Dešavanja u Srbiji
-
dallton
#4576 Re: Desavanja u Srbiji
- kiky
#4577 Re: Desavanja u Srbiji
ljudi imaju nezadrživ nagon da na svaki način i u svakoj prilici, što je više moguče, seru po bih ...
pa makar to bila obična pjesmica na trečerazrednom festivalu istočnoevropskog pop smeča na kojem gostuje i poneki propali izvođač iz zapadne evrope ...
sram i stid da ih bude ...
pa makar to bila obična pjesmica na trečerazrednom festivalu istočnoevropskog pop smeča na kojem gostuje i poneki propali izvođač iz zapadne evrope ...
-
dallton
#4578 Re: Desavanja u Srbiji
au sto ce se neko zacrveniti..a ti si to malo previse uzeo k srcu, koliko je taj ministar koji je to rekao ozbiljan i utjecajan covjek govori ti cinjenica da se hvali time da njegove stihove pjeva grupa "regina" za koju i moja mala sestricna od 12 godina misli da je "trash grupa za djecu" (njenim rjecimakiky wrote:ljudi imaju nezadrživ nagon da na svaki način i u svakoj prilici, što je više moguče, seru po bih ...
-
Johny
#4579 Re: Desavanja u Srbiji
pici wrote:đžonijen se pođžoniJokiky wrote:taman mislim mi ozibljno tabirimo kad đoni se zafrkava ...![]()
pa nemoj tako ...
đony ...đžonijen navijaš li ...jesil se obrazli navuko na mobitel i potrošiJo koji dinar na Reginu
![]()
![]()
Srbijanski ministar navija za "Reginu"![]()
![]()
Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić rekao je da na Evroviziji, koja se održava u Moskvi, navija za predstavnika BiH, grupu "Regina", jer izvode "njegov refren" u pjesmi "Bistra voda".
Navijač BiH u Moskvi
![]()
![]()
Navijač BiH u Moskvi
Dinkić i dalje tvrdi da je refren ove pjesme identičan refrenu u pjesmi "Oltar", koju je komponovao za beogradskog muzičara Kikija Lesendrića.
"Ta pjesma grupe 'Regina' doživjeće uspjeh, ubjeđen sam da će biti među prve tri u finalu, ako ne i prva. Srećan sam jer gledam svoj refren na Pjesmi Evrovizije", rekao je Dinkić, komentarišući plasman bh. predstavnika u subotnje finale Evrovizije.
On se nada da će, ako bude visoko plasirana Reginina pjesma "Bistra voda" i njegova autorska prava biti zaštićena.
(SRNA)
Dinkic je muzikalan odavno, voli covek gitaru i kompoziciju
Uvek uzivam u trash lakrdiji kao sto je eurosong, do sad smo shvatali to previse ozbiljno pa smo pravili rezultate, ali ove godine smo ga preterali sa zajebancijom, onaj debeli ne bi me razgalio ni posle 5 piva, pa sve i da me je napusila neka sponzorusa
Regina
-
Johny
#4580 Re: Desavanja u Srbiji
pici wrote:Ovo kako ga "VI" gledateJohny wrote:Slusajte moje reci, Tadic ce biti predsednik Velike Srbije a najvise glasova dobice u Sarajevu i Zenici![]()
a kad jednog dana svršite i snjime ondaka cemo ga "MI" pripaziti
eve Hovako
![]()
![]()
Ovo kao Shipac je ipak najace, kao i zubi mu fale
-
dallton
#4581 Re: Desavanja u Srbiji
nema glupljeg muzickog takmicenja u bogu - sve trash do trasha, cisto politikanstvo
evo malo da nagadjamo glasanje zemalja u rangu bodova 10 i 12:
turska - 12 bodova armeniji (radi genocida), 10 kipru ili grckoj (da se ne ljute)
makedonija - 12 bodova albaniji, 10 grckoj (razumljivi razlozi)
crna gora - 10 bodova hrvatska (autoput), 12 srbija (da zaborave razlaz)
hrvatska - 12 bodova srbija (da se zaboravi oluja), 10 slovenija (da se evropi pokaze da su dobri susjedi)
srbija - 12 bodova za bih (radi ministrove poezije), 10 bodova crna gora (jos uvijek smo bliski)
bih dobija bodove uvijek isto - jedno 8-10 iz hrvatske, oko 6-8 iz slovenije, ove godine jedno 8 iz crne gore, 8 iz turske (pomoc brace muslimana), po jedno 8-10 iz norveske, svedske i njemacke (glasovi dijaspore) itd itd...e samo jos ne znam koje ce zemlje iznenaditi bodovima
turska - 12 bodova armeniji (radi genocida), 10 kipru ili grckoj (da se ne ljute)
hrvatska - 12 bodova srbija (da se zaboravi oluja), 10 slovenija (da se evropi pokaze da su dobri susjedi)
srbija - 12 bodova za bih (radi ministrove poezije), 10 bodova crna gora (jos uvijek smo bliski)
bih dobija bodove uvijek isto - jedno 8-10 iz hrvatske, oko 6-8 iz slovenije, ove godine jedno 8 iz crne gore, 8 iz turske (pomoc brace muslimana), po jedno 8-10 iz norveske, svedske i njemacke (glasovi dijaspore) itd itd...e samo jos ne znam koje ce zemlje iznenaditi bodovima
- kiky
#4582 Re: Desavanja u Srbiji
đoni ...
