BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
SHTEVELEC
#4576 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kupim maloprije K Plus domaci kefir (tradicija moga kraja), pravi ga Mlijekoprodukt K.Dubica i ODLICAN je! Fakat sam se iznenadio, bas nisam ocekiv'o
- ElRe
#4577 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Juce sam i ja odlucio da probam Nutkao i mogu reci da je nakon Nutele i meni najbolji slatki namaz.
- AmADin_gospo
#4578 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
K proizvodi, kao i oni merkatorovi, koje prave domače firme, se ne razlikuju po kvaliteti od istog proizvoda s ambalažom BH proizvođaća, ALI, ne uzimam ih iz principa, jer time Konzum pravi svoje "Brend" kojeg nema, na uštrb BH brendova.SHTEVELEC wrote:Kupim maloprije K Plus domaci kefir (tradicija moga kraja), pravi ga Mlijekoprodukt K.Dubica i ODLICAN je! Fakat sam se iznenadio, bas nisam ocekiv'o
malo malo, ljudi manje kupuju npr. kefir s naljepnicom Mlijekoprodukta, njima opada potražnja, smanjuju proizvodnju svog Brenda i povečavaju K-plus. jednog dana, Konzum dođe i kaže "slušajte, cijena prema nama nije više 1 KM nego 0.5 KM" i oni se moraju tome povinovati, jer znaju da gdje god izbace kefir s svojom naljepnicom, da ga narod neče kupovati.
Brend je sve, ne dozvolimo da nas jebu trgovački lanci i ono malo kvalitetnih proizvoda što imamo, da sjebu rebrendiranjem.
kad konzum napravi fabriku pa sam ude proizvodio, onda možda kupim K-plus, do tada....
BOJKOT !
-
SHTEVELEC
#4579 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sve se ja slazem s tobom, al' nisam nikad vidio kefir koji pravi i prodaje MlijekoproduktAmADin_gospo wrote:K proizvodi, kao i oni merkatorovi, koje prave domače firme, se ne razlikuju po kvaliteti od istog proizvoda s ambalažom BH proizvođaća, ALI, ne uzimam ih iz principa, jer time Konzum pravi svoje "Brend" kojeg nema, na uštrb BH brendova.SHTEVELEC wrote:Kupim maloprije K Plus domaci kefir (tradicija moga kraja), pravi ga Mlijekoprodukt K.Dubica i ODLICAN je! Fakat sam se iznenadio, bas nisam ocekiv'o
malo malo, ljudi manje kupuju npr. kefir s naljepnicom Mlijekoprodukta, njima opada potražnja, smanjuju proizvodnju svog Brenda i povečavaju K-plus. jednog dana, Konzum dođe i kaže "slušajte, cijena prema nama nije više 1 KM nego 0.5 KM" i oni se moraju tome povinovati, jer znaju da gdje god izbace kefir s svojom naljepnicom, da ga narod neče kupovati.
Brend je sve, ne dozvolimo da nas jebu trgovački lanci i ono malo kvalitetnih proizvoda što imamo, da sjebu rebrendiranjem.
kad konzum napravi fabriku pa sam ude proizvodio, onda možda kupim K-plus, do tada....
BOJKOT !
-
Nepass
#4580 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jeli klas izbacio ove svoje musli proizvode?
Nigdje u bingu ne nadjoh
Nigdje u bingu ne nadjoh
- AmADin_gospo
#4581 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nije bitno, al sto vise raste K-plus brend, to ostali vise padaju.SHTEVELEC wrote: Sve se ja slazem s tobom, al' nisam nikad vidio kefir koji pravi i prodaje Mlijekoprodukt
-
Naslovnica
#4582 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Biće...čim prepakuju u novu ambalažu, bez pravopisnih grešaka.Nepass wrote:Jeli klas izbacio ove svoje musli proizvode?
Nigdje u bingu ne nadjoh
-
Nepass
#4583 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Valjda nece biti ko nestle 35% seceraNaslovnica wrote:Biće...čim prepakuju u novu ambalažu, bez pravopisnih grešaka.Nepass wrote:Jeli klas izbacio ove svoje musli proizvode?
