Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- likce
#4577 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
The.Pursuit.Of.Happyness
www.imdb.com/title/tt0454921/

Odlican film,prikazuje i opisuje zivot jednog covjeka koji pokusava da se izbori za uspjeh u zivotu!Ja koliko se sjecam da je snimljen prema istinitoj prici,mene je bio i raspizdio,al malo!
Velike preporuke za sve!
www.imdb.com/title/tt0454921/

Odlican film,prikazuje i opisuje zivot jednog covjeka koji pokusava da se izbori za uspjeh u zivotu!Ja koliko se sjecam da je snimljen prema istinitoj prici,mene je bio i raspizdio,al malo!
Velike preporuke za sve!
- VenomousV
#4578 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
fetic wrote:The.Pursuit.Of.Happyness
http://www.imdb.com/title/tt0454921/
Velike preporuke za sve!
sta raspizdio, potrosila rolnu kuhinjskih ubrusa kad sam ga gledala...
- likce
#4579 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Phone Booth
http://www.imdb.com/title/tt0183649/

Evo od mene jos jednog!Prica nije nova,ali je colin odglumio vrhunski,tip ude u telefonsku govornicu i citav film tu ostaje,cini se dosadno,al vjerujte da nije,tako prosto a pregledao sam ga u jednom dahu i da nisam trepnuo!Necete se pokajati
http://www.imdb.com/title/tt0183649/

Evo od mene jos jednog!Prica nije nova,ali je colin odglumio vrhunski,tip ude u telefonsku govornicu i citav film tu ostaje,cini se dosadno,al vjerujte da nije,tako prosto a pregledao sam ga u jednom dahu i da nisam trepnuo!Necete se pokajati
- Truba
#4580 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

malo drugačija amerika na koju nismo navikli
šta redneci rade dok ne jedu vjeverice
- SeleneY
-
deyan
#4582 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Sean Penn u full-u a on retko kada omane.
Kapa dole, palac gore...
-
kEN0
- black
#4584 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
komi wrote:
malo drugačija amerika na koju nismo navikli
šta redneci rade dok ne jedu vjeverice
- Truba
#4585 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
vratio mi je povjernje u download novih filmova
zapravo generalno u filmove
zapravo generalno u filmove
-
Mariella
- Brat
#4587 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Nije noviji ali srpski film Munje veoma dobar, Transporter 3 takodje odlican, MR.Brooks sa neponovljivim Kostnerom ekstra, ..
- muftija
#4588 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
172 hours

Odlican film, snimljen prema istinitom dogadaju, toplo ga preporucujem.

