Kako nismo? Hrvatska otkako je postala članica NATO-a a pogotovo EU pokazala je svoje staro poznato lice iz 90-tih. Do ulaska u NATO a pogotovo EU glumila je dobrog susjeda. Ustašluk je ponovo mainstream u Hrvatskoj. Vladajuća stranka preko sestrinske stranke minira funkcionisanje BiH skupa sa Vučićevom petom kolonom u Republici Srpskoj. Kobilinda je redovno izmišljala o terorističkim ćelijama u BiH. Raznorazni parlamentarci iz BiH a koji sjede u Evropskom parlamentu redovno po nalogu iz Hrvatske rade protiv BiH iako u njoj žive. Ima toga još. Hrvatska i Srbija ni za jotu se nisu promijenile. Ukoliko bi BiH ubrzala svoje euroatlantske integracije ja sam ubijeđen da bi nas ove dvije susjedne zemlje kočile i da bi problem koji je Makedonija imala sa Grčkom bio ništa u poređenju sa kočenjem Hrvatske i Srbije ako bi ranije postala članica EU. Hrvatska i Srbija nisu prijateljski nastrojene susjedne zemlje. Tačka.sherbett wrote: ↑22/06/2020 03:15Evo HDZ je 4 godine na vlasti, jeste li najebali vec?neko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 00:06 Ja se samo nadam da na izborima u Hrvatskoj neće pobijediti HDZ ili još gore onaj ustaša Škoro. U tom slučaju mi smo najebali.
A to sto ako pobjedi SDP koalicija, i moram cesce gledat Anku Mrak i onog Beru, mi nismo kao najebali?
Pa to ti je.. sam nek komsiji crkne krava zato nam i je tako
![]()
Dešavanja u Srbiji
-
neko_sa_strane
#45701 Re: Dešavanja u Srbiji
-
breuer
#45702 Re: Dešavanja u Srbiji
samo što je to ovaj put, za razliku od Miloševićeve ere, više zasluga opozicije no vladajuće garniture...Haris.ba wrote: ↑22/06/2020 08:22Izborima ga trenutno ne mogu srušiti. Bojkot na izborima je bio način da ga prikažu kao diktatora (ironično, preko izbora zar ne), te više zarad strane nepodrške pokušaju mu poljuljati poziciju. Krenuće priča o maloj izlaznosti ispod 50%...sherbett wrote: ↑22/06/2020 03:12Kakvi kreteniTrafalgar Law wrote: ↑22/06/2020 01:04 Pokret 1 od 5 miliona promašaj decenije, mada je trojanac Obradović odradio sabotažu svojim glupostima bolje nego što bi mu Vučić dao upute za to. Valjda ovi naši nauče nešto korisno iz ovoga srpskog opozicionog fijaska. Gledaj Kifla i uči.![]()
I sta su tocbo postigli bojkotom?
A strance to toliko puno i ne zanima ako imaju na srpskoj strani kooperativnog čovjeka.
Ja bih to nazvao potezom očajnika. Jer nikada niko nije sveo opoziciju na ovaj nivo u Srbiji. Čak ni Milošević. Opozicija se bukvalno ne pita za ništa, niti ima puta da dođe do ikakve relevantnosti. Medijski ne mogu ništa. Ima to i ličnih posljedica. Oni Vučića vide kao ništa specijalno sposobnog lika. I takav ih uzeo kao niko, isplivao kao niko. Udar je to i na sujete.
Da ne pričam da je utegao ekonomiju da nema ni zarađivanja para ako imaš neki biznis, a nije odobren od vođe. Pokvario mnoge biznise opozicije. Otprilike je uveo neke stvari ko Milošević, s time da nema nikoga u opoziciji da bude radikalniji (ovo namjerno) od njega.
opozicija u Srbiji: ogavni Vuk Jeremić, pobjesnjeli Obradović, izlapjeli Tadić, rasturen DS...tačno treba biti budala, da bi se povjerovalo nabrojanim ljudima...
- Haris.ba
#45703 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije samo do opozicije. Infiltrirao se Vučić u sve druge institucionalne grupe iz kojih može poteći opozicija, ili treba podrška opoziciji. Od univerziteta, akademije, privrede, medija, vojske, policije do crkve.
Nikada Milošević nije imao ovakav uticaj. On jeste imao saradnju i moć, ali nikada nije bio po mjeri navedenih. Vučić sada im taman odgovara i ideološki.
