Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hava123 wrote:Definitivno ''prelazim'' sa Visa Elektron RF banke u neku drugu banku što izdaje Visa Elektoron.
Naime, od ove godine (ako niste znali) RF uz mjesečnu naknadu od 2 KM uzima i godišnju naknadu od 8KM.
Pitanje glasi: U kojoj banci da otvorim Visa Elektron a da ''podržava'' Paypal (slanje i primanje novca te kupovinu sa E-bay-a) i kolika je mjesečna naknada (i godišnja ako je ima) ?
Hvala
JEste istina je. MEni skinuli 16km a veze nisam imao zbog čega. Nista me nisu obavijestili da uvode i tih 8KM po kartici i svaki mjesec 2KM za održavanje. Znači sutra ako im praHne skinu mi 100KM lagano jer im se može. REIFFEISEN BANKO SJETIM VAM SE FAMILIJE! Sorry, ali morao sam
hava123 wrote:Definitivno ''prelazim'' sa Visa Elektron RF banke u neku drugu banku što izdaje Visa Elektoron.
Naime, od ove godine (ako niste znali) RF uz mjesečnu naknadu od 2 KM uzima i godišnju naknadu od 8KM.
Pitanje glasi: U kojoj banci da otvorim Visa Elektron a da ''podržava'' Paypal (slanje i primanje novca te kupovinu sa E-bay-a) i kolika je mjesečna naknada (i godišnja ako je ima) ?
Hvala
JEste istina je. MEni skinuli 16km a veze nisam imao zbog čega. Nista me nisu obavijestili da uvode i tih 8KM po kartici i svaki mjesec 2KM za održavanje. Znači sutra ako im praHne skinu mi 100KM lagano jer im se može. REIFFEISEN BANKO SJETIM VAM SE FAMILIJE! Sorry, ali morao sam
Drug moj raspitaj se malo svaka banka ti ima tu godišnju članarinu i to samo za VISU, neko čak i do 12KM. To im je VISA izgleda nametnula jer za master card toga nema.
Čitaj malo unazad ja sam pisao o tome kada sam mijenjao banku jer unicredit vise nije imala visu ili traži od banke do banke po cjenovniku zove se godišnja naknada ili članarina...
Neko ima tu članarinu 5KM, ali je naknada za vođenje računa 2,5KM, neko 10KM ali je naknada za vođenje računa 1,5KM itd. Uglavnom ja sam uzeo RF na kraju možda sada ima i jeftinija, ali kako kažu što izgubiš na mostu dobiješ na ćupriji i obratno
jucer i danas sam imao dvije transakcije odnosno dva artikla kupljena preko austrijskog Ebaya...naravno placanje sam trebao izvrsiti u eurima...
medjutim usao sam na stranicui opet nemam opcije da izaberem konverziju novca preko banke...
nisam na takav nacin uplatio...uzmem mobitel i uplatim preko njihove aplikacije i sve uredno proknjizeno
obavezno prije placanja nekog artikla pogledajte ko vrsi konverziju iako mi je postavljeno da banka vrsi, evo dva artikla sam morao rucno prebacivati jer je automatizmom postavljeno na paypal
Konačno je stigla ona uplata iz HR. Bio jr neki problem s transferom uz HR.
Listao sam par stanica ali sam se iskreno pogubio u informacijama. Pa me zanima kada povlačim novce na visa karticu koliko je provizija. Recimo povukao sam 10 USD dok na izvodu piše da je uplata bila 5 dolara. Da li je moguceeee da je 50% provizija ?
Nije provizija 50% nego se plaća $5 svaki put kad to uradiš. Sačekaj da lova automatski ti dođe na račun, besplatno je, eventualno da banka uzme 1% provizije...
530i wrote:Nije provizija 50% nego se plaća $5 svaki put kad to uradiš. Sačekaj da lova automatski ti dođe na račun, besplatno je, eventualno da banka uzme 1% provizije...
Pozdrav svima, ako moze mala pomoc posto prvi put kupujem sa ebaya. Smijem li naruciti vise razlicitih artikala od razlicitih prodavaca, i dali ce mi oni stici zajedno?
nimras1 wrote:Pozdrav svima, ako moze mala pomoc posto prvi put kupujem sa ebaya. Smijem li naruciti vise razlicitih artikala od razlicitih prodavaca, i dali ce mi oni stici zajedno?
1. da
2. ne
pripazi da cijena pojedinacnog artikla ne bude preko 50 KM
nimras1 wrote:Pozdrav svima, ako moze mala pomoc posto prvi put kupujem sa ebaya. Smijem li naruciti vise razlicitih artikala od razlicitih prodavaca, i dali ce mi oni stici zajedno?