opet nisi ozbiljan ....
al dat če mo glasove za srbijansku pjesmu ....
komšiluka radi ....
c.g. mi je bila kraljica ( čini mi se da sam je i sanjo sinoč poslije eurovizije ..) al ne prođe ...

opet nisi ozbiljan ....
al dat če mo glasove za srbijansku pjesmu ....
komšiluka radi ....
c.g. mi je bila kraljica ( čini mi se da sam je i sanjo sinoč poslije eurovizije ..) al ne prođe ...
- kiky
#4583 Re: Desavanja u Srbiji
treba uvest nagradu i za najtečniji engleski jezik ... ( ili ono što bi trebalo bit engleski ) 
-
Johny
#4584 Re: Desavanja u Srbiji
Hrvatska daje Srbiji zato sto Srbi odande glasaju za nas, mada kad je pevao Joksimovic glasalo je i dosta Hrvata, glasovi za BIH iz Srbije idu u zavisnosti kolko je dobar pevac, npr kad je pevao Hari svi su glasali za njega, kao i za onog zajebanta prosle godine... mislim da ce Regina dobiti 12 iako je Cukrov poznat zbog OT-a...dallton wrote:nema glupljeg muzickog takmicenja u bogu - sve trash do trasha, cisto politikanstvo
Da bi pobedio ipak mora pesma da pokrene i neke zemlje sa kojima nemas dodirnih tacaka, npr za Mariju Serifovic glasali su sa Islanda, iz Portugalije, Malte... tamo nema nasih gastera, a to sto se skupi od njih je presudno za pobedu...
Jedino sto mi se svidja osim nekih delova Reginine pesme je pesma i pevacica sa Islanda, ima gospotsku lepotu i sjajan glas...ostalo je zesci shit...
Kiki, ne kapiram, jel bolje kad sam ozbiljan ili...
- kiky
#4585 Re: Desavanja u Srbiji
ma zezam se, ba, oni ti ....
puno je lakše i ljepše postat kad se i pomalo zezamo ....
zar ne ...

zar ne ...
-
Johny
#4586 Re: Desavanja u Srbiji
Uvek sam za zezancijukiky wrote:ma zezam se, ba, oni ti ....![]()
zar ne ...
Samo ne smem da preterujem, jednom sam se nasalio sa Mekom i Medinom pa sam popio ban, mod ne razume salu vec je mislio da sam udario po islamu...svasta...
p.s sta znaci "taribimo"
- kiky
#4587 Re: Desavanja u Srbiji
tabirimo znači pričamo ozbiljno o nečemu ( al na neki mahalaški način ) ....
zezat se treba uvijek i na svaku temu ( zašto bi islam bio nedodirljiv ), bar na forumu ....
činjenica je da su ovdje teme nezgodne i da se svašta posta ali ..... sve je to šupljaka .... ubijanje dosade ....
jesil ti srbijanac ( vidim pičiš ekavski ) ...
zezat se treba uvijek i na svaku temu ( zašto bi islam bio nedodirljiv ), bar na forumu ....
činjenica je da su ovdje teme nezgodne i da se svašta posta ali ..... sve je to šupljaka .... ubijanje dosade ....
-
Johny
#4588 Re: Desavanja u Srbiji
Jeste sve u vezi foruma neozbiljno, ali mnogo ima pozitivnih stvari, vidis kako ljudi razmisljaju o raznim temama koje su ti zanimljive, biras sa kim ces diskutovati i sve sto pocne da te davi odmah ignoriseskiky wrote:tabirimo znači pričamo ozbiljno o nečemu ( al na neki mahalaški način ) ....
