, neosvajam trofeje i pravim profit vlasnicima.
Na upit da detektira zašto igra njegove ekipe ove sezone tako oscilira, Wenger je rekao.
"Fali nam samopouzdanja. Nemamo problem kvalitete, nego je pitanje vjere i samopouzdanja. Moramo ostati ujedinjeni i ne dopustiti da nas destabiliziraju tuđa snažna mišljenja. Ovdje smo da bismo pobjeđivali, a kada nam to ne uspjeva, onda je to veliko razočaranje. Ali moramo to preboljeti i gledati prema sljedećoj utakmici." jer moramo naplatiti najskuplje ulaznice u ligi. Velika je čast gledati Gervihna i Mertsackera u dresu Arsenala
-
Kontra__
#4591 Re: Arsenal F.C.
Podolski 23 utakmice 8 goloba i 9 asistencija, 6 utakmica u Lp 4 gola i 1 asistencija, sasvim dobar ucinak za prvu godinu u klubu, ne kontam po cemu je to on los majketi?!

- Logovan
#4592 Re: Arsenal F.C.
Ma ima on dobar učinak, po meni nije to upitno. Nego, ja nisam baš siguran hoće li on moći da nastavi ovako igrati i zabijati u slijedećim sezonama.Kontra__ wrote:Podolski 23 utakmice 8 goloba i 9 asistencija, 6 utakmica u Lp 4 gola i 1 asistencija, sasvim dobar ucinak za prvu godinu u klubu, ne kontam po cemu je to on los majketi?!![]()
-
palermo
#4593 Re: Arsenal F.C.
Pa Podolski je imao još bolju statistiku u Kelnu, pa je Keln ispao iz lige. Podolski nije od onih igrača koji svoje suigrače čini boljim nego što jesu, i baš kao što Cvrčak reče, teško da se on može smatrati pojačanjem (u kontekstu Arsenala i njegovih ambicija). Vjerujem da su tu Fabregas, Van Persie da bi Podolski imao svoje mjesto, baš kao što ima u njemačkoj reprezentaciji. Kao dio, ne tako važni, ali ipak dio tima.Kontra__ wrote:Podolski 23 utakmice 8 goloba i 9 asistencija, 6 utakmica u Lp 4 gola i 1 asistencija, sasvim dobar ucinak za prvu godinu u klubu, ne kontam po cemu je to on los majketi?!![]()
Ali kao vodeći igrač.......onda ti je sudbina slična Kelnovoj.
-
Madrid
#4594 Re: Arsenal F.C.
Ma dobar je Podolski, barem na Fifi
Al jbg, Van Persie je bio u timu godinama, trenutno je među 5 najboljih igraca i opet nije mogao Arsenala odvest do titule ili bar do borbe za titulu, kako to ocekivat od podolskog koji je losiji igrac od RVP i jos mu prva sezona?
Da su svi kao Podolski u Arsenalu druga bi prica bila, ovako... Ne moze on igrat za druge, pa Arsenal ima mozda 2-3 igraca dostojna tog kluba u potpunosti, ostalo je sve toplo-hladno...
Al jbg, Van Persie je bio u timu godinama, trenutno je među 5 najboljih igraca i opet nije mogao Arsenala odvest do titule ili bar do borbe za titulu, kako to ocekivat od podolskog koji je losiji igrac od RVP i jos mu prva sezona?
Da su svi kao Podolski u Arsenalu druga bi prica bila, ovako... Ne moze on igrat za druge, pa Arsenal ima mozda 2-3 igraca dostojna tog kluba u potpunosti, ostalo je sve toplo-hladno...
- ultima_palabra
#4595 Re: Arsenal F.C.
Ma ja bih se prije zapitao zašto i igrači koji imaju dobre prve sezone kasnije utonu u sivilo
Uklope se u tu luzersku okolinu i način razmišljanja... ako ne, onda počnu tražiti izlaz iz kluba.
- Muhamed Đakmić
#4596 Re: Arsenal F.C.
Lukasz Fabianski
Per Mertesacker
Sébastien Squillaci
Abou Diaby
Aaron Ramsey
Tomás Rosicky
Gervinho
Andrey Arshavin
Prvo ove gore pobrojane skroz potjerati. Sljedeći korak, ovima dole dovesti bolje alternative na njihovim pozicijama:
Wojciech Szczesny
Laurent Koscielny
Mikel Arteta
Olivier Giroud
Znači, golman, štoper, zadnji vezni i špic. Ali ne špic FC Jeann d' Arc iz Senegala, ne štoper francuskog trećeligaša koji ima potencijal da potpiše za City/Barcelonu/Chelsea jedan dan, ne golman od 18 godina i ne zadnji vezni koji ima potencijal da bude novi Vieira za 6-7 godina, ali ga se odmah gura u prvi tim i očekuje se da odmah ima tu ulogu Vieire.
Asmir Begović, Mats Hummels/Neven Subotić, Damiao/Cavani/Džeko/Lewandowski. Zadnjeg veznog ne znam gdje mogu naći, ne bi bilo loše pogledati u Portu recimo, ili zaganjati onog iz Shakthara.
Pored ovih, potrebno im je da dovedu nekoliko solidnih igrača za rotaciju, koji će popuniti mjesta onih levata odozgo.
