Jednostavna je cinjenica da je idiot po prezimenu Vuk, koji je hladnokrvnom egzekucijom oduzeo zivot Amaru Mistricu, proveo vise vremena na stangi na sjeveru nego kod kuce. Jel to znaci da su HZ87, taj profil ljudi blizak FKS, odgovorni za Amarovo ubistvo? Dozovi se malo, ne zakuhavaj bez veze priglupim izjavama kako su momka izboli TM87. To sto je (ako je) taj Lakaca navijac Zelje sve nas trpa u isti kos jel? Hajde onda, sudite nam, al prvo Amara da odlezite.The 51st State wrote:boli me kurac za zeljeljeznicar spomenuh li ja klub? a da je doticni lik jedan od vidjenijih manijaka i da zajedno sa slicnim profilom ljudi vodi tu grupu, to je jednostavno cinjenica, a sad mozes kuci i tako se ophoditi prema ukucanima.Cyrax wrote:Ima li tema da je ovaj ne opogani kretenskim naglabanjima o Zelji.Jarane ti imas problem u glavi i to bas golem problem.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
Dead Man Walking
#4576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
Robben
#4577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da si ti meni živ i zdrav, Edin Vuk je OTJERAN sa sjevera početkom 2008. godine.Dead Man Walking wrote:Jednostavna je cinjenica da je idiot po prezimenu Vuk, koji je hladnokrvnom egzekucijom oduzeo zivot Amaru Mistricu, proveo vise vremena na stangi na sjeveru nego kod kuce. Jel to znaci da su HZ87, taj profil ljudi blizak FKS, odgovorni za Amarovo ubistvo? Dozovi se malo, ne zakuhavaj bez veze priglupim izjavama kako su momka izboli TM87. To sto je (ako je) taj Lakaca navijac Zelje sve nas trpa u isti kos jel? Hajde onda, sudite nam, al prvo Amara da odlezite.The 51st State wrote:boli me kurac za zeljeljeznicar spomenuh li ja klub? a da je doticni lik jedan od vidjenijih manijaka i da zajedno sa slicnim profilom ljudi vodi tu grupu, to je jednostavno cinjenica, a sad mozes kuci i tako se ophoditi prema ukucanima.Cyrax wrote:Ima li tema da je ovaj ne opogani kretenskim naglabanjima o Zelji.Jarane ti imas problem u glavi i to bas golem problem.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dok god vecina navijaca Zeljeznicara bude nekim smijesnim opaskama pokusavala umanjiti sve to sto rade vrhuska vase grupe,i na taj nacin im davati neku indirektnu podrsku,slicne stvari ce se desavati cak i intezivnije.
E sada razmislite malo,prije par godina sta se desavalo i koji su sukobi bili unutar Hz bas zbog slicnih stvari i slicnih idiota u tadasnjem vrhu tribine,i razmislite koliko se zrtvovalo da se vise takve stvari ne desavaju. Apstinencije od necega sto nevjerovatno volis,ulicnih batinjanja,fasovanja od tada jacih i devijantnih,pa sve do placenog batinjanja od strane Policije gdje su ljudi bukvalno razvlaceno po asfaltu samo sto su ustali protiv vrha kluba i vrha placenika u grupi.
Pa do potezanja oruzija i dolazaka kuci na vrata od kriminogenih likovaitd. itd...jeste li svjesni uopste kroz sta se sve proslo,a niko nije rekao pa dobro mi smo jedno mi navijamo za isti klub svi smo mi Hz
. Nismo isto,nismo jedno, niti cemo ikada biti,pa da mi je brat rodjeni!!!!
I naravno sada ce veliki navijaci Zeljeznicara se osjetiti prozvanim
i kao pokusati umanjiti svo ovo ponasanje zadnjih mjeseci vrha grupe. Jel' vama jasno da niko normalan direktno ne proziva SVE navijace Zeljeznicara??
Jel' vama jasno da niko normalan cak i ne proziva ni sve pripadnike TM-a??
Jel' vama jasno da umanjivanjem delikvencije i koristenja oruzija od pojedinaca iz vrha grupe sami nas tjerate da vas sve svrstamo u isti kos
Zar je toliko tesko reci,napisati,ono sto su neki vec rekli,napisali...navijac sam Zeljeznicara i muka mi je od likova koji koriste oruzije,muka mi je od likova koji trenutno vode grupu a iz krugova su dilanja,reketarenje i delikvencije.
Ja sam prvi urlikao od muke i boli kada se slicna situacija desavala u vrhu moje tribine,bukvalno patio zbog toga,ali sam uvijek i svugdje govorio da su IDIOTI,i da ih ne amnestira samo to sto navijamo za isti klub.