- hotazmaj
#4589 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Meni totalno dosadan i predvidiv.muftija wrote:172 hours
- smoki_choko
#4590 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
najbolji sf-thriler/akcijski film svih vremena, terminator mu nije ni do kolena
-
samko1974
#4591 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Filmovi koji su se meni svidjeli a skoro ih gledao su ova dva.Prvi je drama sa Hilary Swank i Sam Rockwell zove se Conviction, radnja filma je istinit dogadjaj gdje sestra pokusava izvuci nevino optuzenog brata sa dozivotne robije za ubistvo.
Drugi film je nesto kao triler-horor a zove se "Let me in", odlicni filmovi, pravim filmadzijama ce se sigurno svidjeti.
Town sa Ben Afleckom takodje odlican a slican tom filmu je i Takers.Eto vam mojih preporuka kad ih pogledate )ko god da to dosad ucino nije) nek javi kako su im svidjeli filmovi
Drugi film je nesto kao triler-horor a zove se "Let me in", odlicni filmovi, pravim filmadzijama ce se sigurno svidjeti.
Town sa Ben Afleckom takodje odlican a slican tom filmu je i Takers.Eto vam mojih preporuka kad ih pogledate )ko god da to dosad ucino nije) nek javi kako su im svidjeli filmovi
-
mazzy
#4592 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Brate, ja sam od tog Conviction puno vise ocekivao ... nekako monoton film, nikakvih uzbudjenja tokom filma. Nije nista specijalno ... za ubiti sat-dva.samko1974 wrote:Prvi je drama sa Hilary Swank i Sam Rockwell zove se Conviction, radnja filma je istinit dogadjaj gdje sestra pokusava izvuci nevino optuzenog brata sa dozivotne robije za ubistvo.
A spomenuo si ovaj Takers, i njega sam gledao. Dobri glumci, ali takodje puno vise ocekivao . Aj sve okej radnja, ali brate na kraju se porokaju nekako bezeveze ...
Mrzim filmove gdje ostanem s facom ono
- NIN
#4593 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Mislim da primarni razlog zasto neki ne vole verzije ovog filma lezi u tome sto nisu upoznati sa stvarnim eksperimentom po kome su radjeni ovi filmovi ili nisu upoznati sa stvarnom ljudskom prirodom koja je, uistinu, primatska sto nam stvarni eksperiment zaista i pokazuje. Naime, radi se o Zimbardovom Stanford eksperimentu (1971) u kome su vrsena promatranja ljudskih bihevioralnih predispozicija ka dominaciji, submisivnosti i spontanom i nevjerovatno brzom uspostavljanju hijerarhijskog ustrojstva unutar izolirane grupe sacinjene od prethodno medjusobno nepoznatih ljudi.zilla_ wrote:i meni je fil totalna glupost... i prva i druga verzija...
A sto se filma samog tice mogu reci da je do jedne odredjene mjere izmjenjen, sto je i razumljivo, ali ni stvarni eksperiment nije nista manje brutalniji, barem sa onog psiholoskog aspekta, pa je to bio jedan od razloga zasto je prekinut u samo sest dana nakon cega su neki od aktera i organizatora zavrsili na sudu. Naravno, najlakse je reci "covjek je zivotinja", a jos lakse "covjek je od boga" ali radi se o covjeku koji je mnogo, mnogo kompleksniji i tezi za objasniti gdje ovakvi eksperimenti pomazu u njegovom definisanju.
Ako se jedan od ovih uradaka pogleda kroz prizmu covjek primat onda film postaje dosta upecatljiviji i lakse se da zakljuciti sta je film/eksperiment zaista htio pokazati covjeku laiku.
Pozdrav...
- johnnykola
#4594 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
vec sam ga preporucivao, odlican dokumentarac sa festivala pravo ljudski. vjerojatno ce ti se svidjeti:NIN wrote:Mislim da primarni razlog zasto neki ne vole verzije ovog filma lezi u tome sto nisu upoznati sa stvarnim eksperimentom po kome su radjeni ovi filmovi ili nisu upoznati sa stvarnom ljudskom prirodom koja je, uistinu, primatska sto nam stvarni eksperiment zaista i pokazuje. Naime, radi se o Zimbardovom Stanford eksperimentu (1971) u kome su vrsena promatranja ljudskih bihevioralnih predispozicija ka dominaciji, submisivnosti i spontanom i nevjerovatno brzom uspostavljanju hijerarhijskog ustrojstva unutar izolirane grupe sacinjene od prethodno medjusobno nepoznatih ljudi.zilla_ wrote:i meni je fil totalna glupost... i prva i druga verzija...
A sto se filma samog tice mogu reci da je do jedne odredjene mjere izmjenjen, sto je i razumljivo, ali ni stvarni eksperiment nije nista manje brutalniji, barem sa onog psiholoskog aspekta, pa je to bio jedan od razloga zasto je prekinut u samo sest dana nakon cega su neki od aktera i organizatora zavrsili na sudu. Naravno, najlakse je reci "covjek je zivotinja", a jos lakse "covjek je od boga" ali radi se o covjeku koji je mnogo, mnogo kompleksniji i tezi za objasniti gdje ovakvi eksperimenti pomazu u njegovom definisanju.
Ako se jedan od ovih uradaka pogleda kroz prizmu covjek primat onda film postaje dosta upecatljiviji i lakse se da zakljuciti sta je film/eksperiment zaista htio pokazati covjeku laiku.
Pozdrav...
http://www.pravoljudski.org/index.php?o ... &Itemid=85
download:
http://hotfile.com/dl/33741754/094587a/ ... 1.rar.html
http://hotfile.com/dl/33752448/e757daf/ ... 2.rar.html
http://hotfile.com/dl/33758848/9a4e863/ ... 3.rar.html
francuski, nema titla na engleskom, nazalost (bar ga nije bilo prije nekih mjesec dana).
isto baziran na eksperimentu s ljudima. i s voltazom.
spremni uciniti.
ODLICAN!!!!!!!!!!!
-
samko1974
#4595 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Pa dobro sve zavisi sta ko ocekuje i voli.Ja volim filmove sa istinitom pricom a jos plus drama , pa sta vise da ocekujem necu ocekivati veliku akciju u takvom realistickom filmu.Hilary Swank odlicna gluma sto i nije neko cudo poznavajuci je i kakve je sve uloge dosad igrala , po meni jedna od najboljih glumica ove mladje generacije.mazzy wrote:Brate, ja sam od tog Conviction puno vise ocekivao ... nekako monoton film, nikakvih uzbudjenja tokom filma. Nije nista specijalno ... za ubiti sat-dva.samko1974 wrote:Prvi je drama sa Hilary Swank i Sam Rockwell zove se Conviction, radnja filma je istinit dogadjaj gdje sestra pokusava izvuci nevino optuzenog brata sa dozivotne robije za ubistvo.
A spomenuo si ovaj Takers, i njega sam gledao. Dobri glumci, ali takodje puno vise ocekivao . Aj sve okej radnja, ali brate na kraju se porokaju nekako bezeveze ...
Mrzim filmove gdje ostanem s facom ono![]()
![]()
....
Sto se tice Takersa naveo sam ga u tom kontekstu da je slican Townu jer radnja filma je jako slicna , slicna tema , mnogo slicnog samo razliciti glumci.Inace meni odlicno utrosena 2 sata glkedajuci taj i ove ostale nabrojane filmove.
- likce
#4596 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Four Brothers
http://www.imdb.com/title/tt0430105/