Sve u svemu, stotinjak miliona funti investicije je potrebno samo za ovu četvoricu, plus još nešto da se dovede par solidnih igrača da popune mjesta u timu. Arsenal, tj. Wenger to neće uraditi. Kao da gledam da će biti kupljen neko tipa ovog Cabelle iz Montpelliera, neki poluproizvod tipa Gervinha, Hleba ili Rosickog, i da će Arsene reći da im fali samopouzdanja. Možda uleti i kakav štoper iz Bundeslige, recimo onaj Westermann iz HSV-a, on se idealno uklapa u Arsenovu viziju dobrog defanzivca, pravi 2-3 katastrofalna kiksa po utakmici.
Per Mertesacker
Sébastien Squillaci
Abou Diaby
Aaron Ramsey
Tomás Rosicky
Gervinho
Andrey Arshavin
Prvo ove gore pobrojane skroz potjerati. Sljedeći korak, ovima dole dovesti bolje alternative na njihovim pozicijama:
Wojciech Szczesny
Laurent Koscielny
Mikel Arteta
Olivier Giroud
Znači, golman, štoper, zadnji vezni i špic. Ali ne špic FC Jeann d' Arc iz Senegala, ne štoper francuskog trećeligaša koji ima potencijal da potpiše za City/Barcelonu/Chelsea jedan dan, ne golman od 18 godina i ne zadnji vezni koji ima potencijal da bude novi Vieira za 6-7 godina, ali ga se odmah gura u prvi tim i očekuje se da odmah ima tu ulogu Vieire.
Asmir Begović, Mats Hummels/Neven Subotić, Damiao/Cavani/Džeko/Lewandowski. Zadnjeg veznog ne znam gdje mogu naći, ne bi bilo loše pogledati u Portu recimo, ili zaganjati onog iz Shakthara.
Pored ovih, potrebno im je da dovedu nekoliko solidnih igrača za rotaciju, koji će popuniti mjesta onih levata odozgo.
Sve u svemu, stotinjak miliona funti investicije je potrebno samo za ovu četvoricu, plus još nešto da se dovede par solidnih igrača da popune mjesta u timu. Arsenal, tj. Wenger to neće uraditi. Kao da gledam da će biti kupljen neko tipa ovog Cabelle iz Montpelliera, neki poluproizvod tipa Gervinha, Hleba ili Rosickog, i da će Arsene reći da im fali samopouzdanja. Možda uleti i kakav štoper iz Bundeslige, recimo onaj Westermann iz HSV-a, on se idealno uklapa u Arsenovu viziju dobrog defanzivca, pravi 2-3 katastrofalna kiksa po utakmici.
-
popokatepetl_com
#4597 Re: Arsenal F.C.
Ali lik je tako tvrdoglav u svojim ublehama da je to nevjerovatno, on i dan danas pjeva kako su Arteta, Mertesaker i Santos bili ciljana a ne panicna pojacanja u zadnji dan prelaznog roka 
-
Kontra__
#4598 Re: Arsenal F.C.
E jebi ga sad, vi ocekujete od Podolskog da bude RVP, to nije kao veliki fan njemackog fudbala ne bih ocekivao!
Podolski bi, dobro ste rekli, idealan bio da tu ima jos dva-tri klasna igraca, pa da on bude dio tog opasnog tima, no sad u ovom Arsenalu tesko da moze biti vodja, jer to nije nikad ni bio! Recimo po meni bolje bi bilo da su Goetzea doveli, ali eto odbi ih Dortmund za 40mil eura!
Oni pored Hummelsa zivog dovedose Mertesackera, kud ces dalje? Sto se tice Westermanna, ma ubleha je to kao i Per, vjeruj mi Sarajevo1946, ne bi on bio toliko pojacanje u odbrani!
Gledam ga cesto i vjeruj, nije bas da odvaljuje kvalitetom. 
Podolski bi, dobro ste rekli, idealan bio da tu ima jos dva-tri klasna igraca, pa da on bude dio tog opasnog tima, no sad u ovom Arsenalu tesko da moze biti vodja, jer to nije nikad ni bio! Recimo po meni bolje bi bilo da su Goetzea doveli, ali eto odbi ih Dortmund za 40mil eura!
Oni pored Hummelsa zivog dovedose Mertesackera, kud ces dalje? Sto se tice Westermanna, ma ubleha je to kao i Per, vjeruj mi Sarajevo1946, ne bi on bio toliko pojacanje u odbrani!
- Muhamed Đakmić
#4599 Re: Arsenal F.C.
Znam da je Westermann ubleha, zato sam i napisao da me ne bi iznenadilo da ga dovedu, jer izgleda da takve pikirajuKontra__ wrote:E jebi ga sad, vi ocekujete od Podolskog da bude RVP, to nije kao veliki fan njemackog fudbala ne bih ocekivao!![]()
Podolski bi, dobro ste rekli, idealan bio da tu ima jos dva-tri klasna igraca, pa da on bude dio tog opasnog tima, no sad u ovom Arsenalu tesko da moze biti vodja, jer to nije nikad ni bio! Recimo po meni bolje bi bilo da su Goetzea doveli, ali eto odbi ih Dortmund za 40mil eura!![]()
Oni pored Hummelsa zivog dovedose Mertesackera, kud ces dalje? Sto se tice Westermanna, ma ubleha je to kao i Per, vjeruj mi Sarajevo1946, ne bi on bio toliko pojacanje u odbrani!Gledam ga cesto i vjeruj, nije bas da odvaljuje kvalitetom.
-
Jameka