SDA-All about

Škobo Habu

#45676 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

madner wrote: 04/03/2020 13:01 Kod nas nema javnosti.

Mediji su stranacki.
Tačno. Javnost u BiH je rascjepkana na stranačke medije koji generiraju stvarnost onako kako njima odgovara.

Uzmimo za primjer jedno "Oslobođenje" koje se, kao novina sa najdužom tradicijom u BiH, srozalo na palanačko žutilo u službi osovine DF-SDA-SBB da ga je postalo smiješno čitati, jer je u rangu "Avaza".

Klix, kao načitaniji portal u BiH, uređivački ne zna bil' kakio ili bi piškio. Balansira negdje između pokušavajući da ne drži vodu ni odlazećoj vlasti, ali ni ovoj kojoj je tek formirana.

Jedan takav portal je Željkovoj konzulici dao toliko prostora po pitanju promocija, ali nikada nije ni pokušao argumantovano raščlaniti činjenice oko njenog imenovanja, vodeći se valjda logikom čitanosti i lajkova. Pa ono što se masovno šera - mora da i valja.
Cherry-Cherry

#45677 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Škobo Habu wrote: 04/03/2020 12:59
Labirint wrote: 04/03/2020 12:42 Kad vidim onaj index i bilo koji naš "portal" tačno te tuga uhvati... :sad:
Prije sedmicu-dvije se digla na noge cijela hrvatska javnost zbog odluke da riječki gradonačelnik dodjeli "zaslužnim umjetnicima", kojih nije malo na spisku, da plaćaju stanove koji su im dodjeljeni ispod tržišne cijene. Cijena - sitnica. Čista simbolika.

Iako su među "zaslužnim" jedan Damir Urban, Mrle iz "Let 3" i mnogi drugi, javnost je bila nemilosrdna prema jednoj takvoj odluci.

Kod nas, sa druge strane, "zaslužnima" nisu potrebne ni fakultetske diplome, niti imaju potrebu da se pravdaju bilo kome, jer je javnost na njihovoj strani.
Hrvatska je dosta odmakla od nas. Vidi se to po mnogo čemu.
Roccohljup

#45678 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

gdje će nam ovo traca nastaviti karijeru :D :D :D
SAZNAJEMO Poslao pismo predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru
Učesnik u aferi "Snimak" Sabahudin Delalić napustio SDA
Ne želim dovoditi u nezgodnu situaciju ni moje iskrene prijatelje
S. Muhić / Avaz.ba
prije 8 minuta

Delalić: Napustio SDA
Foto: Avaz

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Sabahudin Delalić napustio je SDA. On je bio jedan od učesnika u razgovoru i spominje se kao "Traca" na snimku koji je na Facebooku objavio Semir Efendić, a nakon čega je u SDA nastala afera, koja je rezultirala ostavkom Asima Sarajlića na sve stranačke funkcije.
- Napuštam članstvo u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad jer ne želim dovoditi u nezgodnu situaciju ni moje iskrene prijatelje ni "visokomoralne" kolege iz Općinske organizacije koje se sada ograđuju od mene. Otkad sam u SDA, trudio sam se da ničim ne ukaljam obraz ni ugled stranke - napisao je Delalić u pismu koje je poslao predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru.
Delalić je naveo i to da mu je žao "ako je nekim svojim postupkom narušio ugled stranke i svih čestitih ljudi u SDA''.
- Također, izvinjavam se i "moralnim vertikalama" za duševne boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića - napisao je Delalić.
Banksy

#45679 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

U nekoj drugoj općinskoj organizaciji...

Napuštam članstvo u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad jer ne želim dovoditi u nezgodnu situaciju ni moje iskrene prijatelje ni "visokomoralne" kolege iz Općinske organizacije koje se sada ograđuju od mene.
Škobo Habu

#45680 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Ovo ti je ono:

"Momci, sabura. Jebi ga, prenaglili ste. Odigrajte za raju i riješite nas balasta pred izbore. Poslije njih ćemo vas opet aktivirat, bil hajr, daće dragi Allah, u kakva ministarstva ili komisije."
Dozer

#45681 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Iskreno, meni je malo smijesno sve ovo oko ove "afere"... Mislim...Oni (SDA) ovako funkcionisu vec okruglo 30 godina ( a i S i H stranke identicno), i sad je, kao, WOW! situacija kada je nesto ovakvo procurilo u javnost. I to, zaboga, od strane jednog istaknutog SDA clana (Efendic), koji prokazuje jos istaknutijeg clana (Sarajlic).

A to sto se tu zapravo radi samo o internim prepucavanjima oko funkcija i talova, a koji traju bukvalno 30 godina i koji se, radi "veceg dobra" jel'te (citaj: licnih interesa koji proisticu iz pripadanja tom stranackom kolektivu), kriju k'o sto zmija krije noge - nema veze.

Nema veze ni sto je ovo sto je sada, kao, objelodanjeno, vec decenijama - javna tajna. Pa i djeca u vrticima znaju da bez stranacke stele ovdje nema nicega, Cesto cak ni upisa u vrtic...

