Problem pasa lutalica
- MJAU - da
#4576 Re: Problem pasa lutalica
pa pričitaj Vješalice moje postove živa bila, pa se uvjeri, ne budi puna predrasuda. Rješenje postoji, a ono je u eutanaziji. Mene to boli, da budemo realni, kučić par mjeseci zdrav, prav, nema dom ide u smrt, jer ga neće niko.... Ali, to je jedino rješenje, jer kao što pišem sve vrijeme, psi su tu za pare, ljudi ih uzgajaju po ćoškovima da bi preko paypala sakupljali pare...kontaš...
- Ridjobrki
#4577 Re: Problem pasa lutalica
Nažalost, rješenje više nije ni eutanazija jes se za nju neima resursa.
Što prije ih - nažalost - ukloniti tradicionalnim analognim rješenjima, digitalu ostaviti za kasnije kad se bude imala čista situacija koja će se moći kontrolirati na pravi i zakonom propisani način.
Što prije ih - nažalost - ukloniti tradicionalnim analognim rješenjima, digitalu ostaviti za kasnije kad se bude imala čista situacija koja će se moći kontrolirati na pravi i zakonom propisani način.
- MJAU - da
#4578 Re: Problem pasa lutalica
da, ali nam treba zakon koji će definisati eutanaziju.
-
L u c i f e r
#4579 Re: Problem pasa lutalica
ja sam je definiso za svoju mahalu
sve sto nije na lancu jal u ogradjenoj avliji
brzo, bezbolno i neprimjetno
sve sto nije na lancu jal u ogradjenoj avliji
brzo, bezbolno i neprimjetno
-
L u c i f e r
-
haos1
#4581 Re: Problem pasa lutalica
napad pasa lutalica uspješno zaustavljen suzavcem. ne znam zna li ko od nadležnih ali pored kampusa univerziteta preko puta mupa svako malo se pojavi nekoliko lutalica i napadne. mene su danas zamalo.
edit: evo bas gledam liveleak, pit bull raskomado staricu, uzas.. ma nosite sve pse i pit bullove i njihove vlasnike u pm...
edit: evo bas gledam liveleak, pit bull raskomado staricu, uzas.. ma nosite sve pse i pit bullove i njihove vlasnike u pm...
-
pakica_
#4582 Re: Problem pasa lutalica
nije mi jasno zasto ovakve stvari objavljujete na temi o psima lutalicama?!L u c i f e r wrote:http://www.liveleak.com/view?i=763_1425268809
'elem, moji kerovi da ovo urade, ne bi jutro docekali.. strasno
-
L u c i f e r
#4583 Re: Problem pasa lutalica
zato sto neki govore
nece pas napasti bez provokacije ili
kako psi napadaju samo negativne ljude
zivotinjama nije mjesto na ulici
nece pas napasti bez provokacije ili
kako psi napadaju samo negativne ljude
zivotinjama nije mjesto na ulici
-
pakica_
#4584 Re: Problem pasa lutalica
pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
- vješalica
#4585 Re: Problem pasa lutalica
u 99% slucajeva u gradu koji vodaju pit bulove su obicni klosari i klosarke koji imaju 30kg sa zeljeznim krevetom,i jos kad ih uzme pasce vodati i vuci po ulici,ne zna se ko je koga izveo na pisanjehaos1 wrote:napad pasa lutalica uspješno zaustavljen suzavcem. ne znam zna li ko od nadležnih ali pored kampusa univerziteta preko puta mupa svako malo se pojavi nekoliko lutalica i napadne. mene su danas zamalo.
-
pakica_
#4586 Re: Problem pasa lutalica
juce smo isli nas kamara sa svojim kerovima na vrelo bosne.. zaduzili livadu gdje nema nikoga, pustili ih, oni se izletali i haj' kuci.. kad smo izlazili iz aleje, vidimo troje balavcadi od cca 13-14 godina sa oooooooogromnim kangalima koji nimalo nisu bili hepi kad su ugledali nase pse.. e pa jebem vam roditelje koji su vas pustili da izvedete te pse koji su tri puta tezi od vas.. JEDVA su ih sacuvali dok smo prolazili.. JEDVA!
-
hladan.preminger
#4587 Re: Problem pasa lutalica
S4mpion wrote:Vlast radi onako kako ona hoće. Ako će grupica profitera biti uzrok neusvajanja zakona o eutanaziji, onda je sasvim jasna moja tvrdnja da su građani prepušteni sami sebi.
Međutim, građani svoje probleme mogu rješavati i često uspješno rješavaju "na svoju ruku". To ne odgovara zaštitarima i profiterima, ali to je već njihov problem.
Halelujah. Slažem se sa tobom konačno.
-
Naslovnica
#4588 Re: Problem pasa lutalica
Moju djecu (ni krivu ni dužnu) je zaganjala poludivlja kuja koja se okotila u nekakvoj rupi ispod tobogana na igralištu SOS centra na Mojmilu. Valjda branila teritorij i štence, a mi nismo ni znali da je tu. Ima tome dvije godine. Ovi iz SOS i keroljupci joj donosili hranu, niko joj ništa nije smio, nije imao ko da ih ukloni, ma cirkus živi. Ja zvao azil (mislim da je data radio Murai), rekli da znaju za slučaj i da su pokušavali da uhvate tu poludivlju kuju, ali bezuspješno. Prljavo bijele je boje, čini mi se da joj još niko nije dohakao. Izrazito nepristupačna i zaobilazi ljude u širokom luku.pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
Elem, podržavam LOKOM u akciji sklanjanja SVIH PASA sa ulica, bio to agresivan pas, miroljubiv, mali, veliki, štene ili već šta drugo.