Daj ba izdignite se malo iz svega toga...sta vam je.
E sada razmislite malo,prije par godina sta se desavalo i koji su sukobi bili unutar Hz bas zbog slicnih stvari i slicnih idiota u tadasnjem vrhu tribine,i razmislite koliko se zrtvovalo da se vise takve stvari ne desavaju. Apstinencije od necega sto nevjerovatno volis,ulicnih batinjanja,fasovanja od tada jacih i devijantnih,pa sve do placenog batinjanja od strane Policije gdje su ljudi bukvalno razvlaceno po asfaltu samo sto su ustali protiv vrha kluba i vrha placenika u grupi.
Pa do potezanja oruzija i dolazaka kuci na vrata od kriminogenih likovaitd. itd...jeste li svjesni uopste kroz sta se sve proslo,a niko nije rekao pa dobro mi smo jedno mi navijamo za isti klub svi smo mi Hz
I naravno sada ce veliki navijaci Zeljeznicara se osjetiti prozvanim
Jel' vama jasno da niko normalan cak i ne proziva ni sve pripadnike TM-a??
Jel' vama jasno da umanjivanjem delikvencije i koristenja oruzija od pojedinaca iz vrha grupe sami nas tjerate da vas sve svrstamo u isti kos
Zar je toliko tesko reci,napisati,ono sto su neki vec rekli,napisali...navijac sam Zeljeznicara i muka mi je od likova koji koriste oruzije,muka mi je od likova koji trenutno vode grupu a iz krugova su dilanja,reketarenje i delikvencije.
Ja sam prvi urlikao od muke i boli kada se slicna situacija desavala u vrhu moje tribine,bukvalno patio zbog toga,ali sam uvijek i svugdje govorio da su IDIOTI,i da ih ne amnestira samo to sto navijamo za isti klub.
Daj ba izdignite se malo iz svega toga...sta vam je.
-
Dendrlix
#4579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@Libero
Tač daun!
Tač daun!
-
Dead Man Walking
#4580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A Boga ti ko ovo podrzava i opravdava?
-
Robben
#4581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Opravdavaš ovaj čin, čim spominješ to da MIDead Man Walking wrote:A Boga ti ko ovo podrzava i opravdava?
Jesi ti normalan?
-
Dendrlix
#4582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pokusava se braniti nebranjivo.Joey Tribbiani wrote:
niko ne brani Lakaču (ako je to uradi, nema jos nigdje zvanično), brani se tm87 koji se beze uvlače u ovo![]()
Meni nije jasno da se ne moze iskupiti kriticna masa od 100 normalnih ljudi koji ce reci dosta.
-
Dead Man Walking
#4583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kakav si ti mozgonja, blago majci.Robben wrote:Opravdavaš ovaj čin, čim spominješ to da MIDead Man Walking wrote:A Boga ti ko ovo podrzava i opravdava?odležimo Amara Mistrića...
Jesi ti normalan?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Stojis sa njima na tribini,trpis da povlace nozeve na vas,trpis da povlace oruzije i na nas, da koriste oruzije uopste,slusas jednog od njih koji vam vodi navijanje,pjevas pjesmu u cast momku koji svako malo poteze sto vatreno sto hladno oruzije ("...niko kao T... sa juga...",jel ti poznata pjesma),il' u krajnjem slucaju povlacis paralelu ovoga i svih drugih bodenja, sa Vukom i njegovim idiotskim ubistvom,kao paralelu Tm i HZ.Dead Man Walking wrote:A Boga ti ko ovo podrzava i opravdava?
Kada si vec raspolozen za povlacenje paralela i poredjene:
Kako su Hz,ili barem onaj progresivni dio tribine odreagovali na ponasanje,batinjanje,otimanje,i ponasanje ala "Vuk" & co....a kako to radi progresivni dio TM-a,a znam da vas ima jako dobrih i urbanih momaka na tribini bez obzira sto nas boje dijele?