činjenica je da su ovdje teme nezgodne i da se svašta posta ali ..... sve je to šupljaka .... ubijanje dosade ....![]()
Iako ima dosta ljudi sa kojima mozes razgovarati nekad ti se nakace zatucani likovi koji sve shvataju mnogo licno, ne znam dal si pratio(la), prica je bila o Kosovu, ja reagovao na otvaranje posebne teme "Saudijska Arabija priznala Kosovo" sa pitanjem zasto je to vazno, dal je to zbog Meke i Medine?!
Kao kad bi hipoteticki Zapadna Obala priznala Republiku Srpsku, neko stavi tu temu i neko napise "jel to zbog Vitlejema i Nazareta"?! I sad ja kao satro hriscanin se tolko naljutim da toga prijavim modu i on me banuje
Nekim ljudima su isprani mozgovi i to je tako, ne vredi se sa time boriti...
Cim pisem ekavicu jasno je odakle sam, inace iz Beograda...
- kiky
#4589 Re: Desavanja u Srbiji
pa cool, brale...
inače nemoj se ljutit radi bana... ja sam radi tri riječi o židovima bio banovan mjesec dana ... šta češ ... i opet si tu ...
imal neki dobar forum u srbiji ... nešto poput ovog ....
šta ima u begišu ...
izgleda se niste plasirali u finale ....
inače nemoj se ljutit radi bana... ja sam radi tri riječi o židovima bio banovan mjesec dana ... šta češ ... i opet si tu ...
šta ima u begišu ...
-
Bandierra Rossa
#4590 Re: Desavanja u Srbiji
Kako vi izlazite na kraj sa "zaštitnicima nacionalnih interesa"???Johny wrote:Jeste sve u vezi foruma neozbiljno, ali mnogo ima pozitivnih stvari, vidis kako ljudi razmisljaju o raznim temama koje su ti zanimljive, biras sa kim ces diskutovati i sve sto pocne da te davi odmah ignoriseskiky wrote:tabirimo znači pričamo ozbiljno o nečemu ( al na neki mahalaški način ) ....
činjenica je da su ovdje teme nezgodne i da se svašta posta ali ..... sve je to šupljaka .... ubijanje dosade ....![]()
jesil ti srbijanac ( vidim pičiš ekavski ) ...![]()
Iako ima dosta ljudi sa kojima mozes razgovarati nekad ti se nakace zatucani likovi koji sve shvataju mnogo licno, ne znam dal si pratio(la), prica je bila o Kosovu, ja reagovao na otvaranje posebne teme "Saudijska Arabija priznala Kosovo" sa pitanjem zasto je to vazno, dal je to zbog Meke i Medine?!
Kao kad bi hipoteticki Zapadna Obala priznala Republiku Srpsku, neko stavi tu temu i neko napise "jel to zbog Vitlejema i Nazareta"?! I sad ja kao satro hriscanin se tolko naljutim da toga prijavim modu i on me banuje![]()
Nekim ljudima su isprani mozgovi i to je tako, ne vredi se sa time boriti...
Cim pisem ekavicu jasno je odakle sam, inace iz Beograda...
-
Johny
#4591 Re: Desavanja u Srbiji
Ne znam, verovatno ima... ovde sam svratio sasvim slucajno kad sam trazio neke informacije o Sarajevu i zarazio sekiky wrote:pa cool, brale...
šta ima u begišu ...![]()
Moje Srbende ionako znam u dusu, dosadno mi je sa njima da se dopisujem kad ionako mogu uzivo... mnoge stvari nisam znao o Bosnjacima i ovo je kao kratak kurs iz te oblasti
Moram nekad da branim "svoje" po defaultu, inace sam mnogo kriticniji kad se nadjem oci u oci sa nekim bambusom sa tri prsta i brljom u mozgu...
Bandiera, ne razumem na sta tacno mislis?
- kiky
#4592 Re: Desavanja u Srbiji
al, meni se čini da se ovdje slabo pravi razlika tipa: moj - tvoj ...
ovdje je više rasprava tipa: istina - laž ili pravda - nepravda ....
-
Johny
#4593 Re: Desavanja u Srbiji
Zavisi... vidim da se dosta kritikuju lokalni politicari i razne stvari iz svakodnevnog zivota u Bosni....kiky wrote:slabo da ovdje narod brani ili forsira svoje .... naravno ima takvih i nek ima ... svako tipka šta mu je na duši ...
al, meni se čini da se ovdje slabo pravi razlika tipa: moj - tvoj ...
ovdje je više rasprava tipa: istina - laž ili pravda - nepravda ....
