Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#4576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Telemach wrote:
iceman2010 wrote:Jel to dobro citam? Ima korisnika telemach-a kojima ne treba 15 Mbps? I jos niste razapeti na stub srama? Sta?! Ne skidate po 10 filmova i 3 igrice dnevno? Pa kako mozete zivjeti bez toga :-)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
:o Dugo Vas nije bilo na temi :) Dobrodošli!
GoodTaste

#4577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GoodTaste »

iceman2010 wrote:Jel to dobro citam? Ima korisnika telemach-a kojima ne treba 15 Mbps? I jos niste razapeti na stub srama? Sta?! Ne skidate po 10 filmova i 3 igrice dnevno? Pa kako mozete zivjeti bez toga :-)

Nevjerovatno kako mogu 2-3 covjeka, ili jedan te isti pisat toliko protiv Telemacha ... Skidamo po 2323 filmova u full hd i 4982493 igrica, uzivamo. za to bi nam na adsl trebalo godina dana a ovde to uradimo za pola godine. duplo brze skinemo film i igru od Vas napacenih u BHT.

Smatrajte da sam vam se nagovorio svega i svacega uvrijedljivog, jer ste nenormalno ljubomorni. Dabogda vam telekom propao, a prije toga vi.
iceman2010

#4578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Telemach wrote:

:o Dugo Vas nije bilo na temi :) Dobrodošli!
Hvala na dobrodoslici. Ipak smo nekad bili kolege. Vidio sam vam bivseg direktora danas ;-)

iceman2010

#4579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

GoodTaste wrote:

Nevjerovatno kako mogu 2-3 covjeka, ili jedan te isti pisat toliko protiv Telemacha ... Skidamo po 2323 filmova u full hd i 4982493 igrica, uzivamo. za to bi nam na adsl trebalo godina dana a ovde to uradimo za pola godine. duplo brze skinemo film i igru od Vas napacenih u BHT.

Smatrajte da sam vam se nagovorio svega i svacega uvrijedljivog, jer ste nenormalno ljubomorni. Dabogda vam telekom propao, a prije toga vi.
Haha. Pa citaj majstore temu i vidi ko spominje telecom prvi. Neces vjerovati ali korisnici telemach-a ga ne vade iz tastature. Sljepilo kad ti treba je cudna bolest. Hajde sada daj dijagnozu korisnicima telemach-a koji ne prestaju spominjati telecom zadnjih par dana.

Telemach

#4580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

iceman2010 wrote:
GoodTaste wrote:

Haha. Pa citaj majstore temu i vidi ko spominje telecom prvi. Neces vjerovati ali korisnici telemach-a ga ne vade iz tastature. Sljepilo kad ti treba je cudna bolest. Hajde sada daj dijagnozu korisnicima telemach-a koji ne prestaju spominjati telecom zadnjih par dana.

Ako Vam smetaju korisnici Telemach usluga na temi, obratite se administratoru koji će sankcionisati po brzom postupku sve neprimjerene komentare. Nadamo se da nisu toliko česti na temi, koliko Vi kod nas. :)
kakavdanakneiskustvu

#4581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Image

izgleda da mi nije povećana brzina
klavirdžija

#4582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klavirdžija »

Pitanja za TelemaŠa:

- Kada ćete osposobiti EPG na Superklubu HD, da mogu s mirom izbrisati obični s liste kanala
- Kada ćete popraviti titlove na MGM
veljaca

#4583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

Povecana brzina, ali NAKON resetovanja modema ... 15 Mbps :thumbup:

Zato RESETUJTE modem .....

Bravo Telemache ....
Last edited by veljaca on 01/03/2013 19:21, edited 1 time in total.
iceman2010

#4584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Telemach wrote:
iceman2010 wrote:
GoodTaste wrote: Nevjerovatno kako mogu 2-3 covjeka, ili jedan te isti pisat toliko protiv Telemacha ... Skidamo po 2323 filmova u full hd i 4982493 igrica, uzivamo. za to bi nam na adsl trebalo godina dana a ovde to uradimo za pola godine. duplo brze skinemo film i igru od Vas napacenih u BHT.

Ako Vam smetaju korisnici Telemach usluga na temi, obratite se administratoru koji će sankcionisati po brzom postupku sve neprimjerene komentare. Nadamo se da nisu toliko česti na temi, koliko Vi kod nas. :)
Nisam mislio na telecom-ovu temu (mada i tamo ima korisnika telemach-a) vec na ovu temu i spominjanje telecoma od strane korisnika telemach-a na ovoj temi prije nego je i jedan korisnik telecom-a ista rekao o tome. Uz to ja u svom prvom komentaru danas nisam spomenuo telecom ama bas nigdje.

Uz to ne vidim pravilo foruma po kojem ja ne smijem komentarisati na ovoj temi. Sve dok se drzim pravila foruma moj komentar je jednako validan koliko i Vas.

