Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
seln

#4576 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by seln »

megaman4 wrote:@seln

Nece ti ovdje stranci dolaziti. Jok.

Zapad pametno radi. Uzimaju skolovan kadar i ljude koji hoce da rade, dok ce ovdje ostati oni, koje niko nece htjeti a to su stranacki uhljebi.

Na kraju, kada BiH vise ne bude mogla vracati silne kredite, ti stranci sa zapada ce kao na pijaci pokupovati sve zivo po BiH, dok ce novac povuci sa sobom u svoje maticne drzave.

Ostat ce na kraju balade ovdje pustos koju niko nikada vise nece moci ispraviti.
Ma jasno je to meni... ali i za to ce valjda biti krivi komunisti.
Doduse, kad kiki puca, on to radi rafalno i bez ciljanja:
Sve partije imaju naglasen komunisticki mentalitet pa umjesto istinske demokratije imamo partokratiju.
Ovo mu valjda dodje kao "friendly fire", koja je zakacila i Platformu za propast.
Kikibombona

#4577 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Platforma je pokret a ja govorim o partijama. :D

Iskreno vjerujem u dobre namjere Mirsada Hadzikadica. Pratim instikt koji me do sada dobro sluzio u zivotu. E sad, kako ce se razvijati Platforma, to tek trebamo vidjeti, hoce li Mirsad imati snage i znanja okupiti prave ljude. Nece biti nimalo lako.

Nasa stranka se takodje izdvaja u bosnasko-hercegovackoj politickoj septickoj jami. Dosta ih kritikujem kada grijese jer vjerujem da vecina ljudi u stranci ima dobre namjere.

Vazno je istaci da je SDA na vrhu piramide zla. To treba stavno ponavljati. SDA je unistila drzavu i drustvo. SDA je opljackala drzavu. SDA je kontaminirala narod kriminalom pa sada imamo slucaj da skoro nema covjeka koji nije imao dodir sa kriminalom, korupcijom, mitom i nepotizmom. Niko nije izuzet od navedenih posasti koje je producirala SDA. EZDEA je zamijenila komuniste i zadrzala slican nacin vladanja uz dodatak vjerskog i etnickog elementa. Cijelo drustvo je zarazeno SDA virusom.

Ne treba razvodnjavati i otpustati akumulirani bijes. Sve kanalisati na SDA.
tvojkomsija

#4578 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Odličan intervju :thumbup:
kmirsad

#4579 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kmirsad »

https://www.bhdijaspora.net/hadzikadic- ... z07l2wlTNo
https://forum.klix.ba/ucp.php?i=ucp_notifications
Hadžikadić “u kost”: Dovoljno je uhapsiti 20 ljudi i bit će nam bolje
bunk

#4580 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

Mirso milicioner :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4581 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by JoseMujica »

bunk wrote:Mirso milicioner :mrgreen:
inaće provjereni demokrata :lol: :lol: :lol:
Hajvan

#4582 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Hajvan »

"dovoljno je roknut 20 ljudi s'komplet famElijama, ukljuciujuci kucne ljubimce da nam bude bolje…”

parafraziram/cititram (ne tvrdim) random misao koju sam cuo za susjednim stolom kafane, sasma slucajno..zbog kucnih ljubimaca u jednacini, urezala mi se u pamcenje..

:lol:
kmirsad

#4583 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kmirsad »

JoseMujica wrote:
bunk wrote:Mirso milicioner :mrgreen:
inaće provjereni demokrata :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Rekao bih da je mislio na prevejane lopove i političke desperadose... A nije demokratično njih hapsiti... :lol:
kmirsad

#4584 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kmirsad »

Hajvan wrote:"dovoljno je roknut 20 ljudi s'komplet famElijama, ukljuciujuci kucne ljubimce da nam bude bolje…”

parafraziram/cititram (ne tvrdim) random misao koju sam cuo za susjednim stolom kafane, sasma slucajno..zbog kucnih ljubimaca u jednacini, urezala mi se u pamcenje..