Ali samnom u diskusiji, kad vide da pisem ekavicom, obicno se hvata odbrambeni stav, krenu vatru po Srbima misleci da sam ja neki njihov predstavnik, krene klasicna matrica o velikosrpstvu i ratu, a kad vide da ja bas nisam postovaoc te price onda je nered u glavi...
Necu da klimam glavom na sve osude, nesto prihvatam , ali mnogo stvari po meni ne stoje... nema veze, zato smo tu da ukrstimo argumente i ideje, bez neke pretenzije da ces promeniti neciji stav, to je vise kao hobby, igras se dok je zanimljivo
- kiky
#4594 Re: Desavanja u Srbiji
pa, ruku na srce, na takve stvari moraš računat jer ovdje je dosta svijeta koji je svašta preživio ... koji su bili svjedoci najstravičnijih stvari... otiđi na onaj post o bratuncu i samo gledaj slike ( ja sam jednom i nemogu više ) ... dosta je svijeta koji je protjeran iz svojih kuča ....
ljudi znaju, vrlo dobro, ko je činio zlo i odakle su dolazili ti banditi ... ogroman broj je tvojih zemljaka ... to je jednostavno tako ....
ljudi znaju, vrlo dobro, ko je činio zlo i odakle su dolazili ti banditi ... ogroman broj je tvojih zemljaka ... to je jednostavno tako ....
-
Johny
#4595 Re: Desavanja u Srbiji
B92 Info Vesti Društvo
Dani Sarajeva u Beogradu
15. maj 2009. | 01:08 | Izvor: B92
Beograd -- U Beogradu je počela treća po redu manifestaija Dani Sarajeva.
Izložbom “Urbani kalendar“ Ajne Zatrić i predstavama “Vremenski tunel“ i “Mortal kombajn“ sinoć su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu otvoreni Dani Sarajeva. Festival organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava uz podršku Skupštine Grada Beorgada.
Direktor Incijative mladih Andrej Nosov kaže da je jedan od osnovnih ciljeva edukacija mladih ljudi, koji o bivšoj Jugoslaviji znaju veoma malo ili ništa.
“Mi smo radili ulične akcije tokom pripreme ovog festivala i fascinantno je, u nekom prostom kvizu na pitanje gde se nalazi Sarajevo, pa ono A, B, C – pod A je bila Bosna i Hercegovina, pod B Hrvatska – ne možete da verujete koliko vrlo mladih ljudi koji su popunjavali taj kviz misli da je Sarajevo u Hrvatskoj“, kaže Nosov.
“Ovo je meni zvučalo kad sam prvi put čuo kao nešto neverovatno, ali to su nove generacije koje dolaze. One s bivšom Jugoslavijom, s BiH, ako hoćete, sa bilo kojim nasleđem nemaju ništa. Oni ne znaju ko je Tito, oni ne znaju šta se dogodilo 90-ih godina“, navodi on.
Dani Sarajeva održavaju se od 14. do 17. maja na više lokacija. Tokom četiri dana posetioci će moći da učestvuju u velikom broju panel diskusija koje se između ostalog bave slobodom medija i izražavanja, slobodom kretanja i bezviznim režimom, a planiran je i veliki broj kocenrata i DJ nastupa, pozorišnih i filmskih predstasva, čiji su autori sarajevski umetnici.
Dani Sarajeva u Beogradu
15. maj 2009. | 01:08 | Izvor: B92
Beograd -- U Beogradu je počela treća po redu manifestaija Dani Sarajeva.
Izložbom “Urbani kalendar“ Ajne Zatrić i predstavama “Vremenski tunel“ i “Mortal kombajn“ sinoć su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu otvoreni Dani Sarajeva. Festival organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava uz podršku Skupštine Grada Beorgada.
Direktor Incijative mladih Andrej Nosov kaže da je jedan od osnovnih ciljeva edukacija mladih ljudi, koji o bivšoj Jugoslaviji znaju veoma malo ili ništa.
“Mi smo radili ulične akcije tokom pripreme ovog festivala i fascinantno je, u nekom prostom kvizu na pitanje gde se nalazi Sarajevo, pa ono A, B, C – pod A je bila Bosna i Hercegovina, pod B Hrvatska – ne možete da verujete koliko vrlo mladih ljudi koji su popunjavali taj kviz misli da je Sarajevo u Hrvatskoj“, kaže Nosov.
