Ukrajina

Post Reply
Zajko i ja

#4576 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

U Odessi pro-Majdanovci pokusavaju preokrenuti val preuzimanja. Prvo mjesto u kom su bar pokusali. Navodno, radi se o ljudima iz zapadne Ukrajine koji nisu lokalno stanovnistvo.
area51

#4577 Re: Ukrajina

Post by area51 »

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzi ... ana-261215
ovo kad se desi a neće se zabaviti tada nastaje belaj,do tad spavajte mirno
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4578 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

AL GA GNJAVITE SVI MATI MU MILA, NIKO NI NE CITA NICIJE POSTOVE, SVK SERE KAKO STIGNE - STO SE MENE TICE MOZE I TRECI SVJETSKI A VIDIM DA CELNICI EVROPSKIH DRZAVA TO TRAZE - ZABOLI ME NEKA STVAR POZZ. DR. ZVIZ
skenderija04

#4579 Re: Ukrajina

Post by skenderija04 »

Zajko i ja wrote:U Odessi pro-Majdanovci pokusavaju preokrenuti val preuzimanja. Prvo mjesto u kom su bar pokusali. Navodno, radi se o ljudima iz zapadne Ukrajine koji nisu lokalno stanovnistvo.
Odessa

Image
Zajko i ja

#4580 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Zna li neko koliki je bio odziv na mobilizciju na kraju? Jesu li prebacili 2% koji su spominjani?
It_is_a_Leclerc

#4581 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

kultivator wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
daxon wrote: To može biti samo interna izolacija pojedinih zemalja, i to onih zemalja koje više zavise od Rusije, nego Rusija od njih. Ustvari, veći dio zemaljske kugle je prijatelj sa Rusijom, nego što je to neprijatelja. Rusija nije ni Srbija, ni Libija, ni Kuba... da se nekakvi blijedunjavi Karl Biltovi, Kacini, Manueli i slični pederi zajebavaju sa njom, taj scenario zaboravi.
Da li te trebam podsjetiti da je veći dio zemaljske kugle bio prijatelj i sa Nacističkom Njemačkom.
Da li te trebam podsjetiti da su i Nijemci "štitili sunarodnjake" po Sudetima, Čehoslovačkoj, a kasnije i Danzigu..

To, generalno, ne znači ništa.

A tebi, ako je Putin veći prijatelj za BiH od Jelka Kacina, onda si -a )član Dveri b) Nemanjoemir c) komunjara

Žao mi je, al' to tako ide.
kakve Dveri, možda je Obraz, možda 1389, ima toga još.. :D
Dakle, to je taj front za odbranu slobodarskog svijeta:

Putin - Lukašenko - Kusturica - Obraz - Dveri - pojedini Bošnjaci

:cry: :lol:
area51

#4582 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Zajko i ja wrote:Zna li neko koliki je bio odziv na mobilizciju na kraju? Jesu li prebacili 2% koji su spominjani?
Pa ko je lud da gine za Klička i onu kuravu što je izašla iz zatvora
McMoy

#4583 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

It_is_a_Leclerc wrote:
daxon wrote: To može biti samo interna izolacija pojedinih zemalja, i to onih zemalja koje više zavise od Rusije, nego Rusija od njih. Ustvari, veći dio zemaljske kugle je prijatelj sa Rusijom, nego što je to neprijatelja. Rusija nije ni Srbija, ni Libija, ni Kuba... da se nekakvi blijedunjavi Karl Biltovi, Kacini, Manueli i slični pederi zajebavaju sa njom, taj scenario zaboravi.
Da li te trebam podsjetiti da je veći dio zemaljske kugle bio prijatelj i sa Nacističkom Njemačkom.
Da li te trebam podsjetiti da su i Nijemci "štitili sunarodnjake" po Sudetima, Čehoslovačkoj, a kasnije i Danzigu..

A tebi, ako je Putin veći prijatelj za BiH od Jelka Kacina, onda si -a )član Dveri b) Nemanjoemir c) komunjara

Kakve ovo veze ima sa prethodna dva?!
A hajde, budi iskren, koliko si bio član SKJ? (možda i na nekoj nižoj partijskoj funkciji) :wink:
poostar

#4584 Re: Ukrajina

Post by poostar »

nikako da skontam ove jadne mosnje sto su na strani Rusije..
da nije kakva epidemija mazohizma u pitanju ?
Lug

#4585 Re: Ukrajina

Post by Lug »

Nikakav treci se nece desiti iz prostog razloga sto je sve vec unaprijed dogovoreno i isplanirano. Ukrajina ce vjerovatno biti podjeljena na rusku i usa interesnu sferu.. ako pogledate ratove u Svijetu poslije pada berlinskog zida, uvijek, ama bas uvijek su ruje na jednoj strani a ameri na drugoj..od pada berlinskog zida ruje i ameri rade zajedno. vezano za ovo citirao bih Gebelsa da je Svijet samo jedna velika pozornica. tacno u bobu.. mene samo brine sta ce biti poslije ukrajine s obzirom na nase proteste..
Zajko i ja