Telemach

#4585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Daleko bilo da nam smetaju Vaši komentari, na Vas smo navikli, toliko da nam falite kad Vas nema :)
iceman2010

#4586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:^^

Evo ovog padobranca kome je 2 mbit-a standard, ne treba nikome nista vise od toga, ali zato sat vremena unutar mreze se podrazumjeva.

Kako ti nije bolan dosadno ubjedljivati druge da je tvoje misljenje misljenje vecine? Pametnije ti je da vrsis pritisak na nadredjene da se pozabave IPTV-om, tj. da angazuju Slovence da im se ta usluga drasticno unaprijedi, nego sto mlatis praznu slamu na forumu.
A ti brate na forumu vodis konstruktivan dijalog svakim svojim komentarom. Svi se ozare, na svakoj temi, kad vide da si se ti pojavio. Evo poceo je novi mjesec. Imas opet koju minutu na svom LoL-u.

kakavdanakneiskustvu

#4587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Image
and

#4588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

@telemach,može li se kako ovaj ping spustiti ispod 100?nekad mi je bio 20-30,a zadnjih 6 mjeseci uvijek iznad 80?
dječak sa šibicama

#4589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Image
iceman2010

#4590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:
iceman2010 wrote: A ti brate na forumu vodis konstruktivan dijalog svakim svojim komentarom. Svi se ozare, na svakoj temi, kad vide da si se ti pojavio. Evo poceo je novi mjesec. Imas opet koju minutu na svom LoL-u.

Gdje si licemjerni covjece, sta mai?

Uz to ja u svom prvom komentaru danas nisam spomenuo Telecom ama bas nigdje.

U velikom broju komentara nisam niti slovom spomenuo Logosoft, kako na ovoj, tako i na temi BHT-a, ali se ti konstantno na to pozivas, ne znam iz kog razloga... Kompleksi neki, vjerovatno. Tesko je smisljati opravdanja kad ljudi vide sta neko drugi nudi.

I drugo, ostalo mi je jos 2-3 marke od 15 km bonusa PREMA SVIM DESTINACIJAMA, ali ja ne spadam u kategoriju "prosjecnik korisnika", barem prema tvom objektivnom kriteriju. Oni pricaju barem sat vremena dnevno, ne gledaju uopste TV i obavezno ugovor potpisuju na 24 mjeseca.
Izvini majstore ali ti koristis svaku priliku da prozoves mene. Sta ocekujes onda? Da ja tebi nakon tvojih ovakvih komentara pisem hvalospjeve? Jesi vidio moj racun za telefon? Jesi? Ima se, moze se. Zivio, prijatno da dalje ne miniramo temu bezveze. Nisam raspolozen za banovice.

BaDa

#4591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

@iceman davno si ti trebao u banovice stalno si na telemach temi provocirao i sl.. :x
BiHusrcu88

#4592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BiHusrcu88 »

Da li neko iam rješenje kd mene na Hayat tvu na digitalnoj zvuk užasan ima li neko nešto slično? šta da radim?
covjekizsjene

#4593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by covjekizsjene »

Tacno mi dodje da odjavim telemach i vratim se na europronet kad vidim s kakvim idiotima dijelim elektronske signale :shock:
truhlo

#4594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by truhlo »

BiHusrcu88 wrote:Da li neko iam rješenje kd mene na Hayat tvu na digitalnoj zvuk užasan ima li neko nešto slično? šta da radim?
I kod mene je los zvuk skoro pa mijesec dana.Rekose mi to je do Hayata i ostao los zvuk i dan danas :D
SHTEVELEC