:lol:
:lol: :lol: :lol: Ubit će te Banksy... :lol:
tvojkomsija

#4585 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Stranka "Platforma za progres" komentirala je danas presudu Radovanu Karadžiću osvrćući se na njegove zločine te na akcije koje treba poduzeti nakon jučerašnjeg izricanja presude.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Svijet je u raskoraku, sa tendencijom da ide ka ekstremima, podjelama i konfliktima na bazi identiteta, rezultirajući u genocidu, terorizmu i strahu od različitosti. Srebrenica, Prijedor, Njujork, Pariz i Novi Zeland su samo neki od mnogih posljedica jednoumlja zasnovanog na mržnji prema onima koji nisu kao "mi".

Najoštrije osuđujemo ubijanja nevinih ljudi u crkvama, džamijama, sinagogama, školama, radnim mjestima ili bilo kojim drugim mjestima društvenih aktivnosti, kao i eskalaciju ekstremizma bilo koje vrste širom svijeta.

Međutim, vrijeme je da počnemo djelovati, jer osude očigledno nisu dovoljne. Bosna i Hercegovina nudi mnogo primjera gdje se jednoumlje i mržnja mogu spriječiti stvaranjem uslova za poštivanje ljudskih prava i demokratsko odlučivanje putem dogovora koje vodi ka građanskim pravima i slobodama.

Konačna presuda Radovanu Karadžiću kojom je potvrđen genocid i udruženi zločinački pothvat traži da se konačno usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini. Obzirom da u trenutnim okolnostima ovaj zakon nije moguće
izglasati u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine, zahtijevamo od Visokog predstavnika Valentina Inzka da počne sa pozitivnim promjenama i proglasi ovakav zakon, te da ukine odlikovanja i naloži izmjenu imena javnih objekata koje su date po presuđenom ratnom zločincu.

Platforma za progres smatra da je i Bosni i Hercegovini i svijetu
potrebna nova društvena i individualna svijest i da jedino kooperacija i uzajamno poštovanje vodi ka dugoročnom prosperitetu i progresu. Sve je u našim rukama, rukama nas građana. Ne dozvolimo da nas vode oni koji ne vide dalje od svojih ega i interesa, pri tom žrtvujući i svoje narode i države." navodi se u saopćenju.

Tagovi: Mirsad Hadžikadić Platforma za progres
tvojkomsija

#4586 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Platforma za progres osuđuje sve ideologije koje su presuđene kao ratni zločini i poziva na vladavinu prava u i prema Bosni i Hercegovini.

Saopštenje prenosimo u nastavku:

– Nimalo iznenađeni činjenicom da je predsjednik Udruženja građana “Hrvatski narodni sabor” i Hrvatske demokratske zajednice u BiH ostao bez javnog komentara na presudu osnivaču i ratnom predsjedniku RS, razumijevajući da je bio ohrabren izostankom jasnih reakcija i sankcija oficijelnih predstavnika međunarodne zajednice na veličanje lika i djela presuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, pozivamo predstavnike političkih i drugih organizacija, koji su u Mostaru 27.3.2019. godine održali sabor i birali tijela tvorevine za koju je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) utvrdio da je bila udruženi zločinački poduhvat (UzP) u Bosni i Hercegovini za vrijeme agresije na našu zemlju, da se upoznaju sa sadržajem te presude, te distanciraju od ideologije koja je rezultirala počinjenim sudski utvrđenim ratnim zločinima.

Pozivamo HDZ BiH i druge aktere koji pokušavaju oživjeti projekat tzv. HZHB, presuđen kao UzP, da se počnu ponašati kao odgovorne osobe koje istinski slijede europske i univerzalne civilizacijske vrijednosti. Neko ko se predstavlja “nositeljem europskih vrijednosti” zasigurno razumije koncept vladavine prava. Veličanje presuđenih ratnih zločina svakako ne spada u promoviranje vladavine prava. Naprotiv, takvo veličanje doprinosi pravnoj nesigurnosti i sveopštoj anarhiji, kao i beznađu svih državljana Bosne i Hercegovine koji je vole i smatraju svojom domovinom.

