Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MJAU - da

#4576 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

pa pričitaj Vješalice moje postove živa bila, pa se uvjeri, ne budi puna predrasuda. Rješenje postoji, a ono je u eutanaziji. Mene to boli, da budemo realni, kučić par mjeseci zdrav, prav, nema dom ide u smrt, jer ga neće niko.... Ali, to je jedino rješenje, jer kao što pišem sve vrijeme, psi su tu za pare, ljudi ih uzgajaju po ćoškovima da bi preko paypala sakupljali pare...kontaš...
Ridjobrki

#4577 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Nažalost, rješenje više nije ni eutanazija jes se za nju neima resursa.

Što prije ih - nažalost - ukloniti tradicionalnim analognim rješenjima, digitalu ostaviti za kasnije kad se bude imala čista situacija koja će se moći kontrolirati na pravi i zakonom propisani način.
MJAU - da

#4578 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

da, ali nam treba zakon koji će definisati eutanaziju.
L u c i f e r

#4579 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

ja sam je definiso za svoju mahalu

sve sto nije na lancu jal u ogradjenoj avliji

brzo, bezbolno i neprimjetno
haos1

#4581 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

napad pasa lutalica uspješno zaustavljen suzavcem. ne znam zna li ko od nadležnih ali pored kampusa univerziteta preko puta mupa svako malo se pojavi nekoliko lutalica i napadne. mene su danas zamalo.

edit: evo bas gledam liveleak, pit bull raskomado staricu, uzas.. ma nosite sve pse i pit bullove i njihove vlasnike u pm...
pakica_

#4582 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

nije mi jasno zasto ovakve stvari objavljujete na temi o psima lutalicama?!

'elem, moji kerovi da ovo urade, ne bi jutro docekali.. strasno :( zena je dobro prosla..
L u c i f e r

#4583 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

zato sto neki govore

nece pas napasti bez provokacije ili

kako psi napadaju samo negativne ljude

zivotinjama nije mjesto na ulici
pakica_

#4584 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
vješalica

#4585 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

haos1 wrote:napad pasa lutalica uspješno zaustavljen suzavcem. ne znam zna li ko od nadležnih ali pored kampusa univerziteta preko puta mupa svako malo se pojavi nekoliko lutalica i napadne. mene su danas zamalo.

edit: evo bas gledam liveleak, pit bull raskomado staricu, uzas.. ma nosite sve pse i pit bullove i njihove vlasnike u pm...
u 99% slucajeva u gradu koji vodaju pit bulove su obicni klosari i klosarke koji imaju 30kg sa zeljeznim krevetom,i jos kad ih uzme pasce vodati i vuci po ulici,ne zna se ko je koga izveo na pisanje
pakica_

#4586 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

juce smo isli nas kamara sa svojim kerovima na vrelo bosne.. zaduzili livadu gdje nema nikoga, pustili ih, oni se izletali i haj' kuci.. kad smo izlazili iz aleje, vidimo troje balavcadi od cca 13-14 godina sa oooooooogromnim kangalima koji nimalo nisu bili hepi kad su ugledali nase pse.. e pa jebem vam roditelje koji su vas pustili da izvedete te pse koji su tri puta tezi od vas.. JEDVA su ih sacuvali dok smo prolazili.. JEDVA!
hladan.preminger

#4587 Re: Problem pasa lutalica

Post by hladan.preminger »

S4mpion wrote:Vlast radi onako kako ona hoće. Ako će grupica profitera biti uzrok neusvajanja zakona o eutanaziji, onda je sasvim jasna moja tvrdnja da su građani prepušteni sami sebi.

Međutim, građani svoje probleme mogu rješavati i često uspješno rješavaju "na svoju ruku". To ne odgovara zaštitarima i profiterima, ali to je već njihov problem.

Halelujah. Slažem se sa tobom konačno. :D
Naslovnica

#4588 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
Moju djecu (ni krivu ni dužnu) je zaganjala poludivlja kuja koja se okotila u nekakvoj rupi ispod tobogana na igralištu SOS centra na Mojmilu. Valjda branila teritorij i štence, a mi nismo ni znali da je tu. Ima tome dvije godine. Ovi iz SOS i keroljupci joj donosili hranu, niko joj ništa nije smio, nije imao ko da ih ukloni, ma cirkus živi. Ja zvao azil (mislim da je data radio Murai), rekli da znaju za slučaj i da su pokušavali da uhvate tu poludivlju kuju, ali bezuspješno. Prljavo bijele je boje, čini mi se da joj još niko nije dohakao. Izrazito nepristupačna i zaobilazi ljude u širokom luku.
Elem, podržavam LOKOM u akciji sklanjanja SVIH PASA sa ulica, bio to agresivan pas, miroljubiv, mali, veliki, štene ili već šta drugo.
Psima nije mjesto na ulici, pogotovo čoporima pasa.