Psima nije mjesto na ulici, pogotovo čoporima pasa.
Svako drugi ko misli da je normalno da psi slobodno šetaju ulicama (pogotovu u ovolikom broju) samo zato što su miroljubivi i što ne prave probleme, lično mislim da ima problem u glavi.
Također, svako onaj ko misli da se u azilima psi trebaju zadržavati do prirodne smrti (bez opcije eutanazije u određenom vremenskom roku) - za mene apsolutno nije normalan.
Ovo je samo moje lično uvjerenje, i izvinjavam se ako se neko našao uvrijeđenim.
- vješalica
#4589 Re: Problem pasa lutalica
http://www.avaz.ba/clanak/166634/opcina ... -zivotinje
Kantonalni sud Novi Travnik protekle je sedmice potvrdio dvije presude Općinskog suda Travnik, kojima je Općina obavezana na naknadu štete građanima grada Travnika zbog ujeda pasa lutalica. Prema riječima advokata Adisa Ribića koji zastupa oštećene građane S. K. i S.B., tužbe su podnesene prošle godine, prvostepeni postupak okončan i građanima dosuđena naknada od oko 1.500 KM sa kamatama i troškovima postupka. Kantonalni sud je sada potvrdio presude i predmeti su pravomoćno okončani. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/166634/opcina ... C2hSn.dpuf
- Stjui
#4590 Re: Problem pasa lutalica
samo se ti kabadahišipakica_ wrote:juce smo isli nas kamara sa svojim kerovima na vrelo bosne.. zaduzili livadu gdje nema nikoga, pustili ih, oni se izletali i haj' kuci.. kad smo izlazili iz aleje, vidimo troje balavcadi od cca 13-14 godina sa oooooooogromnim kangalima koji nimalo nisu bili hepi kad su ugledali nase pse.. e pa jebem vam roditelje koji su vas pustili da izvedete te pse koji su tri puta tezi od vas.. JEDVA su ih sacuvali dok smo prolazili.. JEDVA!
-
haos1
#4591 Re: Problem pasa lutalica
ma utjeha je sto su pit bullovi najopasniji a posto klosari nemaju pojma ni o cemu a kamo li da znaju odgojiti tako opasnog psa, zavrsice ko i ovi iz crne hronike. imamo u zgradi tako jednog narkosa, plasi i prijeti psom.. dok njega ne pojede.vješalica wrote:u 99% slucajeva u gradu koji vodaju pit bulove su obicni klosari i klosarke koji imaju 30kg sa zeljeznim krevetom,i jos kad ih uzme pasce vodati i vuci po ulici,ne zna se ko je koga izveo na pisanjehaos1 wrote:napad pasa lutalica uspješno zaustavljen suzavcem. ne znam zna li ko od nadležnih ali pored kampusa univerziteta preko puta mupa svako malo se pojavi nekoliko lutalica i napadne. mene su danas zamalo.
-
BIONA
#4592 Re: Problem pasa lutalica
Upravo je bila rasprava na Skupstini Kantona SA . Mislim da je bilo vezano za ovlasti KJKP RAD gdje su svi glasali ZA, jedino je Bibija Kerla bila suzdrzana.
Da hocemo docekati da normalno prosetamo i vozimo bicikl po ovom gradu
Da hocemo docekati da normalno prosetamo i vozimo bicikl po ovom gradu
- Tvrtko II Kotromanić
#4593 Re: Problem pasa lutalica
data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis
vidjecemo kako ce to sve izgledati
u svakom slucaju, korak naprijed
p.s bila i je Dalida, dala je sve od sebe za govornicom, al jbg
u svakom slucaju, korak naprijed
-
BIONA
#4594 Re: Problem pasa lutalica
Mrka kapa DalidiTvrtko II Kotromanić wrote:data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis
u svakom slucaju, korak naprijed![]()
- vješalica
#4595 Re: Problem pasa lutalica
Jel histerisala i pjenila ko po svom obicaju?Tvrtko II Kotromanić wrote:data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis
- Tvrtko II Kotromanić
#4596 Re: Problem pasa lutalica
ma fino je pricalavješalica wrote:Jel histerisala i pjenila ko po svom obicaju?Tvrtko II Kotromanić wrote:data je dozvola RAD-u da oformi svoj higijenski servis
mislim pricala je gluposti haha al finim tonom, vidi se da je obrazovano celjade
-
L u c i f e r
#4597 Re: Problem pasa lutalica
nezavezan pas koji laje na nekoga JESTE napaopakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
niko nije duzan da strahuje od ujeda
niti su svi ljudi i djeca poznavaoci psece psihologije odnosno ljubitelji pasa
ako ja potegnem pistolj na nekoga, ali ga ne upucam, to JESTE napad
- vješalica
#4598 Re: Problem pasa lutalica
ma daj đukac kad hoće napasti prvo uzme lajat ko mahnit pa skače pogotoovo ti nezavezani
- vješalica
- simonese
#4600 Re: Problem pasa lutalica
poserem se ja njima na telefonvješalica wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... a-lutalica