Neka ti uplati na račun, kada legnu pare - pošalješ šunjaliceBadSanta wrote:Trebala bih prodati neku obuću curi koja živi van Sa. Sudeći po profilu ne bi me trebala zajebati. Na koji mi je način najbolje to obaviti?
Prevaranti na PIK-u
- cLo
#4576 Re: Prevaranti na PIK-u
- mobile9
#4577 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/profil/heinzbavarac
Ako vas ovaj lik kontaktira ne šaljite mu ništa. Ja mu poslao paket i nije htjeo preuzeti. Bože sačuvaj kakvih psiha ima u ovoj "državi".
Ako vas ovaj lik kontaktira ne šaljite mu ništa. Ja mu poslao paket i nije htjeo preuzeti. Bože sačuvaj kakvih psiha ima u ovoj "državi".
- seoBIH
#4578 Re: Prevaranti na PIK-u
Malo radikalan savjet.cLo wrote:Neka ti uplati na račun, kada legnu pare - pošalješ šunjaliceBadSanta wrote:Trebala bih prodati neku obuću curi koja živi van Sa. Sudeći po profilu ne bi me trebala zajebati. Na koji mi je način najbolje to obaviti?, ha ja
Mozes poslati otkupninom, ne moze preuzeti artikal dok ne plati. Ako bas sumnjas da ce te izraditi, kazes joj da ti uplati troskove postarine (ali je ovo maltertiranje kupca, da ide u banku radi 6KM).
Ako slucajno ne primi artikal, prijavis administraciji i oni ce od tog kupca zahtjevati da ti nadoknadi troskove postarine, ili ode pa pa račun
Jesi li ga prijavio?mobile9 wrote:http://www.pik.ba/profil/heinzbavarac
- mobile9
#4579 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema transakcija ni dojmova da bi imao neke koristi od toga ovako će makar neko čuti za jednog prevaranta više. Vjerovao sam na brz i jasan dogovor i eto šta se desi uprkos tome i što nije verifikovan. Ali eto na greškama se uči.seoBIH wrote:Malo radikalan savjet.cLo wrote:Neka ti uplati na račun, kada legnu pare - pošalješ šunjaliceBadSanta wrote:Trebala bih prodati neku obuću curi koja živi van Sa. Sudeći po profilu ne bi me trebala zajebati. Na koji mi je način najbolje to obaviti?, ha ja
Mozes poslati otkupninom, ne moze preuzeti artikal dok ne plati. Ako bas sumnjas da ce te izraditi, kazes joj da ti uplati troskove postarine (ali je ovo maltertiranje kupca, da ide u banku radi 6KM).
Ako slucajno ne primi artikal, prijavis administraciji i oni ce od tog kupca zahtjevati da ti nadoknadi troskove postarine, ili ode pa pa račun
Jesi li ga prijavio?mobile9 wrote:http://www.pik.ba/profil/heinzbavarac
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4580 Re: Prevaranti na PIK-u
ma dijete vjerojatno
ja odbijam ozbiljne kupce čim vidim da ne može osim preko pošte
zapravo i piše samo lično preuzimanje
- mobile9
#4581 Re: Prevaranti na PIK-u
ija sam pomislio da nije dijete neko valjda konta preuzet badava al prodaje motor od BMW neki na profilu. Ma ija preferiram samo lično preuzimanje i kad prodajem i kad kupujem ali eto. Od sada vala neću ništa slati poštom a pogotovo primati. Što je sigurno, sigurno.Black swan wrote:ma dijete vjerojatno
- agent_zero
#4582 Re: Prevaranti na PIK-u
Kakvo je stanje na marketu, jel išta bolje nego na piku? Rekoh da se malo i tamo prebacim ako je išta bolje. Pik je postao raj za klošare koji kontaju da su na nekom seoskom buvljaku. U zadnje vrijeme imam jako loša iskustva sa k'o fol "ozbiljnim mušterijama" 
-
Lopov-eliminator
#4583 Re: Prevaranti na PIK-u
Market je jos uvijek slab da bi konkurirao Piku, ne objavljuje se dovoljno artikala, a i kad bi se popravio odmah bi i svi ovi klosari dosli na njega. Pik za klosare nije nista kriv, sve sto je popularno medju narodnim masama a lako je dostupno svakome odmah privuce klosare koje si spomenuo jer je cijelo drustvo takvo nazadno. Pik je samo ogledalo.agent_zero wrote:Kakvo je stanje na marketu, jel išta bolje nego na piku? Rekoh da se malo i tamo prebacim ako je išta bolje. Pik je postao raj za klošare koji kontaju da su na nekom seoskom buvljaku. U zadnje vrijeme imam jako loša iskustva sa k'o fol "ozbiljnim mušterijama"
- SONY_91
#4584 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/profil/ivankristo
Dogovorili sve, pošaljem paket, isti dođe na adresu kupca, i, na kraju kupac ne želi platiti pošiljku. Traži da javim kuriru da mu ostavi pošiljku, a, on će kao meni naknadno uplatiti novac na žiro račun
.