Nikada Milošević nije imao ovakav uticaj. On jeste imao saradnju i moć, ali nikada nije bio po mjeri navedenih. Vučić sada im taman odgovara i ideološki.
-
breuer
#45704 Re: Dešavanja u Srbiji
nije istina po mom mišljenju, Univerzitet prije par mjeseci oduzme doktorsku titulu Malom, šef Akademije se također otvoreno stavio na stranu kontra Vučića, uz Vučića su samo "žuti" mediji, a protiv sebe ima hrpu građanskih i ozbiljnih medijskih kuća, stanje i sa Crkvom nije baš najidealnije, što zbog Crne Gore, što zbog glasina oko predaje Kosova...
kad sve nabrojano opozicija ne umije da iskoristi, onda je nažalost sva krivica do nje...
kad sve nabrojano opozicija ne umije da iskoristi, onda je nažalost sva krivica do nje...
- General War
#45705 Re: Dešavanja u Srbiji
Svi kupe fazone iz Bosanskog izbornog zakona i nacina predstavljanja javnosti...samo udri po nacionalnoj retorici i photo shopiraj realnost...ljudi su djelom glupi a drugim djelom zavisni od istih partija.Haris.ba wrote: ↑22/06/2020 08:56 Nije samo do opozicije. Infiltrirao se Vučić u sve druge institucionalne grupe iz kojih može poteći opozicija, ili treba podrška opoziciji. Od univerziteta, akademije, privrede, medija, vojske, policije do crkve.
Uglavno ispaltilo mu se ono silno lobiranje po svijetu...e sad ide karanje
-
RandomAndCasual
#45706 Re: Dešavanja u Srbiji
Problem i jeste u tom karakterisanju medija.breuer wrote: ↑22/06/2020 09:02 nije istina po mom mišljenju, Univerzitet prije par mjeseci oduzme doktorsku titulu Malom, šef Akademije se također otvoreno stavio na stranu kontra Vučića, uz Vučića su samo "žuti" mediji, a protiv sebe ima hrpu građanskih i ozbiljnih medijskih kuća, stanje i sa Crkvom nije baš najidealnije, što zbog Crne Gore, što zbog glasina oko predaje Kosova...
Prvo po mom misljenju na Balkanu ti nemas nezavisne medije.
Te sto ih ti nazivas ozbiljnim u Srbiji smatraju proZapadnim ili americkim medijima (sto donekle i jeste tacno) i samim tim im ne vjeruju. U Srbiji je to nepovierenje i otpor prema Zapadnim medijskim kucama i jaci nego drugdje na Balkanu jer je njih Zapad direktno bombardovao.
Plus sto im je oteo Kosovo.
Tako da je medijsko stanje u Srbiji u korist Vucica jer ljudi ipak vise povjerenja imaju prema domacom medijima (kakvi god oni da su).
- jazzer
#45707 Re: Dešavanja u Srbiji
Mozes li nam malo pojasniti ovaj dio oko oduzimanja Kosova. Cisto da imamo jedno nezavisno misljenje vise.
- JThomas
#45708 Re: Dešavanja u Srbiji
a (p)održava se dokazano nesposobna, pohlepna i podijeljena opozicija. recept je ustvari sličan kao kod nas, samo je država unitarna i otišlo je mnogo dalje.Haris.ba wrote: ↑22/06/2020 08:56 Nije samo do opozicije. Infiltrirao se Vučić u sve druge institucionalne grupe iz kojih može poteći opozicija, ili treba podrška opoziciji. Od univerziteta, akademije, privrede, medija, vojske, policije do crkve.
- General War
#45709 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako imaju oci ne trebaju im mediji, samo vide ko je a ko nije u pravu...ved skoro dvadeset godina nacionalisti pumpaju pricu o kosovi , izdaji...sadasnja opozicija a tadasnja vlast nije znala dobro ni da se obracuna sa nacionalistima niti da ubjedi javnost oko neminovnih svari...Vucic je iskoristio i kad je dosao na vlast samo primjenio ono kako svi diktatori treba da urade...ocisti medije, zamjeni upravu...pumpaj javnost da nesto radis, sminkaj...Sada ne da moze dati kosovo vec i PC i niko mi nebi rijec rekao...maestralno se postavio i sve ucitelje pokopao.RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 09:37Problem i jeste u tom karakterisanju medija.breuer wrote: ↑22/06/2020 09:02 nije istina po mom mišljenju, Univerzitet prije par mjeseci oduzme doktorsku titulu Malom, šef Akademije se također otvoreno stavio na stranu kontra Vučića, uz Vučića su samo "žuti" mediji, a protiv sebe ima hrpu građanskih i ozbiljnih medijskih kuća, stanje i sa Crkvom nije baš najidealnije, što zbog Crne Gore, što zbog glasina oko predaje Kosova...
