PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#4576 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Od sad je moguce mjenjati regiju na PSN Store-u za EU podrucje :)
djama

#4577 Re: PlayStation 4 - all about

Post by djama »

Ja sam def odlucio da uzmem samo ne znam da li ovu sa spiderman ili black ops. :)
Pauza

#4578 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Pauza »

djama wrote:Ja sam def odlucio da uzmem samo ne znam da li ovu sa spiderman ili black ops. :)
U istoj sam bio dilemi. I odlučio da ću treću varijantu, Pro :D
SanskiBiser

#4579 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SanskiBiser »

REDDEVILS wrote:Od sad je moguce mjenjati regiju na PSN Store-u za EU podrucje :)
Znaci ja sam zaglavio u Anchorage, Alaska. :-? :lol:
beni-bu-man

#4580 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

SanskiBiser wrote:
REDDEVILS wrote:Od sad je moguce mjenjati regiju na PSN Store-u za EU podrucje :)

Neka te i ja sam tu ima par mjeseci :mrgreen:
r_faruk

#4581 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

.
SanskiBiser

#4582 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SanskiBiser »

beni-bu-man wrote:
SanskiBiser wrote:

Neka te i ja sam tu ima par mjeseci :mrgreen:

Mozda smo cak i u istom hotelu. 8) :D
PS4 Share

#4583 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Ma napravite i eu racun ako zatreba ako zfarite kakav popust, bar je to najmanji problem imati ih vise na ps4 :D
SanskiBiser

#4584 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SanskiBiser »

PS4 Share wrote:Ma napravite i eu racun ako zatreba ako zfarite kakav popust, bar je to najmanji problem imati ih vise na ps4 :D
Joj gledam Last of US remastered na US store izadje 26KM, na UK 30ak KM a na Cro 40 KM kad se preracuna. Neka mene jos medju polarnim medvjedima. :lol:

Kad ce nas konacno dodati na Playstation mapu, da pravimo peticiju i saljemo Sony. :lol:
r_faruk

#4585 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

SanskiBiser wrote:
PS4 Share wrote:Ma napravite i eu racun ako zatreba ako zfarite kakav popust, bar je to najmanji problem imati ih vise na ps4 :D
Joj gledam Last of US remastered na US store izadje 26KM, na UK 30ak KM a na Cro 40 KM kad se preracuna. Neka mene jos medju polarnim medvjedima. :lol:

Kad ce nas konacno dodati na Playstation mapu, da pravimo peticiju i saljemo Sony. :lol:
ma drug, jebe se sony-u za nas. ja sam kupio fotoaparat prije godinu-godinu i po dana, i sada hocu da instaliram neki software na taj foto aparat, ali ima samo na sony store-u i kupuje se preko fotoaparata (stranicu pregledas na display-u kamere i kupis sta ti treba, upises broj kartice i platis). medjutim ne daju. slao mail-ove, dopisivao se... a dobijes odgovor kao od telemacha..... :izet:
beni-bu-man

#4586 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:
SanskiBiser wrote:

ma drug, jebe se sony-u za nas. ja sam kupio fotoaparat prije godinu-godinu i po dana, i sada hocu da instaliram neki software na taj foto aparat, ali ima samo na sony store-u i kupuje se preko fotoaparata (stranicu pregledas na display-u kamere i kupis sta ti treba, upises broj kartice i platis). medjutim ne daju. slao mail-ove, dopisivao se... a dobijes odgovor kao od telemacha..... :izet:
i da moze opet bi bilo jeftinije preko americkog acc-a, sto se mene tice ne moraju nas nikad..........
PS4 Share

#4587 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

SanskiBiser wrote:

Ma cro se ne isplati isto tako da ima bih isto se ne bi isplatilo jer bi nas ko njih obracunali
Ma Us je najbolji, ali eto nadjes u eu ili Aziji igru neku ili ps plus jeftinije napravis racun novi za tu igru, jos bolje ako je svaka igra na posebnom racunu kad ti dojadi prodas/pokloni racun
KB9