Kao da prije ovoga nije bilo istih stvari (npr. Zukic).
Medjutim, najtragicnije je sto ce sad gomila polupismenih i nepismenih, kroz ova Bakirova obracanja i saopstenja, "inteligentno" zakljuciti da je SDA zapravo bastion pravde i morala. Klicace Bakiru sto ce nagrditi Efendica, a Sarajlic ce postati mucenicka moralna vertikala (koja je, vjerovatno ce i to biti, dala ostavku na sve "zbog moralnih razloga i radi klevete").
A slabo ce ko u toj masi plitkoumnih uopste i nazrijeti da se tu zapravo radi o prikrivanju svih ostalih u SDA, a koji rade idneticne stvari kao i Sarajlic.

I sve to s Bakirom na celu, koji je sve ovo znao oduvijek. Jer - i sam radi isto.
channel10

#45682 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Sta ovo rece i osta ziv.

HDZ smatra da treba zamijeniti strane sudije, ali i SDA misli tako, no za to treba vremena i sve je pitanje", rekao je Izetbegović.
DonieBrasco

#45683 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

SDA ce da sahrani drzavu BiH i bosnjake !

Sve ce da dadnu i odobre, i sve su i dali i odobrlili Dodiku i Covicu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#45684 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Dozer wrote: 04/03/2020 15:17 Iskreno, meni je malo smijesno sve ovo oko ove "afere"... Mislim...Oni (SDA) ovako funkcionisu vec okruglo 30 godina ( a i S i H stranke identicno), i sad je, kao, WOW! situacija kada je nesto ovakvo procurilo u javnost. I to, zaboga, od strane jednog istaknutog SDA clana (Efendic), koji prokazuje jos istaknutijeg clana (Sarajlic).

A to sto se tu zapravo radi samo o internim prepucavanjima oko funkcija i talova, a koji traju bukvalno 30 godina i koji se, radi "veceg dobra" jel'te (citaj: licnih interesa koji proisticu iz pripadanja tom stranackom kolektivu), kriju k'o sto zmija krije noge - nema veze.

Nema veze ni sto je ovo sto je sada, kao, objelodanjeno, vec decenijama - javna tajna. Pa i djeca u vrticima znaju da bez stranacke stele ovdje nema nicega, Cesto cak ni upisa u vrtic...

Kao da prije ovoga nije bilo istih stvari (npr. Zukic).
Medjutim, najtragicnije je sto ce sad gomila polupismenih i nepismenih, kroz ova Bakirova obracanja i saopstenja, "inteligentno" zakljuciti da je SDA zapravo bastion pravde i morala. Klicace Bakiru sto ce nagrditi Efendica, a Sarajlic ce postati mucenicka moralna vertikala (koja je, vjerovatno ce i to biti, dala ostavku na sve "zbog moralnih razloga i radi klevete").
A slabo ce ko u toj masi plitkoumnih uopste i nazrijeti da se tu zapravo radi o prikrivanju svih ostalih u SDA, a koji rade idneticne stvari kao i Sarajlic.

I sve to s Bakirom na celu, koji je sve ovo znao oduvijek. Jer - i sam radi isto.
Pa koja je po tebi bila prava reakcija javnosti na ovo? Obzirom da ti je smijesna ova reakcija, jesu li trebali Da sute, jer eto oduvijek se pvako radilo u svim strankama
bunk

#45685 Re: SDA-All about

Post by bunk »

channel10 wrote: 04/03/2020 15:25 Sta ovo rece i osta ziv.

HDZ smatra da treba zamijeniti strane sudije, ali i SDA misli tako, no za to treba vremena i sve je pitanje", rekao je Izetbegović.
Pazi ,hdz bezuvjetno odmah a sda kaze da se prvo moraju eliminisati iz Ustava sve odredbe koje omogucavaju blokade tipa entitetskog glasanja i jos neke te naravno uvodjenja instance zvane Vrhovni Sud.
channel10

#45686 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Ako ikad otjeras strane sudije, ovi ce okrenuti naopacke cijelu drzavu svojim odlukama. Koliki degen moras biti da to ne shvatas?
kluz franjo

#45687 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

SDA je za "redukovane" strane sudije Ustavnog suda... do 1,45m visine.
bunk

#45688 Re: SDA-All about

Post by bunk »

channel10 wrote: 04/03/2020 15:45 Ako ikad otjeras strane sudije, ovi ce okrenuti naopacke cijelu drzavu svojim odlukama. Koliki degen moras biti da to ne shvatas?
Strane sudije i nece otici ,naravno kako ne kontas.
Kad ce ti neko iz manjeg entiteta dignut ruku za ukidanje entitetskog glasanja.
Ovo ti je objasnjenje za strance da ne bude da patriote insistiraju na protektoratu..
Strane sudije su nam recimo to NATO u smislu mirnodopskog pokusaja urusavanja Drzave ,znaju to i snsd i hdz a Boga mi naravno i sda.
channel10