“Ovo je meni zvučalo kad sam prvi put čuo kao nešto neverovatno, ali to su nove generacije koje dolaze. One s bivšom Jugoslavijom, s BiH, ako hoćete, sa bilo kojim nasleđem nemaju ništa. Oni ne znaju ko je Tito, oni ne znaju šta se dogodilo 90-ih godina“, navodi on.
Dani Sarajeva održavaju se od 14. do 17. maja na više lokacija. Tokom četiri dana posetioci će moći da učestvuju u velikom broju panel diskusija koje se između ostalog bave slobodom medija i izražavanja, slobodom kretanja i bezviznim režimom, a planiran je i veliki broj kocenrata i DJ nastupa, pozorišnih i filmskih predstasva, čiji su autori sarajevski umetnici.
-
mmostar
#4596 Re: Desavanja u Srbiji
Nažalost,ali bilo je bandita i iz Malezije,Turske,sandžaka,Irana,Afganistana,Hrvatske,S.Arabije......Ima ljudi i sa "druge" strane koji vrlo dobro znaju koje činio zločinekiky wrote:pa, ruku na srce, na takve stvari moraš računat jer ovdje je dosta svijeta koji je svašta preživio ... koji su bili svjedoci najstravičnijih stvari... otiđi na onaj post o bratuncu i samo gledaj slike ( ja sam jednom i nemogu više ) ... dosta je svijeta koji je protjeran iz svojih kuča ....
-
Johny
#4597 Re: Desavanja u Srbiji
Mostarac, neuhvatljiv si lik, pravi si oportunistammostar wrote:Nažalost,ali bilo je bandita i iz Malezije,Turske,sandžaka,Irana,Afganistana,Hrvatske,S.Arabije......Ima ljudi i sa "druge" strane koji vrlo dobro znaju koje činio zločinekiky wrote:pa, ruku na srce, na takve stvari moraš računat jer ovdje je dosta svijeta koji je svašta preživio ... koji su bili svjedoci najstravičnijih stvari... otiđi na onaj post o bratuncu i samo gledaj slike ( ja sam jednom i nemogu više ) ... dosta je svijeta koji je protjeran iz svojih kuča ....
- kiky
#4598 Re: Desavanja u Srbiji
pa bilo je, nekažem da nije,....
ali 1992g je 1992g ..... navodit ono što se dešavalo poslije, kao odjek i posljedica agresije i zločina, je samo priznavanje vlastite odgovornosti i odbrana od grižnje savjesti ( ukoliko je ima ).... ( valja poklat onoliki svijet i leč mirno spavat ) ... ( il pričat o eu inegraciji )
inače, problem svih srba koji žele da izravnaju zločine, su datumi i hronologija događaja ... to nemogu isfrizirat kao prijašnju istoriju ... previše je svjedoka ....
hag to zna najbolje ...
a ni domače tužilaštvo nije neobavješteno ...
ali 1992g je 1992g ..... navodit ono što se dešavalo poslije, kao odjek i posljedica agresije i zločina, je samo priznavanje vlastite odgovornosti i odbrana od grižnje savjesti ( ukoliko je ima ).... ( valja poklat onoliki svijet i leč mirno spavat ) ... ( il pričat o eu inegraciji )
inače, problem svih srba koji žele da izravnaju zločine, su datumi i hronologija događaja ... to nemogu isfrizirat kao prijašnju istoriju ... previše je svjedoka ....
hag to zna najbolje ...
a ni domače tužilaštvo nije neobavješteno ...
-
mmostar
#4599 Re: Desavanja u Srbiji
"Hronologija događaja"?Odakle da se počne?1941?Možda ranije?Ko je taj koji odlučuje "odakle da se računa",ili ti odakle se počinje "pikati"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4600 Re: Desavanja u Srbiji
Johny wrote:Mostarac, neuhvatljiv si lik, pravi si oportunistammostar wrote:Nažalost,ali bilo je bandita i iz Malezije,Turske,sandžaka,Irana,Afganistana,Hrvatske,S.Arabije......Ima ljudi i sa "druge" strane koji vrlo dobro znaju koje činio zločinekiky wrote:pa, ruku na srce, na takve stvari moraš računat jer ovdje je dosta svijeta koji je svašta preživio ... koji su bili svjedoci najstravičnijih stvari... otiđi na onaj post o bratuncu i samo gledaj slike ( ja sam jednom i nemogu više ) ... dosta je svijeta koji je protjeran iz svojih kuča ....
misliš ublehista