iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Chuckie
#4576 Re: iPhone - All about
iOS4 i više na iPhone 3G uređaju je živa patnja, ne updejtuj to ako ne želiš slideshow na telefonu. 
-
DYD666
#4577 Re: iPhone - All about
Ostavi kako jeste, 3.1.3 i to je to, koliko sam skontao, hardwareski je ispravan sto je najvaznije i radi uredno OK sve sto treba, u sustini nemas tehnickih problema. Skini Installous sa Cydie ako zelis i crackovane aplikacije instalirati direktno na tel (ili ih prosto skini sa neta pa sync kroz Tunes)
Account bez kartice se najnormalnije da kreirati na bilo kojem storeu. Ako je nemas i svakako hoces samo free apps, ponda radije USA store nego HR. Da ne oisem sad i proceduru "izgooglaj" je.
Jos uvjek ima sasvim dovoljno finih aplikacija koje ne traze verziju iznad 3.1.3, malo se zarovi, naci ces.
Account bez kartice se najnormalnije da kreirati na bilo kojem storeu. Ako je nemas i svakako hoces samo free apps, ponda radije USA store nego HR. Da ne oisem sad i proceduru "izgooglaj" je.
Jos uvjek ima sasvim dovoljno finih aplikacija koje ne traze verziju iznad 3.1.3, malo se zarovi, naci ces.
- stevan2712
#4578 Re: iPhone - All about
Brate hvala ti puno! Jos sam pocetnik sto se iPhonea tice... sad cu ga spojiti malo sa iTunesom kojeg nikada nisam koristio.. Znaci nista da ne updatujem... Samo mi reci gdje da nadjem te aplikacije za 3.1.3 jer kad na app storeu upisem za fb ili twitter pise mi iOS 4.0 Required... i ako ih skinem na komp kako da ih prebacim na iPhone?DYD666 wrote:Ostavi kako jeste, 3.1.3 i to je to, koliko sam skontao, hardwareski je ispravan sto je najvaznije i radi uredno OK sve sto treba, u sustini nemas tehnickih problema. Skini Installous sa Cydie ako zelis i crackovane aplikacije instalirati direktno na tel (ili ih prosto skini sa neta pa sync kroz Tunes)
I samo jos nesto, kako da instaliram taj Installous sa Cydia? Preko njega mogu skidati sve aplikacije free? Mozes mi to malo detaljnije pojasniti..i hoce li te aplikacije odgovarati za moj iOS 3.1.3?
- amidzazeher
#4579 Re: iPhone - All about
Idi u Cydia i na search gore trazi Appsync i to instaliraj to ti je za aplikacije. Onda ih skidas sa neta i instaliras u iTunes i prilikom sinhronizacije one predju na iPhone.
Nego kad smo kod iOS-a ja sam imao na 3G-u do nedavno 4.0.1 (valjda, ne sjecam se) i fakat kao sto svi kazu spooooorooooo sve. Medjutim sada sam na 4.2.1 i telefon kao da je na speedu
U medjuvremenu sam instalirao ovaj whited00r http://www.whited00r.com/ i fakat bio sam prezadovoljan. Multitasking bez problema, onaj iz Cydia je patnja ziva, iCloud im je DropBox, imas i mogucnost Appleovog Appstore-a itd. Jedino sto nisam mogao instalirati neke aplikacije koje su mi bile vazne (banka i sl.) jer su bile za 4.0 FW, i nikako nisam mogao sinhronizirati adressbook (vjerovatno zbog nove verzije OSX) tako da sam napravio update na 4.2.1
Mozda tebi i ne bi bilo lose ovo odraditi jer je jednostavno do bola, nemas zezanja sa UDF i sl. a jos uvijek ti je telefon takoreci prazan. Uz ovaj whited00r dodje i Cydia, kao i unlock, a ja mislim da i ovaj AppSync posto sam preko njih skinuo i FB za 3.1.3 verziju a mislim da je bio i Skype i Twitter.
Najbolje od svega je sto se uvijek mozes vratiti na "normalni" 3.1.3 (imas ga skinuti na njihovoj stranici) i onda odraditi JB i unlock. Takodje radi i za one koji su napravili update na 4.0
Sretno
Nego kad smo kod iOS-a ja sam imao na 3G-u do nedavno 4.0.1 (valjda, ne sjecam se) i fakat kao sto svi kazu spooooorooooo sve. Medjutim sada sam na 4.2.1 i telefon kao da je na speedu
U medjuvremenu sam instalirao ovaj whited00r http://www.whited00r.com/ i fakat bio sam prezadovoljan. Multitasking bez problema, onaj iz Cydia je patnja ziva, iCloud im je DropBox, imas i mogucnost Appleovog Appstore-a itd. Jedino sto nisam mogao instalirati neke aplikacije koje su mi bile vazne (banka i sl.) jer su bile za 4.0 FW, i nikako nisam mogao sinhronizirati adressbook (vjerovatno zbog nove verzije OSX) tako da sam napravio update na 4.2.1
Mozda tebi i ne bi bilo lose ovo odraditi jer je jednostavno do bola, nemas zezanja sa UDF i sl. a jos uvijek ti je telefon takoreci prazan. Uz ovaj whited00r dodje i Cydia, kao i unlock, a ja mislim da i ovaj AppSync posto sam preko njih skinuo i FB za 3.1.3 verziju a mislim da je bio i Skype i Twitter.