Svako drugi ko misli da je normalno da psi slobodno šetaju ulicama (pogotovu u ovolikom broju) samo zato što su miroljubivi i što ne prave probleme, lično mislim da ima problem u glavi.
Također, svako onaj ko misli da se u azilima psi trebaju zadržavati do prirodne smrti (bez opcije eutanazije u određenom vremenskom roku) - za mene apsolutno nije normalan.
Ovo je samo moje lično uvjerenje, i izvinjavam se ako se neko našao uvrijeđenim.
vješalica

#4589 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

http://www.avaz.ba/clanak/166634/opcina ... -zivotinje
Kantonalni sud Novi Travnik protekle je sedmice potvrdio dvije presude Općinskog suda Travnik, kojima je Općina obavezana na naknadu štete građanima grada Travnika zbog ujeda pasa lutalica. Prema riječima advokata Adisa Ribića koji zastupa oštećene građane S. K. i S.B., tužbe su podnesene prošle godine, prvostepeni postupak okončan i građanima dosuđena naknada od oko 1.500 KM sa kamatama i troškovima postupka. Kantonalni sud je sada potvrdio presude i predmeti su pravomoćno okončani. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/166634/opcina ... C2hSn.dpuf
Stjui

#4590 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote:juce smo isli nas kamara sa svojim kerovima na vrelo bosne.. zaduzili livadu gdje nema nikoga, pustili ih, oni se izletali i haj' kuci.. kad smo izlazili iz aleje, vidimo troje balavcadi od cca 13-14 godina sa oooooooogromnim kangalima koji nimalo nisu bili hepi kad su ugledali nase pse.. e pa jebem vam roditelje koji su vas pustili da izvedete te pse koji su tri puta tezi od vas.. JEDVA su ih sacuvali dok smo prolazili.. JEDVA!
samo se ti kabadahiši :D malo je za tebe 5000 kazne da su ti odrezali kad si se zadnji put kabadahisala.
haos1

#4591 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

vješalica wrote:
haos1 wrote:napad pasa lutalica uspješno zaustavljen suzavcem. ne znam zna li ko od nadležnih ali pored kampusa univerziteta preko puta mupa svako malo se pojavi nekoliko lutalica i napadne. mene su danas zamalo.

u 99% slucajeva u gradu koji vodaju pit bulove su obicni klosari i klosarke koji imaju 30kg sa zeljeznim krevetom,i jos kad ih uzme pasce vodati i vuci po ulici,ne zna se ko je koga izveo na pisanje
ma utjeha je sto su pit bullovi najopasniji a posto klosari nemaju pojma ni o cemu a kamo li da znaju odgojiti tako opasnog psa, zavrsice ko i ovi iz crne hronike. imamo u zgradi tako jednog narkosa, plasi i prijeti psom.. dok njega ne pojede.
BIONA

#4592 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Upravo je bila rasprava na Skupstini Kantona SA . Mislim da je bilo vezano za ovlasti KJKP RAD gdje su svi glasali ZA, jedino je Bibija Kerla bila suzdrzana.

Da hocemo docekati da normalno prosetamo i vozimo bicikl po ovom gradu :roll:
Tvrtko II Kotromanić

#4593 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tvrtko II Kotromanić »

data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis
vidjecemo kako ce to sve izgledati
u svakom slucaju, korak naprijed :thumbup:

p.s bila i je Dalida, dala je sve od sebe za govornicom, al jbg :D
BIONA

#4594 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Tvrtko II Kotromanić wrote:data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis

Mrka kapa Dalidi :izet:
vješalica

#4595 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Tvrtko II Kotromanić wrote:data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis

Jel histerisala i pjenila ko po svom obicaju?
Tvrtko II Kotromanić

#4596 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vješalica wrote:

Jel histerisala i pjenila ko po svom obicaju?
ma fino je pricala
mislim pricala je gluposti haha al finim tonom, vidi se da je obrazovano celjade :D
L u c i f e r

#4597 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
nezavezan pas koji laje na nekoga JESTE napao

niko nije duzan da strahuje od ujeda

niti su svi ljudi i djeca poznavaoci psece psihologije odnosno ljubitelji pasa

ako ja potegnem pistolj na nekoga, ali ga ne upucam, to JESTE napad
vješalica

#4598 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

ma daj đukac kad hoće napasti prvo uzme lajat ko mahnit pa skače pogotoovo ti nezavezani
simonese

#4600 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

poserem se ja njima na telefon
Locked