Super uredjeno, narocito sa zirantima, svicarcima i slicno. Jebe ko stigne i jos mu kazes hvalajarobot wrote:A jes doveden u red sa 10-15 % kamate varijabilne na sve vrste usluga dok recimo te iste banke na istu vrstu usluga imaju kamatu na godišnjem nivo u od 1,5 pa najviše do 3 %...e tako je strani kapital lijepo uredio da dere pametnog Bosanca, al to nije tema ovdje...bosnian batman wrote: bankarski sektor je doiveden u red i najbolje funcioniše u državi upravo jer je privatni i sa stranim kapitalom,
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sabanss
#45701 Re: BHTelecom All About
-
quarterback
#45702 Re: BHTelecom All About
a da ih ima 50 bilo bi zaposlila ih straka, sta ce toliki ljudi, primaju uhljebi platu i slicnomade_in_sarajevo wrote:a u cijelom kantonu sarajevu je jedan elektricar za odrzavanje pa tako dalje i tako dalje
-
made_in_sarajevo
#45703 Re: BHTelecom All About
a isti bankarski sistem nam jebo mater prije 5-6 godina da su neke firme propale, neke su se mozda izvadile,a neke jos cekaju dan kad ce se izvuci. svi bi mi u evropu,a ta ista evropa ne pita ko si i sta si,samo te samelje. jebo majku sto rusi mole boga da im ovi nikad ne ukinu lafo te sankcije, turska od fukare do kurcenja po cijelom svijetu. mi da imamo bar gram mozga ali nemamo,ali da imamo samo copy paste jugoslavije uraditi, zatvori se i radi ba,pravi,gradi pa ti ne treba mmf za kredite i penzije. primjer turske,rusije,kine,japana, njemacke poslije 2. svjetskog rata. naravno sa ovim ljudima to se nikad nece desiti ali eto. ukratko evropa nam je svima jebala majku kroz majku i jebat ce i dalje kad bude kafa 5€, a plata 300KM. nije problem u evropi, za mnoge stvari je evropa dobra, problem je sto nasi hoce evropu ali svaki dan gleda da te sjebe sto vise da nemas marke u dzepu. prodat ce se telekom, opet cujem od raje koja malo vise se zna sa ljudima u telekomu da ih sad sa 3500 svuku na 1500, eto pola radnika da bi telekom opet isto radio. eto svuci ce privatnik na broj radnika koji mu treba, nece biti kurcenja sa autima,putovanjima, zaposljavanjem, radit ce onaj koji zna raditi ,a ne koji je podoban i zaradi sebi platu. hoces 2000KM platu pa zaradi ko ti brani. eh tu ce biti cijene kao u regiji sto imamo i pakete, reklame boli glava jer ce biti kao i sad sto je kod privatnik "hoces toliku platu eto pa zaradi",a za platu od 2000KM trebat ce im jeftinije cijene jer jeftinije cijene znaci veci broj korisnika. ako se telekom proda turcima ja prvi na eronet iste sekunde prelazim. vece gamadi i stoke od turaka nema.bosnian batman wrote:prodat nego šta, nema se ru šta pametovat, telekom sektor je u privatnim rukama u EU u koju se toliko kunu iz dna duše, a boga mole da ostane socijalistički javašluk, a sva javna preduzeća su BASTIONI tog javašluka
i boli me kita sto neće bit. prenosa ovoga, onoga, sponzorstva raznik quraca palaca, zna se na kojim kapitalističkim principima se bazira sponzorstvo, a ne na socijalnim davanjima i jaranstvu
i elektroprivredu treba privatizovat
bankarski sektor je doiveden u red i najbolje funcioniše u državi upravo jer je privatni i sa stranim kapitalom, pa tako tu neki majmun u politici ne može zaposlit stranačig jarana, ženu mu, dajdžića, amidžićaa švalerku.... kao što se to masovno radi u javnim preduzećima i ustanovama
ovo gore da se prepolovi broj ljudi, zato valjda i spremaju sistematizaciju, da pripreme strancima sve, da ne bude vise 500 ljudi u marketingu,a marketing je realno fuj u telekomu, nego da bude 200 ljudi i da marketing radi kako treba. ovo bubam primjer ali nije to daleko od istine. monteri krepase od posla, raji kasne po par dana, ali po kancelarijama se tuku gdje ce ko sjesti da prima guzovace platu. kod stranca je dobro sto toga vise nece biti nego ce biti koliko treba da radi toliko ce i raditi. kako ce se privatnik ponasati,plate,sistem rada to ne znam. nemojte mi price "otpustis 1500 ljudi pa ce na biro pa na teret drzave". budimo realni eto ne mora pola ljudi biti u telekomu,nego je 30% eto obicnih idiota koji pojma sa zivotom nemaju i tu su samo jer ih stranka pazi. uvalit ce njega stranka opet negdje, necemo se za takve brinuti.