Najbolje od svega je sto se uvijek mozes vratiti na "normalni" 3.1.3 (imas ga skinuti na njihovoj stranici) i onda odraditi JB i unlock. Takodje radi i za one koji su napravili update na 4.0
Sretno
-
Chuckie
#4580 Re: iPhone - All about
Dodaj u cydiji repostevan2712 wrote:Brate hvala ti puno! Jos sam pocetnik sto se iPhonea tice... sad cu ga spojiti malo sa iTunesom kojeg nikada nisam koristio.. Znaci nista da ne updatujem... Samo mi reci gdje da nadjem te aplikacije za 3.1.3 jer kad na app storeu upisem za fb ili twitter pise mi iOS 4.0 Required... i ako ih skinem na komp kako da ih prebacim na iPhone?DYD666 wrote:Ostavi kako jeste, 3.1.3 i to je to, koliko sam skontao, hardwareski je ispravan sto je najvaznije i radi uredno OK sve sto treba, u sustini nemas tehnickih problema. Skini Installous sa Cydie ako zelis i crackovane aplikacije instalirati direktno na tel (ili ih prosto skini sa neta pa sync kroz Tunes)
I samo jos nesto, kako da instaliram taj Installous sa Cydia? Preko njega mogu skidati sve aplikacije free? Mozes mi to malo detaljnije pojasniti..i hoce li te aplikacije odgovarati za moj iOS 3.1.3?
Manage > Sources > Edit > Add
http://cydia.hackulo.us/
i sa njega skini Installous 4, preko njega mozes direktno na telefon skidati aplikacije, a sa nim se instalira i AppSync.
- stevan2712
#4581 Re: iPhone - All about
stavio sam installous 4. skinuo sam i fb sa njega ali neku skroz staru verziju 3.1.3
ne znam gdje da gledam koja verzija moze na moj iOS 3.1.3 ? sta ce se desiti ako skinem recimo onu najnoviju ili mi to nece dozvoliti? i nesto mi dugo traje ovo skidanje...
ne znam gdje da gledam koja verzija moze na moj iOS 3.1.3 ? sta ce se desiti ako skinem recimo onu najnoviju ili mi to nece dozvoliti? i nesto mi dugo traje ovo skidanje...
- amidzazeher
#4582 Re: iPhone - All about
Ah sto si zapeo za FB kao da ne mozes preko Safarija na njega uci!
Version: 3.4.3 (Compatible with iPhone, iPod touch, and iPad. Requires iOS 3.0 or later)
BTW jesi li prikopcan na WiFi? Mozda zato sporo ide?
Version: 3.4.3 (Compatible with iPhone, iPod touch, and iPad. Requires iOS 3.0 or later)
- stevan2712
#4583 Re: iPhone - All about
na wifi-ju samamidzazeher wrote:Ah sto si zapeo za FB kao da ne mozes preko Safarija na njega uci!
I usput kako da iskljucim data transfer preko operatera,sad nemam nikakav paket a on nesto apdejtuje stalno, potrosi sve pare...
-
DYD666
#4584 Re: iPhone - All about
Verzija ti piše u opisu svake aplikacije ma odakle da je skidas, obrati paznju i vidjećeš.stevan2712 wrote: na wifi-ju samAl inace me zanima kako da znam koja je verzija kompatibilna sa mojim iOS-om da se ne zeznem kad budem skidao
?
Ali nemaš se šta zenuti, nije kao da možeš skinuti verziju koja ne paše pa će te nešto zezati, ako verzija ne odgovara neće ti ni dati da je instaliraš, ako odgovara onda hoće i to je to...
- Dupli_skalp
#4585 Re: iPhone - All about
šta će ti taj prastari telefon.
to isto k'o kad bi sad neko uzeo n70 i pitao gdje šta mogu skinuti za njega.
prodaj to i uzmi nešto čestito.
- stevan2712
#4586 Re: iPhone - All about
ljudi stra je ovo. podjem da nazovem kaze nemate dovoljan izsnos na racunu. provjerim stanje imam jos 0.80KM... podjem da posaljem poruku ne moze. pokusam uslugu pozovi me i oni mi jave da imam dovoljno na racunu te da ne mogu koristiti tu uslugu... sta je ovo? i kako da izgasim internet postavke?
-
Chuckie
#4587 Re: iPhone - All about
Ejs. Hoš mu ti kupit 4S?eyesburn wrote:šta će ti taj prastari telefon.
Ne seru svi marke ko ti.
- Quaresma
#4588 Re: iPhone - All about
pa jel reko da kupi neki skup poput iphone 4s.a?