1. da
2. ne
pripazi da cijena pojedinacnog artikla ne bude preko 50 KM
aha hvala, radi toga sam i pitao, reko da mi nece na carini ih spojit pa naplatit porez
smijes,sto ne bi smjela
ali ti nece doci zajedno,jer narucujes od razlicitih prodavaca i pazi na limit od 50 KM ,jer ako narucis puno paketa u isto vrijeme i dodju u isto,mogu ti cariniti
smijes,sto ne bi smjela
ali ti nece doci zajedno,jer narucujes od razlicitih prodavaca i pazi na limit od 50 KM ,jer ako narucis puno paketa u isto vrijeme i dodju u isto,mogu ti cariniti
U Unicredit banci sad ne postoji kartica kojom se mogu primati uplate na paypalu, sad je debitna mastercard i njom moze samo da se kupuje, visa clasic ne moze da se poveze na paypal ma koliko Vas u banci ubjedivali da moze, NE MOZE ! Znaci iskljucivo visa electron radi .
Glanzer wrote:U Unicredit banci sad ne postoji kartica kojom se mogu primati uplate na paypalu, sad je debitna mastercard i njom moze samo da se kupuje, visa clasic ne moze da se poveze na paypal ma koliko Vas u banci ubjedivali da moze, NE MOZE ! Znaci iskljucivo visa electron radi .
Kako bolan ne moze, ja je povezao na PayPal, Visa Clasic.
Samo je problem sto kad ti oni uplate 1. u mjesecu da se sredstva povlace na tekuci tek 20. narednog mjeseca, tj. kada ti i skindaju ako si sta placao tom karticom.
Glanzer wrote:U Unicredit banci sad ne postoji kartica kojom se mogu primati uplate na paypalu, sad je debitna mastercard i njom moze samo da se kupuje, visa clasic ne moze da se poveze na paypal ma koliko Vas u banci ubjedivali da moze, NE MOZE ! Znaci iskljucivo visa electron radi .
Samo je problem sto kad ti oni uplate 1. u mjesecu da se sredstva povlace na tekuci tek 20. narednog mjeseca, tj. kada ti i skindaju ako si sta placao tom karticom.
Pa evo probavam citavo jutro od kad sam je preuzeo i nece da je prihvati, jel mozda problem sto nisam imao nikakvih transakcija?
Kako bolan ne može ja koristim ima 10 godina , prvo u Unicredit, sada u Raiffeisen
S Mastercard ne možeš primati pare već samo refund zato sam i napustio Unicredit
Direktna uplata iz inostranstva s Mastercard ne radi (politika Mastercard-a), x puta mi se desilo da mi neko ne može refundirati pare već uplatiti to tebi neće moći...
Pa evo probavam citavo jutro od kad sam je preuzeo i nece da je prihvati, jel mozda problem sto nisam imao nikakvih transakcija?
Naravno, kartica mora biti kativirana prije toga, neko kupovinom, ili na bankomatu.
Kako bolan ne može ja koristim ima 10 godina , prvo u Unicredit, sada u Raiffeisen
S Mastercard ne možeš primati pare već samo refund zato sam i napustio Unicredit
Direktna uplata iz inostranstva s Mastercard ne radi (politika Mastercard-a), x puta mi se desilo da mi neko ne može refundirati pare već uplatiti to tebi neće moći...
A sta ako meni neko iz inostranstva treba da uplati novac na paypal. Korisim mastercard i prihvacena je, cak mi je jedan prodavac na ebayu refundirao novac. Ali nikada mi niko nije uplacivao. Da li to moze? Kako ide procedura prebacivanja novca na karticu i to?
free_too wrote:Je li vam Prosao automatski (kod UC banke), od kolege na UC jos nije a meni na RF jeste ova UC bas beze
Treba li se podesiti automatski transfer za svaki 1. u mjeseci ? Pošto i ja čekam, a isto imam karticu u RF banci.
Ja koliko se sjecam ne treba (jedino da imas vise kartica na accountu pa da izabers primarnu). I ja sam bio na UC pa prebacio se na RF pa nisam morao nista vise radit (tu staru od UC sam removao i dodao novu od RF). Sjecam se da je prva transakcija malo trajala , a sad sve leti.
A kod kolege je isto prva transakcija na tu UC karticu, pa kontam da zato traje malo.
Javim ako se u medjuvremenu desi automatski, zna nekad kasniti i do 3 dana.