Kao još jedan od jasnih primjera djelovanja koje nije u skladu sa vladavinom prava izdvajamo pokušaj ministarstava prosvjete i kulture bh. entiteta RS i susjedne Republike Srbije da doprinesu kršenju domaćih zakona o predškolskom, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju i kulturi, koji su na snazi u Bosni i Hercegovini. Naime, ova dva ministarstva potpisala su 3. marta ove godine u Sremskim Karlovcima “Povelju o srpskom kulturnom prostoru” koja se u preambuli poziva na “nacionalno zakonodavstvo” države koja nije imenovana – implicirajući time da su dio suverene BiH i susjedna Srbija jedna država, pozicionira bh. entiet RS kao državu u istome rangu sa državama u okruženju koje to zaista jesu, ne pominje Bosnu i Hercegovinu, činjenicu da su u Bosni i Hercegovini u službenoj upotrebi tri ravnopravna jezika (bosanski, srpski i hrvatski) i dva pisma (ćirilica i latinica), u potpunosti ignoriše međudržavnu granicu između BiH i susjedne Srbije, kao i ustavnu obavezu svih aktera u BiH da su svi narodi i građani BiH ravnopravni u svojim pravima i obavezama na svakom pedlju teritorije suverene države Bosne i Hercegovine.

Nadalje, u ovom dokumentu Republika Srbija navedena je kao “matična država” svih stanovnika bh. entiteta RS i dijaspore bez prefiksa države iz koje ta dijaspora dolazi. Podsjećamo institucije bh. entiteta RS i susjedne Srbije, jedne od tri države potpisnice Okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, da imaju obavezu da poštuju suverenitet, teritorijalni integritet, Ustav i sve anekse navedenog međunarodnog sporazuma. Sporazumi o paralelnim i specijalnim vezama bh. entiteta RS i susjedne Srbije nisu validni ukoliko nisu usvojeni u Parlamentarnoj skupštini BiH jer jedino tako mogu imati status međunarodnih. Dakle, “Povelja o srpskom kulturnom prostoru” nije u skladu niti sa važećim Ustavom i zakonima, a time nije dio domaćeg zakonodavstva, niti može biti tretirana kao međunarodni sporazum jer je nisu usaglasile i potpisale institucije države Bosne i Hercegovine koje su jedine ovlaštene da to urade.

Susjedna Srbija, konačno, treba da prihvati činjenicu da Veliku Srbiju neće ostvariti na račun teritorije Bosne i Hercegovine. U pokušajima ostvarivanja tog cilja mirnim putem, odnosno putem pravno nevažećih dokumenata poput “Povelje o srpskom kulturnom prostoru” gubi se dragocjeno vrijeme i energija institucija Srbije, koje imaju zadaću baviti se napretkom sopstvenih državljana i države, te njegovati i podržavati suverenitet nezavisne Bosne i Hercegovine.

Platforma za progres naglašava da se međunarodni ugovori, te presude domaćih i međunarodnih sudova moraju poštovati bez izuzetaka. Naglašavamo, također, i važnost kontinuiteta pravnih propisa, te obavezu poštivanja Ustava Bosne i Hercegovine i svih zakona Bosne i Hercegovine koji su usvojeni u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine većinskim glasovima izabranih predstavnika i delegata. Isto se odnosi na odluke koje je usvojilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u svim prethodnim sazivima.

One političke opcije kojima se ne dopada sadašnje ustavno ili bilo koje zakonsko rješenje na snazi u Bosni i Hercegovini slobodne su predlagati izmjene ili nova rješenja na način kako se to čini u demokratskom društvu – putem zakonodavnih organa vlasti Bosne i Hercegovine. Sve drugo vodi u anarhiju, pravnu nestabilnost i rezultira sve manjim brojem stanovnika koji žive u Bosni i Hercegovini jer odlaze svakodnevno tražeći stabilno i predvidljivo okruženje utemeljeno na vladavini prava.