#4588 Re: PlayStation 4 - all about

Post by KB9 »

kupujem ovih dana ps4 konzolu i planiram samo kupovat te originale i igrat (cak i ako je izmisljeno "cipovanje", nisam upucen haha)

da li mi neko moze opisati osnovno sta trebam radit? po pricama sam skontao da je najbolje otvorit taj neki americki racun i to je sve, koji je postupak tj sta sve trebam kupit i uradit da mogu igrac online igre, kupovat ih itd?

imaju izgleda te neke kao dopune za razne stvari ili?
SanskiBiser

#4589 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SanskiBiser »

KB9 wrote:kupujem ovih dana ps4 konzolu i planiram samo kupovat te originale i igrat (cak i ako je izmisljeno "cipovanje", nisam upucen haha)

da li mi neko moze opisati osnovno sta trebam radit? po pricama sam skontao da je najbolje otvorit taj neki americki racun i to je sve, koji je postupak tj sta sve trebam kupit i uradit da mogu igrac online igre, kupovat ih itd?

Ako kupujes PS4 Pro gledaj da je G sasija, to je najnovija i sad je ima svugdje ali tu i tamo ostalo je starijih modela. G sasija je model CUH-2215B koji dolazi uz Red Dead Redemption 2 Pro Bundle i takodje G sasija ti je i CUH-2216B, ova verzija tzv. G sasija ima novo efikasnije napajanje i najtisa je.

PS4 Slim zadnja sasija ti je F.

G pro sasija i F sasija ti dolaze sa Firwmare 5.55 minimalno tako da "cipovanje" tj. JailBreak ili Exploit mozes zaboraviti u startu. Za JailBreak tj. "Cipovanje" treba ti Firmware 5.5-5.07 ili nize a za to ti treba konzola koja je na barem E sasiji ( i to je lutrija) a to ces tesko naci.

Nazalost nemamo sticky na forumu a moja preporuka ti je da u google search uradis copy paste ovog teksta "PS4 - Savet za nove korisnike: Sta sve znati pre PRVOG paljenja konzole"

Ako imas PayPal nalog, dopune i kartice ti je lako uzimati na Ebay ili Amazon (ja licno kupujem na G2A preko Ebay) , sad su popusti na US Store pa mozes fino ustediti, popusti traju za neke naslove do 1 Januara a za neke do 15 Januara.
REDDEVILS

#4590 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Evo tri nove besplatne teme na PSN US :)

The Last Of Us Part II Burning Theme Free
https://store.playstation.com/en-us/pro ... BURNINGCAR

Thronebreaker: The Witcher Tales - Theme Free
https://store.playstation.com/en-us/pro ... 0000007534

Subnautica Safe Shallows Theme Free
https://store.playstation.com/en-us/pro ... AMICTHEME1
:)
SanskiBiser

#4591 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SanskiBiser »

REDDEVILS wrote:Evo tri nove besplatne teme na PSN US :)

uh kako provociraju sa The Last of Us 2 :lol: Da hoce izbaciti Preorder pa da znamo da dolazi 2019 ono 100%. :D
REDDEVILS

#4592 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

SanskiBiser wrote:

uh kako provociraju sa The Last of Us 2 :lol: Da hoce izbaciti Preorder pa da znamo da dolazi 2019 ono 100%. :D
Neznam dali si primjetio kod nove teme HAPPY HOLIDAYS 2018 koju smo dobili putem emaila pise ovako HAPPY HOLIDAYS PLAY5TATION 2018
KB9

#4593 Re: PlayStation 4 - all about

Post by KB9 »

SanskiBiser wrote:
KB9 wrote:kupujem ovih dana ps4 konzolu i planiram samo kupovat te originale i igrat (cak i ako je izmisljeno "cipovanje", nisam upucen haha)

Ako kupujes PS4 Pro gledaj da je G sasija, to je najnovija i sad je ima svugdje ali tu i tamo ostalo je starijih modela. G sasija je model CUH-2215B koji dolazi uz Red Dead Redemption 2 Pro Bundle i takodje G sasija ti je i CUH-2216B, ova verzija tzv. G sasija ima novo efikasnije napajanje i najtisa je.