ovo sve sam cuo ne od likova koji sjede na kafi i seru o svemu, nego malo ozbiljnih ljudi koji rade u telekomu, radili sa telekomom, znaju raje iz telekoma.
-
quarterback
#45704 Re: BHTelecom All About
nemoj pogresno shvatiti, stvarno nemam nista protiv tebe ali tvoji postovi su samo primjer koliko je forumska prica jedno lupanje bez ikakve realne osnovemade_in_sarajevo wrote:zatvori se i radi ba,pravi,gradi pa ti ne treba mmf za kredite i penzije. primjer turske,rusije,kine,japana, njemacke poslije 2. svjetskog rata.
In 1947, the Marshall Plan, initially known as the "European Recovery Program" was initiated. In the years 1947-1952, some $13 billion of economic and technical assistance—-equivalent to around $130 billion in 2006—were allocated to Western Europe. Despite protests from many beneficiaries, the Marshall Plan, although in the less generous form of loans, was in 1949 extended to also include the newly formed West Germany. In the years 1949-1952, West Germany received loans which totaled $1.45 billion, equivalent to around $14.5 billion in 2006.
https://en.wikipedia.org/wiki/Reconstruction_of_Germany
-
made_in_sarajevo
#45705 Re: BHTelecom All About
lopoviiiquarterback wrote:a da ih ima 50 bilo bi zaposlila ih straka, sta ce toliki ljudi, primaju uhljebi platu i slicnomade_in_sarajevo wrote:a u cijelom kantonu sarajevu je jedan elektricar za odrzavanje pa tako dalje i tako dalje
kad covjek krene slusati price od uposlenih telekoma,ali ljudi koji hodaju tako po zgradama, zavlace se kao ovi na odrzavanju eto primjer, ma dodje ti da places. ovako kontas telekom firma gigantska, oni protiv pozarne zastite nemaju. eto izgorila je baterija na malti,od baterije koja je stara boga pitaj koliko napravila se ogromna steta,a nigdje prskalica na plafonu, PP aparata i slicno. u zgradi ptt inzinjeringa nesto se zapalilo tek 7. PP aparat radio. zalosno je sve sta su uradili od telekoma, svima je moglo biti dobro ali jebiga, stranka te prati
za ovaj dug njemacke, jest to, amerikanci gurali nogama i rukama, ali opet svabo je radio pa dosao danas gdje jest, mi smo radili pa dosli da ga popusimo svi kolektivno.
-
quarterback
#45706 Re: BHTelecom All About
jebiga drug, svabo je svabo, radim dosta sa jednim svabom oko nekih it poslova, i svaki put pomislim - definitivno niko nije organizovan kao oni...made_in_sarajevo wrote:lopoviiiquarterback wrote:a da ih ima 50 bilo bi zaposlila ih straka, sta ce toliki ljudi, primaju uhljebi platu i slicnomade_in_sarajevo wrote:a u cijelom kantonu sarajevu je jedan elektricar za odrzavanje pa tako dalje i tako dalje![]()
kad covjek krene slusati price od uposlenih telekoma,ali ljudi koji hodaju tako po zgradama, zavlace se kao ovi na odrzavanju eto primjer, ma dodje ti da places. ovako kontas telekom firma gigantska, oni protiv pozarne zastite nemaju. eto izgorila je baterija na malti,od baterije koja je stara boga pitaj koliko napravila se ogromna steta,a nigdje prskalica na plafonu, PP aparata i slicno. u zgradi ptt inzinjeringa nesto se zapalilo tek 7. PP aparat radio. zalosno je sve sta su uradili od telekoma, svima je moglo biti dobro ali jebiga, stranka te prati
za ovaj dug njemacke, jest to, amerikanci gurali nogama i rukama, ali opet svabo je radio pa dosao danas gdje jest, mi smo radili pa dosli da ga popusimo svi kolektivno.