Nigdje u bingu ne nadjoh
-
SHTEVELEC
#4584 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znaci sada trebam da kupim Milkosov odron od kefira (ne znam kako im je uspjelo da ga uniste, ne vjerujem da su izgubili recept, nije ni blizu kakav je bio) umjesto ovoga samo zato sto na ovome pise K plus? Neka se nasi prozivodjaci bore protiv ovoga kvalitetom a ne patriotizmom, ja pare ne nalazim na ulici, sto se mene tice onaj ko nece da napravi kvalitetnu stvar i pokusava nesto na prevaru (pravi nesto kako treba mjesec dana, onda unisti kvalitet i digne cijenu, misli ljudi budale) neka odmah propade, da je moj brat vlasnik... Da je i skuplje kupicu radije domace, al' me nemoj pravit' budalom.AmADin_gospo wrote:nije bitno, al sto vise raste K-plus brend, to ostali vise padaju.SHTEVELEC wrote: Sve se ja slazem s tobom, al' nisam nikad vidio kefir koji pravi i prodaje Mlijekoprodukt
- zubi
#4585 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Milkosov kefir je beton, bio i ostao.SHTEVELEC wrote:Znaci sada trebam da kupim Milkosov odron od kefira (ne znam kako im je uspjelo da ga uniste, ne vjerujem da su izgubili recept, nije ni blizu kakav je bio) umjesto ovoga samo zato sto na ovome pise K plus? Neka se nasi prozivodjaci bore protiv ovoga kvalitetom a ne patriotizmom, ja pare ne nalazim na ulici, sto se mene tice onaj ko nece da napravi kvalitetnu stvar i pokusava nesto na prevaru (pravi nesto kako treba mjesec dana, onda unisti kvalitet i digne cijenu, misli ljudi budale) neka odmah propade, da je moj brat vlasnik... Da je i skuplje kupicu radije domace, al' me nemoj pravit' budalom.AmADin_gospo wrote:nije bitno, al sto vise raste K-plus brend, to ostali vise padaju.SHTEVELEC wrote: Sve se ja slazem s tobom, al' nisam nikad vidio kefir koji pravi i prodaje Mlijekoprodukt
-
SHTEVELEC
#4586 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bio, sada kupis i jednom bude odlican, drugi put gadan, treci put vodenast, pa opet zakacis jedan dobar... Kupov'o ga non stop, nisam uopste pio jogurt, u zadnje vrijeme sam odust'o, ne daju mi se pare za nesto sto malo popijem i bacim... Ista im je stvar sa pavlakom, jednom dobra, drugi put k'o da je puna pijeska, dok ne otvoris ne znas sta je unutraMilkosov kefir je beton, bio i ostao.
- strong69
#4587 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Od mlijecnih proizvoda pijem samo Kefir. Kupujem ga samo u Penny Plusu (ranije u Interexu na Pofalicima) i NIKAD ali NIKAD nisam imao probleme o kojima ti pricas. Taj kefir pravi se od originalnih kefirnih zrnaca na tradicionalan nacin i jedini je tog tipa na Balkanu. Svaki dan popijem 0,5 L kefira tako da se smartam nekim objektivnim mjerilom.SHTEVELEC wrote:Znaci sada trebam da kupim Milkosov odron od kefira (ne znam kako im je uspjelo da ga uniste, ne vjerujem da su izgubili recept, nije ni blizu kakav je bio) umjesto ovoga samo zato sto na ovome pise K plus? Neka se nasi prozivodjaci bore protiv ovoga kvalitetom a ne patriotizmom, ja pare ne nalazim na ulici, sto se mene tice onaj ko nece da napravi kvalitetnu stvar i pokusava nesto na prevaru (pravi nesto kako treba mjesec dana, onda unisti kvalitet i digne cijenu, misli ljudi budale) neka odmah propade, da je moj brat vlasnik... Da je i skuplje kupicu radije domace, al' me nemoj pravit' budalom.AmADin_gospo wrote:nije bitno, al sto vise raste K-plus brend, to ostali vise padaju.SHTEVELEC wrote: Sve se ja slazem s tobom, al' nisam nikad vidio kefir koji pravi i prodaje Mlijekoprodukt
Ali s druge strane, slazem se s tim da svako za svoj novac i po svojoj savjesti ima pravo da kupuje ono sto hoce. Ja licno u Konzum ne bih nikad usao i pogotovo ne bih kupio proizvod sa oznakom K Plus.
