Pojasnio sam sve to vec bar 5x... ali jok... ne ide. Pokusacu jos jednom, u samo par kratkih osnovnih crtica...Smrcak15 wrote:a kako cu shvatit nesto sto je nelogicno za meneDozer wrote:Oooooo Smrle Grozni, jedini, nenadjebivi....![]()
P.S. @Baffakar - ocekivano, nije shvatio. I nece bar jos 10 godina. A vjerovatno ni tada, niti ikada![]()
Mi smo za njega kreacija boga i ovakvi kakvi smo sada, takvi smo oduvijek. I dzaba ti sve. Nema tu novih sinapsi.
ako si ti tako dobro shvatio sto mi onda ti ne pojasnis odgovor na moje primjedbe kad je u pitanju evolucija. ma lahko je reci, ma sta ti znas ovo ono...ali kad si tako shvatio dobro evoluciju valjda si kadar je i pojasniti
1. Evolucija jednog, bilo kojeg, ali i svakog zivog bica traje vec milionima godina
2. Evolucija podrazumijeva postepene i povremene mutacije/transformacije/promjene na genskom nivou
3. Te mutacije su uslovljenje stotinama faktora koji se ticu okruzenja u kojem neko bice ili biljka zivi
4. Te mutacije se desavaju radi potrebe za opstankom
5. Opstaju, ili "prezivljavaju", samo mutacije funkcionalne za opstanak te neke vrste, a onda se kroz stotine hiljada narednih godina te mutacije dodatno desavaju kako bi se ta neka vrsta prilagodila novonastalim situacijama u okruzenju i kako bi i dalje mogla opstajati.
Jednostavnije od ovoga ne moze. Bar ja ne mogu.
I covjek (Baffakar) ti je sad jos jednom sve to razlozio na proste faktore, ali opet - jok.
Tebi je logicno da nas je ovakve kakvi smo sada stvorilo nekakvo natprirodno bice za koje se ne zna ni gdje je, ni kakvo je, ni da li uopste zaista postoji jer za to ne postoji ni jedan jedini stvarni dokaz, koje niko nikada nije vidio, osjetio, cuo....i OK. Gotova stvar.
Sta god da ti se napise, koji god stvarni dokaz evolucije da ti se ponudi, ti ces sve to okrenuti onako kako tebi odgovara, tj. sve ces to uklopiti u svoju licnu "logiku", i uvijek ces reci da je nemoguce da se evolucija desila i desava. Valjda zato sto je ti ne vidis na dnevnoj bazi, svojim ocima...
A, pazi sad ovo:
Iako ti smeta sto ne vidis evoluciju svojim ocima, a o njoj postoje bezbrojne knjige sa hiljadama naucno potvrdjenih dokaza, i u to ne zelis da vjerujes, istovremeno ti uopste ne smeta sto ne vidis ni boga, sto za njegovo postojanje nema ni jednog jedinog dokaza, ali - u to vjerujes
Logika je...?