Te sto ih ti nazivas ozbiljnim u Srbiji smatraju proZapadnim ili americkim medijima (sto donekle i jeste tacno) i samim tim im ne vjeruju. U Srbiji je to nepovierenje i otpor prema Zapadnim medijskim kucama i jaci nego drugdje na Balkanu jer je njih Zapad direktno bombardovao.
Tako da je medijsko stanje u Srbiji u korist Vucica jer ljudi ipak vise povjerenja imaju prema domacom medijima (kakvi god oni da su).
- JThomas
#45710 Re: Dešavanja u Srbiji
a to se u suštini poklapa sa interesom zapada, da se kosovo prizna bez velikog sranja. realno, za to im odgovara čovjek sa hiljadu posto podrške.
- irac300
#45711 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko se na mlijeko opece (Herceg-Bosna, Ahmici, Dretelj...) i na jogurt puse.sherbett wrote: ↑22/06/2020 03:15Evo HDZ je 4 godine na vlasti, jeste li najebali vec?neko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 00:06 Ja se samo nadam da na izborima u Hrvatskoj neće pobijediti HDZ ili još gore onaj ustaša Škoro. U tom slučaju mi smo najebali.
A to sto ako pobjedi SDP koalicija, i moram cesce gledat Anku Mrak i onog Beru, mi nismo kao najebali?
Pa to ti je.. sam nek komsiji crkne krava zato nam i je tako
![]()
- General War
#45712 Re: Dešavanja u Srbiji
Zaceras kosovu, nego sto pripremaju sa tim istim zapadom da se srbija malo namjeri preko bosne, a i onaj perec od hrvatske...interesantno dok bakir i covke se drze za ruke dodik kod ovog cvike na uputama u isto vrijeme. sve je spremno, samo jos mirno razdruzenje.
-
El_comadante
#45713 Re: Dešavanja u Srbiji
e vala kakva im je opozicija Vučić nemora ništa posebno ni da radi
- JThomas
#45714 Re: Dešavanja u Srbiji
e jebiga, kosovo nosi kofere para u kongres, a mi đezve i fildžane.
- General War
#45715 Re: Dešavanja u Srbiji
...A tek nasa...El_comadante wrote: ↑22/06/2020 10:30 e vala kakva im je opozicija Vučić nemora ništa posebno ni da radi
- General War
-
4500
#45717 Re: Dešavanja u Srbiji
Opozicija jednostavno nije imala hrabrosti ni da pokusa da preuzme vlast,
jer je na stolu pitanje riješavanja Kosova.
Toliko su se povukli da su dali apsolutnu dvotrecinsku vlast Vucicu, on sada moze SAM da mijenja zakone i ustav. sto znaci da je on sam odgovoran.
Svi znaju da, kako god da se riješi Kosovo, to ce biti zadnje u što ces uraditi u politici, bilo da odbiješ dogovor ili prihvatiš... i niko nece u tome da ucestvuje. Zato su se svi izmakli i pustili Vucica da on to uradi.
Poslije ce opozicija (koje nema) pametovati sta je trebalo uraditi, a sta ne.
S druge strane jedino Vucic ima znanje i moc da rješavanje pitanje Kosova odgodi sto je duze moguce,i igra izmedju Europe i Rusije.
Mislim da ni Vucicu nije drago sto je uzeo preko 2/3 i sto nema sa kime podijeliti odgovornost. Evo vec najavljuje da ce ukljuciti u vladu i druge stranke. Cudna situacija, ali je ogolila do kože politicku scenu u Srbiji.
prica o bojkotu je bezveze jer i prje je izlaznost bila oko 55%, tako da sada tih 5-6% u vrijeme korone stvarno nista ne znace, ja ocekujem da svim državama koje ove godine budu izbori korona smanji izlaznost, bez obzira da li je izlaznot bila 80% ili 50%.
Toliko su se povukli da su dali apsolutnu dvotrecinsku vlast Vucicu, on sada moze SAM da mijenja zakone i ustav. sto znaci da je on sam odgovoran.