nasi me nazovu telefonom, cujem u pozadini lupa muzika ludilo lom, diktiraju mi sta hoce, a svabo svaki put word dokument - zadaci, excel sheet - sve potanko...
jebiga
-
hladan.preminger
#45707 Re: BHTelecom All About
Evo mene opet.
Puko grom, crko LAN1 port i wireless na modemu. Lan2, Lan3 i Lan 4 rade. Radi moja tv i telefon. Prijavio sam kvar ali zbog velikog broja uništeih modema nece se ubrzo zamjeniti modem. Posto je LAN1 dodjeljen za internet, 2 i 3 mojaTv, a 4 za voip. Lan3 mi je mojatv, a 2 i 4 su slobodni.
moze li se kako Lan 2 ili Lan 4 dodjeliti za intenet?
Kako pristupiti postavkama modema preko porta Lan2 ili Lan4 jer Lan1 ne radi pa ne mogu uci 192.168.1.1. Koja je adresa za pristup modemu preko 2 ili 4.?
Puko grom, crko LAN1 port i wireless na modemu. Lan2, Lan3 i Lan 4 rade. Radi moja tv i telefon. Prijavio sam kvar ali zbog velikog broja uništeih modema nece se ubrzo zamjeniti modem. Posto je LAN1 dodjeljen za internet, 2 i 3 mojaTv, a 4 za voip. Lan3 mi je mojatv, a 2 i 4 su slobodni.
Kako pristupiti postavkama modema preko porta Lan2 ili Lan4 jer Lan1 ne radi pa ne mogu uci 192.168.1.1. Koja je adresa za pristup modemu preko 2 ili 4.?
-
ing-ecc
#45708 Re: BHTelecom All About
Probaj preko LAN 4 sa istom adresom ili ako ne prodje zadaj ti u postavkama LAN mreze neku adresu npr. 192.168.1.10.hladan.preminger wrote:Evo mene opet.
Onda moras VPI/VCI 8/43 prekonfigurisati u 8/60, prebaciti u PPoE, upisati user/pass i save&reboot.
-
sencobih
#45709 Re: BHTelecom All About
odakle znaš da nema prskalica i PP aparata ? to ti vidio ili pretpostavljaš ?made_in_sarajevo wrote:lopoviiiquarterback wrote:a da ih ima 50 bilo bi zaposlila ih straka, sta ce toliki ljudi, primaju uhljebi platu i slicnomade_in_sarajevo wrote:a u cijelom kantonu sarajevu je jedan elektricar za odrzavanje pa tako dalje i tako dalje![]()
- DuckZz
#45710 Re: BHTelecom All About
Ozbiljno pitanje.
Zbog cega je tolika razlika u cijeni ?
Moja TV Full vs Trio Grande
http://www.mojatv.ba/full-paket.html
http://telemach.ba/Paketi/TV-NET-TEL
Inace sam na Logosoftu pa me zanima.
-
mirza_15
#45711 Re: BHTelecom All About
Na TM-u su akcijske cijene par mjeseci uz potpis na dvije godine za nove korisnike. Poslije toga ide ta cijena koja je prekrizena. I u BH Telecomu je trenutno akcija:DuckZz wrote:Ozbiljno pitanje.
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5fc01d7b9cc.html
-
kakaljin
#45712 Re: BHTelecom All About
OVo su ti akcijske cijene ko telemacha pa se vraca na onu prekrizena cijena, ali koliko znam ima sada neka akcija i kod telecoma.DuckZz wrote:Ozbiljno pitanje.
Sam full paket ti je ekvivalent trio grande, razlika je u brzini interneta, gdje na Moja tv dobijas od 10 do 25 u zavisnosti od parice, a kod telemacha je brzina 40, ali kod telemacha imas manje kanala ali dobijes nekoliko HD kanala.