Platforma za progres vjeruje da se budućnost Bosne i Hercegovine ne može i neće temeljiti na anarhiji, niti na bilo kojoj ideologiji nasilnog ekstremizma, koja je kao takva utvrđena presudama sudova Ujedinjenih nacija. Vjerujemo u kapacitet građana Bosne i Hercegovine da bilo kakva kvaziformalna rješenja i takve ideologije dugoročne osude i zauvijek odbace.
seln

#4587 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by seln »

Dje ste, iskre, ima li kakvih priopcenja? :D
piupiu

#4588 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by piupiu »

seln wrote:Dje ste, iskre, ima li kakvih priopcenja? :D
Meni je ovo s iskrama pravo off-putting, sto bi se reklo na domicilnom jeziku platforme. :D

Podsjeća me na neki kult. Ne podnosim nikakve organizacije gdje se nose uniforme i kolektivno imenuju sljedbenici.
Kikibombona

#4589 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

piupiu wrote:
Meni je ovo s iskrama pravo off-putting, sto bi se reklo na domicilnom jeziku platforme. :D

Podsjeća me na neki kult. Ne podnosim nikakve organizacije gdje se nose uniforme i kolektivno imenuju sljedbenici.
I ja njusim idolpoklonstvo kod simpatizera Platforme. Za to nije kriv Hadzikadic vec totalitarna i teokratska proslost. Vecina nasih ljudi trazi idole i Mesije u politici.

Prica sa iskrama je nesto novo, namjera je predstaviti Platformu kao nesto novo u BH politici koja se ogadila narodu. Zato se Hadzikadic trudi da bude drugaciji i da ponudi novi koncept politickog organizovanja.

Na kraju, sve su to banalnosti, bez negativnih konotacija.

Sto se mene tice, glasovi idu:

1. NS
2. Platforma

Konakovic kupi simpatije. Mozda i on bude opcija u buducnosti. Treba jos vremena da stekne povjerenje i sapere sa sebe SDA prljavstinu.

SDP-u je potrebna reforma i ciscenje korumpiranih i ljigavih matuzalema poput Bijedica, Komsica, Lazovica, Lagumdzije itd.

...

Sve ostalo je za povratit.
convict

#4590 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by convict »

glasao sam za mirsada za clana predsjednistva zbog njegovih licnih kvaliteta.
stranka je nesto sasvim drugo. u principu ne volim stranke jednog lidera i tek treba vidjeti ko ce se sve tu pojaviti, kako ce se mirsad izboriti sa raznim interesdzijama, preletacima, prevarantima i da li ce biti drugih kvalitetnih kandidata. zasad, 5-6 mjeseci od osnivanja Platforme, jos se nisu pojavila druga imena.
Styling

#4591 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

Meni se ovaj lik nikako ne svidja. Ko li je njega poslao ovamo?
El_comadante

#4592 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

za sada se meni svidja što je sve trasnsparetno i objavljuju na fb svoje aktivnosti. npr. u drugim strankama nemožeš ni znati ko sjedi u kakvim odborima
neon-x

#4593 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

piupiu wrote:

Danas je ocajna zelja kod ljudi da vjeruju u nesto i pripadaju necemu tako da sa aspekta politickog marketinga to je i vise nego dobra stvar. Koliko god razumnim lijevomozgasima i raznim svakamudlakasmetavcima to sve izgledalo cringy, da bi se nesto pokrenulo u ovoj sveopstoj letargiji potrebno je malo i blesavog americkog hypa i entuzijazma.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4594 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by malakh »

mislim da se bakir i fahro plaše mirsada hadžikadića. nakon što je objelodanjena zvanična kandidatura joea bidena za predsjendika amerika, mislim da je jasno i zašto ga se plaše.