G pro sasija i F sasija ti dolaze sa Firwmare 5.55 minimalno tako da "cipovanje" tj. JailBreak ili Exploit mozes zaboraviti u startu. Za JailBreak tj. "Cipovanje" treba ti Firmware 5.5-5.07 ili nize a za to ti treba konzola koja je na barem E sasiji ( i to je lutrija) a to ces tesko naci.

Nazalost nemamo sticky na forumu a moja preporuka ti je da u google search uradis copy paste ovog teksta "PS4 - Savet za nove korisnike: Sta sve znati pre PRVOG paljenja konzole"

Ako imas PayPal nalog, dopune i kartice ti je lako uzimati na Ebay ili Amazon (ja licno kupujem na G2A preko Ebay) , sad su popusti na US Store pa mozes fino ustediti, popusti traju za neke naslove do 1 Januara a za neke do 15 Januara.
hvala na pomoci, tekst na linku je uveliko pomogao :)

znaci za pocetak mi je najbolje kupit konzolu, otvorit americki akaunt i nafilovat "novcanik" dolarima :mrgreen:
PS4 Share

#4594 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

KB9 wrote:
SanskiBiser wrote:

hvala na pomoci, tekst na linku je uveliko pomogao :)

znaci za pocetak mi je najbolje kupit konzolu, otvorit americki akaunt i nafilovat "novcanik" dolarima :mrgreen:
Psn4.com

Provjeris tu gdje je na jeftinija igra, vecinom su najbolji popusti na US, ali nekad zna Europa i Azija imati neku igru jeftiniju
Pa mozes tada ako ne znam uzimas f1 2018 koji je 20funti na popustu u UK a nije na Us napravis uk racun i kupis tu igru :D

Mozes imati vise racuna iz vise regiona, 16 je max broj racuna na ps4
Tomahawk11
Globalni moderator

#4595 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

KB9, kreiraj US Acc, onda preko PayPala uzmi PSN Gift Card u apoenu koji hoćeš na g2a, upiši kod sa kartice na svoj acc i kupuj na Storeu.
Sad je praznična akcija, za PS Plus pretplatnike ima i dodatni popust, pa je tako FIFA19 23.99 $, a od ostalih naslova ima Uncharted 4: Lost Legacy, onda Tomb Rider Definitive Edition, Battlefield1, Just Cause 3, svi su naslovi po nekih 5-6 dolara čini mi se.
PS4 Share

#4596 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Za zadnje dvije dopune najjeftiniji mi je bio offgamers
ifus

#4597 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

Hvala! :) Nek barem Thronebreaker tema stoji dok igru ne ubodem. :D
1921

#4598 Re: PlayStation 4 - all about

Post by 1921 »

Jedno mozda glupo pitanje - mogu li kupiti igre na psn prije nego kupim konzolu? Iskoristio bih ove trenutne akcije jer cu konzolu kupovati tek za nekih mjesec-dva. Mogu li napraviti USA account na kompu, kupiti igre preko bonova koje bih uzeo na Amazonu, i onda kad kupim PS4 ulogujem se u taj account i skinem igre.

P.S. Koje savezne drzave u USA je najbolje izabrati?

P.P.S. Je li neko vec kupovao bonove preko amazon.com? Mora li se i tu staviti neka fiktivna americka adresa za "dostavu" ili...?
typeOnegative

#4599 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Oregon i mislim da je Aljaska jos uvijek bez poreza
PS4 Share

#4600 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

1921 wrote:Jedno mozda glupo pitanje - mogu li kupiti igre na psn prije nego kupim konzolu? Iskoristio bih ove trenutne akcije jer cu konzolu kupovati tek za nekih mjesec-dva. Mogu li napraviti USA account na kompu, kupiti igre preko bonova koje bih uzeo na Amazonu, i onda kad kupim PS4 ulogujem se u taj account i skinem igre.

P.S. Koje savezne drzave u USA je najbolje izabrati?

P.P.S. Je li neko vec kupovao bonove preko amazon.com? Mora li se i tu staviti neka fiktivna americka adresa za "dostavu" ili...?
Uzmi na nekom drugom sajtu Amazon je puna cijena, na veci bon mozes ustediti vise
A mozes sve preko pca, racun napuni igrama kad uzmes ps4 samo ga dodas i download igre
Post Reply