Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- helo
Ma ljudi nebudite najivni, stipu avaz šta piše. Sinoč je na TV Hajat bio gost Semir Osmanagič i još dvoje ljudi važni na tom projektu. Ljudi rade normalno nema nikakvi zastoja, danas je konferemcija za novinare na visoćici, radovi idu dalje. Jedno je jasno avaz mora prodati novine.
-
El-bosniaco
danas odrzava konferencija sa strampu na piramidi

pazi ove slike, mistisni natpisi ,onaj kamen desno
jesu li ono rimska slova ili ????

pazi ove slike, mistisni natpisi ,onaj kamen desno
-
Legolas
To još niko nije dokazao. A normalno je da je na tako dobrom strateškom položaju, uz srednjovjekovni utvrđeni grad, u ranijim vremenima postojalo rimsko utvrđenje, a još ranije ilirska gradina, a još ranije utvrđenje neke neolitske elite, možda čak i neko svetište, možda neki megalitski kompleks - niko ne negira različite mogućnosti. Pa da je neko rekao da postoji mogućnost piramide, pa hajde... Problem je u ubjeđenju u sopstvenu nepogrješivost osoba koje su, kao nekakvu vjersku dogmu, unaprijed i neprikosnoveno odredile šta se ima naći. Da se radi o "piramidi", to bi nakon dva tri dana od "otrkrića" moglo biti nepobitno dokazano. Je li arheolozima u Meksiku trebalo pola godine i "fondacija" da potvrde nedavno epohalno otkriće?A sad kad su dokazali da brdo nije samo brdo
Last edited by Legolas on 19/04/2006 12:55, edited 2 times in total.
-
El-Intifada
Ja nesposobnjakovica đe su uperili onu kameru, u nebo!!
Mozda da gledamo kosmički sjever.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
El-bosniaco wrote: pazi ove slike, mistisni natpisi ,onaj kamen desno
-
Piramidos
da doce tvoj SENAD HODOVIC iz Visockog muzeja koji sjedi na minderu vec ihihihi pa ce ti on dati strucni odgovorseljak_cojek wrote:Oni su dobri samo dok ne dokažu da su u pravu i pokažu kamenje za koje nikom nije palo na pamet da postoji. A sad kad su dokazali da brdo nije samo brdo odjednom treba dovoditi stručnjake i zabraniti mu dalje kopanje dok se stručnjaci iz Zemaljskog muzeja ne nakanu doći i dati svoje "STRUČNO" mišljenje na osnovu višegodišnjeg iskustva nakuljenog po kancelarijama muzeja.Piramidos wrote:nobady netreba zaustaviti kopanje nego treba dovesti samo prave strucnjake a ne alternativce koji proucavaju letece tanjire, raskrinkavaju zavjere itd itd ... grad i oko grada treba sve da se otkopa i pokaze svjetu prava istina a ne ubleha u tome je razlikanobody wrote:uspjeli ste zaustaviti radove, svaka cast
sad sve ponovo zakopati i zaboraviti cijelu pricu o piramidi
neka sljedeca pokoljenja kopaju![]()
-
El-bosniaco
jeli to me pokusat zajbavat nakon ociti dokazaMistisno je el-bosniaco i meni, .... more bit da su se rimljani zajebavali po tom kamenju prije nekih 12000 godina, .... mistisno, ... do kraja.
sta je ovo onda

-
Piramidos
El-bosniaco wrote:jeli to me pokusat zajbavat nakon ociti dokazaMistisno je el-bosniaco i meni, .... more bit da su se rimljani zajebavali po tom kamenju prije nekih 12000 godina, .... mistisno, ... do kraja.
sta je ovo onda
jesi ti cuo za pismo bosancicu