Ako postoji mogucnost onda se moze povecavati brzina i dodatno kanali u paketima 1 i 2, onda tu vec idu ekvivalent trio grande extra ili premium u zavisnosti od brzine koja je opet veca kod telemacha ali pitanje je stabilnosti u zavisnosti od lokacije dok je internet kod telecoma dosta stabilniji iako postoji mogucnost oscilacija ali to su vecinom od parica koje dolaze do tebe. Ako imas mogucnost optike od telecoma onda bez ikavih problema mozes sve sto telecom nudi imati cak i na 3 tv-a.
- krakatoa
#45714 Re: BHTelecom All About
Genetski si glup!bosnian batman wrote:prodat nego šta, nema se ru šta pametovat, telekom sektor je u privatnim rukama u EU u koju se toliko kunu iz dna duše, a boga mole da ostane socijalistički javašluk, a sva javna preduzeća su BASTIONI tog javašluka
i boli me kita sto neće bit. prenosa ovoga, onoga, sponzorstva raznik quraca palaca, zna se na kojim kapitalističkim principima se bazira sponzorstvo, a ne na socijalnim davanjima i jaranstvu
i elektroprivredu treba privatizovat
bankarski sektor je doiveden u red i najbolje funcioniše u državi upravo jer je privatni i sa stranim kapitalom, pa tako tu neki majmun u politici ne može zaposlit stranačig jarana, ženu mu, dajdžića, amidžićaa švalerku.... kao što se to masovno radi u javnim preduzećima i ustanovama
Ne znaš ni mobitel da koristiš bez konvertora a ovdje se razbacuješ analitikom
-
made_in_sarajevo
#45715 Re: BHTelecom All About
Iz usta covjeka koji radi u telekomu i koji je bio u prostorijama gdje bio pozar, a familija mi je i znam da ne laze. A skontas i sam to, da su bile prskalice sto je logicno u takvoj sobi i pp aparati i steta bi mogla manja biti. Naravno ako pp aparati radesencobih wrote:
odakle znaš da nema prskalica i PP aparata ? to ti vidio ili pretpostavljaš ?
-
mirza_15
#45716 Re: BHTelecom All About
Pozar su ugasili uposlenici bh telecoma upravo pp aparatima. Izgleda da ti taj rodjak uopste nije bio tu kada je to bilo ili trazi izgovor sto i on nije gasio.made_in_sarajevo wrote:Iz usta covjeka koji radi u telekomu i koji je bio u prostorijama gdje bio pozar, a familija mi je i znam da ne laze. A skontas i sam to, da su bile prskalice sto je logicno u takvoj sobi i pp aparati i steta bi mogla manja biti. Naravno ako pp aparati radesencobih wrote:
odakle znaš da nema prskalica i PP aparata ? to ti vidio ili pretpostavljaš ?. Ma nije telekom jedini takav, prvo mentalitet ljudi.kod nas je u fazonu jebo te pp aparat i za to pare davati. Haj ba more i ekonomista struju, vodu, grijanje raditi sta je zica je zica itd
-
made_in_sarajevo
#45719 Re: BHTelecom All About
Nije njegovo radno mjesto u toj zgradi uopste, mislim jeste ali ne sjedi tu, bio je gore kad se radila sanacija stete. Meni licno nikakve fajde od telekoma, ali niti sam ja kad lagao biti bombe bacao kao.mnogi ovdje niti rodjak laze, nemamo potrebe za tim.mirza_15 wrote:Pozar su ugasili uposlenici bh telecoma upravo pp aparatima. Izgleda da ti taj rodjak uopste nije bio tu kada je to bilo ili trazi izgovor sto i on nije gasio.made_in_sarajevo wrote:Iz usta covjeka koji radi u telekomu i koji je bio u prostorijama gdje bio pozar, a familija mi je i znam da ne laze. A skontas i sam to, da su bile prskalice sto je logicno u takvoj sobi i pp aparati i steta bi mogla manja biti. Naravno ako pp aparati radesencobih wrote:
odakle znaš da nema prskalica i PP aparata ? to ti vidio ili pretpostavljaš ?. Ma nije telekom jedini takav, prvo mentalitet ljudi.kod nas je u fazonu jebo te pp aparat i za to pare davati. Haj ba more i ekonomista struju, vodu, grijanje raditi sta je zica je zica itd
-
sencobih
#45720 Re: BHTelecom All About
Znam da je zakon da u svim firmama pa pretpostavljam da je i u telekomu servis aparata i pregled svakih 6 mjeseci, pa čak i u autima se mora imati servisiran aparat. Sumnjam da je kako reče tek 7 aparat radio, ipak u ozbiljnim firmama se ne bi s tim zajebavati.