-
Dead Man Walking
#4585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jaro, ja licno na jug ne idem od drugog srednje, te navijacke furke me ne zanimaju al nikako. Na stadionu sam zbog utakmice i desavanja na terenu. Pun mi qratz i saranja grafita, i tuca, i bacanja suzavaca, i razbijanja flasa o glavu invalida na proslavama titule, i svega i svacega. Doslo je vrijeme da se gradom ne smije proci, i umjesto da se smiruju, tenzije se podizu. Sta god se desi, automatski se zna krivac. Uvijek je kriv onaj durgi, i uvijek je: e ovo vam je za ono. Sta je meni zaparalo oci je ta generalizacija, kako su momka izboli TM87, i zato sam i karikirao primjer sa Amarom. Jel trebam nacrtati? Pa normalno da ne mislim da su HZ krive, niti mogu biti za Amarovu smrt. Isto tako, ne mogu TM biti krivi za ovo sto se desilo danas. Idiot treba da odgovara taman da mi je rodjeni brat, i sa njim zajedno treba da se preispita i onaj koji ga podrzava. A na preispitivanje bi trebali i ovi koji jedva docekaju da doliju ulje na vatru i okrive cijelu grupu.
- Joey Tribbiani
#4586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@libero - dug i djelomično korektan post ,ok, izborili se, dobili ono sto ste htjeli...valjda...ali molim te nemoj na redne kora ba
. Isti ti giga mega sega ultra fancy fgr pitari su pravili i prave nista manje belaje od ovih koje spominjes. Od bacanja baklje sa "odvojenog zapada" medju "veterane" na jugoistoku (znaci ljudi od 45-75 godina), preko kidanja stolica na sjeveru jer, zamisli vas klub gubi 2:0, do belaja kad smo slavili titulu...da ne nabrajam dalje. Ne rade to svi, mozda to vrh grupe ne radi ali ni ne osudjuje koliko ja vidim. Ne prozivam tebe jer, po postovima, ne bih rekao da bi ti radio takve stvari ali priznaj da nije ni kod vas iskorijenjeno. Ima na obje strane i dok se ne sastanu (ove sadasnje vodje ili neke buduce) nazalost nece stati...a davno su se presle sve granice. Ne podrzavam nista od toga i na derbiju necu biti miran dok se takve stvari ne srede. Jbg, ali tako je.
fino odgovorne strpat u prdekanu, a normalne ljude i s jedne i s druge strane pustit da navijaju i da se "kulturno" prcaju i podhebaju bez nozeva i slicnih stvari
fino odgovorne strpat u prdekanu, a normalne ljude i s jedne i s druge strane pustit da navijaju i da se "kulturno" prcaju i podhebaju bez nozeva i slicnih stvari
Last edited by Joey Tribbiani on 28/08/2010 02:04, edited 1 time in total.
- Rauber
#4587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nema sta, kriv je zakon, ovaj bilde vec nekoliko puta pravi incidente sa nozem i nikome nista, a meni policija dolazi na vrata zbog neplacene kazne za koristenje pojasa i jos mi se prijeti zatvorom.
Tako to fercera u nasoj banana drzavi.
Tako to fercera u nasoj banana drzavi.
- Cyrax
#4588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uvijek ce se naci neka budala koja ce praviti sranja na stadionu nebitno koja je strana u pitanju pogotvo u drustvu kakvo je nase.Polako kod nas stadioni prestaju biti stadioni nego nesta vise kao u Srbiji sto se desilo.
- Rauber
#4589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ako smijem da se umijesam.Joey Tribbiani wrote:@libero - dug i djelomično korektan post ,ok, izborili se, dobili ono sto ste htjeli...valjda...ali molim te nemoj na redne kora ba. Isti ti giga mega sega ultra fancy fgr pitari su pravili i prave nista manje belaje od ovih koje spominjes. Od bacanja baklje sa "odvojenog zapada" medju "veterane" na jugoistoku (znaci ljudi od 45-75 godina), preko kidanja stolica na sjeveru jer, zamisli vas klub gubi 2:0, do belaja kad smo slavili titulu...da ne nabrajam dalje. Ne rade to svi, mozda to vrh grupe ne radi ali ni ne osudjuje koliko ja vidim. Ne prozivam tebe jer, po postovima, ne bih rekao da bi ti radio takve stvari ali priznaj da nije ni kod vas iskorijenjeno. Ima na obje strane i dok se ne sastanu (ove sadasnje vodje ili neke buduce) nazalost nece stati...a davno su se presle sve granice. Ne podrzavam nista od toga i na derbiju necu biti miran dok se takve stvari ne srede. Jbg, ali tako je.
Nije da opravdavam lomljenje stolica i sl, lomili ste ih i vi na jugu koseva, ne kazem da je normalno ali mi je u neku ruku prihvatljivo kad je derbi, jbg rivalitet, uzavrele strasti, nervozan kad ti klub gubi, tako je nazalost da kad god idem na derbi jedan dio mene je spreman na eventualni belaj.