-
tataratira
LOLEl-Intifada wrote:Ja nesposobnjakovica đe su uperili onu kameru, u nebo!!
-
Legolas
S obzirom da se ne vidi cijeli kamen i koliko iz ovog ugla mogu procjeniti, mada nisam paleograf i znam samo osnove iz "pomoćnih istorijskih nauka", dakle, uzmite s rezervom ove riječi, čini mi se da su to rune. Ako je to tačno, moguće je da je neko iskopao ostatke gotske utvrde, možda se čak radi o nekom dijelu crkve, s obzirom da su Goti bili arijanski hrišćani. Jedan takav natpis sa ostatka gotske crkve, pronađen je kod Breze. Ali, treba vidjeti cijeli spomenik. Mnogo je vjerovatnije da je o bosančici riječ.eli to me pokusat zajbavat nakon ociti dokaza
-
El-bosniaco
i ja mislim da bi to mogla biti bosancica
bas sam konto na to cim sa vidio ovo , ali nisam bash siguran
- kriticarka_nikova
a sta ako je bosancica...sta bi moglo biti?????El-bosniaco wrote:i ja mislim da bi to mogla biti bosancica
- pape
El-bosniaco wrote:jeli to me pokusat zajbavat nakon ociti dokazaMistisno je el-bosniaco i meni, .... more bit da su se rimljani zajebavali po tom kamenju prije nekih 12000 godina, .... mistisno, ... do kraja.
sta je ovo onda
To sto vidis na kamenu su otisci nekog alata, ... nastali prilikom obrade kamena, .... pretpostavljam od graditelja tog srednjevjekovnog grada.
Zivio ti meni, .... uzmi neku knjigu historije za 5. ili 6. razred osnovne, ... ima tamo, ... prelistaj .... yebo ga ti, ...
- seljak_cojek
Ništa. Treba to zatrpat' dok ovi stručnjaci ne odu u penziju. Za Boga miloga, pa oni su rekli da tu nema ništa i šta sad mi tu imamo kopat' i pitat'.kriticarka_nikova wrote:a sta ako je bosancica...sta bi moglo biti?????El-bosniaco wrote:i ja mislim da bi to mogla biti bosancica
- pape
kriticarka_nikova wrote:a sta ako je bosancica...sta bi moglo biti?????El-bosniaco wrote:i ja mislim da bi to mogla biti bosancica
- kriticarka_nikova
Pa kako je Semir onda sa sigurnoscu tvrdio da se radi o piramidi???I jos tvrdi.....a vidi bosancicu...........pape wrote:kriticarka_nikova wrote:a sta ako je bosancica...sta bi moglo biti?????El-bosniaco wrote:i ja mislim da bi to mogla biti bosancica
bas sam konto na to cim sa vidio ovo , ali nisam bash siguranSrednjovjekovna utvrda, ... ili nesto slicno, ...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
A zasto bi ti nekome imao pravo da uskratis da vjeruje da je tu piramida. Izvini mada su ti postovi zaista konkretni i poprilicno korektni zar na neciji "javni" argument koji otprilike izto znaci kao i neciji potpis ne bi trealo isto sastaviti kontra-argument sa svojerucnim potpisom. Taj covjek znaci ne suska oko da je to piramida nego javno kaze i ne boji se reakcija javnosti i spreman je da sa svakim udje u diskusiju. Pa zar to nije fer i posteno. Mozda je on i ovakav i onakav ali nije tip koji radi iz sjene i sakriva se iza nekoga ili iza necijih tudjih tvrdnji.Legolas wrote:To još niko nije dokazao. A normalno je da je na tako dobrom strateškom položaju, uz srednjovjekovni utvrđeni grad, u ranijim vremenima postojalo rimsko utvrđenje, a još ranije ilirska gradina, a još ranije utvrđenje neke neolitske elite, možda čak i neko svetište, možda neki megalitski kompleks - to niko ne negira. Problem je u ubjeđenju u sopstvenu nepogrješivost osoba koje su, kao nekakvu vjersku dogmu, unaprijed i neprikosnoveno odredile šta se ima naći. Da se radi o "piramidi", to bi nakon dva tri dana od "otrkrića" moglo biti nepobitno dokazano. Je li arheolozima u Meksiku trebalo pola godine i "fondacija" da potvrde nedavno epohalno otkriće?A sad kad su dokazali da brdo nije samo brdo