Svi znaju da, kako god da se riješi Kosovo, to ce biti zadnje u što ces uraditi u politici, bilo da odbiješ dogovor ili prihvatiš... i niko nece u tome da ucestvuje. Zato su se svi izmakli i pustili Vucica da on to uradi.
S druge strane jedino Vucic ima znanje i moc da rješavanje pitanje Kosova odgodi sto je duze moguce,i igra izmedju Europe i Rusije.
Mislim da ni Vucicu nije drago sto je uzeo preko 2/3 i sto nema sa kime podijeliti odgovornost. Evo vec najavljuje da ce ukljuciti u vladu i druge stranke. Cudna situacija, ali je ogolila do kože politicku scenu u Srbiji.
prica o bojkotu je bezveze jer i prje je izlaznost bila oko 55%, tako da sada tih 5-6% u vrijeme korone stvarno nista ne znace, ja ocekujem da svim državama koje ove godine budu izbori korona smanji izlaznost, bez obzira da li je izlaznot bila 80% ili 50%.
- General War
#45718 Re: Dešavanja u Srbiji
...I sta imaju od toga sto je on SAM odgovoran kad se ustolici ko Lukasenko (Putin ne moze biti jer nema nafte da kompenzira gubitke)4500 wrote: ↑22/06/2020 10:39 Opozicija jednostavno nije imala hrabrosti ni da pokusa da preuzme vlast,
Ne moze on rijesiti kosovo, vec vjesto sjedi na dvije stolice a to Zapad voli...a ni rusiji nije ogavan.
Naravno da ce ukljuciti ali opet samo da sjede..bolje par "opozicionara" placati nego narod.
- don vito
#45719 Re: Dešavanja u Srbiji
Vučić je nema sumnje sociopata, onakav kakvim ga predstavljaju Kesić, Pljiž. Ako se tome dodaju poltroni oko njega, informeri, pinkovi, hepiji, telegrafi, vučičevići, "analitičari" na jutarnjim programima, qrci-palci, njegova vladavina u političkom smislu je karikaturalna, kombinacija komunističkog i musolinijevskog populizma, jeftinih fraza i slično.
To će normalno zasmetati slobodoumnom dijelu naroda, intelektualcima, a šta će reći 60 posto ljudi u Srbiji? Boli nas qrac za Vučićevu autokratiju. Slagali se ili ne s njim, ja stvarno mislim da ne laže kad kaže (figurativno) da "radi 20 sati dnevno". Lik svake sedmice otvara neku stranu fabriku, te strance je najčešće on lično vukao za rukav da dođu, osigurao im poticaje kakve nigdje nemaju u Evropi.
Kao svaki sociopata, Vučić ima puno opsesija, da ga svi vole, da se za sve pita... ubijeđen sam da je jedna od tih njegovih opsesija da u svakom mjestu Srbije ima neka strana fabrika, srećom po Srbiju. Uz to, investitore privlači i infrastrukturom, skoro cijela Srbija je sada premrežena autoputevima, gradi prugu za Budimpeštu.
Naravno, investitore je privukao i jeftinom radnom snagom, ali ako neko misli da će u pustahiju na jugu Srbije gdje 30-40 godina nije otvoren granap odmah doći Airbus i Boeing da sklapaju avione – taj je u krivu. Uostalom, ljudi imaju izbor – da rade za te male plate, sjede kući ili idu vani.
I u vremenu korone, uprkos Nestorovićima i sličnim, osigurao je poticaje privredi kakve nije nijedna zemlja regiona, paket težak 5 milijardi eura, svakom građaninu 100 eura pomoći, sve to bez zaduženja kod MMF-a (dok se Fadil respirator muči da skucka 250 miliona KM). Kad zaštopa Dodikov budžet, ulijeće s nekom injekcijom, kupovinom obveznica, znači održava RS, stigne pomoći i srpskim povratnicima u Federaciju.
Podigao vojsku koja se raspadala. Namjerno neću o politici, ali jasno je da je poboljšao poziciju Srbije u pregovorima oko Kosova.
Šta narodu nudi opozicija, najčešće beogradski krug dvojke? Puno lijepih riječi, malo konkretnih stvari, ako izuzmemo gradonačelnika Šapca i baš zato je tragedija da je on izgleda izgubio izbore od Vučićevog kandidata.