#45689 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Libo NATO i zemlje Kvinte racq za probosanskim stanovnistvom, zar to nisi dosad shvatio...
Dozer

#45690 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

izvrsni direktor wrote: 04/03/2020 15:37 Pa koja je po tebi bila prava reakcija javnosti na ovo? Obzirom da ti je smijesna ova reakcija, jesu li trebali Da sute, jer eto oduvijek se pvako radilo u svim strankama
Preciziraj mi tu "reakciju javnosti"... Koja je to tacno reakcija javnosti?
jazzer

#45691 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Roccohljup wrote: 04/03/2020 14:49 SAZNAJEMO Poslao pismo predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru
S. Muhić / Avaz.ba
prije 8 minuta

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Sabahudin Delalić napustio je SDA. On je bio jedan od učesnika u razgovoru i spominje se kao "Traca" na snimku koji je na Facebooku objavio Semir Efendić, a nakon čega je u SDA nastala afera, koja je rezultirala ostavkom Asima Sarajlića na sve stranačke funkcije.
- Napuštam članstvo u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad jer ne želim dovoditi u nezgodnu situaciju ni moje iskrene prijatelje ni "visokomoralne" kolege iz Općinske organizacije koje se sada ograđuju od mene. Otkad sam u SDA, trudio sam se da ničim ne ukaljam obraz ni ugled stranke - napisao je Delalić u pismu koje je poslao predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru.
Delalić je naveo i to da mu je žao "ako je nekim svojim postupkom narušio ugled stranke i svih čestitih ljudi u SDA''.
- Također, izvinjavam se i "moralnim vertikalama" za duševne boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića - napisao je Delalić.
On se kao izvinjava ''moralnim vertikalama'' iz stranke a pod njima podrazumjeva sve one koji su takodje zaposljavali familiju, ljubavnice, kumove
a nisu ''pali'' kao sto je on pao. Jer, kao takvi, oni se nasli da optuzuju njega i Sarajlica a cijela ta svita bandita zna da niko tu nije ni
bolji a ni losiji od drugih. Bez obzira o kojem se stranackom nivou radi.
madner

#45692 Re: SDA-All about

Post by madner »

Zapravo on zna da su bolji od takvih, jer ovo su radili za stranku a ti za sebe. :D
tranquil

#45693 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

jazzer wrote: 04/03/2020 16:00
Roccohljup wrote: 04/03/2020 14:49 SAZNAJEMO Poslao pismo predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru
S. Muhić / Avaz.ba
prije 8 minuta

On se kao izvinjava ''moralnim vertikalama'' iz stranke a pod njima podrazumjeva sve one koji su takodje zaposljavali familiju, ljubavnice, kumove
a nisu ''pali'' kao sto je on pao. Jer, kao takvi, oni se nasli da optuzuju njega i Sarajlica a cijela ta svita bandita zna da niko tu nije ni
bolji a ni losiji od drugih. Bez obzira o kojem se stranackom nivou radi.
Tačno se vidi iz pisma kako on precizno zna da su i drugi iz njegove partijske ćelije bagra poput njega, možda i gori.

Ali opet, zanimljivo je kako njemu nije problem to što je napravio pizdariju i što je javno objavljena. Njega boli to što se dernek tih sličnih njemu nastavlja, a on mora da ga napusti.
Cherry-Cherry

#45694 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Neka se strpi malo, šuti, ne talasa, ne jezika, pa će biti nagrađen i vraćen. Samo sabur bil hair
RtrnOfSalisbury

#45695 Re: SDA-All about

Post by RtrnOfSalisbury »

nemere bit da esdeja vako nesto (u)radi. ako se i desilo to su pojedinci a nije citava stranka :-D sdja je svjetionik u tunelu, zvijezda danica a ekonomski jedna od najjacije firmi u beha
ko i obicno imam prijedlog: treba probat da pobijedi stranka sa najmanje glasova na izborima. tu kampanju bi trebalo dozivjet
Styling

#45696 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Meni samo nije nesto jasno. Da li napustanje opstinske organizacije znaci i napustanje stranke i hoce li to imati neke implikacije na njegov status u SKS? Kako to fercera?
Matzan

#45697 Re: SDA-All about

Post by Matzan »

Zbog stanja u stranci Bakir bi trebao podnijeti ostavku.
Umjesto njega na čelo stranke postaviti Sebiju.
Roccohljup

#45698 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 04/03/2020 18:55 Meni samo nije nesto jasno. Da li napustanje opstinske organizacije znaci i napustanje stranke i hoce li to imati neke implikacije na njegov status u SKS? Kako to fercera?
Men se cini to samo oni znaju :-)
JThomas

#45699 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

Matzan wrote: 04/03/2020 19:04 Zbog stanja u stranci Bakir bi trebao podnijeti ostavku.
Umjesto njega na čelo stranke postaviti Sebiju.
uskladiti formalno sa stvarnim stanjem :mrgreen:
madner

#45700 Re: SDA-All about

Post by madner »

Franko de Jure
Post Reply