Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#4576 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Nista brate na ovom videu gdje on klikne na opciju "upari" otvori mu se ovaj tab sa linkovima za uparivanje dok kod mene se nista ne desi kad kliknem na upari ne otvara mi nista ni na pc.u ni na mobu na kodiju ni na tv.u .... vjerovatno treba direkt preko kodija uparit kao na videu jer mozda ne ide zigosani preko olpair.a pa nece da otvori link ..... ako me razumijes ? :(
irac300

#4577 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:Nista brate na ovom videu gdje on klikne na opciju "upari" otvori mu se ovaj tab sa linkovima za uparivanje dok kod mene se nista ne desi kad kliknem na upari ne otvara mi nista ni na pc.u ni na mobu na kodiju ni na tv.u .... vjerovatno treba direkt preko kodija uparit kao na videu jer mozda ne ide zigosani preko olpair.a pa nece da otvori link ..... ako me razumijes ? :(
Nemam pojma @brazzo stvarno. Jedino da vidiš na njihovoj FB stranici, pa da pitaš ili vidiš je li se još neko suočavao sa sličnim problemom.
brazzo19

#4578 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
brazzo19 wrote:Nista brate na ovom videu gdje on klikne na opciju "upari" otvori mu se ovaj tab sa linkovima za uparivanje dok kod mene se nista ne desi kad kliknem na upari ne otvara mi nista ni na pc.u ni na mobu na kodiju ni na tv.u .... vjerovatno treba direkt preko kodija uparit kao na videu jer mozda ne ide zigosani preko olpair.a pa nece da otvori link ..... ako me razumijes ? :(
Nemam pojma @brazzo stvarno. Jedino da vidiš na njihovoj FB stranici, pa da pitaš ili vidiš je li se još neko suočavao sa sličnim problemom.
Jel moguce da ima kakav blokator pa da ne otvara ovaj meni sa linkovima za uparivanje kao kod ovog na videu ....
irac300

#4579 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:
Jel moguce da ima kakav blokator pa da ne otvara ovaj meni sa linkovima za uparivanje kao kod ovog na videu ....
Ma čisto sumnjam. Jesi ti probao openload linkove sa drugih addona? Da vidiš je li problem u samom addonu ili do uparivanja.
alibaba_i_30_godina

#4580 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:
Nešto radiš pogrešno. Uzmi mobitel i ukucaj samo stranicu olpair.com/pair

To kada uradiš samo idi na ono da nisi robot i Pair. Vrlo često ti otvori još jedan tab, možda zbog toga ne vidiš ništa.

Druga stvar jeste da moraš biti konektovan i na mobitel i na TV sa istom konekcijom, dakle ne možeš na mobitelu biti na 3G, a na TV-u wifi koji već koristiš. Moguće da je to problem.
irac300

#4581 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

alibaba_i_30_godina wrote:
Druga stvar jeste da moraš biti konektovan i na mobitel i na TV sa istom konekcijom, dakle ne možeš na mobitelu biti na 3G, a na TV-u wifi koji već koristiš. Moguće da je to problem.
Ja sam negdje čitao prije par mjeseci, neko se žalio na taj problem, ako se dobro sjećam (ako lupam ispravi me) :D na telefonu i uređaju nije bila ista IP adresa. I onda kada se odradi pair preko telefona, ne igra nikakvu ulogu na boksu. Samo ne kontam, što kod @brazze neće pair ni kada ide direktno preko računara?
alibaba_i_30_godina

#4582 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:
Ja sam negdje čitao prije par mjeseci, neko se žalio na taj problem, ako se dobro sjećam (ako lupam ispravi me) :D na telefonu i uređaju nije bila ista IP adresa. I onda kada se odradi pair preko telefona, ne igra nikakvu ulogu na boksu. Samo ne kontam, što kod @brazze neće pair ni kada ide direktno preko računara?
Vidiš taj detalj sam propustio sa laptopom, brzinski sam pročitao šta ste pisali.

Hmm ono što mi pada na um jeste mogućnost da je možda na laptopu bio spojen preko onog Unifi računa, a na TV-u "normalni" Telemach wifi?! Meni se nekada desi da se npr. na mobu tako samo prebaci. Ako je naravno Telemach korisnik.

A to da neće pair kada nije ista IP adresa je potpuno tačno. Imam i ADSL, pa mi i on nekada tako upadne u svoj ovoj frci sa mrežama. :mrgreen:
irac300

#4583 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ne može sa @brazzom ništa jednostavno. :D
brazzo19

#4584 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Evo ovako na racunaru znaci idem na olpair uparim link kliknem i pise upareno i izbaci moju ip adresu, zatvorim stranicu olpair otvorim kodi na istom tom racunaru gdje sam upario link ( reinstalirao green addon) pokrenem green addon otvorim domace serije izaberem seriju recimo zigosani u reketu i kliknem na prvu epizodu u donjem desnom cosku mi krug zavrti 4-5 sekundi i nista se ne desava uopste niti izbacuje ista eto ....
alibaba_i_30_godina

#4585 Re: Kodi/XBMC Media centar

Morat ćeš @brazzo promijeniti seriju, neće te nešto ti žigosani nikako. :lol:
vatrogasac