To će normalno zasmetati slobodoumnom dijelu naroda, intelektualcima, a šta će reći 60 posto ljudi u Srbiji? Boli nas qrac za Vučićevu autokratiju. Slagali se ili ne s njim, ja stvarno mislim da ne laže kad kaže (figurativno) da "radi 20 sati dnevno". Lik svake sedmice otvara neku stranu fabriku, te strance je najčešće on lično vukao za rukav da dođu, osigurao im poticaje kakve nigdje nemaju u Evropi.
Kao svaki sociopata, Vučić ima puno opsesija, da ga svi vole, da se za sve pita... ubijeđen sam da je jedna od tih njegovih opsesija da u svakom mjestu Srbije ima neka strana fabrika, srećom po Srbiju. Uz to, investitore privlači i infrastrukturom, skoro cijela Srbija je sada premrežena autoputevima, gradi prugu za Budimpeštu.
Naravno, investitore je privukao i jeftinom radnom snagom, ali ako neko misli da će u pustahiju na jugu Srbije gdje 30-40 godina nije otvoren granap odmah doći Airbus i Boeing da sklapaju avione – taj je u krivu. Uostalom, ljudi imaju izbor – da rade za te male plate, sjede kući ili idu vani.
I u vremenu korone, uprkos Nestorovićima i sličnim, osigurao je poticaje privredi kakve nije nijedna zemlja regiona, paket težak 5 milijardi eura, svakom građaninu 100 eura pomoći, sve to bez zaduženja kod MMF-a (dok se Fadil respirator muči da skucka 250 miliona KM). Kad zaštopa Dodikov budžet, ulijeće s nekom injekcijom, kupovinom obveznica, znači održava RS, stigne pomoći i srpskim povratnicima u Federaciju.
Podigao vojsku koja se raspadala. Namjerno neću o politici, ali jasno je da je poboljšao poziciju Srbije u pregovorima oko Kosova.
Šta narodu nudi opozicija, najčešće beogradski krug dvojke? Puno lijepih riječi, malo konkretnih stvari, ako izuzmemo gradonačelnika Šapca i baš zato je tragedija da je on izgleda izgubio izbore od Vučićevog kandidata.
Last edited by don vito on 22/06/2020 11:03, edited 2 times in total.
-
breuer
#45720 Re: Dešavanja u Srbiji
pa nisu svi Srbi primitivne seljačine da im je Informer krajnji domet...nit su Ivanović, Kesić, Bećkovićeva, NIN, Vreme, Danas, N1 baš slabo praćeni mediji...opozicija nema lidera koji bi okupio oko sebe zdravi dio Srbije i to je to...RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 09:37Problem i jeste u tom karakterisanju medija.breuer wrote: ↑22/06/2020 09:02 nije istina po mom mišljenju, Univerzitet prije par mjeseci oduzme doktorsku titulu Malom, šef Akademije se također otvoreno stavio na stranu kontra Vučića, uz Vučića su samo "žuti" mediji, a protiv sebe ima hrpu građanskih i ozbiljnih medijskih kuća, stanje i sa Crkvom nije baš najidealnije, što zbog Crne Gore, što zbog glasina oko predaje Kosova...
-
4500
#45721 Re: Dešavanja u Srbiji
@general
pa vec sam napisao, ko god da riješi Kosovo to ce mu biti zadnje u politici sto je uradio, jer otvara ogromnu buru nezadovoljstva svih ostalih koji tako nisu htjeli, a sta god da uradis neces valjati. Pogotovo ne ako priznaš Kosovo, sto se sprema.
on nakon sto to uradi, slijedece izbore gubi taman da je Putin licno, a mozda i ne doceka izbore na vlasti.
Ostali su vidjeli sta se sprema i ne pada im na pamet biti u parlamentu kada se o tome bude odlucivalo, jer tu mozes samo izgubiti, a nista dobiti.
pa vec sam napisao, ko god da riješi Kosovo to ce mu biti zadnje u politici sto je uradio, jer otvara ogromnu buru nezadovoljstva svih ostalih koji tako nisu htjeli, a sta god da uradis neces valjati. Pogotovo ne ako priznaš Kosovo, sto se sprema.
on nakon sto to uradi, slijedece izbore gubi taman da je Putin licno, a mozda i ne doceka izbore na vlasti.
Ostali su vidjeli sta se sprema i ne pada im na pamet biti u parlamentu kada se o tome bude odlucivalo, jer tu mozes samo izgubiti, a nista dobiti.