-
mirza_15
#45721 Re: BHTelecom All About
Ne kazem ja da ti lazes niti sam stekao utisak da si neozbiljan forumas. Kazem samo da ti rodjak siri netacnu pricu. Pozar je lokalizovan prije dolaska vatrogasne brigade. Za to su interno nagradjeni uposlenici koji su najvise rizikovali da bi ugasili pozar. Pitaj rodjaka je li to istina i pitaj ga cime su gasili pozar.made_in_sarajevo wrote:
Nije njegovo radno mjesto u toj zgradi uopste, mislim jeste ali ne sjedi tu, bio je gore kad se radila sanacija stete. Meni licno nikakve fajde od telekoma, ali niti sam ja kad lagao biti bombe bacao kao.mnogi ovdje niti rodjak laze, nemamo potrebe za tim.
Sto se tice protivpozarnih aparata oni se redovno servisiraju u skladu sa zakonom, a svi uposlenici imaju redovna predavanja i testove iz pp zastite. I to mislim zakon propisuje. Da se i desilo da neki aparat nije bio ispravan ne bi bh telecom bio odgovoran za to nego firma koja odrzava te aparate, a koja je opet ovlastena od nadleznih institucija za tu vrstu posla.
-
jarobot
#45722 Re: BHTelecom All About
Kakvo je iskustvo sa dodatnim paketom 1 za moju tv.
Ja u petak prijavio da vidim ima li TM ,danas mi pustili HD i pink+ kanale a da me niko nije kontaktirao za TM....
Znači li ovo da bi uskoro trebao dobiti kompletnu uslugu i da postoji TM ili su samo onako pustili HD kanale i pink+ pa kad dođem nared za internet i VDSL.
Ja u petak prijavio da vidim ima li TM ,danas mi pustili HD i pink+ kanale a da me niko nije kontaktirao za TM....
Znači li ovo da bi uskoro trebao dobiti kompletnu uslugu i da postoji TM ili su samo onako pustili HD kanale i pink+ pa kad dođem nared za internet i VDSL.
-
gunner37
#45723 Re: BHTelecom All About
Nemoj sine slušati svakoga. Gdje su uređaji pod naponom, nikakve prskalice ne pomažu. I kad isključiš napajanje, ostaje problem baterijske zaštite i akumuliranog električnog naboja. Tako te prskalice i vodu zaboravi i pozdravi rođaka.mirza_15 wrote:Pozar su ugasili uposlenici bh telecoma upravo pp aparatima. Izgleda da ti taj rodjak uopste nije bio tu kada je to bilo ili trazi izgovor sto i on nije gasio.made_in_sarajevo wrote:Iz usta covjeka koji radi u telekomu i koji je bio u prostorijama gdje bio pozar, a familija mi je i znam da ne laze. A skontas i sam to, da su bile prskalice sto je logicno u takvoj sobi i pp aparati i steta bi mogla manja biti. Naravno ako pp aparati radesencobih wrote:
- Revolucionar ★
#45724 Re: BHTelecom All About
Zasto kasne poruke koje obavjestavaju da onaj mobilni internet ( pola marke - marka, buy&surf ) nije validan. Desava li se ovo jos kod nekog
-
silent hill
#45725 Re: BHTelecom All About
meni se to redovno dešava, kako su uveli buy&surfRevolucionar ★ wrote:Zasto kasne poruke koje obavjestavaju da onaj mobilni internet ( pola marke - marka, buy&surf ) nije validan. Desava li se ovo jos kod nekog
mislim da na taj način nastoje da izmuzu kredit onom ko zaboravi da mu je istekla opcija za free net