#4586 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Kako stvari stoje, bar za sad, Rusi su se stopili s Ukrajinom :D Kako ce se ovaj "rat" jednog dana opisivati u knjigama...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4587 Re: Ukrajina

Post by pici »

Mene nije strah jer nisam građanin Ruske Federacije. Mislim da su krivi Amerikanci, ispričavam se, Amerikosi. Zašto njima to treba? Ali hvala Bogu da Rusija ima Putina koji može sve brzo riješiti. Treba uvijek biti u dobrim odnosima s Rusima, kao moja država Uzbekistan. Mislim da neće biti rata, ali ako ipak hoće, onda između Rusije i SAD-a... nadam se da Vladimir Vladimirovič Putin neće to dopustiti.

Ruski kuhar :mrgreen:
daxon

#4588 Re: Ukrajina

Post by daxon »

insomnia78 wrote:Puskaralo se vec jednom, jos sa citavom JNA, ne brini
Tada je drugo vrijeme bilo, druga situacija, Bosna je ličila na leopardovu kožu, JNA je bila poluraspadnuta obezglavljena lešina, rušio se berlinski zid, nastajale nove nezavisne države itd.
Uostalom, riječ je o komparacij sa situacijom u kojoj se nalaze Ukrajinci, gdje im neće niko pomoći, niti to mogu očekivati, a da stvar bude još gora, pola države i pola stanovništva je proruski orjentisano i žele ruske trupe u tom dijelu države.
Prava komparacija sa situacijom u Ukrajini je da zamisliš da Srbija uz saglasnost USA i svih NATO zemalja ušeta u RS, misliš da bi u toj situacij i u takvoj konstalacij snaga iko uzeo pušku i letio da ih istjera? U istoj se situacij nalaze i protivruski Ukrajinci, znaju da im nema ko, niti može, a niti želi pomoći, a oni sami nemaju snagu da poraze pola svoje države i cijelu Rusiju.
kultivator wrote:A tebi, ako je Putin veći prijatelj za BiH od Jelka Kacina, onda si -a )član Dveri b) Nemanjoemir c) komunjara

U principu, svi tvoji postovi su u stilu: ko ne misli kao ti četnik je, ustaša i tako to, ko si ti da etiketiraš ljude po forumu, raspravljaj valjanim argumentima, a ne ko uvrijeđeno dijete na tuti etiketiraš ljude.
Što se tiče Kacina, prvo da se razumijemo, potpuno mi je beznačajan, spomenut je usput kao i Manuel i svi njima slični. Rekao sam samo da Ruse boli tuki i za Kacina, i za Bilta, i za Manuela i sve takve odreda, nije Rusija šugava Srbija da im takvi beznačajni likovi kroje kapu.
Dakle čitaj malo šta drugi pišu, mani se etiketiranja, jer tako pokazuješ i dokazuješ da si u pet deka sa onim šifrom, druga strana iste medalje.
Last edited by daxon on 04/03/2014 00:29, edited 1 time in total.
area51

#4589 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Lug wrote:Nikakav treci se nece desiti iz prostog razloga sto je sve vec unaprijed dogovoreno i isplanirano. Ukrajina ce vjerovatno biti podjeljena na rusku i usa interesnu sferu.. ako pogledate ratove u Svijetu poslije pada berlinskog zida, uvijek, ama bas uvijek su ruje na jednoj strani a ameri na drugoj..od pada berlinskog zida ruje i ameri rade zajedno. vezano za ovo citirao bih Gebelsa da je Svijet samo jedna velika pozornica. tacno u bobu.. mene samo brine sta ce biti poslije ukrajine s obzirom na nase proteste..
Hajde ti to objasni ovim "lokalnim patriotama".Ovdje da se raspravlja o svemiru na kraju bi se tema završila na nesretnim Srbima i Bošnjacima
Zajko i ja

#4590 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Gdje si pici legendo ruskih klasika :thumbup: :D
It_is_a_Leclerc

#4591 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

McMoy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Kakve ovo veze ima sa prethodna dva?!
A hajde, budi iskren, koliko si bio član SKJ? (možda i na nekoj nižoj partijskoj funkciji) :wink:
Moja logika koju sam iznio prije par dana o rusofilstvu među Bošnjacima itekako pokazuje rezultate. To su, dakle, u najvećoj mjeri recidivi komunizma koji se identificiraju sa srpom i ćekićem, kače zastave SR BiH po gradu, pišu protiv religije i Bošnjaka generalno, sve što ima veze sa kapitalizmom im je grozno i pederski. U manjoj mjeri je to omladina koja misli da je sve u svijetu jedna velika zavjera, u kojoj kolo vode američki mason, cionisti, imperijalisti i coca cola, pa su brže-bolje, pobjegli na drugu stranu gdje pjevaju "Bella Ciao" i nose Che Guevaru na majici.