Ali danas nit je bila utakmica niti ista, momak nosi majicu R.I.P. Vedran Puljic i bude zboden zbog toga, to mi je van pameti, jel sad treba da gledamo ko kakve majice nosa pa da se bodemo zbog toga
Kako je krenulo sigurno ce nam biti tako.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#4590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Znas i sam,navijaci smo nismo "horska sekcija Ivo Lola Ribar",koliko god to brutalno zvucalo emocije,psihologija mase,to neko suparnistvo kroz generacije itd.itd sve to kulminira na tim derbijima.
Ne mogu opravdavati ni lomljavu stolica,ne mogu ni bacanje baklji jednih prema drugima (mada objektivno desavalo se ali ne bas precesto,kada skontas da se za jedan derbi sprzi kamion baklji sve skupa),ne moze se to opravdati,jer sve to je potencijalna mogucost da se neko povrijedi ili nedaj Boze da mu se zivot ugrozi.
I prije rata ,a i poslije ,su se desavale te neke manje ili malo vece tuce na ulici,saka ,nos,patos...nekada vi dobijete vise ,nekada mi..pa kako kome zapadne. Znam,znam lose je i to,kada bih se ja pitao i to je bespotrebno,ali desava se,hormoni,naboj,emocija,pripadnost,boje...i sve to sto su sociolozi vec dobrano ispitali i dokazali
Ali novonastala situacija se izdigla u negativnom kontekstu od tog generacijskog "sukoba"na navijackom planu u gradu Sarajevu.
Vjeruj mi,mene vise boli kada vidim te idiote na stangli sa megafonom na jugu,ili kada ih vidim u vasem korteu na mjestima gdje stoji prva ekipa,bas zbog raje za koju znam da su ok a na jugu su,i zbog toga sto ne vidim da su se oni izdigli iz svega toga...boli me,hebi ga.
To me vise boli,za te likove svi skupa znamo da su takvi,to je problem drzave policije i sudstva koje ne funkcionise.
Tesko se sa njima dogovoriti bilo sta,jer neko je spomenuo da se treba sjesti i dogovoriti. Eto probaj im ti prici i pokusaj napraviti neki dogovor sa tim likovima,za isti klub navijate,znam iz iskustva kako je to funkcionisalo
i kod nas. Dok bi izgovorio trecu rijec vec bi po tebi skakala dvojica,to je isti profil ljudi patologija teska.
Znam da se nikome ne dobija ni batine,znam da je tesko dici svoj glas,ali eto mene to boli..i iskreno sam ti rekao o cemu se radi,jer se zapitas pa vidi znam onog momka iz naselja,znam onoga sa faxa,znam (logicno
) i svoga rodjaka i neku njegovu raju..i svi normalno i dalje stojite zajedno sa tim likovima na tribini i oni vam kao odredjuju kodeks grupe,nacin ponasanja( a svi smo svjesni da ide sve to u losem smijeru),sta cete pjevati i vi svi stojite i fakticki se na taj nacin izjednacavate sa njima.
. Meni je nekako kada pomislim na to los osjecaj i to pravo,i to sam rekao otvoreno i nekim mojim jaranima manijacima a evo i sada to pisem.
A sudstvo,policija i cijela drzava i problematika povratnika u delikvenciju,to je katastrofa cista,nebi me cudilo da je jutros izbo tog momka u tramvaju a da je sada vec na slobodi. Fuj!!!!
p.s opet ja oduzio,eto necu vise

Ne mogu opravdavati ni lomljavu stolica,ne mogu ni bacanje baklji jednih prema drugima (mada objektivno desavalo se ali ne bas precesto,kada skontas da se za jedan derbi sprzi kamion baklji sve skupa),ne moze se to opravdati,jer sve to je potencijalna mogucost da se neko povrijedi ili nedaj Boze da mu se zivot ugrozi.
I prije rata ,a i poslije ,su se desavale te neke manje ili malo vece tuce na ulici,saka ,nos,patos...nekada vi dobijete vise ,nekada mi..pa kako kome zapadne. Znam,znam lose je i to,kada bih se ja pitao i to je bespotrebno,ali desava se,hormoni,naboj,emocija,pripadnost,boje...i sve to sto su sociolozi vec dobrano ispitali i dokazali
Ali novonastala situacija se izdigla u negativnom kontekstu od tog generacijskog "sukoba"na navijackom planu u gradu Sarajevu.
Vjeruj mi,mene vise boli kada vidim te idiote na stangli sa megafonom na jugu,ili kada ih vidim u vasem korteu na mjestima gdje stoji prva ekipa,bas zbog raje za koju znam da su ok a na jugu su,i zbog toga sto ne vidim da su se oni izdigli iz svega toga...boli me,hebi ga.
