malo sam bio ostar, ne zamjeri. imas i tu razlike. ljudi koji placaju dadzbine ne mogu zivjeti tako kako zive ti koje poznajes. ljudi koji se bave iskljucivo voznjom, ne mogu takodjer. ima ih koji rade dopunske djelatnosti, od preprodaje auta do znas cega vec. ali garantujem ti da velika vecina prezivljava. auta su im u prosjeku vrijedan osam hiljada, radni dan po deset 12 sati. kad su bolesni nema bolovanja, kad slupaju auto gube jer ne rade...Nisrin wrote:Ned071 wrote:Nisrin wrote:
stereotip i suplja najgore vrste. moj je otac radio nakon rata, jer mu je firma propala. od sest ujutro do osam navece, sa pauzama za rucak. ispocetka je bilo ok. zadnjih par godina pred penziju, kada poplaca sve dadzbine i troskove, plata mu je bila oko 800 maraka. tako da ne lupetas o stvarima koej ne znas.
Naravno da ne generalizujem, jer ne moze SVIMA biti isto, ali velika vecina stvarno ima auta od 15000KM i vise, pa birajiu gdje ce voziti, iako je Sarajevo brdoviti grad, idu u Tursku ili Dubai na odmor, prave trosspratnice, ali pritom OBAVEZNO KUKAJU!!!
Imam nekoliko takvih primjera oko sebe- nemaju sta jesti, placu, jadikuju ali su zato kupili golfa 6icu cim se pojavio...djeca im nosaju samo brendirane stvari, vise po kaficima, caste se svaku noc itd...ako je tako tesko, od cega onda?!
Nemaaa, svi posteni, cedni i rade za minimalac, u minusu posluju, ali rade i dalje
Sarajevski taksisti- dno dna
- Ned071
#4576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- problemnatravunu
-
azdralovic
#4578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sinoc me vozio Crveni u novom golfu 6ici, kaze nabavili su novih auta, golfove, pasate, oktavije ...
Malo za promjenu da se neki gazda malo odrekao profita
Malo za promjenu da se neki gazda malo odrekao profita
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prije jedno dva tri mjeseca, krenuli mi u grad, nako malo kasnije je bilo, sjedili kuci, pa nam naumpalo da malo vidimo sta ima u dGraNisrin wrote:
Naravno da ne generalizujem, jer ne moze SVIMA biti isto, ali velika vecina stvarno ima auta od 15000KM i vise, pa birajiu gdje ce voziti, iako je Sarajevo brdoviti grad, idu u Tursku ili Dubai na odmor, prave trosspratnice, ali pritom OBAVEZNO KUKAJU!!!
Imam nekoliko takvih primjera oko sebe- nemaju sta jesti, placu, jadikuju ali su zato kupili golfa 6icu cim se pojavio...djeca im nosaju samo brendirane stvari, vise po kaficima, caste se svaku noc itd...ako je tako tesko, od cega onda?!
Nemaaa, svi posteni, cedni i rade za minimalac, u minusu posluju, ali rade i dalje
Bili smo malo pod gasom, pa kocnice popustile. I sad pita ovaj jaran taxistu, kako ide, taxista naravno kaze kako je tesko i lose.
I sad moj jaran postavlja to logicno pitanje: "Majke ti, prijatelju, sto svi taxisti kukaju, a niko ne odustaje od taxiranja"?
Kad odgovor: "Jarane, sta da ti kazem da je dobro i da se fino zaradjuje, eto sutra i tebe u ovaj poso' i pravis mi konkurenciju"
- thekupus
#4580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ova današnja situacija samo potvrđuje naslov ove teme. Taksista udario pješaka, nanio mu teške tjelesne ozljede i samo nastavio, pobjegao... fuj
- jao_situacije
#4581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne znam jel taxista a auto sam vidio i nije imalo oznake taxijathekupus wrote:Ova današnja situacija samo potvrđuje naslov ove teme. Taksista udario pješaka, nanio mu teške tjelesne ozljede i samo nastavio, pobjegao... fuj
- corsa
#4582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije taksista, i ne znam odakle ta informacija. To nigdje nije objavljeno. Ne branim nikoga, ali ne treba ni izmisljati price.thekupus wrote:Ova današnja situacija samo potvrđuje naslov ove teme. Taksista udario pješaka, nanio mu teške tjelesne ozljede i samo nastavio, pobjegao... fuj
- thekupus
#4583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
"Nakon što je oborio pješaka i teško ga povrijedio, jedan sarajevski taksista pobjegao je s mjesta nesreće, ali ga je policija ubrzo uhapsila u centru Sarajeva.corsa wrote:Nije taksista, i ne znam odakle ta informacija. To nigdje nije objavljeno. Ne branim nikoga, ali ne treba ni izmisljati price.thekupus wrote:Ova današnja situacija samo potvrđuje naslov ove teme. Taksista udario pješaka, nanio mu teške tjelesne ozljede i samo nastavio, pobjegao... fuj
Oboren pješak u Sarajevu (FOTO)
Naime, kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, vozača je s vidno oštećenim vozilom primijetila sarajevska policija u blizini Općinskog suda u Sarajeva, a potom su ga uhapsili.
''Vozač taksija je uhapšen i priveden'', kazali su nam u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo."
Radio Sarajevo.ba
- corsa
#4584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ok, nisam vidio da je tu objavljeno, ali ipak nije taksista. Vidio sam Maximu i niti ima firmu, niti tablice. Jedino ako nije kakav divljak.