Akcija,triler,film je odlican!Ako neko nije gledao,vrijedi pogledati
http://www.imdb.com/title/tt0430105/

Akcija,triler,film je odlican!Ako neko nije gledao,vrijedi pogledati
- likce
#4597 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Takers i Town su dobri filmovi,klasika da se vrijeme ubije al brate ovaj conviction!Sama po sebi istinita prica te vrste je na neku ruku dosadna ali to je odlika realistickog filma,ali Hilary Swank ju je ucinila 100 puta dosadnijom!Pa dobro sve zavisi sta ko ocekuje i voli.Ja volim filmove sa istinitom pricom a jos plus drama , pa sta vise da ocekujem necu ocekivati veliku akciju u takvom realistickom filmu.Hilary Swank odlicna gluma sto i nije neko cudo poznavajuci je i kakve je sve uloge dosad igrala , po meni jedna od najboljih glumica ove mladje generacije.
Sto se tice Takersa naveo sam ga u tom kontekstu da je slican Townu jer radnja filma je jako slicna , slicna tema , mnogo slicnog samo razliciti glumci.Inace meni odlicno utrosena 2 sata glkedajuci taj i ove ostale nabrojane filmove.
Hilary Swank izgleda kao zubetina vila ili kao da je upravo ustima preorala dva duluma zemlje!
Priznajem joj ulogu u djevojci od milion dolara i u filmu Insomnia,al ovdje sam ja prerusen mogao bolje odigrati njenu ulogu
- mrtva kokoš
- Kyuss
- ProbuseniDolar
#4600 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Moze li neko pojasniti poentu Question 1 filma EXAM? Kraj me je totalno zbunio, nista nisam skontao