To me vise boli,za te likove svi skupa znamo da su takvi,to je problem drzave policije i sudstva koje ne funkcionise.
Tesko se sa njima dogovoriti bilo sta,jer neko je spomenuo da se treba sjesti i dogovoriti. Eto probaj im ti prici i pokusaj napraviti neki dogovor sa tim likovima,za isti klub navijate,znam iz iskustva kako je to funkcionisalo
Znam da se nikome ne dobija ni batine,znam da je tesko dici svoj glas,ali eto mene to boli..i iskreno sam ti rekao o cemu se radi,jer se zapitas pa vidi znam onog momka iz naselja,znam onoga sa faxa,znam (logicno
A sudstvo,policija i cijela drzava i problematika povratnika u delikvenciju,to je katastrofa cista,nebi me cudilo da je jutros izbo tog momka u tramvaju a da je sada vec na slobodi. Fuj!!!!
p.s opet ja oduzio,eto necu vise
- banovan
#4591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Spominjete TM i kako bi neko trebao nekog da otjera.Pogledajte prvo u svoju avliju,i ko vam je na tribini.Dobro vi znate da vam pola tribine nosa pistolje,il nozeve,a sada se ibretite nesto jer mi eto,ne mozemo da otjeramo nekog sa tribine.Smijesno
-
Alkos
#4592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
banovan wrote:Spominjete TM i kako bi neko trebao nekog da otjera.Pogledajte prvo u svoju avliju,i ko vam je na tribini.Dobro vi znate da vam pola tribine nosa pistolje,il nozeve,a sada se ibretite nesto jer mi eto,ne mozemo da otjeramo nekog sa tribine.Smijesno
Evo ja nemam ni pistolj ni noz, koji ce mi... Imam tenk parkiran ispred kuce!
A ovo je postalo specificno, neko nekog izbode, neko nekog upuca, neko nekog ubije, uvijek se trazi opravdanje - vi ste prvi poceli, vi nosite nozeve, vi pucate iz pistolja, moj je tata jaci od tvog! Upravo tako kako kazes, za pocetak nek svako gleda u svoju avliju. Za pocetak, "kaznite" tog pojedinca iz vase avlije. Nek se drugi vode vasim primjerom!
Ne razumijem kako vise mozete traziti opravdanja za takve idiote. Neko pridje i izbode nekoga, i ti budes tako pametan, pa kazes pocistite u svojoj avliji i vi nosite nozeve ili ti ga u prijevodu "nek' ga je izbo ko mu jebe mater, jer i vi nosite nozeve".
-
Frank Sinatra
#4593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne skrecite temu sa mesara. Koristio je noz zato sto je ovaj drugi navijac Sarajeva. Zna ovo policija, znaju ovo Manijaci, znaju svi. Sad i policija i Manijaci imaju priliku da to zaustave prije nego sto neko bude ubijen. Ne govorite da slucajno navija za Zeljeznicar i da nema veze s tim kad ima.
-
hali gali halid
- mrtva kokoš
#4595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
neko je ovdje ranije spomenuo trebaju se sastaviti vodje grupa i pokusati smiriti situaciju
dodje mi da se grohotom smijem
pa isti ti kriminalci nema sta ne rade dilaju, kradu, ubijaju i sad on nekog treba pozivati na "mir mir niko nije kriv"..
toliko smijesno da je postalo zalosno

dodje mi da se grohotom smijem
pa isti ti kriminalci nema sta ne rade dilaju, kradu, ubijaju i sad on nekog treba pozivati na "mir mir niko nije kriv"..
toliko smijesno da je postalo zalosno
-
bullmastiff
#4596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jeste li sigurni da je lakaca kriv?
ima li gdje slika tog lakace?
to su danasnji mangupi ..skupe se 5 na jednog ..i misle nesto postigli
ima li gdje slika tog lakace?
to su danasnji mangupi ..skupe se 5 na jednog ..i misle nesto postigli
- innovision
#4597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zar nije jadno sa 20,30 godina ici nesto se derati urlati i lafo gledati utakmice.
-
saabsa
#4598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jašta je nego jadno , cuj gledati utakmice ???innovision wrote:Zar nije jadno sa 20,30 godina ici nesto se derati urlati i lafo gledati utakmice.
Idi ogulu jabuku svega ti.
-
Omerovim_Koracima
#4599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Svaka je rijec suvisna.
- Hemera
#4600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kakvi sukobi navijača to su sukobi bandita i kriminalaca po javnim mjestima.
Pravi navijači to ne rade...bijeda svakakva.
Pravi navijači to ne rade...bijeda svakakva.