I da dodam, pogotovo ne bih kupio proizvod beogradskog IMLEK-a, odnosno njihove podruznice u BOSANSKOJ Dubici.
- zubi
#4588 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Apsolutno se ne slazem, stalno ga kupujem i UVIJEK je odlican...SHTEVELEC wrote:Bio, sada kupis i jednom bude odlican, drugi put gadan, treci put vodenast, pa opet zakacis jedan dobar... Kupov'o ga non stop, nisam uopste pio jogurt, u zadnje vrijeme sam odust'o, ne daju mi se pare za nesto sto malo popijem i bacim... Ista im je stvar sa pavlakom, jednom dobra, drugi put k'o da je puna pijeska, dok ne otvoris ne znas sta je unutraMilkosov kefir je beton, bio i ostao.
- Pitarrr82
#4589 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Milkos kefir, smece...
- strong69
#4590 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Koliko imas godina? Kad si poceo piti kefir i koji? Shvatam da mnogim mladjim ne prija ovaj Milkosov kefir jer su navikli na kefire drugih mljekare koji se prave na drugi nacin. Ja licno ne mogu nijedan drugi kefir osim Milkosovog i malo je reci da su ostali smece... Naravno, po mom misljenju i ukusu.Pitarrr82 wrote:Milkos kefir, smece...
- Pitarrr82
#4591 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
strong69 wrote:Koliko imas godina? Kad si poceo piti kefir i koji? Shvatam da mnogim mladjim ne prija ovaj Milkosov kefir jer su navikli na kefire drugih mljekare koji se prave na drugi nacin. Ja licno ne mogu nijedan drugi kefir osim Milkosovog i malo je reci da su ostali smece... Naravno, po mom misljenju i ukusu.Pitarrr82 wrote:Milkos kefir, smece...
Cuj koliko imam godina
Pijem kefir nekih 10tak godina ali se iskreno ne sjecam koji sam prvi pio, znam da sam jedno vrijeme pio Milkosov i da nije ni blizu ovog sada koji imaju, ovo sada je... ne znam jel do proizvodnje ili neceg drugog ali kao sto i sam kazes svako ima svoje misljenje i ukus...
- strong69
#4592 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ma onako pitam, ja pijem Milkos kefir od prije rata... Osjetljiv je proizvod i ima rok trajanja od svega 10-15 dana jer se pravi od originalnih kefirnih zrnaca koja su jako osjetljiva. Promjene na njemu uzrokuje uglavnom lose skladistenje i visoke temperature. Ako temperatura u rashladnoj vitrini nije ok znam da cu uzeti bombu i promijenjen kefir sigurno. Zbog toga kupujem tamo gdje sam siguran u frizider a to je Penny trenutno.Pitarrr82 wrote:strong69 wrote:Koliko imas godina? Kad si poceo piti kefir i koji? Shvatam da mnogim mladjim ne prija ovaj Milkosov kefir jer su navikli na kefire drugih mljekare koji se prave na drugi nacin. Ja licno ne mogu nijedan drugi kefir osim Milkosovog i malo je reci da su ostali smece... Naravno, po mom misljenju i ukusu.Pitarrr82 wrote:Milkos kefir, smece...
Cuj koliko imam godinaali hajde u nick-u je godiste...
Pijem kefir nekih 10tak godina ali se iskreno ne sjecam koji sam prvi pio, znam da sam jedno vrijeme pio Milkosov i da nije ni blizu ovog sada koji imaju, ovo sada je... ne znam jel do proizvodnje ili neceg drugog ali kao sto i sam kazes svako ima svoje misljenje i ukus...
Mladja raja pije ove druge kefire jer su slicniji jogurtu. Stvar navike i ukusa.
- Pitarrr82
#4593 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Slazem se, svakako da je osjetljiv proizvod ali ako vec na par razlicitih mjesta uzmes isti proizvod i uvijek ti je istog ukusa, nesto sto ti ne odgovara prestaces ga uzimati, tako je meni s kefirom Milkosa a jogurt ne pijem jer mi kefir vise godi...
Ipak, o okusima...
Ipak, o okusima...