#4595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

Prije 20-ak dana odem u BBI centar, da se prebacim na DUO paket+osnovni digitalni+HBO premium, izdiktiram momku koji je radio sve sta hocu, trazim da mi zamjene i receiver (do sada sam koristio HD DVR) za D3 V2.0 (dodje besplatno posto uzimam HBO paket sa HD kanalima). Dodje poslije par dana momak donese receive, uze stari, opet poslije par dana (i uz pomoc Telemacha ovdje na forumu, ljudi dolazili ali me nisu nazvali ranije da budem kuci, mada sam to fino naglasio u centru, da mi se jave prije dolaska) dobijem i WLAN router, sve podesim, radi ok. Jutros upalim TV kad nema vecine kanala. Nazovem podrsku, kaze gospodja (stvarno ljubazna) ali vi imate samo start paket... Pitam kako start, treba biti osnovni+HBO premium, kaze ona ne znam, ovdje pise start (a ne kontam bas kakve veze ima start s tim sto nemam ni jedan FOX, Discovery, N.Geographic)... Moram ili otici do centra da potpisem anex ugovora ili da se prijavim pa da mi donesu na vrata. Znaci, ispravljam njihove greske (momak kojem sam rekao sta zelim nije nista napisao u nalogu). Jos mi kaze gospodja da nisam trebao govoriti u njihovom centru koje pakete hocu nego monteru da cekira na ugovoru (sto me nije ni pitao, mozda i bi da mu je u nalogu bilo napisano sto sam rekao u pocetku, ja stvarno nisam Azrija da bacam kasike i pogadjam sta je ciji posao i kome trebam sta reci). Jos kaze gospodja radi BBI i danas pa da odem i prijavim se da me mogu ukljuciti. Odem ja (s Dobrinje, ne bude mi mrsko), dodjem u centar, objasnim djevojci koja tamo radi ste je u pitanju i pitam je hoce li to biti aktivirano odmah kada potpisem ugovor (mislim isti dan). Kaze nece, tek pocetkom sedmice... E tu se ja sjetim hodanja kada sam uvodio telemach prvi put (5 puta sam isao u centar na Stupu i rjesavao to sto su mi poslali obisni SD receiver umjesto HD DVR, sto nisu upisali da potpisujem na dvije godine pa da prikljucenje tog receivera platim u pola cijene...) i kazem e vise necete, idem ujutro sa svom opremom da vratim i raskinem ugovor. Ako njima ne treba mojih 60KM mjesecno ok, sreca pa imam i opciju Logosofta u haustoru... Stvarno mi nije jasno da se ponasaju k'o drzavna firma, ljudi na salterima su im nesposobni to je cudo jedno, ako vec hoce da uzmu pare moraju se stvarno malo uozbiljiti i postati znacajno ljubazniji i fleksibilniji. Na sam rad Telemacha nemam nikakvu zamjerku (internet i TV su sasvim dobri, ponekad manji problemi s netom, nekad blokira receiver, sve je to ok), ali njihova administracija (koja je kao da udjes u opstinu da ovjeris neki dokument, mada su i u opstini sve dosta pojednostavili) je sramotna (mislim, ima i tamo normalnih ljudi, ali 90% ih je totalno nesposobno)... Elem, sutra gasim Telemah i velkam Logosoft
Bryant 24

#4596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Ja stavim film da se skine, pogledam tv, film se skinuo, ne upratim ni koja je brzina ,leti nesto :D
veljaca

#4597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

Evo jedno pitanje za nekog strucnog iz Telemacha :thumbup:

Dobio sam risiver ovaj novi na kome sa prednje strane uma USB prikljucak. E sada u menemi ima i na TV-u ulaz za USB.

Kako da nesto snimam na stick koji postavim u taj USB ulaz ?

Hvala na odgovoru.
Asiklar

#4598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Telemach wrote:Daleko bilo da nam smetaju Vaši komentari, na Vas smo navikli, toliko da nam falite kad Vas nema :)
A tebi je vakat da prestanes zakuhavati jos vise jer upravo si zakuhao i moli Boga da ti se ova tema ne zakljuca.

Sto se tice ostalih stvari, navodim samo cinjenice. Vama ako to smeta sta cu vam ja. Protiv korisnika nemam nista kao ni protiv forumasa koji su na temi (cak naprotiv simpaticni su mi)ali protiv vas (telemach) itekako. Bio sam vam krava muzara 4 godine. Prve dvije dok ste bili Gnet bila je milina (bar sto se mene tice) kasnije kad su dosli neki preko Drine nastala ne mora. Slike po nekoliko dana nisam imao a o telefonu da ne pricam. Kad god sam zvao govorili ste "kod nas su signali uredu". Kad sam raskinuo supermix paket VASOM KRIVICOM (nisam imao deklarisani kvalitet usluga) dosla mi je ugovorna kazna od 300KM. Onaj idi0t sto radi na reklamacijama (Dzemala Bijedica) samo sto se fizicki nije poceo obracunavati sa mnom kad sam dosao da reklamiram spomenuti iznos. Zbog svega toga predao sam tuzbu protiv vas i ocekujte poziv. Nece vam pomoci ni Fahrija Karkin. Imam sve ugovore, uplatnice, naloge sa terena i snimljene telefonske razgovore koje sam snima samo onda kad sam sa vamam pricao jer sam imao osjecaj da ce do ovoga doci. Takodjer zbog verbalnog napada i uvreda, idiot sa reklamacija ce dobiti i krivicnu prijavu. Takodjer sam podnio prijavi EPBiH (Ilidza) za nelegalno postavljenu infrastrukturu na stubove od el. energije tako da cete ostati i bez infrastrukture u mom naselju. Sa pogresnom ste se osobom kacili i sad ce te da platite za to sve :x
Bryant 24

#4599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Image
BaDa

#4600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

Asiklar wrote:
Telemach wrote:Daleko bilo da nam smetaju Vaši komentari, na Vas smo navikli, toliko da nam falite kad Vas nema :)
tako da cete ostati i bez infrastrukture u mom naselju. Sa pogresnom ste se osobom kacili i sad ce te da platite za to sve :x
brate nadam se da nisi u kasindolskoj :D hahahahha
Locked