- thekupus
#4585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kao sto vidis na slikama, skinute su tablice, vjerovatno bi onda i oznake skinute bile da se zastiti SA Taxicorsa wrote:Ok, nisam vidio da je tu objavljeno, ali ipak nije taksista. Vidio sam Maximu i niti ima firmu, niti tablice. Jedino ako nije kakav divljak.
- corsa
#4586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E vala ako je SA taxi onda je bas kreten. Ne mogu da vjerujem da bi pobjegao. Pa mora sutra izaci na ulicu, a nema milon Nissan Maxima u gradu, pogotovo taxi. Skontali bi ga odmah. 
- dzeno123
#4587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Divlji je taksista u pitanju.
- corsa
#4588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pretpostavljao sam.
- Biene
#4589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Citajuci vase komentare skuzila sam da je Crveni Taxi najnormalniji. Ispavite me ako grijesim jer idem u Sarajevo na par dana.. pa ne bih da pogrijesim u odabiru 
- šatirana_ljubičica
#4590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
i Kale taxiBiene wrote:Citajuci vase komentare skuzila sam da je Crveni Taxi najnormalniji. Ispavite me ako grijesim jer idem u Sarajevo na par dana.. pa ne bih da pogrijesim u odabiru
033/570-900
-
bumerangss
#4591 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bilo koji samo ne sa taxi!
- supercali
#4592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma nije vala samo ne sa taxi
ne mozes njih 1000 svrstati pod istu kapu
ja se juce vozih cini mi se sa taxi i sve sto je rekao u toku voznje ja danas neke guzve gdje god krenes i nista ostalo nije peglao kao sto znaju peglati
platio dovidjenja prijatno i to je to
ne mozes njih 1000 svrstati pod istu kapu
ja se juce vozih cini mi se sa taxi i sve sto je rekao u toku voznje ja danas neke guzve gdje god krenes i nista ostalo nije peglao kao sto znaju peglati
platio dovidjenja prijatno i to je to
- holowey
#4593 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taksista k'o taksista, nijednom nije mrsko pricati... pocne takso pricu, ja "jah" i sutim... pocne neku drugu temu, ja opet "jah" i sutim... zasuti i takso, vidi nije mi do price... ako ja iniciram pricu, nijedan nije ostao duzan, svi su prihvatili pricu... to mi se generalno kod taksista svidja... imaju i mana, imaju i vrlina... k'o i svi ljudi... k'o i svi frizeri, svi "pijacari", sve "granabdzije"...
i svugdje isti taksisti, bez obzira na boju auta
i ovdje u sa, i u zenici, i u podgorici, i u splitu, i u ljubljani (koji peh moras biti da u ljubljani naletis na muju taksistu) 
i svugdje isti taksisti, bez obzira na boju auta
- gnjev
#4594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa nije slovenija trinidad i tobagoholowey wrote:taksista k'o taksista, nijednom nije mrsko pricati... pocne takso pricu, ja "jah" i sutim... pocne neku drugu temu, ja opet "jah" i sutim... zasuti i takso, vidi nije mi do price... ako ja iniciram pricu, nijedan nije ostao duzan, svi su prihvatili pricu... to mi se generalno kod taksista svidja... imaju i mana, imaju i vrlina... k'o i svi ljudi... k'o i svi frizeri, svi "pijacari", sve "granabdzije"...
i svugdje isti taksisti, bez obzira na boju autai ovdje u sa, i u zenici, i u podgorici, i u splitu, i u ljubljani (koji peh moras biti da u ljubljani naletis na muju taksistu)
- Edin H.
#4595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koja taksi kompanija u Sarajevu ima app da mozes naruciti taksi preko smart fontelea?
-
quarterback
#4596 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
koliko sam nesto upratio nije to povezano sa kompanijom nego su uzeli taksisti koji zele taj tip poslovanja, mislim da pripadaju razlicim kompanijama (mozda i grijesim)Edin H. wrote:Koja taksi kompanija u Sarajevu ima app da mozes naruciti taksi preko smart fontelea?
-
Margita81
#4597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Crveni taxi
Nikad ruzno iskustvo i iskljucivo njih zovem.
Sa taxi od mene vise matke nece dobiti nijedan.
Nikad ruzno iskustvo i iskljucivo njih zovem.
Sa taxi od mene vise matke nece dobiti nijedan.
- Edin H.
#4598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Znas li kako se zove app?quarterback wrote:koliko sam nesto upratio nije to povezano sa kompanijom nego su uzeli taksisti koji zele taj tip poslovanja, mislim da pripadaju razlicim kompanijama (mozda i grijesim)Edin H. wrote:Koja taksi kompanija u Sarajevu ima app da mozes naruciti taksi preko smart fontelea?
-
quarterback
#4599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Edin H. wrote:Znas li kako se zove app?quarterback wrote:koliko sam nesto upratio nije to povezano sa kompanijom nego su uzeli taksisti koji zele taj tip poslovanja, mislim da pripadaju razlicim kompanijama (mozda i grijesim)Edin H. wrote:Koja taksi kompanija u Sarajevu ima app da mozes naruciti taksi preko smart fontelea?
http://www.mojtaxi.info/
mislim da je ovo
-
irconbih
#4600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eno u Zg najavljuju dolazak Ubera, lokalni taksisti vec polako pizde, a pucanstvo se raduje. Kod nas bi Sa Taxi blokirali grad da se desi nesto slicno