- AmADin_gospo
#4594 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pročitaj šta sam napisao, al polako, i više puta ako treba pa da skontaš.SHTEVELEC wrote: Znaci sada trebam da kupim Milkosov odron od kefira (ne znam kako im je uspjelo da ga uniste, ne vjerujem da su izgubili recept, nije ni blizu kakav je bio) umjesto ovoga samo zato sto na ovome pise K plus? Neka se nasi prozivodjaci bore protiv ovoga kvalitetom a ne patriotizmom, ja pare ne nalazim na ulici, sto se mene tice onaj ko nece da napravi kvalitetnu stvar i pokusava nesto na prevaru (pravi nesto kako treba mjesec dana, onda unisti kvalitet i digne cijenu, misli ljudi budale) neka odmah propade, da je moj brat vlasnik... Da je i skuplje kupicu radije domace, al' me nemoj pravit' budalom.
Ne pišem da moraš uizmati domače, ali ako ti se pije mliječni proizvod, ne kupuj K-plus, nego proizvod s ambalažom mlijekoprodukta, ako ti se jede salama, ne kupuj K-plus, nego Natura Vita, koja i proizvodi za njih, itd itd itd. proizvod je isti, ali je ambalaža druga.
-
Trebam te
#4595 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Klasove jufke suhe i lose!!!
Veoma lose....
Veoma lose....
-
Pirija
#4596 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ne pijes ga ti cesto pa ne znasSHTEVELEC wrote:Bio, sada kupis i jednom bude odlican, drugi put gadan, treci put vodenast, pa opet zakacis jedan dobar... Kupov'o ga non stop, nisam uopste pio jogurt, u zadnje vrijeme sam odust'o, ne daju mi se pare za nesto sto malo popijem i bacim... Ista im je stvar sa pavlakom, jednom dobra, drugi put k'o da je puna pijeska, dok ne otvoris ne znas sta je unutraMilkosov kefir je beton, bio i ostao.
ja pijem litar svaki dan
svaki dan litar
jeli tebi to ide u glavu ?
i isti je zadnjih 20 godina.....
e sad mi ti reci kako nisam u pravu jer si ti prosle godine 2 puta probao i oba puta nije bio ni blizu kao prije 18 godina kad ga prije toga posljednji put konzumirao
-
SHTEVELEC
#4597 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A ti znas da ga ja ne pijem cesto jer...? Pijem svaki dan pola litre, pio ranije kefir (i prije rata i poslije), neko vrijeme pravio kefir (im'o gljive), ovaj sada nije ni blizu onoga, sada pijem jogurt (nekad uzmem i ove druge kefire al' mi to nije to, ovaj sto napisah K plus mi je dobar) bas zato sto mi je kefir los. I ne znam cemu ovakav ton? Jel' meni to ide u glavu? Jesi li vlasnik Mikosa pa se naostrio zato sto rekoh da mi nesto ne valja? Meni ne valja, nije mi isti i ne dam pare za nesto sto ne valja. Tebi valja, kupuj i pij, drago mi je zbog tebe, smanji malo dozivljaje, lakse je bez nervoze i galamePirija wrote:ne pijes ga ti cesto pa ne znasSHTEVELEC wrote:Bio, sada kupis i jednom bude odlican, drugi put gadan, treci put vodenast, pa opet zakacis jedan dobar... Kupov'o ga non stop, nisam uopste pio jogurt, u zadnje vrijeme sam odust'o, ne daju mi se pare za nesto sto malo popijem i bacim... Ista im je stvar sa pavlakom, jednom dobra, drugi put k'o da je puna pijeska, dok ne otvoris ne znas sta je unutraMilkosov kefir je beton, bio i ostao.
ja pijem litar svaki dan
svaki dan litar
jeli tebi to ide u glavu ?
i isti je zadnjih 20 godina.....
e sad mi ti reci kako nisam u pravu jer si ti prosle godine 2 puta probao i oba puta nije bio ni blizu kao prije 18 godina kad ga prije toga posljednji put konzumirao
- karanana
#4598 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
bljak, ne znam kako mozete piti kefir, da ne kazem litre kefira.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4599 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vala baš.karanana wrote:bljak, ne znam kako mozete piti kefir, da ne kazem litre kefira.
Nikad ga nisam ni voljela ni pila.
- zubi
#4600 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nemate vi pojma, kefir je