- JThomas
#45723 Re: Dešavanja u Srbiji
mada realno, stvari su u fazi da mu nisu mogli ništa ni da su ne znam kako htjeli.
-
Škobo Habu
#45724 Re: Dešavanja u Srbiji
Za veoma kratko vrijeme Vučić se izgradio kao neprikosnoven lider među Srbima. Ovi izbori su mu dali samo još dodatno samopouzdanje da nastavi i dalje sa svojom političkom agendom - koristi i Zapad i Istok po pitanju ekonomskog i političkog napretka.
Cijelo vrijeme lobira protiv nezavisnosti Kosova, koristi sve moguće metode da se priznanje obezvrijedi, sa EU i Amerikom vodi neki tihi sukob, dok preko Rusije i Kine lobira na njihovom što većem prisustvu u Srbiji. U BiH mu odgovara ovakvo stanje - pat pozicija, faktička politička autonomija RS-a, i po tom pitanju neće talasati, jer zna da teško može naći saveznike za prekrajanje granica na Balkanu.
Ono što je evidentno u Vučićevom nastupu, iako je on krajnje populistički, jeste da on daje nadu srpskom narodu. Svako malo otvori neku fabriku ili dionicu puta. Medijski je neprikosnoven, sva pažnja je okrenuta ka njemu, gotovo svi mediji u Srbiju rade na kultu vođe Vučića, tako da rezultati izbora ne iznenađuju.
Iznenađuje to da na Vučićevom puta autokratije nema niti jedne opozicione stranke koja bi mu taj put otežala. Čeda, Boris Tadić, onaj pajac Trifunović, sva ta "druga Srbija" je postala stovarište političkih mrtvaca.
Ono što je najsmješnije, ni Zukorlić, ni Ugljanin nisu prešli izborni prag u Sandžaku. I dole su, kao ovce, svi glasali za Vučića.
Cijelo vrijeme lobira protiv nezavisnosti Kosova, koristi sve moguće metode da se priznanje obezvrijedi, sa EU i Amerikom vodi neki tihi sukob, dok preko Rusije i Kine lobira na njihovom što većem prisustvu u Srbiji. U BiH mu odgovara ovakvo stanje - pat pozicija, faktička politička autonomija RS-a, i po tom pitanju neće talasati, jer zna da teško može naći saveznike za prekrajanje granica na Balkanu.
Ono što je evidentno u Vučićevom nastupu, iako je on krajnje populistički, jeste da on daje nadu srpskom narodu. Svako malo otvori neku fabriku ili dionicu puta. Medijski je neprikosnoven, sva pažnja je okrenuta ka njemu, gotovo svi mediji u Srbiju rade na kultu vođe Vučića, tako da rezultati izbora ne iznenađuju.
Iznenađuje to da na Vučićevom puta autokratije nema niti jedne opozicione stranke koja bi mu taj put otežala. Čeda, Boris Tadić, onaj pajac Trifunović, sva ta "druga Srbija" je postala stovarište političkih mrtvaca.
Ono što je najsmješnije, ni Zukorlić, ni Ugljanin nisu prešli izborni prag u Sandžaku. I dole su, kao ovce, svi glasali za Vučića.
Last edited by Škobo Habu on 22/06/2020 11:00, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#45725 Re: Dešavanja u Srbiji
Raskol koji je dugo bio odlagan, a Vučiću se upravo dopalo to što se Obradović karakterno razlikovao od ostalih pojedinaca iz opozicije, pogotovo ideološki. Znao je dobro da takva neprirodna koalicija ne može opstati dugo. Sve je iskoristio, a da gotovo nije ni umješao svoje prste. Svi znate i bolje od mene da je najveći problem svake opozicije/koalicije neslaganja "iskustva i neiskustva". Jedni bi koristili političku retoriku, a drugi pesnice i kafanski pristup riješavanju problema. Trifunović je zlatni primjer, eto na kraju je uspio srozati i vlastitu ličnost na najniže grane.sherbett wrote: ↑22/06/2020 03:12Kakvi kreteniTrafalgar Law wrote: ↑22/06/2020 01:04 Pokret 1 od 5 miliona promašaj decenije, mada je trojanac Obradović odradio sabotažu svojim glupostima bolje nego što bi mu Vučić dao upute za to. Valjda ovi naši nauče nešto korisno iz ovoga srpskog opozicionog fijaska. Gledaj Kifla i uči.![]()
I sta su tocbo postigli bojkotom?