#4586 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote: Ne razumijem je l' to +4 misliš na sekunde? To mi je mnogo ako je tako. Kod mene na Quasaru 99% titlovi uvijek odgovaraju bez podešavanja. Uvijek pratim za koju verziju postoji titl, pa nju i pokrenem. Problem mi prave addoni koji nisu torrent. U njima kada pokrenem stream, često bježe titlovi, pogotovu nakon tzv. ''crnih rupa'' mjesta gdje se ubacuju reklame. Pa moram po 2,5 sekundi ubrzavati ili usporavati titlove.
Da, sekunde. To stoji da na Quasaru pašu titlovi u 99%, ali kad zadevera onda bolje odustati dok neko ne sredi. Juče sam za Oceaonovih 8 morao na Titlovi.com pomjeriti čak te 4 sekunde naprijed i teklo je onda normalno. Isto je bilo i na OpenSubtitles. Nisam odgledao film do kraja pa ću baš provjeriti opet ovo što pišem. Razumijem toliko engleski da zasmeta kašnjenje u nekim scenama od sekundu ili dvije. Još nešto što je možda korisno je ako ne nađe sam poslije klika na ikonu u donjem desnom uglu pa kada pretražuje ili Titlovi.com ili OpenSubtitles ići na tražilicu i često sam i na taj način dolazio do sasvim kvalitetnog titla iako su me ova dva izvora obavijestila da nije titl pronađen.
irac300

#4587 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vatrogasac wrote:
irac300 wrote: Ne razumijem je l' to +4 misliš na sekunde? To mi je mnogo ako je tako. Kod mene na Quasaru 99% titlovi uvijek odgovaraju bez podešavanja. Uvijek pratim za koju verziju postoji titl, pa nju i pokrenem. Problem mi prave addoni koji nisu torrent. U njima kada pokrenem stream, često bježe titlovi, pogotovu nakon tzv. ''crnih rupa'' mjesta gdje se ubacuju reklame. Pa moram po 2,5 sekundi ubrzavati ili usporavati titlove.
Da, sekunde. To stoji da na Quasaru pašu titlovi u 99%, ali kad zadevera onda bolje odustati dok neko ne sredi. Juče sam za Oceaonovih 8 morao na Titlovi.com pomjeriti čak te 4 sekunde naprijed i teklo je onda normalno. Isto je bilo i na OpenSubtitles. Nisam odgledao film do kraja pa ću baš provjeriti opet ovo što pišem. Razumijem toliko engleski da zasmeta kašnjenje u nekim scenama od sekundu ili dvije. Još nešto što je možda korisno je ako ne nađe sam poslije klika na ikonu u donjem desnom uglu pa kada pretražuje ili Titlovi.com ili OpenSubtitles ići na tražilicu i često sam i na taj način dolazio do sasvim kvalitetnog titla iako su me ova dva izvora obavijestila da nije titl pronađen.
Nešto to kod tebe ne štima. OK ako se desi ponekad, kao što napisah u prijašnjem postu, ali ovo nije dobro. Evo baš sad sam pustio Oceanovih 8 na Quasaru, 1080p verziju, savršeno titl pristaje. Ispreskakao sam nabrzaka scene od prve do 50 i neke minute, nigdje nije bježao. Još titil koji sam skinuo je urađen za verziju od 720p, srpski prijevod.
mufa1

#4588 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Irac samo u tebe i tvoje izvore vjerujem.. imas li negdje tutorial kako instalirati quasar, pokusao sam par sa youtube, ali nijedan mi nije uspio..nema nista aktuelno.. android tv koristim. Hvalaaaaa
crnivrag

#4589 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Evo tutorijala kako instalirati Balkan Green Build:

semirsar

#4590 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

mufa1 wrote:Irac samo u tebe i tvoje izvore vjerujem.. imas li negdje tutorial kako instalirati quasar, pokusao sam par sa youtube, ali nijedan mi nije uspio..nema nista aktuelno.. android tv koristim. Hvalaaaaa
https://howtomediacenter.com/en/install ... odi-addon/
semirsar

#4591 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

crnivrag wrote:Evo tutorijala kako instalirati Balkan Green Build:

padobranac :)
irac300

#4592 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

mufa1 wrote:Irac samo u tebe i tvoje izvore vjerujem.. imas li negdje tutorial kako instalirati quasar, pokusao sam par sa youtube, ali nijedan mi nije uspio..nema nista aktuelno.. android tv koristim. Hvalaaaaa
Evo @semirsar ti je vec stavio link. Za android verziju skini Android Arm.
alibaba_i_30_godina

#4593 Re: Kodi/XBMC Media centar

Ircu spomenik da dignete na stpljenju i guglanju. :mrgreen:
semirsar

#4594 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

alibaba_i_30_godina wrote:Ircu spomenik da dignete na stpljenju i guglanju. :mrgreen:
ajooooj, kad ga se sjetim kad je tek pocinjao :-) :mrgreen:
irac300

#4595 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

semirsar wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Ircu spomenik da dignete na stpljenju i guglanju. :mrgreen:
Jos da znate koliko sam se provaljivao na drugim forumima sa pitanjima. :D @brazzo i @vizionar su eksperti spram mene iz tog perioda. :D
semirsar

#4596 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

:thumbup: svi smo mi nekad bili pocetnici u necemu, zato treba imati strpljenja sa ovim novim "macicima" :lol:
kakavdanakneiskustvu

#4597 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

obavezno :thumbup:
Sanjarko

#4598 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Dobri ste nema govora. :thumbup:

I ja malo trazio i napokon Mobdro instalirao a da radi. Jos sam instalirao Kodi koji manje stopa. Za x64 sisteme i to najnoviji. Lejla. :-D
musicman80

#4599 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

Kakav Mobdro, V-sat je najbolji iptv app.

https://v-sat.net
kakavdanakneiskustvu

#4600 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

irac300 wrote:
semirsar wrote:
Jos da znate koliko sam se provaljivao na drugim forumima sa pitanjima. :D @brazzo i @vizionar su eksperti spram mene iz tog perioda. :D

a ja?
Post Reply