-
Chuckie
#4589 Re: iPhone - All about
Jok, sigurno je mislio na super novi 3Gs.Quaresma wrote:pa jel reko da kupi neki skup poput iphone 4s.a?
- amidzazeher
#4590 Re: iPhone - All about
Od toliko odgovora niti jedan koji je covjeku od koristi!
Settings>general>Network i tu izgasis mobiledata!stevan2712 wrote:ljudi stra je ovo. podjem da nazovem kaze nemate dovoljan izsnos na racunu. provjerim stanje imam jos 0.80KM... podjem da posaljem poruku ne moze. pokusam uslugu pozovi me i oni mi jave da imam dovoljno na racunu te da ne mogu koristiti tu uslugu... sta je ovo? i kako da izgasim internet postavke?
- Dupli_skalp
#4591 Re: iPhone - All about
odakle izvuče samo tako glup zaključak?Chuckie wrote:Ejs. Hoš mu ti kupit 4S?eyesburn wrote:šta će ti taj prastari telefon.
Ne seru svi marke ko ti.
- stevan2712
#4592 Re: iPhone - All about
isao sam na unlockit.co.nz i tamo nasao neki fake APN i valjda je sad izgasen. Ali imam problem. kad odem provjeru stanja racuna imam pare a kad nazovem kaze mi nemate dovoljan iznos na racunu. WTF? i kako da obrisem neke pjesme koje sam prebacio sa itunesa?amidzazeher wrote:Od toliko odgovora niti jedan koji je covjeku od koristi!
Settings>general>Network i tu izgasis mobiledata!stevan2712 wrote:ljudi stra je ovo. podjem da nazovem kaze nemate dovoljan izsnos na racunu. provjerim stanje imam jos 0.80KM... podjem da posaljem poruku ne moze. pokusam uslugu pozovi me i oni mi jave da imam dovoljno na racunu te da ne mogu koristiti tu uslugu... sta je ovo? i kako da izgasim internet postavke?
- stevan2712
#4593 Re: iPhone - All about
brate nemoj offtopica molim te! ja sam ovo dobio na poklon necu ga odmah prodati! meni je dobar. volio bih i ja da mi je galaxy SII ili iphone 4s ali stacu kad ne moze...eyesburn wrote:odakle izvuče samo tako glup zaključak?Chuckie wrote:Ejs. Hoš mu ti kupit 4S?eyesburn wrote:šta će ti taj prastari telefon.
Ne seru svi marke ko ti.
-
Chuckie
#4594 Re: iPhone - All about
Ako nemaš čovjeku šta konstruktivno odgovorit nemoj ni srat niti pristajat na muku.eyesburn wrote:odakle izvuče samo tako glup zaključak?
eyesburn wrote:šta će ti taj prastari telefon.
- amidzazeher
#4595 Re: iPhone - All about
Izbrises ih u iTunesima i onda sinhroniziras opet telefon. Ovo drugo nemam pojma.stevan2712 wrote:isao sam na unlockit.co.nz i tamo nasao neki fake APN i valjda je sad izgasen. Ali imam problem. kad odem provjeru stanja racuna imam pare a kad nazovem kaze mi nemate dovoljan iznos na racunu. WTF? i kako da obrisem neke pjesme koje sam prebacio sa itunesa?amidzazeher wrote:Od toliko odgovora niti jedan koji je covjeku od koristi!
- stevan2712
#4596 Re: iPhone - All about
@amidzazeher
brate hvala puno na pomoci. nego sad sam skinuo par aplikacija sa app storea i samo kliknem na njihovu ikonicu pokaze neku sliku 1 sekundu i vrati me u meni... ne moze da ih otvorio dok neke otvori bez problema. u cemu bi mogao biti problem?
brate hvala puno na pomoci. nego sad sam skinuo par aplikacija sa app storea i samo kliknem na njihovu ikonicu pokaze neku sliku 1 sekundu i vrati me u meni... ne moze da ih otvorio dok neke otvori bez problema. u cemu bi mogao biti problem?
- shalla
#4597 Re: iPhone - All about
Mislim da je to upravo ono što smo ti govorili oko verzija za koju je aplikacija pravljena...stevan2712 wrote:@amidzazeher
- Dupli_skalp
#4598 Re: iPhone - All about
eto nek' si mi ti nešto konstruktivno napisao i zaključioChuckie wrote:Ako nemaš čovjeku šta konstruktivno odgovorit nemoj ni srat niti pristajat na muku.eyesburn wrote:odakle izvuče samo tako glup zaključak?
eyesburn wrote:šta će ti taj prastari telefon.
-
Chuckie
#4599 Re: iPhone - All about
Bar sam pokušao pomoći, a ne trolati u svakom postu ko ti.eyesburn wrote:eto nek' si mi ti nešto konstruktivno napisao i zaključio
- Dupli_skalp
#4600 Re: iPhone - All about
pomoći izvodeći glupe zaključke?Chuckie wrote:Bar sam pokušao pomoći, a ne trolati u svakom postu ko ti.eyesburn wrote:eto nek' si mi ti nešto konstruktivno napisao i zaključio