inače biden i hadžikadić se lično poznaju i to rijetko tko zna od nas lokalaca. dijasporci sigurno da.
Nero Histrion

#4595 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nero Histrion »

malakh wrote:mislim da se bakir i fahro plaše mirsada hadžikadića. nakon što je objelodanjena zvanična kandidatura joea bidena za predsjendika amerika, mislim da je jasno i zašto ga se plaše.

inače biden i hadžikadić se lično poznaju i to rijetko tko zna od nas lokalaca. dijasporci sigurno da.
Za očekivati je da ga u doglednoj budućnosti krenu čerečit i SAFF, STAV, FAKTRO, SB, a bogme i AVAZ. :D
GandalfSivi

#4596 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by GandalfSivi »

malakh wrote:mislim da se bakir i fahro plaše mirsada hadžikadića. nakon što je objelodanjena zvanična kandidatura joea bidena za predsjendika amerika, mislim da je jasno i zašto ga se plaše.

Haha, uslikali se zajedno :lol: :lol: :lol:

U ostalim vijestima lik prica o opasnosti od alt-right pokreta, kako u svijetu tako i u BiH, jer “za razliku od tradicionalno desnih pokreta, ovi ne postuju institucije sistema”. Lik realno prespavao sve cetnicke, ravnogorske, ustaske, pa cak i vehabijske pokrete, barem od rata naovamo...
Kikibombona

#4597 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:Haha, uslikali se zajedno :lol: :lol: :lol:

U ostalim vijestima lik prica o opasnosti od alt-right pokreta, kako u svijetu tako i u BiH, jer “za razliku od tradicionalno desnih pokreta, ovi ne postuju institucije sistema”. Lik realno prespavao sve cetnicke, ravnogorske, ustaske, pa cak i vehabijske pokrete, barem od rata naovamo...
Hadzikadic i njegova politicka opcija ce uci u historiju kao prva koja je prepoznala snagu dijaspore i dala joj na vaznosti. 50% politickog aktivizma je za sada koncentrisano na dijasporu. Hadzikadic gradi stranacku infrastrukturu u svakoj zemlji gdje zive Bosanci i Hercegovci. Neprestano istice kako nas ima u dijaspori koliko u domovini i kako ce broj iseljenika nastaviti rasti. Bilo bi pogubno izgubiti sve te ljude. Hadzikadic radi na tome da ih okupi i zainteresuje za desavanja u BiH. Od toga moze biti velike koristi u buducnosti.

Covjek dokazano ima organizacijske sposobnosti i po svemu sto do sada vidim - ima viziju. Stalno ponavlja kako zivimo od danas do sutra i kako nemamo nikakav plan.

Stalno govori kako trebamo mijenjati mentalitet.

Prvo cime ce se pozabaviti ako dodje na vlast je reforma obrazovnog sustava sto mu je uza specijalnost a nasa najveca rak rana.

Konkurencija Hadzikadicu su Izetbegovic, Niksic, Komsic i Radoncic. Prva cetvorica nemaju nikakvu viziju i plan. Mahalska, seoska politika, od danas do sutra. Vec su dovoljno dugo na vlasti da bi svakom iole inteligentnom covjeku trebalo biti jasno da od njih imamo samo stetu.
insomnia78

#4598 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by insomnia78 »

Bgm mene niko nije kontaktir’o
SSemir

#4599 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by SSemir »

insomnia78 wrote:Bgm mene niko nije kontaktir’o
ti si francuz. ovi kontaktiraju samo bosance i hercegovce u inostranstvu
GandalfSivi

#4600 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by GandalfSivi »

SSemir wrote:
insomnia78 wrote:Bgm mene niko nije kontaktir’o
ti si francuz. ovi kontaktiraju samo bosance i hercegovce u inostranstvu
Ja izgleda previse dobro poznajem politicku situaciju u BiH, pa nisu ni mene...
Locked