Dogovorili sve, pošaljem paket, isti dođe na adresu kupca, i, na kraju kupac ne želi platiti pošiljku. Traži da javim kuriru da mu ostavi pošiljku, a, on će kao meni naknadno uplatiti novac na žiro račun
- dinooh
#4585 Re: Prevaranti na PIK-u
auuu Znaci ti ostade na 17KMSONY_91 wrote:http://www.pik.ba/profil/ivankristo
Dogovorili sve, pošaljem paket, isti dođe na adresu kupca, i, na kraju kupac ne želi preuzeti pošiljku. Traži da javim kuriru da mu ostavi pošiljku, a, on će kao meni naknadno poslati na žiro račun.
- SONY_91
#4586 Re: Prevaranti na PIK-u
Više, 17 KM je slanje u jednom pravcu, sad se pošiljka mora meni vratiti, i to se plaćadinooh wrote:auuu Znaci ti ostade na 17KM
- dinooh
#4587 Re: Prevaranti na PIK-u
e jbg. Ode sva marža u slanje
- SONY_91
#4588 Re: Prevaranti na PIK-u
A, kako je tako je. Uglavnom, sad je gotovodinooh wrote:e jbg. Ode sva marža u slanje
Last edited by SONY_91 on 11/12/2014 19:15, edited 1 time in total.
- dinooh
#4589 Re: Prevaranti na PIK-u
a koji mobitel. Nije vljda valenciaSONY_91 wrote:A, kako je tako je. Sad je gotovodinooh wrote:e jbg. Ode sva marža u slanje
- SONY_91
#4590 Re: Prevaranti na PIK-u
Dadinooh wrote:a koji mobitel. Nije vljda valencia
- dinooh
#4591 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne mogu da vjerujem da je Valencia. Moras mijenjati strategiju i uvesti novi mobitel
- SONY_91
#4592 Re: Prevaranti na PIK-u
dinooh wrote:Ne mogu da vjerujem da je Valencia. Moras mijenjati strategiju i uvesti novi mobitel
- dinooh
#4593 Re: Prevaranti na PIK-u
samo izmjeni onaj post gdje si stavio njegov link i dodaj nick u post. Da kada ukucaju u google njegov nick, da odmah izbaci ovaj forum i tvoj postSONY_91 wrote:dinooh wrote:Ne mogu da vjerujem da je Valencia. Moras mijenjati strategiju i uvesti novi mobitelPa, čekam evo THL i DG850
- Zeljoooo
#4594 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja iskljucivo saljem postom i to placanje pouzecem. Poslao sam 100-tinjak posiljki i mozda jedno ili dvoje nije preuzelo posiljku.
A moze se zaraditi fina lova preprodajom stvari sa ebaya.
A moze se zaraditi fina lova preprodajom stvari sa ebaya.
- seoBIH
#4595 Re: Prevaranti na PIK-u
Prijavi piku putem kontakt . Zajebi ono sto ima na profilu da se prijavi, to haman ne prate.SONY_91 wrote:http://www.pik.ba/profil/ivankristo
Dogovorili sve, pošaljem paket, isti dođe na adresu kupca, i, na kraju kupac ne želi platiti pošiljku. Traži da javim kuriru da mu ostavi pošiljku, a, on će kao meni naknadno uplatiti novac na žiro račun.
- Boateng
#4596 Re: Prevaranti na PIK-u
Šta si očekivao od frajera koji sam sebi ostavlja dojmove?SONY_91 wrote:http://www.pik.ba/profil/ivankristo
Dogovorili sve, pošaljem paket, isti dođe na adresu kupca, i, na kraju kupac ne želi platiti pošiljku. Traži da javim kuriru da mu ostavi pošiljku, a, on će kao meni naknadno uplatiti novac na žiro račun.
- Karabaja
#4597 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/profil/Alkindi3
Dogovorili da kupim tastaturu za 60 KM + poštarinu putem otkupnine, došao paket, ja platio, u paketu mnogo lošija tastatura i pokvarena. Usput, kad sam kliknuo na "kupi" kako bi jedni drugima mogli ostaviti dojam, tada je kao slučajno izbrisao artikal.
Dogovorili da kupim tastaturu za 60 KM + poštarinu putem otkupnine, došao paket, ja platio, u paketu mnogo lošija tastatura i pokvarena. Usput, kad sam kliknuo na "kupi" kako bi jedni drugima mogli ostaviti dojam, tada je kao slučajno izbrisao artikal.
- Boateng
- mobile9
#4599 Re: Prevaranti na PIK-u
Trebao si mu reći da prije preuzimanja stavi da možeš provjeriti artikal pa onda platiti kad se uvjeriš u ispravnost artikla.Karabaja wrote:www.pik ba/profil/Alkindi3
- Ringhio
#4600 Re: Prevaranti na PIK-u
Stvarno nenormalnog naroda ima na piku.