Zato sam napisao da je treća opcija - komunist.

Nisam nikad bio član, nijedne partije, a kamoli komunističke.
Mister Yes

#4592 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Mislim da karta koja pokazuje države koje su priznale Kosovo najbolje svjedoči o podjeli planete na 2 bloka:

Image

Uz par izuzetaka (Španija na primjer) ali to je to otprilike.
poostar

#4593 Re: Ukrajina

Post by poostar »

uDri HoBama..nije ti ga mati rodila :D
poostar

#4594 Re: Ukrajina

Post by poostar »

Mister Yes wrote:Mislim da karta koja pokazuje države koje su priznale Kosovo najbolje svjedoči o podjeli planete na 2 bloka:

Image

Uz par izuzetaka (Španija na primjer) ali to je to otprilike.
mogu mislit kako je lijepo ziviti u drzavama koje su obojene sivom bojom :D
insomnia78

#4595 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Nosioci slobode :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4596 Re: Ukrajina

Post by pici »

Zajko i ja wrote:Gdje si pici legendo ruskih klasika :thumbup: :D
evo od Lava Tolstoja prekucavam HaĐŽi Murata...opet ČeČeni zajebali stvar medju se :mrgreen:

Zbog jedne riječi otkazali prijenos Oscara u Rusiji!

Jared Leto dobio je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu, a u svojem govoru osvrnuo se i na Ukrajinu što je imalo posljedice na prijenos dodjele u Rusiji.
:shock: bkagfo sam izšHokiran pa zar opet gvožĐŽenu zavjesu meČat i plaČat za kaubojske filmove vreČama krompira...e jebajga :mrgreen:
Zajko i ja

#4597 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Nemoj se ba muciti :D
McMoy

#4598 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Moja logika koju sam iznio prije par dana o rusofilstvu među Bošnjacima itekako pokazuje rezultate. To su, dakle, u najvećoj mjeri recidivi komunizma koji se identificiraju sa srpom i ćekićem, kače zastave SR BiH po gradu, pišu protiv religije i Bošnjaka generalno, sve što ima veze sa kapitalizmom im je grozno i pederski. U manjoj mjeri je to omladina koja misli da je sve u svijetu jedna velika zavjera, u kojoj kolo vode američki mason, cionisti, imperijalisti i coca cola, pa su brže-bolje, pobjegli na drugu stranu gdje pjevaju "Bella Ciao" i nose Che Guevaru na majici.

Zato sam napisao da je treća opcija - komunist.

Nisam nikad bio član, nijedne partije, a kamoli komunističke.

E vidiš, ja jesam. I ponosim se tim. Ponosim se državom u kojoj sam živio i u kojoj su se vijorile zastave sa petokrakom.
Uvijek ću biti i ostati antifašista, pa u tom smislu ću uvijek odati dužno poštovanje partizanima, Crvenoj Armiji i Amerikancima koji su porazili fašizam.
Nisam ni sretan, a ni ponosan na ono što se dešavalo jednoj solidnoj državi, zvanoj SFRJ, s kraja 80-ih i početka 90-ih.
Shvataju mnogi, a neki će tek, da nam taj nacionalizam i ti ratovi nisu ništa dobro donijeli.
Potpuno mi je svejedno ako će neko pomisliti da sam Jugonostalgičar (ili šta se sve nadoda uz to), iskreno žalim za periodom kada smo zbog niza okolnosti bili neutralna i suverena zemlja.
Sada to nijedna bivša republika, koliko god lagali građane, nije i neće vjerovatno nikad više biti.
A, prepucavanja ovdje da li više smrdi rusko ili američko govno su već poprilično smiješna. I jedni i drugi (kao i ostali veliki igrači) gledaju isključivo svoj interes, a po viđenom u zadnjih skoro 70 godina je da se taj interes namiruje preko leđa malih naroda.
Tako da, kad bi znali i mogli pomesti u svojoj avliji, možda bih i shvatio ovo kao neku produktivnu diskusiju.
Čast pojedincima koji, vidi se, malo studioznije posmatraju stvari.
Zajko i ja

#4599 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Od svih vijesti danas koji su spominjali sukobe ili slicno nijedna se nije pokazala tacnom :thumbup:
Skijaš

#4600 Re: Ukrajina

Post by Skijaš »

Situacija je ozbiljna, stvar je otišla u "kurac".
Post Reply